dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameOud zeer bij herstelpoging ‘politiek blok’ binnenland Suriname

Oud zeer bij herstelpoging ‘politiek blok’ binnenland Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 okt – De politieke partijen Abop van Ronnie Brunswijk en Seeka van ex-minister Paul Abena sloten onlangs een intentieverklaring. Dit moet de eerste stap vormen naar het opnieuw smeden van een sterk partijenblok voor bewoners van het binnenland. De politieke partij BEP houdt zich nadrukkelijk op de vlakte. Toch was het de BEP die met de twee andere ooit de A Combinatie vormde. “Maar die samenwerking heeft diepe wonden geslagen. De bittere nasmaak is niet verdwenen”, zegt BEP-leider Ronny Asabina

Exponenten van de ABOP lonken desondanks via de media. Voor BEP is dit niet genoeg. “Wij gaan niet op uitnodigingen via de nieuwsmedia in. We zijn een volwassen partij en dienen ons dienovereenkomstig uit te dragen en op te stellen”, zegt Asabina tegenover Dagblad Suriname. Veel zal afhangen van het moment waarop de BEP formeel wordt benaderd. Een hernieuwde samenwerking wordt niet bij voorbaat uitgesloten.

Maar dan zal veel uitgesproken moeten worden. “Wij zijn niet degenen die gaan zeggen: nooit, nooit! Wij hebben meerdere malen gezegd dat wij open staan voor een samenwerking met partijen die een gelijkgerichte visie hebben. Maar samenwerking staat en valt met voorwaarden. Het gaat om voorwaarden als oprechtheid en betrouwbaarheid” aldus Asabina. A Combinatie viel uiteen na geruzie over wijziging van de amnestiewet.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Oud zeer bij herstelpoging ‘politiek blok’ binnenland Suriname

  Van je fouten kan je leren en dit meenemen in het plan van aanpak ‘Politiek blok”binnenland Suriname

  De vraag die oa gesteld moet worden, is wat is het doel en waarom?

  Als mensen op elkaar lijken, zelfde soort problemen hebben is het beste dat men samen gaat werken om een sterke eenheid te vormen.

  Men moet ook kijken wie men moet uitschakelen en een sta in de weg is sinds 25 februari 1980.

  De Marrons moeten daarom logisch denken, rationeel zijn, kritisch zijn en de doelen goed voor ogen houden en de uitdagingen die er zijn voor de groep, hun leefgemeenschappen, Suriname en waar men wil zijn in 2025.

  Als men wil regeren en de doelen realiseren voor de groep en Suriname (inter)nationaal kan men beter een binnenlanse politieke blok zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. Eerlijk gezegd ben ik niet gerust met deze ontwikkeling. Suriname is een geheel. Het behoort aan de staat Suriname en de staat Suriname is van eenieder woonachtig in Suriname etc. Het betekent dat de Inheemsen en boslandcreolen zich vrijelijk in de stad kunnen vestigen zonder enige belemmering. Omgekeerd, precies hetzelfde. Door een soort van staat in een staat te creëren (een enclave) gaan we situaties creëren die niet bevorderlijk zijn voor de totale ontwikkeling van het land Suriname.

  Dit houdt in dat de indiaan of de Marron hun blikken moeten verruimen. De gelegenheid en omstandigheden waren er reeds. Ze hebben daar geen gebruik van gemaakt. Wat nu gaat gebeuren is dat de regering hen duidelijk gaat maken wie de baas is. En de baas is de staat Suriname. Ze praten over eenheid maar konden geen eenduidige beslissing maken wie de opvolger zou zijn van Aboikoni. De regering trad in en koos Aboikoni. De Liba Krutu daar gehouden, houdt nog steeds verdeeldheid in aangezien je nu twee kampen hebt.

  Suriname is groot genoeg. De regering moet de daad nu bij het woord gaan voegen en iedere Surinamer een stuk grond gaan aanwijzen in het binnenland. Decentralisatie, daar moet aan gewerkt worden en decennialang is daar niet aan gewerkt. Dit zal de boslandcreool ook leren dat het binnenland niet van hen is maar onlosmakelijk verbonden is met de staat Suriname.


  Maak melding
 3. De regering moet nu … dit …. de regering moet nu … dat … !!!!!!
  Na 8 jaar Berm regering … na 8 jaar alleen maar Stelen … komt de Alles Weter … met de regering moet nu … dit … de regering moet dat. ALLES WETER { pakiratigri}… stop met dat GELUL !!!!!!!!!!

  DE BERM REGERING moet nu nu nu nu nu OPDONDEREN.
  De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse heeft ons prachtig land vernietigd. Er heerst alleen maar CHAOS. Noem één {1 } sektor van de samenleving waar het goed gaat. Het volk … het land … is tot op het bot VERDEELD. ALLES WETER … SODEMIETER OP !!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 4. Mul of beter gezegd MULE je bent weer ezelachtig bezig ga grazen in de wei als j niets te vertellen hebt of ga een emmer palm zuipen en daarna j roest uitslapen je bent eentonig bezig,wanneer ga jij de andere helft van j hersenen gebruikten of zijn ze door het vele alcoholische gebruikt aangetast en nutteloos geworden,want alcohol mi boi,jullie kunnen niet van die fles afblijven sari tori,waarom houden jullie zo van alcohol,worden jullie meer mans


  Maak melding
 5. @ Von poepenheuvel … de Berm regering is ” verkeerd ” bezig … ze moe{s}ten eerst jou opruimen … daarna Ornamibo. Je stinkt tot ver over de watervallen. Als je in de buurt bent van een brombere-wagen … weigert de brombere-wagen dienst. Zo erg is het met je gesteld !!!!!!!!! Vonp …. kiss me ……. !!!!!!!!!!!!!!!

  Next-time zal ik je een Stotter-leraar{es} aanbevelen … zodat je beter leert spreken … IDIOOT dat je bent.
  De kosten wil ik ook nog voor mijn rekening nemen …. mislukt product van je vaders genot spier !!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES