zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWetsvoorstel landrechten Marrons Suriname in de pijplijn

Wetsvoorstel landrechten Marrons Suriname in de pijplijn

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 okt – Voor de regering van Suriname is erkenning van de landrechten van Marrons en Inheemsen een uitgemaakte zaak. Dit zei minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling bij de viering van Marrondag in Paramaribo. Er wordt een wetsvoorstel voorbereid.Hij zou met een regeringsdelegatie naar het overleg te Dritabiki afreizen. Maar daar is van afgezien, meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII. Het betekent volgens Dikan niet, dat het ‘proces’ van erkenning wordt onderbroken. Als tijdens het overleg kritiek wordt geuit, is die niet terecht.

Er wordt gewerkt en daar zouden de gemeenscha ppen in het binnenland van moeten weten. In de commissie die het proces voorbereidt, zitten vertegenwoordigers van het binnenland. “Als zaken nu niet goed gaan, moeten de vertegenwoordigers worden aangesproken. Zij moeten worden terug geroepen, want boodschappen en informatie worden dan niet goed overgebracht. Ik denk dat dit het probleem is”, zei Dikan.

Intussen wordt gewacht op de invulling van andere commissies. Die moeten het proces verder helpen trekken. “We wachten op de voordracht van vertegenwoordigers uit de gemeenschappen. De tijd dringt”, aldus Dikan. Volgens plan moet het wetsvoorstel nog dit jaar naar het parlement. Volgens het NII is de trip naar het binnenland afgelast tijdens een spoedbijeenkomst met president Desiré Bouterse.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Inderdaad. De toekenning en inlijving van de grondrechten zijn inmiddels een waterhoofd geworden. Opeenvolgende regeringen zijn niet in staat geweest het te implementeren. Dus huppakee, dien dat wetsvoorstel in en niet te veel uitweiden. Gewoon doen!


  Maak melding
 2. Dan geoccupeerde land weer terug geven. Wat niet van jou is, moet je je met poten van af blijven !!!
  Dit volk is altijd het zorgen kindje geweest, wat hebben ze in al die jaren gratis gekregen?
  Wat is er van hen terecht gekomen????? In de districten moet men zwoegen in de brandende zon maar daar wordt niet naar gekeken !!!!. Wacht maar tot deze groep de grootste bevolkingsgroep wordt dat is nu al voorspeld over 10 jaar.


  Maak melding
 3. Als deze nazaten van de Afrikanen ja ik moet correct zijn en niet het woord juka’s gebruikende binnenland hadden ontwikkeld dan valt er wat voor te zeggen. Hebben zij goud, bauxiet in de grond gestopt en het oerwoud met waardevolle bomen geplant . Straks moet er met hun onderhandeld worden als een ander het land dat onder hun grondrechten valt commercieel wilt gaan exploiteren .
  Blakamangs in Coronie eis ook het hele district als jullie grondrecht, Hindoestanen Nickerie is van jullie .


  Maak melding
 4. Schaf vooral het Granmanschap af! Is niet meer van deze tijd. Er bestaat een wettig gezag: regering en districts commissaris… Geen nood aan achterhaalde concepten.


  Maak melding
 5. Wel handig te kijken wat het begrip failed state inhoudt. Vanuit die boeg mag men verder praten. De mogelijkheid bestaat dat Stef Blok een slokje ophad en in de war raakte. Een grotere mogelijkheid is dat de man nieteens de kennis had van wat een failed state inhield.

  The main point is dat Surinamers op een vreedzame wijze met en naast elkaar leven.
  De binnenlandse bewoners mogen wel gaan beseffen dat zij niet de baas zijn van het binnenland. Suriname is een geheel en er is een centraal gezag. Dat heb je in alle landen. Dezelfde landen die praten over grondrechten, hebben de oorspronkelijke bewoners geminimaliseerd. Vandaag de dag willen ze even roomser doen dan de paus. Suriname is van eenieder.


  Maak melding
 6. Het centraal gezag maakt deel uit van een centraal machtscentrum, die praktisch sale centrale banken in de wereld onder controle hebben.
  Door het land in handen te houden van diverse groepen, is de kans kleiner dat Suriname volledig gaat vallen onder deze ONE WORLD ORDER. Dus beste Surinamers, inheemsen, bosnegers,stadsnegers,hindustanen, moslims,javanen,boeru,snesi etc, kies een Surinaams gebied en vecht ervoor, het is je God gegeven recht nu.
  Later zullen wij aan tafel gaan zitten om te genieten van de overvloed.
  Sranang gron e kari yu.


  Maak melding
 7. Een mislukte staat (Engels: failed state) is een controversiële term, bedoeld ter aanduiding van een staat waarin de centrale overheid praktisch geen tot weinig controle heeft over het eigen grondgebied.
  Gebruik van de term ligt politiek gevoelig, omdat het andere landen een vrijbrief kan geven om dubieuze (militaire) acties te ondernemen op het grondgebied van de betreffende staat.
  bron: wikipedia

  The main point is, dat een ieder er zijn eigen uitleg aan geeft!
  Feit is dat Suriname zijn zaken niet in- en op orde heeft en achter de feiten aan blijft hobbelen.
  Land wordt ingepikt, het land wordt (illegaal) van zijn rijkdommen beroofd, de wetteloosheid regeert, corrupt gezag en ga zo maar door!


  Maak melding
 8. @pakiratigri Je klets weer uit je nek. Bouterse heeft in beloofd het grondrechten probleem snel en naar de internationale uitspraak/veroordeling uit te voeren. In plaats daarvan is haast alles in consessies uitgegeven paarse maties en nwe chinezen

  @LCC Maak je liever druk om de achterhaalde en achterlijk wijze waarop Bouterse het land bestuurd. Als een megalomane dictator en opper-roofheer.

  @pakiratigri Je opmerking over failed state heeft meer weg van een pleidooi voor een dictatuur. Daarmee toon je weer dat je totaal niet begrijpt waarover je praat en uitsluitend kunt likken.

  @astaman. Probeer geen dingen uit te leggen die je totaal niet begrijpt. Failed State slaat op een regering niet niet instaat is haar grondgebied te besturen op een ordelijke en zinvolle wijze. Alle andere definities zijn daarop gegrondvest. Hoe de huidige regering alles in concessie of onderpand voor leningen uitgeeft heeft straks de regering niets meer te zeggen over SR.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES