‘Zonder bemoeienis van buiten komt het goed met de SLM in Suriname’

29
SLM Boeing twee weken niet beschikbaar; vliegschema aangepast
FOTO: de PZ-TCQ | Eric Salard

PARAMARIBO, 13 okt – “Zonder directe bemoeienissen van buiten komt het goed met de SLM in Suriname. De precondities daarvoor én die voor het gezond maken van de SLM zijn met de aandeelhouder verankerd.” Dit stelt de directie van de SLM naar aanleiding van het bericht ‘Canadese luchtvaartdeskundige haalt hard uit naar SLM-directie’ van de site Dagonline. Het betreft informatie van de blogpost van luchtvaartdeskundige Tomas Chlumecky, welke volgens de SLM een directe aanval is aan het adres van de SLM. Het artikel wordt ‘tendentieus’ genoemd.

Het doet geen recht aan ‘de inspanningen die dagelijks geleverd worden en de visie en strategie voor de toekomst van de SLM.’ Er is een koers uitgezet, “Met internationaal erkende consultants voor verschillende onderwerpen, zoals regionale routestudies en onze internationale partners, zoals TUI, Lufthansa, KLM en anderen, vliegt SLM bestendig haar ingezette route naar herstel” aldus de SLM.

Ook wordt gestreefd naar meer efficiëntie en betrouwbaarheid van de servicebeleving van klanten bij alle bedrijfsonderdelen, business units en andere afdelingen en diensten. “Hierbij wordt niet uitgesloten dat binnen bepaalde bedrijfssectoren, in samenspraak met alle industriële partners, waar noodzakelijk, op verantwoorde wijze zal worden gerationaliseerd” schrijft het bedrijf in een persbericht.

Tussen de regels door meldt het bedrijf dat het publiek geheim is dat Chlumecky verschillende keren getracht heeft om in aanmerking te komen voor consultancy opdrachten bij de SLM. “Zijn felle reacties richting de SLM zijn begrijpelijk maar wij zullen nimmer toestaan gegijzeld te worden door dit soort publicaties” aldus het bedrijf uit Suriname.

29 REACTIES

 1. dit is een voor teken van het heen gaan van onze ,, nationale trots …,,,
  grote bedrijven als k lm air frans vele Amerikaanse bedrijven hebben het alleen niet kunnen reden..


  Maak melding

 2. Het lijkt mij verstandiger om een fusie partner uit Europa te zoeken om zo een
  efficiënter bedrijf te krijgen. Dan zou Paramaribo als tussenstop kunnen fungeren voor
  vluchten naar Midden-Amerika, KLM ligt het meest voor de hand.


  Maak melding

 3. Typisch Surinaams.. door je eigen ondeskundigheid diep in de stront zitten en dan weigeren om deskundige hulp van buitenaf te accepteren.


  Maak melding

 4. zonder bemoeienis van buitenaf is Suriname in 44 jaar afgegleden naar een financieel / economisch / moreel FAILED STATE !!!!…..staatskas leeggeroofd, criminaliteit rijst de pan uit, geldontwaarding van 65%, drugstransporten uit Suriname worden dagelijks, wereldwijd, onderschept, failliete luchtvaartmaatschappij, kansloze staatsolie-maatschappij, staatshoofd prijkt bovenaan alle internationale opsporingslijsten, schuldenplafond van 60>80%…..Dit zijn de “successen” van 44 jaar zelfstandigheid zonder bemoeienis van buitenaf.


  Maak melding

 5. henkmolenaar2016
  In de stront zakken en niet om hulp vragen maar vragen om schijtpapier om de stront proberen van je af te vegen.
  Vegen terwijl de stront naar beneden blijft vallen


  Maak melding

 6. Weer een grote broek aantrekken. Pfff zelfs veel grotere luchtvaartmaatschappijen redden het niet alleen en gaan fusies aan. Doe normaal en kijk in welk samenwerkingsverband dit kwakkelend bedrijf nog gered kan worden. Ga vooral door met het ongekende aantal ipbers en vriendjes die voorrang aan boord krijgen boven de echte betalende passagiers.


  Maak melding

 7. Waar men niet bij stilstaat is dat de pensioenverplichtingen erg drukken op de begroting. Pensioen met 60j is niet meer van deze tijd. Levensverwachting is gestegen, dit is onhoudbaar.


  Maak melding

 8. Johanlal,

  met het wanbeleid van deze paarse maffiabende en de daarmee gepaard gaande armoe onder de bevolking is de levensverwachting……dat je de 60 niet eens haalt.


  Maak melding

 9. mi boi…slm is een gebed zonder einde. wat opvalt, weer oude kapiteins van stal halen die ih verleden in andere settings ook niet veel hebben klaargespeeld. verkopen die handel….1 hoofdpijn minder.


  Maak melding

 10. =Chlumecky de Canadees heeft groot gelijk wat hij aangeeft. Sommige Surinamers kunnen NIET tegen kritiek en doen ook niet aan zelfreflexie, vandaar dat ze ook achter blijven.

  Iemand die geen verstand heeft vanluchtvaart kan onmogelijk een bedrijf goed runnen.
  Mensen blijven vast houden aan hun baan en roesten weg.

  Ik hoop ooit dat er echt een verandering zal plaatst vinden, omdat onder Bouterse het nooit goed zal komen. Alleen maar achteruitgang.


  Maak melding

 11. Slm…jullie moeten optijd alles doen en geen mattie gedoe spelen..klm …als die om 18.00 uur moet vertrekken….begint ie vijf minuten voor de tijd naar de vertrek baan…en kijk op je klok….daar gaat ie…ze hebben wel vertragingen…maar geen kinderlijken als de slm


  Maak melding

 12. Natuurlijk kan het wel. Alleen moet er een duidelijke mission statement zijn. Een commitment van personeel en management en een goede strategie. Bemoeienis moet je niet hebben van buitenaf maar wees niet doof voor advies van buitenaf. En kijk wat er om je heen gebeurd. Blijf niet navel staren. En bovenal betrek jonge goede ambitieuze mensen. Weg met oud denken. Suriname is rijk als toegangspoort voor de regio en als bestemming. Gebruik dat. Dan komt het goed. Succes!


  Maak melding

 13. Met 4 nieuwe directeuren in 4 jaar ga je het ook niet redden.

  Het ligt vooral aan de leidinggevenden daaronder. Daar zitten al 10 jaar dezelfde mensen die er alleen maar op uit zijn om hun goede betaalde baantjes te redden.
  Het management bestaat al 10 jaar uit de zelfde losers die elke keer weer blijven zitten.


  Maak melding

 14. abriel 13 oktober 2018 at 21:07
  mi boi…slm is een gebed zonder einde. wat opvalt, weer oude kapiteins van stal halen die ih verleden in andere settings ook niet veel hebben klaargespeeld. verkopen die handel….1 hoofdpijn minder.

  ===

  Dat bedoel ik!


  Maak melding

 15. Ik vraag me af hoe de SLM en Suriname er met hulp van buitenaf eruit gaan zien? Jullie? Een Amerikaan als directeur? Een andere naam? SAL? Surinaamse Amerikaanse Luchtvaarmij? Zal Suriname weer als voor de onafhankelijkheid uitzien? O ja, voor de surinamers die surinamers dom noemen, kijk in de spiegel, jij bent de domme surinamer tussen ons. Ik ben nog nooit een domme Surinamer tegengekomen.


  Maak melding

 16. In Suriname is kritisch zijn : een daad van vijandschap, en helemaal als van het vreemde ogen komt , want die zijn dwingend . En dit soort acties zijn niet gewenst in mi kondre troe ,mi lobi joe, switi Sranan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.