Korps Politie Suriname onderzoekt klachten tegen pyramidebedrijf X-Trade

10
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 12 okt – Het Korps Politie Suriname, KPS, is een onderzoek begonnen naar de handelingen van het ‘beleggingsbedrijf’ X-Trade Trading & Investments. Klanten klagen dat ze hun belegging niet terug hebben gezien op de afgesproken tijd. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën waarschuwde onlangs nog tegen zulke beleggingen. Er zouden maatregelen worden getroffen, maar intussen vallen de eerste slachtoffers.

Volgens de mensen geeft de bedrijfsleiding al geruime tijd niet thuis. De politie heeft nog geen aanleiding gevonden om personen aan te houden. Het bedrijf opereerde weliswaar illegaal. “Wij werken met feiten en strafbare handelingen. Als het niet goed afloopt, klopt men aan de bij de politie”, zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden tegenover de Ware Tijd. Het onderzoek wordt desondanks voortgezet.

Klanten van X-Trade konden op adressen terecht voor beleggingen. Om deel te nemen moest ‘inschrijfgeld’ worden betaald, namelijk vijf en zeventig Surinaamse dollar (ongeveer tien euro). Er werden drie beleggingspakketten aangeboden. De pakketten variëren wat de inzet betreft. Voor alle drie geldt wel dat de opbrengst het dubbele oplevert van de inzet. Suriname heeft in de jaren negentig al de wrange vruchten geproefd van pyramidespelen.


10 REACTIES

 1. En weer trappen de Surinamers in een Piramide-spel. De eerste keer was in de jaren negentig, waarbij Surinamers, destijds, duizenden guldens zijn kwijtgeraakt!


  Maak melding

 2. Maar ja @ FBI en kolibrie in Nederland waren er ook genoeg piramide spelen waarin de Nederlander voor miljoenen het schip zijn ingegaan. Dus de Nederlander zoekt ook naar gratis geld niet alleen de Surinamer. De grootste piramide bedrijf was palm invest. Ze stonden zelf op de miljonairs beurs in Amsterdam. Een andere grote piramide bedrijf was Dubai stars. Dus voor dat jullie afgeven hoe dom Surinamers zijn de Nederlanders zijn ook niet een van de slimste.


  Maak melding

 3. Sommige Surinamers zijn hardleers. Zelfs aan waarschuwingen wordt er geen gehoor gegeven en dat weten de slimmeriken. Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten. Rijk worden doe je door zelf hard te werken en te sparen. Piramidespel is voor de dommeriken die hieraan deelnemen. Het zijn puur oplichters praktijken zoals die hele Bitcount. Mensen gebruik je gezond verstand als je die al hebt. Puur geldverspilling.


  Maak melding

 4. Jongens wees toch slim. bij een pyramidespel zijn het de vroege vogels , die winnen.. Hoe eerder je inspringt, hoe groter de winstkans. Maar, zodra de markt verzadigd is gaat de boel bossen. Dus hoe later je instapt, hoe groter de kans dat je genaaid wordt. Ik werd ooit geconfronteerd met een spel. bij dit spel moest elke deelnemer 10 volgers meebrengen.
  De pyramide kan als volgt worden weergegeven:

  1
  10 deze 10 mensen betalen 1
  100 deze 100 mensen betalen hun 10 voorgangers
  1.000 deze 100 mensen betalen hun 100 voorgangers
  10.000 deze 10.000 mensen betalen hun 1000 voorgangers
  100.000 deze 100.000 mensen betalen hun 10.000 voorgangers
  1.000.000 hier bost het systeem. de 100.000 voorgangers zijn de klos
  Suriname telt 550.000 mensen.
  de omslag valt dus tussen de 6e en 7e tranche
  De markt raakt verzadigd en de boel klapt. Laat dit een duidelijk voorbeeld voor jullie zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.