Politieagenten in Suriname aangehouden in drugszaak Fransman

6
In Brazilië onderschepte drugs zouden uit Suriname afkomstig zijn
Archieffoto: onderschepte drugs uit Suriname.

PARAMARIBO, 10 okt – Het Korps Politie Suriname, KPS, meldt dat drie politieagenten in verzekering zijn gesteld. Het vermoeden bestaat dat zij zich hebben schuldig gemaakt aan onder andere mishandeling, overtreding van de Wet Verdovende Middelen en dwang. Tijdens het verrichten van controle te Stolkersijver, in Marowijne, hebben de politieagenten vermoedelijk een drugsverdachte aangehouden en mishandeld.

Volgens het KPS hebben de politieagenten vermoedelijk in beslag genomen drugs achterover gedrukt. Aanvankelijk was één politieagent aangehouden. Ook was een verdachte met de Franse nationaliteit aangehouden door het Arrestatie Team van de politie. Ongeveer tien kilogram cocaïne die bij de Fransman was aangetroffen, werd in beslag werd genomen op de controlepost. De verdachte is toen ook mishandeld.

De politieman rapporteerde het voorval niet. De coke werd uiteraard ook niet overgedragen. Een andere politieman werd na een drugsdeal met de Fransman in Paramaribo gearresteerd. Volgens de Ware Tijd heeft de Fransman een geldbedrag aan de politieman overhandigd. In ruil daarvoor kreeg de man de cocaïne terug. De controlepost te Stolkersijver geldt als zowat de laatste ‘horde’ bij de doorvoer van smokkelwaar vanuit buurland Frans Guyana.

6 REACTIES

 1. Dat de politie corrupt is wist men al tientallen jaren….dit is old news!!
  Santoki zal wel weten wie deze verdachten zijn…
  Is het vreemd dat men dit te weten gekomen is?
  Verkrachtingen door politie agenten mishandeling corruptie mishandeling ….partners doodschieten,en deze bende moet ons beschermen.
  Santoki eet me mars ….jij wilt gewoon killer bouta overtreffen.
  Doe je f….huiswerk en hou die bloedhonden van je in toom,want jij ook geen haar beter.

  Als je als president net zo gaat reageren als je functie bij de politie ….dan ben je geen haar beter..

  Ik vraag me serieus af of dr nota bene iemand is die eerlijk is in de politiek…men heeft gewoon een fucking graaicultuur!!!

  Deze mentaliteit beslaat ook het gehele volk helaas …corruptie is immers normaal in suriname toch?

  En met deze mentaliteit moet hier iets goeds uitkomen!!!
  De enige duikboot in suriname is gezonken zgn …ik denk dat suriname volgt.


  Maak melding

 2. Ach ja, drugs drugs en nogmaals drugs, maar wat men vergeet is, dat drugs een gebruiksmiddel c.q. genotsartikel IS, dat niet verboden zou mogen zijn. Maar in de wet staat. Welke wet? Bedoelt men de WET die bedacht is door kolonialisten? De kolonialisten waren de eerste die WERELDWIJD drugs smokkelden en mede hiervan rijk zijn geworden.

  Surinamers zijn in realiteit naapers gestoeld met wetten die door hun voorouderlijke moordenaars zijn verzonnen om daar zelf beter van te worden. Wat heeft de Surinamer vanzichzelf? Niets, nada noppes. Alles behoort toe aan een ander evenals de taal, wetboeken en nog veel meer. zelfs de cultuur is de Surinamer door kolonialisten opgedrongen. Ook hun winti-religie is ontsproten uit het kolonialisme.

  Wat is de trots van de Surinamer? Zelf de religie en de van hieruit onstane vertakkingen waar de zogenaamde weldenkende Surinamers zo voor ijveren is niet de hunne. Suriname is geijkt door de koloniale onderdrukker, zo genoemd uit schuldgevoel omdat zij het inheemse volk met name de Surinen, in de beginperiode voordat de slavernij daar een feit werd, hebben uitgebuit en structureel uitgeroeid.

  Een ontelbaar aantal mensen is in Suriname geboren en getogen, maar deze noemt en voelt zich niet Surinamer, maar aardbewoner. Dus Vertel wie is een Surinamer? Antwoord; 1. Een gelovige naaper, 2. Iemand die zijn leermeester(kolonialist) overtreft, 3. Een Djuka (Lees Djoe, afgeleid van het engelse JEW, en KA, afgeleid van het Hollandse KAK dat poep betekend; dus Jodenpoep).

  Deze titel, DJUKA, was op het lijf geschreven van de slavenvoorouders van de 1ste generatie met als vaste baan het ledigen en verschonen van de beertonnen der kolonialisten. Het is daarom geen wonder, dat degenen die de geschiedenis van Suriname kennen, en op het grondgebied dat Suriname is genoemd zijn geboren, zich geen Surinamer voelen, maar aardbewoner om niet geijkt te worden als DJOEKA’S, GELOVIGE NAAPER NOCH ALS ERFGENAAM VAN DE VROEGERE KOLONIALISTEN.

  Dus corruptie, mishandeling, verkrachtingen, graaicultuur, etc. hebben de Surinamers niet van een vreemde, maar ze hebben de slechte manieren van hun vroegere onderdrukkers en koloniale vaders overgenomen c.q. overgeèrfd. En de onderdrukten van vroeger zijn de onderdrukkers van nu!


  Maak melding

 3. Verdachte politieagent in cokezaak Stolkertsijver overleden

  Dan denk ik aan de wijze zoals deelnemers van de coup overleden zijn/
  Welke agent volgt?


  Maak melding

 4. Waarom wordt Vikaash Bechan zn naam niet gecleared nu .want toen t zwart werd gemaakt was t bedrukt geschreven .waarom nu niet .Fuckers ,moordenaars


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.