zaterdag, december 9, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijBouterse: niemand kan emancipatieproces Marrons in Suriname stuiten

Bouterse: niemand kan emancipatieproces Marrons in Suriname stuiten

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 10 okt – “Niemand kan het emancipatieproces van de Marrons stuiten. Het is een proces dat vroeg of laat zal worden voltooid. De regering beseft het heel goed.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de herdenking van de Dag der Marrons. Bij de ondertekening van de vredstraktaten met de Nederlandse overheid in de achttiende eeuw, is hooguit een bescheiden begin gemaakt. “Het proces van emancipatie, van volwaardige deelname in de samenleving, is nog niet voltooid”, zei Bouterse.

Daar zal nog veel voor gedaan moeten worden. Maar dat het ooit afgemaakt wordt, mag niet worden betwijfeld. “De emancipatie, de bevrijding van de Marron, is nog niet voltooid., ondanks initiatieven van de regering en van de Marrons zelf. Belangrijk is dat de Marrons het zelf moeten willen en dat zij vooral de plaats die zij willen, zelf verwerven”, zei Bouterse. De regering is bereid steun te verlenen, waar dat nodig blijkt.

Dat de groep er met vallen en opstaan in slaagt sociaal vooruit te komen, is een hard gegeven. Bouterse vindt dat de emancipatie uiteindelijk de hele samenleving aangaat. Ook andere delen en groepen moeten hun verantwoordelijkheid erkennen en nemen. “Laten wij de verantwoordelijkheid nemen om Suriname op te bouwen. Wat anderen er ook tussen willen werpen in wat voor vorm ook, laten wij werken aan eenheid.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

16 REACTIES
 1. De marrons zijn bewust en klaar om Suriname de andere richting te laten opgaan. ddb is wat de marrons betreft al uitgeschakeld.

  VHP, ABOP, NPS, PL, DOE, jongeren, nz, zullen dnp nutralliseren.

  ndp is uitgeschakeld in/historie:
  – Nickerie
  – Coronie,
  – Saramacca,
  – Marowijne,
  – Brokopondo,
  – Sipaliwini,
  -Para,
  – Wanica,
  -Paramaribo,
  -Commewijne.

  ndp heeft Suriname vernietigd en daar zijn alle Surinamers zich van bewust.

  ndp, ddb is historie.

  De moet met een idioot zijn die genoegen neemt met voedseltassen, schooltassen, praatjes van de grootste paarse Clown van Suriname, terwijl je je dagelijkse rekeningen niet kan betalen, ddb vindt dat alternatieve geneeskunde goed voor je is, enz.

  Mik a kil graatie! Sranan Skeer, zie de grote armoede en heel grote ellende waarin Surinamers in leven, grote criminaliteit, geen investeerders, winkels die sluiten, geen werkgelegenheid, vertrappen van de grondwet, doorvoerland van drugshandel, wapenhandel, mensenhandel, zie gewijzigede amnestiewet 2012, die niet van toepassing is voor de 8 december 1982 lopende rechtszaak, verrijking van ddb en intercirkel, enz

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. ddb, ndp zal door de Surinamers/de kiezers worden geneutraliseerd bij de eerst volgende verkiezing voor DNA in Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. In de toespraak van de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse lees je de “pen ” van Abanie Eddy Jozefzoon. MMDDB … heeft niet de CAPACITEIT en het VERMOGEN zo’n toespraak te houden.
  Het is voor hem wederom neergepent … MMDDB mocht het voorlezen … en doen alsof het uit zijn eigen “koker” komt.


  Maak melding

 4. FBI hetzelfde geld vr de line up van hanoeman;j houdt er van anderen te beledigen terwijl j aartsvader een aap was,check jourself hoe behaard je bent heb jij ooit een aap met kroeshaar gezien,ga voor de spiegel staan en kijk goed nr jezelf je zal versteld van staan wie dichter bij een aap hoort


  Maak melding

 5. Zolang “God zij met ons Suriname” geroepen wordt door de Surinaamse didibri’s die aan wal staan, zal Suriname nimmer vooruit komen maar in haar ellende blijven als een nimmer aflatende ziekte. Dat die gelovigen niet eraan denken dat juist god(hun kwaadaardige inborst) de problemen vertegenwoordigen in Suriname, ook ten opzichte van elkaar, zullen ze nooit bevrijdt worden van het juk dat zij in de loop der jaren heeft geconsolideerd in haar wetten, regels, cultuur en mentaliteit.


  Maak melding

 6. @ Marcel en @ passant, in tegenstelling tot de stads-Creolen (foto-Negre) willen de Marrons (“je stelt dat de Marrons zijn klaar om Suriname een andere richting te laten opgaan”) dat is de richting opgaan van geen belasting betalen,het milieu en landschap vernietigen,roven,verkrachten,roofmoorden plegen !! Alle buurten waar ze neerstrijken, onveilig maken !! Dat wordt e met de paplepen ingegoten !!!
  Alle buurten waar ze neerstrijken worden ghetto-buurten!!!


  Maak melding

 7. Volgens mij lopen er op ADEK en andere opleidingsinstituten van naam meer Marrons dan stadscreolen rond.
  Ontwikkeling start met Kennis dus ……..ze komen eraan.
  Hier en daar kloppen ze al lang aan d deur, anderen hebben zich al lang gemanifesteerd. Jozefzoon en Misikaba zijn o.a. voorbeelden, helaas hebben ze in hun hebzucht verkeerde keuzes gemaakt.

  Gisteren hebben de marrons nog besloten om de krachten te bundelen en hun ontwikkeling ter hand te nemen en dit ondanks de boycot van de regering.
  De president probeert met zijn opmerking tweedracht en twijfel te zaaien.

  Gaat niet lukken!!!1


  Maak melding

 8. Ik lees de commentaren en kom tot de conclusie dat zeker 6 van een zwaar gefrustreerd werkeloze rode bonkoro neger is en de rest van een rode negerin


  Maak melding

 9. VIERDE AFDELING
  STAAT EN MAATSCHAPPIJ

  Artikel 4

  De zorg van de Staat is gericht op:
  a. de opbouw en instandhouding van een nationale economie vrij van buitenlandse overheersing;
  b. de bestaanszekerheid van de gehele bevolking;
  c. voldoende werkgelegenheid onder garanties van vrijheid en gerechtigheid;
  d. het deelhebben van een ieder aan de economische, sociale en culturele ontwikkeling en vooruitgang;
  e. de participatie bij de beleving van het burgerschap bij de opbouw, de uitbouw en de instandhouding van een rechtvaardige samenleving;
  f. de waarborging van de nationale eenheid en souvereiniteit.

  HOOFDSTUK II ECONOMISCHE DOELSTELLINGEN

  Artikel 5

  1. De economische doelstellingen van de Republiek Suriname zijn gericht op de vestiging van een nationale economie, vrij van buitenlandse overheersing en in het belang van de Surinaamse natie.

  2. Het economisch systeem waarbinnen de sociaal-economische ontwikkeling plaatsvindt, wordt gekenmerkt door gezamenlijk, gelijktijdig en gelijkwaardig functioneren van staatsbedrijven, particuliere ondernemingen, ondernemingen waarin de Staat en particulieren gezamenlijk deelnemen en coöperatieve ondernemingen, overeenkomstig ter zake geldende wettelijke regels.

  3. Het is de plicht van de Staat om alle ondernemingsgewijze produktie zoveel mogelijk te bevorderen en te waarborgen.

  HOOFDSTUK III SOCIALE DOELSTELLINGEN

  Artikel 6

  De sociale doelstellingen van de Staat zijn gericht op:

  a. het identificeren van de ontwikkelingsmogelijkheden van de eigen natuurlijke omgeving en het vergroten van de capaciteiten om die mogelijkheden in toenemende mate te vergroten;
  b. het garanderen van de deelname van de samenleving aan het politieke leven onder andere door nationale, regionale en sectorale participatie; c. het garanderen van een politiekvoering die strekt tot verhoging van welzijn en welvaart van de samenleving, gebaseerd op sociale rechtvaardigheid, de integrale en evenwichtige ontwikkeling van Staat en maatschappij;
  d. een rechtvaardige verdeling van het nationaal inkomen, gericht op een rechtvaardige spreiding van welzijn en welvaart over alle lagen van de bevolking;
  e. regionale spreiding van leefvoorzieningen en economische activiteiten; f. het bevorderen van medezeggenschap van de medewerkers in bedrijven en werkeenheden bij het nemen van beslissingen omtrent de produktie, de economische ontwikkeling en de planning;
  g. het scheppen en het bevorderen van condities, nodig voor de bescherming van de natuur en voor het behoud van de ecologische balans.


  Maak melding

 10. @ John, goed dat je postings, de Surinamers iets positiefs leert !!! I.p.v. steeds te schelden en steeds op de ethnische tour te gaan, probeer je de mensen kennis te laten nemen van goede dingen ! Gelukkig huldig jij het standpunt: “kennis en kennis overdracht moet je steeds overbrengen naar anderen toe !! Je hebt het eens geleerd,meestal via onderwijzers.leraren,docenten en dracht het gelukkig ook over !!
  Niet de opvoeders(leerkrachten) schofferen zoals Ferier !!! van onderwijs.!!!


  Maak melding

 11. Bouterse.:”niemand kan emancipatieproces. Marrons in Suriname stuiten..ik alleen kan het.”
  “Ik heb ze tot vluchtelingen gemaakt,onschuldige burgers waaronder zwangere vrouwen en kinderen vermoord hun dagelijkse leven ontwricht..en nu kom ik kransen leggen…


  Maak melding

 12. Fbi geen enkel aap heeft crush haar alle apen en beesten hbbn glad haar dus met andere woorden bn jij de aap die daar in t oerwoud leeft jou beledeging geld voor je zelf heb je ooit een aap met crush haar gezien nonsens dat je bent


  Maak melding

 13. A-no-me jij lijk geen mens te zijn als jij een haat op de binneland bewoners hebt hebt jij geen enkel ka van verstand.t zijn alleen die groep mensen die naar t kwaade strijden he yu racist soort beest god zie en hoort alles want t zijn de binneland bewoners die de chinezen in het land hebben gebracht die alles leeg plunderen i am gold die met giftige middelen werken nieuwmond dat alles zijn van die binneland bewoners he yu mpp ja


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES