maandag, juni 24, 2024
HomeFotoFoto van asfalteer werkzaamheden in Suriname roept vraagtekens op

Foto van asfalteer werkzaamheden in Suriname roept vraagtekens op

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 okt – Deze foto, die Bic Saramacca dinsdag verspreidde via haar Facebook pagina, is het gesprek van de dag op social media in Suriname. Op de foto zijn mannen druk bezig met asfalteer werkzaamheden in Saramacca. Het ziet er echter knullig uit, omdat het lijkt alsof het asfalt gewoon over een zandlaag wordt gesmeerd. En dat is volgens velen niet de manier waarop een solide asfalt laag moet worden aangebracht.

Bic Saramacca schreef bij de foto: “Nabij de Uitkijkbrug is een paar maanden geleden de weg structureel aangepakt door het commissariaat. Vandaag wordt in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie Saramacca dat weggedeelte voorzien van een asfaltlaag.”

Over het algemeen bestaat de basis van een asfaltweg uit drie tot vier lagen. De eerste laag is een zandpakket oftewel goede draagkrachtige grond waarop de weg aangelegd wordt. Bovenop dit zandpakket wordt vervolgens een laag puin gestort, waardoor de draagkracht nog meer toeneemt. Daarna volgt een onderlaag vaak van beton. Tenslotte volgt de toplaag die met behulp van een kleeflaag aan de onderlaag wordt gehecht. Aan welke laag in Saramacca werd gewerkt is niet duidelijk.

De foto van BIC Saramacca kreeg zoveel commentaar en reacties dat het commissariaat besloot de foto’s te verwijderen. Een verklaring daarvoor werd niet gegeven. De foto werd ook opgemerkt door actievoeder Curtis Hofwijks. Die noemde het censuur en maakte er dit van:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

36 REACTIES
 1. Als er werkelijk asfalt direct op het zand gestort is dan is dit niet allen een slechte werkwijze. Het gaat ook veel geld kosten om dit te herstellen. De verantwoordelijk moeten zelf voor de kosten van deze onzin opdraaien. Ook moet er onderzocht worden hoe dit kon gebeuren. Hoe het contract is geregeld en hoeveel geld er mee gemoeid was.


  Maak melding
 2. Curtis achterste is vol.
  Is de regering bezig met het werk. Of een onbarmhartige (netjes gezegd) Surinaamse ondernemer die een snelle njang probeert te maken. De opbouw van het land en de werkelijke bouw daaraan ligt in handen van het volk. De liefde die je hebt voor je land zo zal jij het uitdragen. Zo zal jij eraan werken. Regering dit en regering dat is stok nemen om hond te slaan..


  Maak melding
 3. Zo maken ze geld in Suriname.
  Budget voor miljoenen vrijgemaakt en gerealiseerd voor SRD 20.000,-
  Iedereen verdiend een beetje van die miljoenen: aannemer, DC, OW en de rest van de familie.


  Maak melding
 4. Er is betaald voor 4 lagen maar door corruptie is 80 procent van dat geld verdwenen in de zakken van ambtenaren die de opdracht hebben uitgeschreven. Dus dan maar 1 laag die over een paar maanden is kapot gereden

  Zo gaat dat in Suriname. Iedereen en alles is corrupt tot op het bot.


  Maak melding
 5. Het is nog veel erger dan beschreven. Er is geeneens een weg ontwerp in de zin dat er water afgevoerd kan worden.
  Ofwel je begint met de omgeving en plant dan de hoogtes (weg profiel) en legt dat aan met verdicht zand. Daar on zit om wegspoelen te voorkomen drainage. Daarop komt de wegfundatie (basecourse/gebroken puin) aangelegd en daar bovenop twee lagen asfalt. Tussen alle lagen wordt een bindlaag aangebracht. Het asfalt word aangebracht met een asfalteringmachine waardoor het goed aan elkaar hecht. Zoals ze hier werken leg nog geen tuinpad aan.

  @ Marijke.
  De regering maakt een plan
  De regering maakt een bestek: waar, waar, hoe, wanneer.
  De regering besteed aan op basis van bestek
  De aannemer voert uit volgens bestek.
  Als dit bestekswerk is is de regering fout.
  Indien de aannemer het werk niet volgens bestek uitvoert controleert de regering niet goed.
  Dit is duidelijk het gevolg van CORUPTIE


  Maak melding
 6. rovers gedracht zit him in het bloed coruptie van staat mensen tot in de onderste laag . dan hoe dan voor uit komen stel een over gang regering in vertrouwen op zeggen van deze regering ndp en snel naar de orde van de dagvoor het echt te laat is voor de surinamers met een hart op de goede zijde .


  Maak melding
 7. Dat heet: met de Franse slag. Misschien moeten we dat spreekwoord veranderen in met de Surinaamse slag. En zo wordt het gehele land vakkundig (sarcasme) bestuurd.


  Maak melding
 8. Ach ja, het gaat mij niet zo zeer om het asfalteren van het wegdek, maar bovenal om het effect van de foto op onwetenden, namelijk bij hen de indruk wekken dat ik goed bezig ben.
  Onwetenden heb je in verscheidende lagen van mijn volk. Vandaar dat ik deze asfaltlaag heb omgedoopt tot de electorale laag. Meer lagen heb je echt niet nodig bij zo’n dom en laag volk.
  Gegroet,
  DC


  Maak melding
 9. Wat zij doen is water naar zee dragen. Er zijn ook geen trottoirbanden aangelegd. Ze doen zo maar iets. Deze ministerie die de opdracht hiervoor gegeven heeft, zit verder op zijn luie r. Bij een goede en degelijke weg aanlegging zoals @jojo beschrijft is, zoals je kan zien hier niet aan de orde. Geldverspilling. De arbeiders hebben ook geen neus beschermkapje op.Slecht voor hun longen en algehele gezondheid.


  Maak melding
 10. Asvalteer machine wals ,deze hebt je nodig om zulke breedtes goed aan te leggen,en dan de schuld geven te zware trucks ,aan m’n hoela,het i s de kwaliteit van de wegen ,geen goede fundatie te dune lagen ,en dan , in de boven staande postings, de bestekken niet naleven, pakkie aan voor openbare werken,en een beetje mee snoepen toch ??????????


  Maak melding
 11. henkmolenaar2016 17 oktober 2018 at 10:55
  De bedrijfseigenaar,..lijkt op SANTHOKIE,..ZONDER TWIJFEL !

  =====

  Deze laffe paarse hond gebruikt weer mijn naam.


  Maak melding
 12. @ henkmolenaar2016
  Overbodig dat je dit schrijft. Zo herkenbaar.

  @ Marijke
  “De opbouw van het land en de werkelijke bouw daaraan ligt in handen van het volk.”
  Juist. Echter omdat het onmogelijk is om met 500.000 man te vergaderen en een besluit te nemen, heeft er een volksraadpleging plaatsgevonden. Het volk heeft toen gekozen om zich te laten vertegenwoordigen door een regering.
  Als het vervolgens fout gaat, dan ligt de schuld bij…..


  Maak melding
 13. Geweldig toch!! Wie is de opdrachtgever??
  Wie is verantwoordelijk voor Saramacca??
  Wie heeft de foto’s laten verwijderen op FB? Ben benieuwd hoeveel betaald is voor deze nieuwe manier van asfalteren en aan wie??


  Maak melding
 14. Small talk from small Brains,je weet geen moer af van asfalteren toch wil j iemand de les lezen die al meer dan vijftig jaren dit werk doet,typisch poeperij van het oude politiek,het enigste wat ze kunnen afkraken en afbreken saboteren eingelijk hebben deze gasten geen enkele positieve kijk op zaken vandaar ze 70 jr hebben zitten aanmodderen en niets tot stand hebben kunnen brengen of verwezenlijken,ze kunnen het niet hebben dat Wageningen weer tot bloei gt komen,alles wordt daar direkt aangepakt en dat zint ze niet,infrastructuur ,SML,de sluizen kanalen,kortom alles wordt aangepakt,de saboteurs voelen de hete bui al hangen,de molenaars,de pelfabrieken in handen van de oranje boys kunnen straks de prijs van padie niet meer dicteren,zuiver awari mentaliteit


  Maak melding
 15. De makaken en de gibbons van de vhp en nps zijn niet veranderd zo hebben ze 70 jr lang elkaar zitten tegenwerken vandaar dat ze dit zelfde morserij willen toepassen op deze regering gelukkig hebben wij een president die zich niet stoort aan randdebielen en geen tijd heeft vr monkey business en gestadig door blijft werken het land te ontwikkelen,in het hele land is men bezig met de infrastructuur iets wat 50 jr terug moest zijn gerealiseerd ,en toch willen de makaken en gibbons weer regeer verantwoordelijkheid,de vraag die er gesteld mag worden wat komen zij doen,monkey business no time for That kind off bull shit


  Maak melding
 16. @ Vonpoepenheuvel.

  Wees nou eerlijk, maar dit is geen asfalteren het gewoon plakken.
  Binnen 2 maanden is dit afgebrokkeld, goedkoop wordt duurkoop !
  Het is nog geen eens afgegraven, gewoon erop gestrooid beter gezegd
  geplakt. En jij durft dit asfalteren te noemen.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 17. Let op:

  een deel van het geld gaat naar NDP Kas voor de verkiezing campagne

  Dus flink uitgeven uit staatskas aan ondernemer….. en die betaald de helft terug aan NDP

  dit is een goede manier van zaken doen in SU.

  Volk wakker worden


  Maak melding
 18. Van poepenheuvel

  Hij heeft echt poep in zijn hoofd.

  Hoeveel is de staatsschuld nu tijdens regering NDP

  en hoeveel was tijdens Front periode.

  Hoe was met de wisselkoers voor 2010……………… Denk na en geef me antwoord


  Maak melding
 19. Wrokomang ga een beetje economie les vr beginners volgen,dat is het advies wat ik jou kan geven,want j snapt er toch moer van,front heeft vijftien jr zitten potten zonder te investeren in het land logisch dat de koers stabiel blijft en dat konden ze honderd jr blijven doen zonder dat koers zou veranderen,maar het moment dat j begint te investeren moet j geld gaan lenen omdat de productie van eigen fabrikaat niet voldoende is om alle kosten te dekken ,vergeet niet dat wij tot voor kort bijna alles moest importeren,wie zorgt voor harde valuta,s niet het bedrijfsleven maar de overheid,laten de ondernemers zich meer gaan richten op kwalitatief goede producten te produceren zodat zij die ook in het in buitenland aan de man kunnen brengen dat geeft de overheid ruimte,want nu is bijna iedereen afhankelijk van de overheid als het om valuta’s gaat think About That,de grootste bedrijven in Su Fernandes ,parbo,cement alles wordt geïmporteerd ,wie zorgt vr de harde valuta’s de overheid,al hun producten zijn binnenlands gericht,ze moeten meer gn exporteren;in note dop laat j hersenen een beetje werken


  Maak melding
 20. Von poepenheuvel,
  Mensen zoals jij moeten ze voor Suriname behouden,,dan verwacht ik binnen nu en 2 jaar een 2e Dubai .
  Je moet alleen nog een rode neus opzetten, clownnesk schrijf je al sjappie.stop met die domme praat, je maakt je onsterfelijk belachelijk


  Maak melding
 21. Von poepenheuvel,
  De laatste 8 jaar is geinvesteerd flyovers ,4baans autowegen naar Brazilië sspoorbanen ,diepzee havens ,zoetwater transporten ,Apoera project,naschoolse opvang,goud deals ,die Canadese beginnen steeds harder te lachen, lessen economie voor beginners zei jij toch.
  Je kunt lachen met jou clown


  Maak melding
 22. Ik heb een idee dat @ Von poepenheuvel @ Parbo is, of een of andere wandelende lijk van de NDP
  is. ( Ik heb niks tegen de partij ) maar wel aan de stomme aanhangers !!!
  Waarom ? Omdat ze zo dom kunnen lullen en zeer trouwer, dan een hond jegens de partij ( lijder )
  Ze worden blij gemaakt met gebakken lucht en een paarse t shirt, wat een stelletje sukkels zijn het
  toch !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 23. In dit leven maakt een iedereen fouten en als jij geen fouten maakt dan leer niemand wat,waar gewerkt wordt worden ook hele hoop fouten gemaakt,maar fouten als deze is niet meer normaal.


  Maak melding
 24. DE DC LAKSMIENAIN DUBAI STAAT HOGER IN RANG DAN DE MINI-STER VAN OW & C , DUS HIJ KAN HET BETER WETEN ALS “AFGESCHREVEN INGENIEUR ” VAN DE MARKT TE NICKERIE !
  BTW. DE MINI-STER DIENT IN DE HOUDING TE SPRINGEN BIJ ZIJN AANKOMST TE “UITKIJK” ANDERS WORDT HET “KIJK UIT”
  HOE KOMT DEZE MAN AAN EEN PRADO BINNEN 2 JAAR ? TERWIJL HIJ IN EEN 4E HANDSE AUTO REED IN NICKERIE !! ZIJN VOORGANGER RAMDHANI HEEFT HEM GOED BIJGESCHOOLD EN THANS GENIET DEZE VAN ZIJN WACHTGELD , DOOR ONS BETAALD !!!
  DE REKENING KRIJGT HET VOLK NA DE VERKIEZING 2020


  Maak melding
 25. WAT ZOU DE REDEN KUNNEN ZIJN DAT DE BIC-SARAMACCA DE FOTO’S HEEFT VERWIJDERT ???
  OPDRACHT VAN BOVEN ???
  ZIJN DE SARAMACCANERS ZO DOM ,OM BEETGENOMEN TE WORDEN OF JUIST SLIM ???
  DEZE BIC , DC. HEBBEN ZICHZELF ZO VERLAAGD DAT ZIJ HET VOLK ALS KLEUTERS ZIEN , ZONDER STEMRECHT ??
  NDP JOE LASIE KE-BA IN SARAMACCA , MET DANK AAN DIE NICKERIAAN DC. L. DUBAI !!


  Maak melding
 26. Iemand dacht dat in die asfaltbrokjes secondelijm zit, waarmee ook Boota’s achterste is vastgeplakt aan de presidentiële stoel.
  Maar zelfs cetabever helpt niet om zand aan elkaar te plakken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES