Korps Politie Suriname maakt korte metten met man die ex molesteert

9
Foto: politie in Suriname

PARAMARIBO, 16 okt – Het Korps Politie Suriname heeft kordaat ingegrepen in een geval van molest. De acht en veertig jarige Birendersingh L. is door de politie van het ressort Geyersvlijt, ten noorden van Paramaribo, aangehouden. Volgens de aanmelder, de ex-vrouw van de man, is het niet de eerste keer dat zij last ondervindt. Birendersingh maakt er zelfs een gewoonte van zijn ex-partner lastig te vallen. Zo kort na de moord op Monaliza Maynard komt het bericht van de politie enigszins geruststellend aan.

Van de politie kan niet gezegd worden dat die altijd even prompt optreedt in gevallen van geweld tegen levenspartners en ex-levenspartners. Volgens het politiebericht rukten politieagenten uit na de melding. Op het opgegeven adres werd Birendersingh aangetroffen en aan gehouden. Meneer had zich in beschonken toestand naar het woonadres van de vrouw begeven. Het werd haar te veel en zij schakelde de politie in.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Nadat hij nuchter genoeg bevonden werd, is de verdachte voorgeleid. Hij zit nu achter slot en grendel. Het geweld tegen en het vermoorden van vrouwen heeft geleid tot een spontane demonstratie. Honderden trokken naar het Onafhankelijkheidsplein voor een stille loop. “Het is genoeg”, was de leidende leus.


9 REACTIES

 1. Man no sober.
  The drunkard, he staggers around.The alleys of cities and towns.His sorrows he tries to drown.
  Solution to his problems can never be found. Booze is what he choose.
  Like a gipsy he’s tipsy, he drinks too much whiskey. Watch him how he topples over.


  Maak melding

 2. En durven ze ook de mensen van “Brotherhood” die een ondernemer hebben mishandeld ook aan te houden ???
  Dit zijn waarschijnlijk ook bende leden die roofovervallen plegen !!!


  Maak melding

 3. In ieder geval goed dat de politie hopelijk in het vervolg wat kordater zal optreden. Er zijn ook slachtoffers die aangiftes doen en het later weer intrekken waardoor het lastig is voor justitie iemand te vervolgen.


  Maak melding

 4. Over enige tijd als de rust is teruggekeerd, zal de politie niet meer zo voortvarend optreden.
  Het voorval an de vermoorde moeder ligt nog vers in het geheugen, daarom is in het geval van deze dronkaard die zijn ex-vrouw molesteerde kortdadig opgetreden.
  De politie heeft al vaker mensen in de steek gelaten.


  Maak melding

 5. Vrouwen horen bij elke bedreiging en/of mishandeling aangifte te doen bij de politie. Dat er een stille loop is georganiseerd door NDP vrouwen is jammer, Het gaat hopelijk niet om een eenmalige actie.
  Deze vermoorde moeder moet elke maand herdacht worden met een stille loop. Ook de andere vermoorde vrouwen. Het gaat nu niet om deze ene vrouw Monaliza,maar ook die voor haar vermoord zijn horen herdacht te worden in een stille loop. Dit steeds onder de aandacht brengen, horen zowel mannen, vrouwen en hun kroost mee te lopen. Maak het volk duidelijk dat dit een ieder aangaat. De betrokkenheid hierin, heeft ook te maken met bewustwording. Vandaag is het Monaliza, wiens kind, dochter,zuster, broer, neefje,nichtje,tante is de volgende??? Deze man moet voor 20 jaar achter slot en grendel opgeborgen worden. Zwaardere straffen ten uitvoer brengen zonder vervroegd vrijlating. Dat er 100 vrouwen hebben meegelopen in deze stille loop is zeer verontrustend. Het initiatief is gezet.Laten wij hopen dat meer mensen hieraan zullen deelnemen.
  Elke moord of mishandeling is 1 teveel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.