maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSchot op gebouw Nationale Partij Suriname ‘menselijke fout’

Schot op gebouw Nationale Partij Suriname ‘menselijke fout’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 okt – “Het schot is een menselijke fout geweest.” Dit zegt het hoofd van legereenheid Faya Blo, grootmajoor Harry Kassels, naar aanleiding van het geweerschot dat is gelost op het gebouw van de Nationale Partij Suriname, NPS. Het schot kwam uit het vuurwapen van een militair. Kassels spreekt van onvoorzichtigheid. Voorgeschreven veiligheidsmaatregelen zijn genegeerd. Volgens de Militaire Politie zullen disciplinaire maatregelen worden getroffen.

De militair was ‘uitgeleend’ voor de bewaking van een bedrijf dat staat naast het NPS-hoofdkwartier. Bij de wisseling van de wacht is het schot afgegaan. De kogel ging dwars door het gebouw en rakelings voorbij een partijlid. De partijleiding sluit een politieke actie niet uit. Dat wordt ontkend. “Wat zal het doel zijn geweest om het voorval in een politieke hoek te plaatsen? Militairen blijven ver van de politiek”, zegt Kassels tegenover de Ware Tijd.

Hij heeft wel begrip voor de reacties van de NPS en andere oppositiepartijen. Het neemt niet weg dat er niet meer achter mag worden gezocht. Het was een ongeluk. “Het gebeurt bij elke gewapende macht”, aldus Kassels. NPS-voorzitter Gregory Rusland vindt het op zijn zachtst gezegd vreemd dat militairen worden ingezet voor het bewaken van privé bezittingen. Met dit voorval is wellicht de toon gezet voor een stevig parlementair debat.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. Een aaneenschakeling van fouten door een militair gepleegd. Doorgeladen geweer in vredestijd. Veiligheidspal ontgrendeld. De loop van het wapen niet in een veilige richting. Drie basisveiligheidsvoorschriften heeft deze militair overtreden. Laten we aannemen dat het toegestaan was met een doorgeladen geweer of pistool rond te lopen. Dan blijven er nog twee veiligheidsvoorschriften over. Laten we aannemen dat het ook toegestaan was de veiligheidspal ontgrendeld te hebben. Dan blijft er nog een laatste veiligheidsmaatregel over en dat is de loop in een veilige richting houden.

  Meestal is de loop dan naar boven gericht, maar er zijn ook situaties waar dat niet geldt, dus vandaar gewoon de loop in een veilige richting houden.
  Dit is een FC Knudde militair. Alles wat fout kon gaan is fout gegaan. De wet van Murphy treedt hiermee in werking.


  Maak melding
 2. Harry Kassels alias Mad Max
  Het zou inderdaad kunnen at het een oingeluk is geweest maar dan nog moet je als grootmajoor van de MP dit anders moeten brengen samen metde straf die deze militair behoort te krijgen voor het in de wind slaan van veiligheidsmaatregelen.
  Waarom loopt hij met een doorgeladen wapen.
  Waarom heeft hij een doorgeladen wapen in de hand gehad
  Met wie was hij aan het opscheppen en toonde zijn macho gedrag
  Is een vuurwapen van de dienst geen overtreding
  Was hij op het moment in dienst of was hij niet in dienst (buiten werktijd)
  In opdracht van wie was hij daar op wacht

  Harry Kassels,
  Al deze vreagen moet je kunnen beantwoorden dan haal je de angel uit de wesp.


  Maak melding
 3. Hoe is het mogelijk dat militairen uitgeleend worden voor Particuliere beveiligingswerkzaamheden.

  Hosselt de Krijgsmacht nu ook al of krijgt iemand lekkers voor het uitlenen van militairen.

  RECHTSTAAT bestaat niet meer als dit kan.
  Volgende stap is intimidatie middels militairen.
  Vervolg nog erger


  Maak melding
 4. Militairen horen een land te beveiligen, landgrenzen, luchtgrenzen, water/zeegrenzen/onder water en bij humanitair (inter)nationaal. Veiligheid van het land en samen werken met andere landen in de regio bij rampen, oorlog/sdreiging.

  Militairen inzetten om in een land particulieren te beschermen, djiem wan boeng bigie brik. Dies na boen tiengie poe. Me Taigie. Tiengie no ka.

  Gelet op de verklaring van soldaat Harry Kassels mag die per direct naar huis gaan. Soldaat Harry Kassels is geen knip voor de neus waard. De ene paarse clown probeert de andere parse clown in Suriname te overtroeven.Dit is gewoon intimidatie.

  De veiligheid in de republiek Suriname, voor de Surinamers, in de regio en burgers in de regio is in zeer groot gevaar met deze paarse clowns. De Franse Gendarme, NATO aan de grens van Suriname, vliegdekschepen NATO, Navy Seals en miltiairen in het Caribischgebied wees paraat, hospitaalboot van de USA voor de kust van Suriname, ea legers van de Caribische landen moeten in de hoogste staat van paraatheid worden gebracht, Alalarm fase 1, kleur? Rood! Alle verloven zijn ingetrokken.

  Alarmfase 1

  Zij die gaan sterven groeten u. Voor Volk, Vaderland en Vrede in de Wereld.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. Dat bedrijf zal wel erg blij zijn, zeg. Dat het leger onkundige militairen levert voor haar bewaking.
  Leger in dienst van particulier! Een coup is dus zo gepleegd!


  Maak melding
 6. PARAMARIBO – De onvoorzichtige militair uit wiens wapen dinsdagavond een schot is afgegaan, wordt disciplinair gestraft. Dit zegt de waarnemend commandant van de militaire politie, luitenantkolonel, Floyd Mettendaf. Het schot kwam uit het wapen van een geoefend militair ingedeeld bij ‘Faya blo’ en uitgeleend aan bar-restaurant L’Espoir aan de Johan Adolf Pengelstraat.
  De eetgelegenheid staat twee panden verder van het partijcentrum van NPS ‘Grun Dyari’……………….

  ***********************************************************************
  In het krantenbericht {DWT} staat dat die onvoorzichtige militair … DISCIPLINAIR …. gestraft zal worden.

  Wat ik mezelf afvraag:
  1} Zijn er meer particuliere objecten die bewaakt worden door leden van onze gewapende machten op kosten van de STAAT.

  Die onvoorzichtige militair wordt niet gestraft omdat hij knullig is omgegaan met zijn dienstwapen … no man … A MAN POR’ A PLAY …. de gemeenschap weet nu dat de gewapende macht gebruikt wordt om het privé belang van iemand … van mensen … die gelieërd is/zijn aan de Nationale Dieven Partij te beschermen … terwijl de MISDAAD hoogtij viert.


  Maak melding
 7. Het militaire bewind in Suriname laat van zich horen.Nu de verkiezingen naderen is het oppassen geblazen.Bouta is van plan enkele tegenstaanders op te ruimen en voor levenlang lijder te blijven.Hij weet hoe het rechtsysteem in Suriname te naaien.Jullie zijn gewaarschuwd…..


  Maak melding
 8. Een geweer kan alleen af gaan als je met je vinger de trekker overhaalt…….anders niet!! Hoe komt het dat de vinger op de trekker was…..en het geweer ook nog gericht was op het nps gebouw…….zoveel toevalligheden….ik kan me dat niet voorstellen!!


  Maak melding
 9. Bouta-gestapo in actie. Schiet op alles wat beweegt. We kennen de praktijken van dit monster met bloed aan zijn criminele klauwen. Roy Elgin heeft nu de sleutel in handen om dit levensgevaarlijke monster voorgoed aan de samenleving te onttrekken.


  Maak melding
 10. Alles wat in SU menselijk is, gaat alleen maar in Suriname fout!! Na soso komedie!!! De foute boeler mensen die Suriname regeert, verhelpt Su ook naar de klote!!

  Ik vraag mij af of in SU menselijk wordt omgegaan met de burgers door de komedianten!!

  Wiep-Ding


  Maak melding
 11. Het is zeker vreemd dat militairen worden in gezet voor prive bezittingen???.Dus met andere woorden is een militair beschikbaar voor elke burger die zijn prive bezittingen wil laten beschermen?
  Militairen hebben dus ook een dubbele pet op. Dubbel inkomen? Dit moet grondig uitgezocht worden. Hoe is het mogelijk dat zijn dienstwapen afgaat? Dit getuigd van grote onverantwoordelijkheid en niet geschikt voor dit beroep. Onschuldige burgers hadden door deze ene kogel gedood kunnen worden. Wat een klungel.
  Dit valt niet goed te praten. Weet hij niet met wapens om te gaan geeft hem ook deze verantwoordelijkheid niet Schoonmaakwerk is een betere baan voor hem. Wantoestanden in dit land.


  Maak melding
 12. @ Pakiratigri,

  Ben je soms ingehuurd om de regering(sleider) te verdedigen op dit forum??

  Was men niet meer tevreden over Rob(je) die ten onder ging en het vaak liet afweten?

  Zo maar vraagjes uit nieuwsgierigheid?


  Maak melding
 13. het is de grofste leugen van deze bende regering..

  het kan n.l. nooit en nimmer een menselijk fout zijn, je pakt bewust je schiet instrument met je handen met de bedoeling om mee te schieten..
  menselijk fout in deze bestaat niet.. hoe zo fout leg dat maar uit..

  wat is de reactie van de moordenaar of te wel bende lijder..

  waarom wordt er dan niet,,,, per ongeluk ,,, op de lijder geschoten als menselijk fout..


  Maak melding
 14. Wat een comotie!!! Alsof we niet weten dat militairen(met onze belastinggelden) goud-concessies bewaken voor hooggeplaatse NDP-ers !!! Daar zwijgt iedereen over.Zelfs de VHP,NPS ,Somo en ABOP en natuurlijk Carl de Judas !!!


  Maak melding
 15. De eetgelegenheid { Bar-Restaurant L’espoir } staat twee panden verder van het partijcentrum van NPS ‘Grun Dyari’…

  Dit betekent dat er geschoten is dwars door het pand … direct … naast de NPS.
  In het ander geval is gericht geschoten op het gebouw van de NPS.

  Harry Kassels { MP } is voorgehouden te verklaren dat het een ongelukkig incident is geweest.

  Wie houdt wie voor de gek !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 16. Opmerkelijk is dat de Nationale Dieven Partij op geen enkel moment haar VERONTRUSTING heeft uitgesproken t.a.v. de beschieting van het Partij gebouw van de NPS.

  Weten de PAARSE BOEVEN meer of zijn ze zelf betrokken bij het ” SCHIET- INCIDENT ” ??????

  Pakiratigri of Von poepenheuvel hebben misschien het antwoord !!!!!!!


  Maak melding
 17. Ik ben het vaak niet eens met de heer Somohardjo. maar in dit geval kan ik zijn mening delen. SPIONAGE,
  Je hebt alleen een richtmicrofoon nodig om alle gesprekken in het gebouw van de NPS te volgen. 65 meter is met een richtmicrofoon te overbruggen. Dus NPS en alle andere politieke partijen. Bouterse wilt de verkiezingen van 2020 winnen. Je mag du alles van hem verwachten. Ook spionage.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES