‘Versoepeling of afschaffing NL visumplicht voor Surinamers’

39
Mogelijk versoepeling of afschaffing NL visumplicht voor Surinamers

DEN HAAG, 10 okt – De visumplicht voor Surinamers die naar Nederland willen reizen, wordt mogelijk versoepeld of afgeschaft. Dat heeft een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd tegen het ANP, meldt het Algemeen Dagblad.

Surinamers die op dit moment naar Nederland willen reizen moeten voldoen aan een aantal specifieke eisen voordat ze mogen afreizen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een financiële garantstelling of een officiële uitnodiging van een familielid aldus het AD.

De Surinaamse regering wil graag dat Surinamers vrij naar Nederland kunnen reizen en dat zou nu kunnen gebeuren. Nederland kan echter niet zelfstandig beslissen om het visum voor Surinamers af te schaffen of de eisen te versoepelen. Vanwege het Schengenakkoord moet Nederland dit bij de Europese Commissie aankaarten, aldus de krant.

39 REACTIES

 1. Turkije heeft het met dwang kunnen afdwingen, herinner het vluchtelingen akkoord.
  Suriname grenst ook aan de Europese Unie, bedenk manieren hoe wij onze zaken in eigen voordeel kunnen beslechten!


  Maak melding

 2. Visumvrij reizen is een goede stap. Scheelt wat hoofdpijn en administratie. De aanvullende voorwaarden, daar mag men aan gaan poetsen.

  Bijna honderd procent van de Surinamers die naar Nederland reizen doen dat vanwege familiebezoek, medische reden of een begrafenis bijwonen. De zakenlieden en mensen die blijvend van plan zijn zich te vestigen tel ik even niet mee. Gemiddelde duur is dertig dagen. Een ticket kost rond de duizend euro gemiddeld. Dat is op zich al een dure business. Komt bij 34 euro per dag of garantstelling. Verder zijn er nog een aantal voorwaarden. De totale kosten zijn dan rond de tweeduizend euro. Dat is wel veel geld voor de gemiddelde Surinamer.

  Het daggeld moet ruim verlaagd worden omdat de meeste mensen bij een familielid intrekken waardoor de 34 euro per dag niet reëel is. Het is niet zo dat de Surinamer in een hotel zal verblijven. Eten en drinken worden ook door familie en vrienden verzorgd. De garantstelling moet ook omlaag rekening houdend met de individuele situatie van Surinamers in Nederland.

  Suriname heeft historische banden met Suriname waardoor het Nederland vrijstaat om hieraan te gaan sleutelen. Het Schengengebied behalve Nederland kan wel de aanvullende voorwaarden blijven toepassen. Maar als puur en alleen Nederland je bestemming is, mag Nederland gaan poetsen aan de aanvullende voorwaarden. Daar zal het voordeel zijn. Er moet een situatie zich gaan vormen dat op grond van historische banden en diaspora je zonder enige belemmering naar Nederland kan reizen en vice versa.


  Maak melding

 3. Wat een ramp zal dit zijn. Binnen de korste keren is su leeg,zitten de meeste van mijn landgenoten aan de noordzee. Komt de ndp ten goede want juist degenen die niet kunnen vetrekken zijn lid van deze partij. Surinamers zien of horen dat het best vertoeven is in nederland .
  Nederland weet niet waaraan ze beginnen,zou ze aanraden om deze grap opnieuw goed te herzien.
  BLOK DENK EERST VOOR JE BEGINT.
  JE STEUNT DDB HIERMEDE.
  Ik blijf liever hier na jaren daar gewoond te hebben.


  Maak melding

 4. Koos2018, volgens mij heeft Nederland al een uitleveringsverdrag met Suriname, alleen levert Nederland zijn onderdanen niet uit aan Suriname. Heb je een uitzending van peter r.de vries niet gezien, is een Surinamer(met een Nederlandse paspoort) die heeft zijn Muslima vriendin in Suriname de keel door gesneden en was op gepakt in Suriname en moest brommen en behulp van mensen is hij ontsnapt en terug gekomen naar Nederland. In Deventer was de moordenaar weer een nieuw leven begonnen met een andere vrouw en Peter r. de vries heeft de moordenaar ontmaskerd en wat doet Nederlandse staat, niks. Als een moordenaar in Nederland naar Suriname vlucht dan haalt de Nederlandse staat alles uit de kast om uitgeleverd te krijgen en terecht moet ik zeggen, maar doe dan ook als een moordenaar uit Suriname hier naar toevlucht om uit te leveren aan Suriname.
  Groetjes


  Maak melding

 5. DEN HAAG, 10 okt – De visumplicht voor Surinamers die naar Nederland willen reizen, wordt mogelijk versoepeld of afgeschaft.
  Nederland kan echter niet zelfstandig beslissen om het visum voor Surinamers af te schaffen of de eisen te versoepelen. Vanwege het Schengenakkoord moet Nederland dit bij de Europese Commissie aankaarten.
  Schengenlanden moeten akkoord geven:België;
  Denemarken;
  Duitsland;
  Estland;
  Finland;
  Frankrijk;
  Griekenland;
  Hongarije;
  Italië;
  Letland;
  Liechtenstein;
  Litouwen;
  Luxemburg;
  Malta;
  Nederland;
  Noorwegen;
  Oostenrijk;
  Polen;
  Portugal;
  Slovenië;
  Slowakije;
  Spanje;
  Tsjechië;
  IJsland;
  Zweden;
  Zwitserland.

  Hopen moeten we blijven doen.


  Maak melding

 6. Geen probleem wie wil zich in Nederland gn vestigen ik denk loosers abanies snuivers Su is the place to be,lekker hard dan kan je doen waar j zin in hebt mooi huis bouwen,gezond eten mooie natuur relax wat wil een mens nog meer,dit verruilen vr een betonnen land amper natuur,smog,oud voedsel niets is daar vers,koud en grijs ,depressie alleen iemand zonder verstand lui,steuntrekker,kort om een mislukkeling zal vr ned kiezen


  Maak melding

 7. Dank je wel Santokhi dankzij jou en alleen dankzij jou kunnen Surinamers binnenkort visumvrij naar Nederland en de rest van Europa vrij reizen. En weer is het een Hindoestaan die opkomt voor de belangen van het Surinaams volk, net als Lachmon, jouw voorganger dit in de jaren ’70 deed. Toen de zwarten o.a. van Arron, Ferrier en Haakmat de onafhankelijkheid wilde doordrukken en Suriname in 1975 ook onafhankelijk werd, was het de briljante politicus Lachman die het overgangsrecht wist af te dwingen. Hij wist het voor elkaar te krijgen dat Surinamers tot 1980 vrij konden afreizen naar Nederland. Veel Surinamers , met name de zwarten, hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt om tot 1980 naar Nederland te emigreren. Nu zet Santokhi iets geweldigs neer en dit zal bij de domme ezels als Poepheuvel (deze man kakt werkelijk alles onder met zijn dom geleuter) reacties uitlokken als ‘ hij likt de billen af van de Nederlanders’.


  Maak melding

 8. Sommige gibbons denken nog steeds dat ned een geweldige land is vraag mij niet waarom die vraag moeten zij maar zelf beantwoorden,wie wil now de hele dag in huis zitten en tv zitten kijken het lijk alsof j gevangen zit in je eigen huis,ik heb medelijden met de oudjes het moet deprimerend zijn net een dier dat opgesloten is,hoe houdt men dit jaar in jaar in vol jou tell me ik krijg alleen maar rillingen over mij heen als ik er alleen maar aan denkt,dat is toch geen leven


  Maak melding

 9. Kankantriestraat ga eerst begrijpend leren lezen,het initiatief kwam van de Surinaamse regering,ik heb niets over Chan gelezen,begrijpend lezen zal altijd een probleem vr jullie zijn


  Maak melding

 10. Welke zwartjes hebben daar masaal gebruikt van gemaakt;de enige zwarten die masaal nr ned vertrokken waren die uit de madrassas kankantriestraat,en niemand anders


  Maak melding

 11. @Van Poepheuvel (je zal nu wel weer een volle onderbroek hebben idioot) als jij niet weet welke zwartjes na 1975 vooral gebruik van het Overgangsrecht gemaakt hebben dan adviseer ik jou om niet deel te nemen aan discussies aangezien je onvoldoende op de hoogte bent van de werkelijke feiten. En ach, je loopt te roeptoeteren dat het het niet zo geweldig wonen is in Nederland maar ik wed 100@ dat jij gewoon in Nederland woont (ondenkbaar dat jij om 06.00 uur al achter de pc zit). Jij luie jungle hond. Go wroko


  Maak melding

 12. En het moddergooien is hier weerbegonnen. Waneer stopt het eens met elkaar te wijzen wie de besten zijn en wie de zwaksten. Surinamers en Nederlandse Surinamers of Surinaamse Nederlanders.( Hoe je het ook wil noemen ) hebben het alleen maar over hie gied die.hindoestanen wel niet waten of hie goed of slecht die zwarten zijn. Man man man wordt eens volwassen en vergeet dat oud zeer. Wordt eens wakker ,zeker de jongere generaties moet samen werken. En niet luisteren wat hun ouders,grootouders of overgroot ouders en nog vele generaties er voor hebben meegemaakt. Dat is verleden tijd. Stop met elkaar beschuldigen. Het land gaat naar de kloten puur door dit. Nergens anders door. Door de haat verhouding tegenover bepaalde rassen. Bestaan er nog mensen met een stukje gezond verstand? Blijkbaar niet dus zal Suriname ten onder gaan door je eigen stommiteiten en haat inderling. En ja ,vindt je dan gek dat bepaalde mensen de kans krijgen zichzelf te verrijken als ze een hoogwaardige functie kunnen krijgen in het kabinet. Ik vindt hun de slimste mensen van Suriname. Niet jullie die alleen maar kunnen wijzen naar elkaar.


  Maak melding

 13. Jhonny de surinaamse president is bij verstek veroordeeld. Na zijn ambts termijn moet de man uitgeleverd word. Hij moet zijn straf nog uitzitten. Dat hij de surinaamse nat heeft doet niet terzake meer. Suriname en Nederland moeten dat in het kader van afschaffing visum die ook regelen.


  Maak melding

 14. @Von poepenheuvel alias dagoebal alias pero,

  Hindustanen uit Suriame zijn naar Nederland vertrokken. Ook creolen hebben hun biezen gepakt om zich te vestigen in Nederland. De Indiërs uit Madras, die jij steevast zwartjes noemt zijn in Madras gebleven en als zij India verlaten dan vertrekken zij naar landen als Engeland, Amerika, Australië.

  Dat er in India donkergetinte mensen wonen komt omdat Afrikanen over land zich hadden verspreid. Vroeger waren de werelddelen ëën geheel. Dus de donkere Indiërs zijn nazaten van Afrikanen.
  Jouw racistische opmerkingen over de donkergetinte Indiërs zegt meer over jouw algemene ontwikkeling. Ga daar iets aan doen i.p.v. je ontwetendheid via deze nieuwssite openbaar te maken.
  Ik schrijf geen leugens dat van alle Surinamers de creolen de grootste racisten zijn. Je bent een schande aan het adres van de fatsoenlijke creolen.


  Maak melding

 15. Een groot schip aan de monding van de Suriname rivier. Wie geen boot kan vinden kan daar naar toe zwemmen of een autoband gebruiken. Ach ach ach Suriname net zoals de Antillen leeg gemaakt voor de Hollanders. Stomme idioten weten jullie niet dat Europa verzuipt.


  Maak melding

 16. Von Poepenheuvel

  Wanneer ga jij BOUTA van achter pakken jij boeler

  Let op Garantstelling omtrent visum aanvraag Voor hindoestanen is dat geen probleem. 95% van de hindoestanen werken en heeft een garantstelling zo voor me kaar. In Amsterdam zijn de meeste creolen werkloos ga naar Bijlmer en kijken

  Chan doet het voor alle Surinamers

  Heeft pengel en Aaron wat gedaan ja onafhankelijkheid aanvragen zodat de creolen in NL een uitkering kunnen aanvragen
  Nu bedelt de meeste creolen aan een voedselpakket van NDP


  Maak melding

 17. Merkwaardig toch. Voor de onafhankelijkheid kon elke Surinamer zoveel naar Nederland reizen als hij maar wilde en zich gewoon daar vestigen, al dan niet met een uitkering. Als Suriname een Nederlandse provincie was geworden had men zelfs in Nederland kunnen wonen zonder te verhuizen.
  Nee, men moest zo nodig onafhankelijk worden en afgelopen was dat feest. Nu blijkt men alsnog niets liever te willen dan naar Nederland reizen. Waarom? De bakra´s deden het toch beter?

  Het kan overigens wel even duren voordat er iets verandert, als er al wat verandert. Voor 2020 zal het niet lukken, maar dat laat de politici in Suriname natuurlijk mooi de gelegenheid (valse) verwachtingen voor te spiegelen als je op hen stemt.
  De lijst van Wan Pipel laat zien wie het er allemaal mee eens moeten zijn. Besluitvorming gaat traag in Brussel. Bovendien, Guyanezen kunnen ook niet visumvrij reizen, dus waarom Surinamers wel? Wat is het verschil? Suriname was van Nederland? Dat is al lang geleden hoor! Indonesië gebruikt dat ook niet als argument terwijl er toch heel wat Indo´s in Nederland wonen.


  Maak melding

 18. Jijani op sommige punten ben ik met jou eens,mijn schrijven is gericht aan degenen altijd de afro Surinamers op een racistische toon bejegenen en die moeten van repliek worden gediend,ben geen racist ik houd van mijn hindustaanse broeders en zusters maar het zijn de racisten onder de hindustanen die doen alsof zij alle wisdom in pacht hebben en die zijn er veel op deze forum,laten zij een toontje lager zingen dat zal ik mijn toon ook matigen


  Maak melding

 19. BOUTA had nooit president mogen worden. Als vertrapper van mensenrechten en grondwet en moordverdachte hoort hij in gevangenis thuis. Maar Vene had de ballen niet om hem op te sluiten.
  In ieder geval kan BOUTA worden uitgeleverd aan Nederland om zij straf van 11 jaren voor drugshandel uit te zitten.


  Maak melding

 20. @Kankantriestraat
  IE Njang toemsie voeroe bara tiede mie mang,bara is heerlijk ,maar teveel laat je ookeen hele boel KA zeggen.eet eens pindasoep.,het helpt.,je bent nog te veel KOE !


  Maak melding

 21. Moet Poepheuvel een beetje gelijk geven. Leven is goed in Su maar niet voor iedereen. Nl is ook niet alles. Je kunt er alles krijgen goede medische zorg onderwijs etc. Maar je wordt geleefd door de overheid en de ambtenaren.Regeltjes en nog eens regeltjes.
  In Su: alles kan alles mag en niemand doet moeilijk.
  In Nl: niets kan niets mag en iedereen doet moeilijk.
  Tot mijn 8e jaar in Su gewoond. Prachtige tijd gehad. Daarna naar Nl. Is traumatische ervaring geworden. Ben nu weer terug in Su . Hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en gigantische frustraties meegenomen uit Nl.
  Nl wordt bedankt.
  Medio 19e eeuw is in Su de slavernij afgeschaft.
  Wie werkt in Nl zal merken dat die daar weer is ingevoerd met de Staat en de baas als slavendrijvers.
  Nederlanders lijken aardig maar zijn het niet.
  Nl het land waar de eerlijkheid wordt gepropageerd maar waar niets eerlijk is.


  Maak melding

 22. even voor de duidelijkheid Suriname is van nederland en nederland is van england want als ze nederland in de tijd van slavernij had geregeerd kunnen ze die visum afschaffen van suriname is de moedertaal van nederland want daar hebben ze nederlands geleerd toen ze nederland niet eens ontdek hadden ging in suriname wonen nederlander Suriname blijft van nederland maar ze zijn hun eigen land vergeten vergeet nooit de geschiedenis van je land


  Maak melding

 23. Ja visumvrij onder bepaalde voorwaarde:
  Toelating geschiedt onder de voorwaarde dat de vergunningsplichtige geen last wordt voor de Nederlandse samenleving. De betrokken persoon dient te allen tijde over voldoende financiële middelen te beschikken om in zijn tijdelijk verblijf in Nederland te voorzien (en indien optredende als garantsteller voor diens familieleden, ook om tijdens het tijdelijk verblijf van dezen in hun onderhoud te kunnen voorzien).
  Betrokkene moet beschikken over een retour ticket.Ik denk niet dat men zit te wachten op leeglopers.


  Maak melding

 24. Zie hier hoe wij door den Haag in de maling worden genomen!
  Ik blijft het zeggen dat Santokhi een zeer gemene man is, zogenaamd in de wandelgang vernomen terwijl dit een afgesproken zaak is met kamer leden in den Haag.

  Nederland fooi toch
  puur propaganda steunt.


  Maak melding

 25. Attentie Attentie aan de monding van de Marowijne rivier ligt het schip “De rattenvanger van Haarlem”voor een enkel reis, let wel, een enkel reis naar het beloofde land. Er is eten en drinken, kleding en schoeisel in overvloed wie eerst komt die eerst maalt.


  Maak melding

 26. Ik kan nog steeds niet begrijpen waarom de creolen ook naar Nederland zijn vertrokken. Want de creolen waren toch vóór de onafhankelijkheid. Heb zelfs meegemaakt in Suriname mijn creoolse broeders zeiden wat moet ik in Holland zoeken, alleen verraders verlaten Suriname, we zijn onafhankelijk , we gaan ons land nu opbouwen !!!
  Maar ik om diezelfde gasten tegen in Holland, vreemd he? Ik sprak een van hen aan, hij zei boi: vergeet die tijd van toen, want Suriname is hopeloos. Ik was toen omgekocht door een gratis portie bruine bonen met zoutvlees en daar doet je alles voor of niet?


  Maak melding

 27. “Hahaha wat een forummers heeft dit onderwerp naar voren gebravht met hun ongezouten mening.

  Waar ik nergens heb kunnen lezen is wat de beoogde doelen kunnen zijn dat Nederland dit suggereerd/
  Let wel dat er dan ook zal worden geëist dat Suriname haar visumplicht ook intrekt.
  Wat is het gevolg?
  Geen opbrengst uit het visumgebeuren
  Minder valuta in kas dat in de miljoenen loopt
  Hoe zal Suriname dit opvangen, gevolgen wegens inkomstenderving
  Nog meer tekorten in de begroting
  Nog meer valuta leningen
  etc

  Wie is hier slim bezig om te destabiliserenb?
  Ai ik hoor jullie al denken “boi da na ka deng sma na ambassade sa ka”


  Maak melding

 28. ja eindelijk, ik hoop t hoop dat t gebeurt, want de Nederlanders kunnen gewoon met een toeristenkaart naar Suriname komen, terwijl wij zoveel stukken in orde moeten maken, van de persoon die gaat reizen en van de persoon die in Nederland garant zal staan, en dan wordt de visum aanvraag ook soms afgekeurd en we krijgen ons geld ook niet meer terug. ik hoop dat t wel afgeschaft wordt, netals hoe wij visumvrij naar de Antillen kunnen vliegen.


  Maak melding

 29. @@ Vasseur 10 oktober 2018 at 08:01
  Wat een ramp zal dit zijn. Binnen de korste keren is su leeg,zitten de meeste van mijn landgenoten aan de noordzee. Komt de ndp ten goede want juist degenen die niet kunnen vetrekken zijn lid van deze partij
  Ik blijf liever hier na jaren daar gewoond te hebben.

  @@Vasseur., wil jij je eigen verhaal nog eens doornemen!! Dus dan maakt ik uit dat je ook lid bent van de paarse jojo’s!!

  Van mij mag de visum afgeschaft worden, maar dan moeten zij wel met een x bedrag naar NL komen voor hun eigen kleding/benzine, attractie, bezienswaardigheden kosten en ook de doos met inhoud wat zij allemaal hier vandaan meenemen. Voor de rest is bij mij het verblijf, vervoer, eten en drinken en de tijd vrij voor hen.
  Niet wachten totdat ik alle kosten betaal voor 4 of meer mensen!!! Sterker nog!! met het geld waarmee ze naar NL komen, gaan zij terug met meer zelfs!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.