zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTweede terreuraanslag in korte tijd. Angst voor Nationale Partij Suriname?

Tweede terreuraanslag in korte tijd. Angst voor Nationale Partij Suriname?

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 okt – Menigeen kan zich nu in gemoede afvragen of ergens angst heerst voor de Nationale Partij Suriname, NPS. Dit na het bericht over een vuurwapenschot dat gelost is tijdens een vergadering van de afdeling Paramaribo. De kennelijke terreuraanslag vond plaats op het hoofdgebouw van het NPS-complex aan de Johan Adolf Pengel straat. De dader(s) liet(en) geen twijfel over de bedoeling bestaan.

De vergadering was aan de gang toen de knal werd gehoord. Volgens Starnieuws ging de kogel dwars door de kamer waar vergaderd werd. Het projectiel schoot langs de stoel waar afdelingsvoorzitter Ivanildo Plein zat. De politie en militairen hebben de omgeving enige tijd afgezet. Het is de tweede aanslag in korte tijd op Grun Dyari, zoals het compex heet. In januari werd de partijvlag op het terrein in brand gestoken.

Ook toen was het tijdstip opmerkelijk. Het gebeurde enkele uren na de jaaropeningsbijeenkomst van de partij. zaterdagavond. NPS-voorzitter Gregory Rusland sprak toen van een ‘intimidatiepoging’. Volgens Rusland wordt in sommige kringen gevreesd voor de opmars van de NPS. Vooral het overlopen vanuit andere partijen zou sommigen een doorn in het oog zijn. “Het is erg dat personen demonstratief naar je partijcentrum komen en schade aanrichten”, zei Rusland toen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
 1. Dit is slechts een waarschuwing en het begin van een volksopstand. Het ergste zal nog komen, enwel in vol ornaat en zwaarbewapend. De gevechtskracht van de paar soldaatjes en de afgedankte oorlogsvoertuigen van de Surinaamse regering maken geen indruk op de rechtvaardige wreker.

  Alle foute parlementariers zullen worden opgesloten, berecht en nadat zij hun straf hebben uitgezeten worden ze verbannenen, en nieuwe frisse mensen zullen hun plaats innemen voor de opbouw van het land. Voorts zullen alle gebedshuizen worden omgebouwd ten nutte van het volk en alle religies per direct verbannen.

  Wie de Katholieke kerk aanhangt krijgt een enkele reis naar Rome met gezin en al, de Moslims naar Saoedi-Arabie, de Joden naar Israel, de Hindoes naar India, enz. En dan zien of de gelovigen daar daadwerkelijk verwelkomt zullen worden door het volk aldaar en door God(en).

  Er moet daarzo een drastische ommekeer komen en wie toch in Suriname wil blijven moet verplicht atheïst worden precies zoals de vroegere kolonialisten de slaven dwongen om Christen te worden als ze vrij wilden zijn.

  Dan zal er rust en vrede heersen in Suriname waarvan de naam ook veranderd zal worden en voorts alles dat niet meer aan het koloniale verleden herinnert. En wie tegenwerkt zal voelen, de wereld c.q. Suriname is niet alleen voor- en van de religieuzen die hun kansen inmiddels keer op keer grandioos hebben verspeeld. Nu mag de tegenpartij de honneurs waarnemen, en terecht! Eerlijk is eerlijk.


  Maak melding
 2. Zeer triest dat Suriname ook geconfronteerd wordt met deze verwerpelijke ontwikkelingen. Notabene tegen een politieke partij die nu en in de toekomst geen potentiële politieke bedreiging vormt. De partij is gedecimeerd en dit proces zet zich voort in volle gang. De kans is daarom groot dat men de daders in eigen kring van de NPS moet zoeken. De ontevredenheid binnen deze partij tegen de leiding is zeer groot. Progressieve leden en millennials met frisse politieke ideeën die kritisch staan t.a.v. de partij worden voor eeuwig verbannen uit de leidinggevende organen van de NPS. De traditionele leiding blijft zich verzetten tegen vernieuwende zienswijzen. Er is een enorme stroom aan ontevreden leden leden die de NPS vaarwel zeggen. Velen hebben in een emotionele bui de partij permanent verlaten. Deze emotionele buiten kunnen tot uiting komen in baldadig gedrag tegen bezittingen en personen van de partij.


  Maak melding
 3. Sommige Sranamans en Europeanen hebben nog steeds niet in de gaten dat we in de 21 eeuw leven.Dagelijks is er heel vel geweld om ons heen.Aan sommige reacties hier op WKN lijkt het alsof SWITI Sranan alleen maar criminaliteit kent.Ik heb nieuws voor jullie opperrechter Brett Kavanaugh en Dik Trump in de VS,Mark Kutje die de boel bij elkaar liegt en bedriegt en ook hebben een hoop van zijn partijgenoten zich op allerlei manieren verrijkt kijk ook maar eens naar de rol van Belgie in Afrika enz enz.Vroeger werden SWITI Sranan en de Afrikaanse landen uitgemaakt voor banana republiek.Vandaag aan de dag zijn het de Europese landen en de VS die wij die titel mogen geven.Met de welvaart in deze landen is de criminaliteit en corruptie ook hoog rara hoe kan dat.HEBZUCT ?????


  Maak melding
 4. @RobG,

  Van jou ben ik niet anders gewend dan dat je altijd rap bent met het beschuldigen van de
  NPS en de VHP. Deze 2 politieke partijen zijn een doorn in je ogen.
  Jouw gemene verdachtmakingen en beschuldigingen aan het adres van met name deze 2 politieke partijen zal zich op een gegeven moment tegen je keren.


  Maak melding
 5. EobG
  Waar eindigen jou grijze cellen? Ik denk dat ze niet eens van start gaan.
  Weey je echt wel wat je neerpent?
  Het is en klinkt hetzelfde , en dat zou mij niet verbazen als je ook zo denkt, a;s jij neerpent
  “maakt mij niet uit if mi verkracht mi ma want toch a sma a gwe e gwe en mi e libie now dus na mi belangrijk nownow”

  Zoe ziekelijk klinkt je opmerking shame on you RobG


  Maak melding
 6. Zoals ik het heb begrepen is het schot door een militair gelost. Waarschijnlijk per ongeluk. De militairen in de buurt van Grun Dyari waren een restaurant aan het bewaken. Misschien dat er een hoogwaardigheidsbekleder zich daar bevond of er was iets aan de gang daar. Meestal als er geen noodtoestand is uitgeroepen of sprake is van directe bedreiging, oorlog en zo, loop je niet rond met een doorgeladen geweer of pistool.

  Een foutje is namelijk zo geschied. Ook al is je geweer of pistool doorgeladen heb je dan nog een veiligheidspal. Dus die moet eerst omlaag alvorens je de trekker wilt overhalen. In dit geval, als het tenminste zo is, heeft de militair alle veiligheidsvoorschriften overtreden. En dan mogen we van geluk spreken dat er geen slachtoffers gevallen zijn.


  Maak melding
 7. @ RobG … het Mislukt Product van de Spinazie Universiteit … schreeuwt om aandacht …. vandaar de loze beschuldigingen aan het adres van de NPS. De Nationale Dieven Partij heeft hem reeds uitgekotst.

  Politiek is @ RobG gelijk aan een … Dagoebal { honden tollie } … slingert van links naar rechts !!!!


  Maak melding
 8. @Redskin,
  Wees blij dat de hond altijd de beste vriend is van de mens. Dus ik ben jouw beste vriend. Ik houd van honden. De Ierse Setter en de Labrador en Surinaamse bastaard zijn mijn lievelingshonden. Maar mijn lievelingsdier is de jaguar, oftewel penitigri of panthera onca of pakiratigri. De naam jaguar is afgeleid van ‘yajuar’, wat betekent “Hij die in één sprong doodt”.
  Wees blij dat ik niet voor je sta want anders zou ik je met een sprong benaderen en knuffelen en je likken in je gezicht van blijdschap.


  Maak melding
 9. Wij van de NPS hebben al vernieuwd wat bestuur betreft wij wijken niet voor bedriegers en Alcoholisten .

  De Frambo van het Vlag van NPS zal altijd blijven branden aan de Wanica straat ,J Pengel straat .

  Vandaag is Marrons dag laten wij het ook zo houden met veel liefde .


  Maak melding
 10. @ NPS,…..Groot gelijk Rob g,..de kogel is uit eigen gelederen,ze zijn ook MOE van de UILSKUIKENS die de partij leiden.NDP waarop Rusland doelt,heeft dit niet nodig,..GOLIATH gaat KLEIN DUIMPJE toch niet met een pistool bedreigen,dat gelooft de domste EZEL-BOERIEKIE nog niet eens, GAAN JULLIE JE TODDOPRASORO PARTIJ REORGANISEREN,dan zullen jullie merken dat jullie zelf het probleem zijn.


  Maak melding
 11. @MI DORO 10 oktober 2018 at 10:01
  terug naar de goede tijden de koers was goed en was genoeg geld en goud in de bank dus stem nps .
  —————————————————-
  BEK houden,jullie hebben alle ontwikkelingshulp kapitaal ,..miljoenen,..laten verdampen,…JIJ NU.WIJ WILLEN WEL NPS ESSERS vo de toiletploeg van het DNA.graag zelfs.


  Maak melding
 12. De PAARSE ploeg onder leiding van Opa D heeft alle
  Gelden, Goud, Valuta en gedrukte ongedekte SRD-
  Bankbiljetten doen VERDAMPEN !

  Schelden en andere personen of partijen de schuld
  geven, werkt niet meer ! ACHT JAAR PAARS WANBELEID
  HEEFT SRANAN VOLKOMEN FAILLIET GEMAAKT !!!

  Sranan Productie KRIMPT door Paars wanbeleid !!!

  Bedreigen, intimideren en schelden zal dit Paarse regiem
  niet REDDEN !!! SAKA DJUNTA !!!!

  NIEUWE LEIDERS ZULLEN SRANAN UIT DIT FINANCIELE
  MOERAS MOETEN HALEN !!!
  GRONDWET, GRONDRECHTEN, MENSENRECHTEN EN RECHTSSTAAT
  MOETEN WORDEN HERSTELD !!!


  Maak melding
 13. @ surinamer
  u vergist zich qua verdampen van alle ontwikkelingsgeld:
  1 >> de investeringen in West Suriname zijn door Bouterse te niet gedaan ofwel de dfl 500.000.000 vernietigd door Bouterse.
  2 >> daarna heeft Bouterse dfl 500.000.000 nood hulp van Nederland uit de ontwikkelingspot verbrast.
  3 >> Daarna is de hele binnenlandse infrastructuur en zijn de landbouwmaatschappijen Pheadra, Victoria en Patamacca incl. palmolie fabriek vernietigd in de binnenlandse oorlog.
  4 >> Na 4 jaar werderopbouw heeft Wijdenbosch door gegeten uit de ontwikkelingspot en de economie vernietigd waardoor Venne II met niets anders dan Wijdenbosch/Bouterse schulden begon en Wijdenbosch/ Bouterse/Sardjoe met de steekpenningen van Ballast Nedam verder konden.
  5 >> in 2000 waren er nog ongeveer euro 400.000.000 aan middelen over maar om die te krijgen moest Suriname ook zelf (pariteitsmiddelen) in leggen.
  6 >> na Venne II en Venne III stond het land er goed voor met een enorme economische groei (300% in 10 jaar), draaiende bedrijven, Schuld van SRD 3.000.000.000 en deviezen voorraad van $ 650.000.000 en mooie zaken voorbereid, maar ook de kredietcrisis overleeft met minimale schade en dat allemaal met veel lagere grondstoven prijzen.

  Waar staan we nu:
  1 >> BBP in USD met 33% gedaald naar ongeveer USD 3.000.000.000 en dat ondanks veel hogere grondstoffen prijzen, de fornt gefinancieerde projecten en een 2de goudmijn.
  2 >> Een staatschuld die nu 1/3 van de begroting kost en een staatsschuld die met 700% gestegen is naar ultimo 2018 van ongeveer SRD 21.000.000.000.
  3 >> Een sterk gedaalde deviezen voorraad ondanks een 2de goudmijn en goede grondstoffen prijzen.
  4 >> Alcoa gezwendel omdat er een schild lag bij Alcoa waardoor Suriname nu Alcoa subsidieert bij het opruimen vam haar troep.
  5 >> Geëxplodeerd ambtenaren bestand
  6 >> Grip kwijt op politie, leger en binnenland.
  7 >> etc. etc. etc.


  Maak melding
 14. De Bouta Gestapo reeds op pad gestuurd met intimidatie politiek. We kennen de werkwijze van het doodseskader van de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE inmiddels wel.


  Maak melding
 15. @ RobG & @ Damsco

  Rob G de baas zijn geslachtdeel zit zo diep in je strot dat je raar gaat lullen !
  En domme Damsco gaat met je mee, door je stomme geblaat is Damsco helemaal in de waar.
  RobG heb je touw nodig, of iets anders waar je, je zelf kan vernietigen ??
  Geef maar een seintje, dan stuur ik het voor je, trouwens met alle plezier !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 16. Een militair die “per ongeluk” schiet.!!
  Het wapen dus niet op de grond gericht had, de veiligheidspal verkeerd had staan en het wapen had doorgeladen??!!
  Lekker geloofwaardig dat die militair zo onkundig is !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES