130 bedrijven op United Caribbean Business and Trade Fair in Suriname

15
130 bedrijven op United Caribbean Business and Trade Fair in Suriname

PARAMARIBO, 17 okt – In Suriname wordt van 26 tot en met 28 oktober de United Caribbean Business and Trade Fair (UCFB) gehouden. Aan dit grootste business-to-business-event van het jaar zullen ruim 130 bedrijven, organisaties en instituten participeren. Opmerkelijk is dat deze keer 23 buitenlandse bedrijven vertegenwoordigd zijn.

De officiële opening van deze beurs wordt op vrijdag 26 oktober om 14:00 uur in de KKF Hal verricht door Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. De minister zal ook een presentatie houden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname (INVESTSUR).

Het Thema is Connectivity! Alleen door partnerschappen te sluiten en meer interactie tussen zakenlieden en bedrijven op gang te brengen, nationaal en internationaal, zal de financieel-economische ontwikkeling van Suriname naar het volgend niveau getild kunnen worden. Dit zal vooral tijdens de seminars aan de orde komen en benadrukt worden door deskundigen die connectivity in een duurzaam beleid hebben gegoten.

15 REACTIES

 1. Er doen 23 buitenlandse bedrijven mee. Ik wil graag weten hoeveel daadwerkelijk in Suriname zullen investeren,. En de Investsur? Ik heb de wet toentertijd bestudeerd en een paar Nederlandse ondernemers geïnteresseerd gemaakt om te investeren in Suriname. Edoch, intussen was de wet Investsur zodanig veranderd dat het niet meer interessant was om in Suriname te investeren. Gevolg: de potentiële ondernemers trokken zich terug. Over welke bedrijven praten wij? Je had een paar bedrijven die zich wilden bezig houden met medicinale kruiden. er waren een paar ITC bedrijven en een paar visbedrijven die zich met vis en garnalen zouden bezighouden. Als wij de balans opmaken blijkt dat Notaris Rodrigues ons belazerd heeft met de oprichting van de NV’s en Landmeter Wijdenbosch ons belazerd heeft met domeingronden. Wij hebbeen ze betaald en zij hebben wanprestatie geleverd, Op die manier komt geen enkele investeerder in Suriname investeren. Alleen oplichters in Suriname. Dus Boefdraad succes.


  Maak melding

 2. John
  Afgelopen vrijdag vond er in de ambassade in Den Haag ook een seminar plaats om investeerders warm te maken om te investeren in Suriname.
  (ik had ook een uitnodiging. Iemand dacht zeker dat ik geld had. haha).
  Naar ik heb begrepen was de opkomst een succes.
  Het initiatief was niet van de ambassade. Zij hadden alleen ruimte beschikbaar gesteld.

  Het zal toch mooi zijn als Su investeerders kan trekken?


  Maak melding

 3. @John,

  wil je in Suriname investeren dan zijn een paar dingen belangrijk voor investeerders.

  – betrouwbare overheid
  – stabiele munt
  – goede infrastructuur

  Helaas zijn dit nu de punten waar Suriname geen hoge ogen gooit. Dus is er veel werk
  aan de winkel om dit te verbeteren. Er zijn best mogelijkheden, Surinaamse kip, groenten,
  vis en garnaal, bloemen, call centers etc.


  Maak melding

 4. Met deze regering aan het roer..zal het moeilijk zijn grote investeerders zover te krijgen om in Suriname te investeren.
  Suriname rekent zich graag rijk..zoals de afgelopen 8 jaren…vooral tijdens en voor de verkiezingen gaat het steeds beter in Suriname.


  Maak melding

 5. als 10 % van de blakas zouden werken dus hard werken dan kan enig zins wat gebeuren in het land..

  de meeste zijn drugs handelaren verkopen die op de straten voor de winkels kijk maar om je heen het krioelt van die handelaren..
  de politie doet niks kijkt toe koopt zelf een joint en rookt het lekker op het bureau op..

  op Lelydorp vlak voor het bureau wordt het verhandeld, de politie loopt naar toe koopt voor de gevangen neemt er zelf één de rest wordt overgedragen..


  Maak melding

 6. 23 buitenlande landen doen mee.
  die arme surinaamse ondernemers zijn gelijk kansloos.
  Hebben geen geld, kunnen geen buitenlands lenen of – credietkaart gebruiken dus die brede lach van Hoefdraad snap ik niet.


  Maak melding

 7. Dit is wat den Haag te bieden had:

  “Chinese ondernemers uit verschillende branches in Nederland hebben in het kader van de viering van 165 jaar Chinese vestiging een bezoek gebracht aan minister Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut”


  Maak melding

 8. Moordenaars, drugscriminelen, rovers en boeven is de macht tweemaal gegeven, door oerdom tot in hun botten zijnde ndp paria’ s. Minder dan 1% van die oerdomme ndper’ s kunnen lachen zoals Boefdraad. Het paleis waarin hij woont en het salaris wat hij ontvangt heeft hij aan die oerdomme ndper’ s te danken, die de allergrootse misdadiger vereren. Zelf slapen en leven er al enkele oerdomme ndper’ s op straat en zwerven van de ene plaats naar de andere straat in de binnenstad, zoekend naar restant etensresten in vuilnistonnen. Veel schoonmaaksters en wachtesr bij lanti verdienen minder dan 1.500 Srd. Vele ndp oma’ s en opa’ s hebben niets aan meer hun AOV. Nafoe bai wang two portie bami nanga wang krat djogo. en toch klagen ze niet, dan is het geld op. Laatst nog kwam ene Isidoor uien en knoflook lenen. Baja nefoe, ie no mang gi mi wang ajoeng nanga knoflokoe. No boi, mi no habi. Vraag maar aan baas en zijn Boefie. Soso binnensmond gevloek van Bout eng mpp. Ieja, ze verdienen het om als paarsvolk belazerd en beroofd te worden door hun geliefde criminele misdadiger didibri en bende rovers. Tjies deng mooi beet die oerdomme ndpe paria’ s. Wie ndp geloven zijn allemaal te beklagen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.