Eindelijk rust voor Surinaamse na jarenlange pesterijen en racisme in Duindorp

35
Racistische bewoners Duindorp blijven Surinaamse vrouw terroriseren
De 36-jarige Surinaamse Marina.

DEN HAAG, 11 okt – Na jarenlange pesterijen en racisme van geboren Duindorpers onder het motto ‘je hoort hier niet, je moet weg‘, heeft de 36-jarige Surinaamse Marina eindelijk rust. Ze is weg uit de Haagse wijk Duindorp en geniet al een paar maanden van haar nieuwe, mooie woning in een prachtige wijk met leuke mensen. Dat vertelde ze deze week op Facebook.

De in Suriname geboren Marina kwam landelijk in het nieuws toen ze slachtoffer werd van vernielingen en bedreiging in de Haagse wijk Duindorp. Op de ramen van Marina werd met een bijl ingehakt door buurtbewoners en ook haar auto werd vernield. Ze verlaat met pijn in haar hart Duindorp, waar ze zo blij was met haar benedenwoning met tuintje zei ze in dit uitgebreid artikel van het Algemeen Dagblad.

Ondanks de leuke woning voelde ze zich uiteindelijk niet meer veilig en wilde rust. Die rust heeft zij nu gevonden! “Zoveel om dankbaar voor te zijn. Niks gebeurd zomaar in het leven. Dank onze lieve heer daar boven. Hij heeft altijd iets beters voor ons. Voor degenen die hebben geholpen met de verhuizing, nogmaals bedankt! De strijd tegen racisme gaat wel door” zei ze deze week op haar verjaardag op Facebook.


35 REACTIES

 1. Leuk is het niet voor die mevrouw had niet mogen gebeuren,maar daarom geloof ik ik God ik denk voor ik handel,wil niet genralieren maar in Suriname werd mijn neef op zijn hoofd gekapt omdat hij volgens de hindustanen niet daar thuis hoorde als creool zal niet zeggen waar.en nu moet een vrouw boeten voor wat een ander ras haar aandoet,hoop dat ze rust vindt trouwens ben halfbloed dus wil niet zeggen goed voor haar maar denk dat ondanks je hindustaan bent de blanke je als zwart zien.en moge de here jou die rust nu geven.zeg altijd ik ben creool nooit dogla ik blijf zwart. Adios


  Maak melding

 2. Aswin: je klets uit je nek man. Alweer aan de drugs of ben je werkelijk iemand die geloofwaardig overkomt. Misschien ging je wel vreemd als Creool en werd je door de man betrapt en gekaapt. Mij zijn wel gevallen bekend waarbij zwarten die op roverstocht in koelie-buurten gingen gepakt en gekapt werden. Vond ik persoonlijk koe maar dat een creool gekapt werd omdat hij tussen Hindoestanen is komen wonen….jij gelooft zeker ook dat slavenhandel alleen door blanken gebeurde toch ?
  Ga je diep schamen jij volksopruier en jij zwarte Geert Wilders.


  Maak melding

 3. Heel veel plezier met uw nieuwe onderkomen en je stekkie!! laat de negatieven zich achter u en ga verder met je leven!
  Het leven kan prachtig zijn, alleen die moet u maken!! u heeft het in uw handen!!
  iemand die kwaad voor een ander wilt, krijgt het zelf te verduren!! Dus die een kuil of graaf voor een ander graaft, valt er zelf in!! GOD zij met ons allen en NIET voor kwaadwilligen en de Duivels!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 4. @Aswin,

  Na het lezen van jouw reactie, trek ik de conclusie dat jij ervan uitgaaat dat deze mevrouw een hindustaanse is. Er is al eerder een bericht over deze mevrouw geplaatst op deze site, waaruit bleek dat ze een inheemse dame is en geen hindustaanse.
  Vindt het naar voor je neef dat hij in Suriname door een hindustaan of meerdere hindustanen aan zijn hoofd is verwond, maar gebruik dit bericht, denkende dat deze mevrouw een hindustaanse is, niet om je gram te halen.


  Maak melding

 5. Grappig dat sommige Suris hun voormalig landgenoten uit Su niet meer kennen en herkennen…….jullie lijken wel de “witte” Nederlanders die alles wat gekleurd is uitmaken voor “neger”……sommige Suris wonen al te lang in Nederland dat zal het zijn……om een “lang” verhaal kort te maken deze dame is INDIAANSE of tewel INGI…niet dat het wat uitmaakt….maar om sommige Suris met hun stront commentaar wakker te schudden!!!


  Maak melding

 6. Vr mij lijkt ze hindustaanse mix Javaans indiaan en nog meer who CARE’s ze is mens en dat is het belangrijkste de welles nietes is weer begonnen,maar de gedachtengang achter deze welles nietes is dat sommigen nog steeds willen ontkennen dat hun als groep wordt gediscrimineerd wees blij daarover en steek j hoofd nog dieper het modder in


  Maak melding

 7. Degenen die deze dame gepest hebben krijgen hier toch altijd de goedkeuring van de Anti SURINAME KLIEK.>>>>>>>(.henkmolenaar2016,…WIEP DING,..RAY,..Kankantriestraat ….ENZ ENZ,.).teveel om op te noemen die KOEIEN !,..en Rediemoesoe landverraders !,..deze BUT KISSING COONS,..zullen altijd alles goed vinden wat hun MEESTER aan de Noordzee doet,..SARIE TORIE !

  LET MAAR OP ZIJ KOMEN STRAKS MET HUN ANTI SRANANG DISCUSSIE.


  Maak melding

 8. Kankantriestraat met soort ga ik niet in discussie ben blij dat die mevrouw rust gevonden heeft en nu zal ik jou wel een hint geven maar de plek niet ga mij niet bewijzen ,maar als je niets over nickerie weet wil je stil blijven ik weet wat ik.zie en meemaakt ik.ben.half hindu en.hij kwam logeren en ging effe naar de winkel oke. En voor de rest hoop ik.dat die inheemse het gauw een plek kan geven en rust kan hebben dat is belangrijker en vooral onthouden dat niet iedereen zo denkt,maar ben te lang in leven om te weten wat in de wereld te koop is


  Maak melding

 9. Ik blijf me verbazen dat iets dat positief is – mevrouw is nu gelukkig – een heel andere en negatieve wending krijgt. Mensen het leven is te kort om dit te verkwisten aan onbegrip en haat. Laten we elkaar zien als mens.


  Maak melding

 10. @ Aswin.

  Zo´ n lul verhaal heb ik nooit gelezen, totdat jij beslist om dat te schrijven !
  Dus deze mw: moet boeten voor een ander wat jou neef heeft aangedaan, ga maar
  lekker duim zuigen man. Wat een lulkoek; ik kan het niet anders formuleren !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. Waarom zou Aswin hebben gelogen en dit verhaal hebben verzonnen?
  Ook al ben ik hindustaanse, ga ik niet zeggen dat alle hindustanen lieverdjes zijn.
  Het is nog steeds zo dat hindustanen liever geen creolen in de familie hebben.
  In mijn oude buurt had een hindustaanse een creoolse vriend. Het mocht niet van haar ouders. Ze is vaak geslagen. Uiteindelijk verliet ze het ouderlijk huis en na haar studie is ze met haar creoolse vriend getrouwd. Ze zijn nog steeds samen en hebben 2 prachtige kinderen. Jammer voor de kinderen dat ze geen contact hebben met hun grootouders van moeders zijde.
  Zulke hindustanen staan er niet bij stil dat ze hun kleinkinderen ontzettend veel pijn en verdriet aandoen.


  Maak melding

 12. Nederland moet harder en consequenter optreden tegen
  racistische SUKKELS die misdrijven plegen tegen andere burgers !

  Racistische gedrag moet worden uitgebannen !

  Zie art 1 Grondwet !

  PS : Voer actie tegen racisme en doe aangifte bij racistische
  bejegening of racistische misdrijven.


  Maak melding

 13. In Nederland, met name in het noorden van het land zijn er in sommige dorpen nog steeds blanken die het verschil niet zien tussen een Creool en een Hindoestaan of wat dan ook.
  Blij dat deze mevrouw een veilige thuishaven heeft gekregen.Er is sprake van redelijk veel verborgen racisme in Nederland en soms wordt het gewoonweg openlijk toegepast. Nederland heeft een zeer lange weg af te leggen.


  Maak melding

 14. Ook Suriname heeft een lange weg als het om discriminatie gaat.
  Al meer dan 165 leven creolen (de nazaten van de slaven) met Suriamers van Aziatische afkomst en
  toch is racisme nog volop aanwezig.
  Dagelijks kun je lezen hoe de Surinamers van diverse afkomsten elkaar in de haren vliegen.


  Maak melding

 15. Hai , Aswin heeft een punt.
  Ik denk niet dat die Hindoestanen uit het niks die creool gaat kappen,er zal een andere reden voor zijn,
  Zelf is mijn moeder Hindoestaanse en mijn pa creool, omdat mijn moeder verlief werd op mijn vader, werd ze door haar moeder letterlijk op straat gezet, overal waar me Nanie haar tegen kwam rende ze met een kapmes achter me ma aan, later werden wij als kleinkids niet geaccepteerd omdat we Kafrie zijn dat is een schande voor de Hindoestaanse familie.

  Hindoestanen gaan met creolen om als buren en vrienden, maar wil de creolen niet in hun familie. Zo heb ik nog een paar voorbeelden,maar ik laat het hier bij.

  Groet S.w


  Maak melding

 16. Hallo, die dame heeft heel veel hindoestaanse kenmerken. Ik mis o.a. de spleetogen van een Indiaanse. Ik neem het mensen niet kwalijk als ze denken dat ze een Hindoestaanse is. Misschien is een Hindoestaan in het geheim langs geweest. op zijn Surinaams gezegd: wang koelie psa drape.


  Maak melding

 17. @Jiyani,

  Het gaat er niet om dat een Hindoestaan(se) met een Creool(se) trouwt, het gaat erom dat de Creolen het Hindoeïsme niet accepteren, net zoals moslims, christenen en anderen.
  Dus waarom zou een Hindoe echtpaar erachter moeten staan dat ze een schoonzoon of schoondochter krijgen die het Hindoeïsme – dus ook hen – niet accepteert? En dat hun kleinkinderen gespeend blijven van het Hindoeïsme en alles wat Hindoe is?
  Ik kan mij heel goed verplaatsen in deze ouders die zoiets niet willen. After all, je kinderen zijn er ook om je cultuur, wijsheid, godsdienst, familie, geslacht, tradities voort te zetten en te verbeteren en niet om het te vernielen.


  Maak melding

 18. Dat lieve heer daarboven kan ze beter weglaten, want die bestaat niet. Maar het zijn medemensen die een ander iets gunnen of misgunnen. Heeft die imaginaire lieve heer daarboven gezorgd voor een andere woning of kwam dit tot stand door mensen die uit medelijden een vredevolle situatie voor deze mens hebben gecreeerd? Daarom help ik nooit gelovige mensen, want wat je ook voor ze doet zeggen ze altijd, dat de heer de mens heeft gestuurd om te helpen. Sommige mensen zijn zo geincarneerd in hun achterlijkheid, dat ze ondanks alle ellende die ze overkomt, nog in hun domheid blijven geloven, een sadomasochist (iemand die plezier heeft en-of berusting vindt bij het ontvangen van pijn.)


  Maak melding

 19. Daarom ga ik met witjans en die ander soort niet in discussie ik weet wat ik praat,dat ze vreedzaam leven klopt,maar ga met eentje trouwen dan is het anders kan jou tig voorbeelden geven maar ga ik persoonlijk mij werd zelf gezegt niet met een creool te trouwen dan kom t mijn kind terug in de hindu terwijl ik half bent,en over degene die schreef slaan studie geloof ik en.weet wie dat is basta zelfs hier in nl ging een marrokaan met een antliaan ze hebben.hem in zijn buik geschoten en haar naar marrocco gepost zijn fam moest verhuizen en zwarjans nee tuurlijk heb je nooit van mijn verhaal gehoord als je in de fillepijnen zit achter ,breek mij de bek niet open


  Maak melding

 20. En degene die schreef misschien was hij gaan stelen als je niet weet wat je moet schrijven lees en blijf stil,hij was kind aan huis en deed alsof hij naar de winkel ging totdat ze er achter kwamen dat hij verliefd was op dat meisje werd het ander verhaal .gelukkig was het niet zo een erstig verwonding toen iemand vanmij ging om verhaal te halen zagen ze een hindu iemand en toen werd het effe anders,dus vreedzaam wonen ze werken ze naast elkaar maar als het gaat om trouwen is het anders tenzij die creool een goede inkomen heeft wat praat jij,anno 2018 is het anders oke.en ik ken genoeg hindu,s die op creolen vallen maar ze mogen.van hun fam niet met ze trouwen,denk je dat ik op een klein telefoontje mij tijd ga nemen om onzin te verspreiden dacht het niet,mijn moeder zei altijd joe na wakka mang ga met iedereen om elk ras noem maar kan je een beetje over ze vertellen dus zeur niet.en mu ga ik werken


  Maak melding

 21. Redelijk ongenuanceerd verhaal, er is veel meer gebeurt in de wijk Duindorp wat dit tot gevolg heeft gehad, jammer van dit kleine media krantje dat ze de feiten niet natrekken, de pesterijen ( welke ik niet goed keur) begonnen nadat mevrouw meubelman kwaad werd op een paar kleine kinderen omdat ze een waterbalon op haar raam kreeg ( per ongeluk) en de kindjes zonder toestemming op Facebook zette met kwade berichten erbij, dit is bij de ouders in het verkeerde keelgat geschoten, echter dit hoor je niet in de media.
  Bij aangifte doen bij de politie wegens laster gaf justitie zelfs aan klaar te zijn met deze mevrouw en haar aandachttrekkerij.
  Ze is op de vingers getikt door haar eigen partij PvdA.
  De gemeente Den Haag door wie zij werd ingehuurd voor klussen wil ook niets meer met haar te maken hebben ze krijgt er geen werk meer, ik heb daar bewijs van en wie het wil lezen mag contact opnemen en het met eigen ogen zien. Mevrouw heeft keer op keer mensen tegen zich in het harnas gejaagd en speelt nu slachtoffer maar de feiten liegen niet.
  Nogmaals iedereen mag het lezen, stuur me een berichtje. Blij dat de een leuk plekje heeft gevonden alleen jammer dat ze het dan toch iedere keer weer opzoekt.


  Maak melding

 22. Mijn zie je niet meedoen aan demonstratie over zwarte piet met surinamers kunje niet normaal discusseren merk ik hier ook had over mijn neef ineens gaat het over mij ,ze hadden hem gekapt,niet vekaapt doen ze bij vliegtuigen ik zat aan de drugs ,gaat over slavenhandel ik.snap.die verwarde boodschap niet,maar begrijpend nederlands is moelijk kankantriestraat,jammer want nederlands is ons voertaal, dat je gramaticca fouten maakt oke maar dat je het niet begrijpt is jammer en suggereer dat ik drugs gebruikt.ik ga niet meer op jou reageren je hebt mij.jou niveau blindelings verteld ga bevrijpend Nederlands volgen en zet desnoods een pai bij die grote kankantrieboom je bent niet domtraag van begrip doei kankantrie straat


  Maak melding

 23. Ik vind dat dit niet kan. Voor de dame is het heel mooi dat ze daar weg is en rust heeft.
  Waar ik niet mee eens ben is dat dit niet gestraft wordt.
  De mensen die discrimineren kunnen altijd hun gang blijven gaan en tolerant Nederland keurt dit goed, wie weet pakken ze weer een ander slachtoffer.
  Ik vind dat dit gestraft moet worden zodat men weet dit niet hoort, maar nu vertrekt de dame en zij hebben gewonnen.
  Zo zullen straks ook anderen deze voorbeeld overnemen omdat het mag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.