zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVereniging van Economisten Suriname wil akkoord met Alcoa zien

Vereniging van Economisten Suriname wil akkoord met Alcoa zien

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 okt – De Vereniging van Economisten in Suriname, VES, vindt het hoog tijd dat het publiek weet wat in het akkoord staat met Alcoa. De multinational en de regering hebben een principeakkoord bereikt. Het is nu aan het parlement om er goedkeuring aan te geven. Maar de VES vindt dat ook het publiek recht heeft op inzage. “Het parlement is geen commissie van wijzen, die alles weet wat het volk vindt. Het vertegenwoordigt het volk en moet dan ook voeling houden onder de samenleving. Dat is echte democratie”, zegt VES-voorzitter Wi8nston Ramautarsing.

Het is van nationaal belang dat de inhoud naar buiten komt voordat die formeel wordt gemaakt. Dat Alcoa het voor gezien houdt in Suriname, is een voldongen feit. Er valt dan minder voordeel uit te knijpen. “Wat wij als Surinamers wel moeten eisen van de regering is dat wij voor Suriname de beste deal of erfenis er aan overhouden en niet omgekeerd. Het is een feit dat wij als land en burgers grote offers hebben gebracht”, zegt Ramautarsing tegenover de Ware Tijd.

Tegenover die offers mag best wat staan. Daarom ook is het van belang dat de hele samenleving weet wat er gebrouwen wordt. “Als je de samenleving de informatie onthoudt, omdat je denkt dat je het beter weet en beter kan vertalen naar het volk toe, wil het zeggen dat je haar intelligentie onderschat. De democratie zal dan niet functioneren, want dan wil je een volk van jaknikkers”, aldus ramautarsing.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. ddb moet opzouten!

  Wie denkt Dilip Sardjoe wel dat hij is? Waar heeft hij zijn kennis en ervaring vandaan om met mulitnationals, cq Alcoa/Suralco te kunnen onderhandelen voor Suriname? Heeft hij al voor de schade die zijn zandboot bij de brug veroorzaakt heeft betaald?

  Het Surinaamse Volk moet massaal de straat opgaan en eisen dat de regering van ddb naar huis gaat. De huidige regering moet zo snel mogelijk opsodemieteren.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. Hahaha die Surinamers doen net als die surinaamse mannen tegen hun ex-vrouwen. Je mag ze niet verlaten hahaha.

  Kom op hee. In de hele wereld verlaten bedrijven landen.

  Let’s move on.


  Maak melding
 3. De VES blijft ook in gebreke.
  Ik heb op Apintie een poos geleden een interview met de heer Ramautarsing gezien en gehoord.
  Het onderwerp was: monetaire financiering van de schuld van de staat door geld te lenen van een primaire bank (DSB?).
  De heer Ramautarsing hield zich op de vlakte en zou er op terug komen.
  Als je anderen maant tot het geven van informatie, dan zou het je sieren als je nu duidelijk maakt waarom de heer Hoefdraad het goed of fout heeft . Voor mij is dit meer dan duidelijk.
  Hoefdraad kan gelijk hebben (zeer onwaarschijnlijk), maar het gevolg is nog veel erger voor de economie dan inflatie als gevolg van monetaire financiering
  Echter Ramautarsing verwijst alleen naar een discussie die gevoerd wordt en naar Turner.
  Er zijn een paar maanden voorbij gegaan en nu is het tijd om met een statement te komen.
  De VES MOET nu naar buiten komen met een standpunt, omdat ik vandaag een artikel hier lees over een hypermodern banksysteem.
  Als er steeds meer giraal betaald wordt, dan vergroot dit de mogelijkheid voor Financiën om geld te lenen bij banken.
  Zolang de VES de heer Hoefdraad niet duidelijk kan maken dan wel duidelijk maakt dat dit monetaire financiering is heeft Financiën vrij spel.
  Een gevaarlijk spel


  Maak melding
 4. De betweters van de ves zijn weer aan het huilen geslagen wat kunnen deze omhoog gevallen kleuters die meestal importeurs zijn van kleine ondernemingen nog eraan doen,want de Dna heeft ineens geen deskundigen om een verantwoord advies uit te brengen terwijl iedereen weet dat de Dna over een batterij aan deskundigen beschikt,er is flink geïnvesteerd op dat gebied de laatste paar jaren vooral om wetten te preparen en alles in goede banen te leiden,ze zijn weer politiek bezig zoals gewoonlijk,het ergste in deze is dat ze niet eens in Guyana serieus worden genomen de heren van ves,hun deskundigheid eindigt op zanderij,buiten Suriname ziet niemand ze voor vol aan


  Maak melding
 5. De DNA heeft een batterij aan … NIETSNUTTERS … PAARSE BANDIETEN … laat dat heel DUIDELIJK gezegend. Ons ” Stinkdier ” noemt ze DESKUNDIGEN …. deskundiogen op het gebied van andermans bezit … op misdadige… moorddadige manier … toeeigenen.

  De PAARSE BANDIETEN { deskundigen} …. voorzitter Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse … secretaris BOEFDRAAD … beheren ’s Lands Financiën alsof het KASMONIE is.

  De Berm-Regering is de KASMONIE-houder en de PAARSE BANDIETEN …. de DEELNEMERS/STERS


  Maak melding
 6. Von poepenheuvel,
  Uit welk circus kom jij ,je hebt in ieder geval de lachers op je hand clown.
  Ze hebben niet de indruk achter gelaten dat er kennis aanwezig dat er is.
  Ik zie nog geen 2e Dubai ,jij wel


  Maak melding
 7. @ Von poepenheuvel { even de neus dicht knijpen} wil ons doen geloven dat de VES economen buiten ’s lands grenzen niet voor vol worden aangezien.

  Worden de PAARSE nietsnutters … met gekochte diploma’s of met diploma’s horizontaal verdiend … wel voor vol aangezien ???

  @ Vonp … laat je eerst verschonen … je kunt het zelf niet … en dan … SHUT UP … YOU DONKEY ….. !!!


  Maak melding
 8. @Poepebillen,

  Soso watra Kka yu e puru uit yu bille: Je verontreinigt de discussie.

  Poepebillen, Haradang. Yu nanga DAMSCO hebben de de school nooit doorlopen. Jullie zijn de school voorbij gelopen.

  Jullie zijn OLIEDOM. Jullie zijn het gezicht van de Nationale Devaluatie Partij.


  Maak melding
 9. Hé Poepie. De VES staat bij mij in hoog aanzien. Ze hebben in ieder geval een goed diploma in hun zak. Wat voor diploma heb jij om jou het recht te geven deze jongens te bekritiseren. Ik acht ze in ieder geval in staat om een contract op haar merites te kunnen beoordelen. Iets wat een heleboel NDP-ers niet kunnen. Dus ga geen hoogvlieger spelen als je niet hoog kan vliegen.


  Maak melding
 10. HET SRANAN-VOLK heet RECHT OP INZIEN EN
  MENING GEVEN OVER SURALCO-DEAL !!!

  NEPPE-SRANANMANS HOUDEN STUKKEN GEHEIM
  VOOR HET VOLK,
  HETGEEN DUIDT OP FROMMOE-SANNI !!!

  PS : Het drukken door Paars van Miljarden aan
  ONGEDEKTE SRD-Bankbiljetten, IS LANGE TIJD
  GEHEIM GEHOUDEN !!! (gevolg staatsfailissement)


  Maak melding
 11. Niet alleen hoe Suralco er uit gekomen is maar ook andere vragen moeten duidelijk zijn:
  – het land.
  – het volk en dan specifiek de mensen die er werkte en/of woonden.
  – wat de verdere plannen zijn.
  Een aantl jaren terug waren er allerlei verhalen over bedrijvencentra, hergebruik van de haven ( wordt er daarom gebaggerd??) en bedrijfsgebouwen. Maar sinds dien is het stil, vervallen de gebouwen langzaam, wordt er veel gestolen.
  Ook is nog steeds geen bestemmingsplan geformuleerd. is het onduidelijk wat er gedaan wordt met de gebouwen, de vele ha grond, deels bebost en deels ook schoon en geëgaliseerd.
  Nu wordt de aandacht bijna volledig gelegd op Alcoa en op de stuwdam, maar er is veel en veel meer!!


  Maak melding
 12. WIE ZWIJGT!
  Bedankt Klaas met je opmerking over de bewoners van het gebied en de voormalige werknemers die dankzij kanker het gras van onderen duwen!
  Het zijn de mensen van Billiton, Paranam,La Vigilancia,onverwacht en omgeving die de giftige dampen decennia lang hebben ingeademd en de hoogste prijs nog steeds betalen! wat heeft het hun gebracht! en nog zwijgt men in alle talen mede door corrupte plaatselijke verantwoordelijken die ze zouden moeten beschermen!
  Welke maatregelen gaan er tijdens de ontmanteling genomen worden om te voorkomen dat de bevolking aldaar niet verder vergiftigd wordt?Deze mensen zouden een proces tegen Alcoa moeten starten voor deze misdaad!want er zijn te veel mensen op zo een kleine bevolkingsaantal aan kanker overleden en nog zwijgt men in alle talen!
  Zegt u mij maar wie heeft hier de hoogste prijs voor de bauxiet betaald en grond dat onbewoonbaar is geworden door de hebzucht van de mens!
  Bewoners van Para wakker worden laat u niet muilkorven door corrupte verantwoordelijken!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES