Bouterse bood Girjasing hulp ‘vanuit de alternatieve geneeskunde’

26
Bouterse: economie van Suriname is stabiel geworden

PARAMARIBO, 10 okt – Wanneer het gaat om ziekte en overlijden maakt het niet uit in welk politiek huis het zich voordoet. Dit zegt president Desiré Bouterse naar aanleiding van het verscheiden van twee prominente leden van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, Radjen Pahladsingh en Sheilendra Girjasing. Volgens het Nationaal Informatie Instituut heeft het staatshoofd Girjasing aangeboden om hulp te zoeken ‘vanuit de alternatieve geneeskunde.’ Het besluit om naar het buitenland te vertrekken was echter reeds genomen. Girjasing is in Nederland overleden.

Het staatshoofd zegt verder een ‘bijzondere band’ te hebben gehad met Pahladsing. De ondernemer was jarenlang penningmeester van de VHP. Bouterse bracht in herinnering dat het minder ging met Pahladsing na het tragisch heengaan van zijn zoon enkele jaren terug.

De jongere Pahladsing kwam om tijdens een bootongeluk op de Suriname rivier in 2011. Hoewel de president geschokt is door het heengaan van de twee politici, “buigt hij zich voor de wil van de Almachtige.” Hij spreekt de hoop uit dat de nabestaanden kracht zullen putten uit goede herinneringen en leuke momenten, om het leed te verzachten. Ook condoleert hij de familie en de VHP.

26 REACTIES

 1. De zoon van Pahladsingh is niet in 2001 maar in 2011 overleden. Niet 17 maar 7 jaar geleden.
  Men moet zorgvuldiger omgaan met berichtgeving van overlijden.


  Maak melding

 2. Geeft aan hoe geïnteresseerd hij was! En nu zgn. zielig doen! Weer een Snake en duivelse actie van hem! Sorry, maar vertrouw deze sakasaka never…..


  Maak melding

 3. Codoleances aan zowel de familie van Girjasing als aan de familie van Pahladsingh.
  Men zegt dat je over de doden geen kwaad woord mag spreken, dus zal ik dat ook niet doen over Pahladsingh, de penningmeester van de VHP.

  Voor de VHP is dit een dubbel verlies. Gecondoleerd.
  Veel sterkte aan beide families en aan de VHP.


  Maak melding

 4. Wanneer het gaat om ziekte en overlijden maakt het niet uit in welk politiek huis het zich voordoet aldus Bourerse. Behalve als het gaat om de slachttoffers van de staatsgreep en de binnenlandse oorlog.

  Wat een miezerig mannetje


  Maak melding

 5. 15 onschuldige landgenoten van verschillende politieke huize heeft dit gewetenloze monster gefolterd, gemarteld, verminkt en standrechtelijk vermoord. Kotsmisselijk wordt je van dit levensgevaarlijke, hypocriete monster.


  Maak melding

 6. Het is ook goed om te wijzen naar de betrekkelijkheid van het leven. Toen de heer Bouterse naar Cuba vertrok was vooral de kant van de VHP in rep en roer. Waarom moest hij naar Cuba? Kon hij zich evengoed niet in Suriname laten opereren? De flamboyante politicus Girjasing is helaas in Nederland overleden. Wie heeft daarvan iets gezegd? Dus komen we weer terug op de betrekkelijkheid van het leven. Leef en laat leven.


  Maak melding

 7. Zoals ik al eerder heb gezegd, zeg ik dit nog een keer, dat Bouterse is aan het dementeren. Die man is naar Cuba geweest voor beterschap maar volgens mij is deze ook geweest bij de Santería (ook wel Lukumí, Lucumí of Regla de Ocha) is een syncretische religie die op Cuba en Puerto Rico wordt gepraktiseerd anders zou hij nooit met dit voorstel komen om Girjasing hulp ‘vanuit de alternatieve geneeskunde aan te bieden of voor te stellen.

  Op het moment dat de economie van een land niet stabiel is zoekt de regering naar alternatieve oplossingen zoals bij het onderwijs en de volksgezondheid om de kosten te ontlopen en de burgers aan hun lot over te laten om de korstte weg te kiezen naar de alternatieve geneeskunde. Cuba en Haïti zijn de armste landen in onze regio. En Suriname is op weg als er niet snel wordt ingegrepen. De landen waarmee Bouterse zaken doen zijn niet van betekenis om de economie weer op pijl te krijgen. Wat hebben de communistische landen voor Cuba gedaan? Fidel Castro heeft Cuba onleefbaar gemaakt. De taxi’s in Cuba zijn ezelskarren en ontelbare hutjes of vieze kamers van santeria praktijken. Volk van Suriname laat Bouterse je niet wijs maken met zijn achterlijkheid deze man brengt dit land regelrecht naar de verdoemenis. Hij zit klem en kan geen weg meer op en wie zijn de dupe, het arme volk alweer.


  Maak melding

 8. Er heerst een vloek op de zwartgekleurde mens, van binnen zijn wij allemaal de een en dezelfde alleen de kleuren verschillen. En toch kunnen wij het niet opbrengen om lief te zijn tegenover elkaar. Discriminatie is een stukje jaloersheid dat ons is aangeleerd waardoor er een gevoel van minderwaardigheid is gaan ontstaan met alle gevolgen van dien. En de hoofdrol spelers zijn de witte Joden, (tegenwoordig heb je verschillende kleuren mensen dat zich joden noemt) (je hebt joden met klein letter en joden met hoofdletter) met hun Bijbelse uitvindingen. En geprobeerd de zwarten tot een tweederangs burgers te maken en dit is hun goed gelukt. De zwarten zijn niet mee gegaan met de ontwikkeling en zijn in een vervallen situatie beland. Ten opzichte van de witgekleurde mens zijn de zwartgekleurde mens vreselijk achtergehouden.

  Als we kijken hoe de zwartgekleurde mens zich in de wereld beweegt dan is dit meer dan droevig, doelloos geen normen en waarden dan komt er nog bij kijken de geheimzinnige voodoo geloof opgelegd door het (zie de hoofdvaandel met de zwartgekleurde mens) Vaticaans. Gewoon belachelijk en zielig. De bespotting kent geen einde en de zwartgekleurde laat hun verstand in handen van personen dat zich niet bekommerd met het welzijn van de zwartgekleurde.
  (zie santería Cuba)


  Maak melding

 9. @@ Freeway!! Jawel, je bent heel warm, met winti en voodoo. De leider zou zelf voor hem winti dansi doen en ipv blazen zou afblazen worden. Je weet niet hoe blij die man is na de dood van beiden!! Na sosos taki ey taki!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 10. Klopt John DDB President die ook een ander functie heeft en weinig tijd heeft voor de DNA. heeft tijd voor vergaderingen. Zijn agenda zit vol met patienten/cliënten die bij ene BONUMAN langskomen.
  IK ben heel benieuwd wat door medicijn hij uitschrijft en bij welk apotheek j dit kan ophalen. Zeker witte medicijnen.


  Maak melding

 11. Het zou fijn zijn voor Suriname als Bouterse zich verder verdiept in alternatieve geneeskunde en het ambt van president overlaat aan mensen die het werk aankunnen.


  Maak melding

 12. Het verschil tussen Bouta en Girjasing is dat eerstgenoemde een puinhoop van de gezondheidszorg in Suriname heeft gemaakt en om de haverklap op staatskosten afreist naar cuba voor medische hulp.
  Zelf als een scheet hem dwarszit moeten doktoren in Cuba hem in de kont kijken.
  Dus ik geef de VHP-ers (volksvertegenwoordigers) gelijk dat ze over het gedrag van de president opmerkingen maken.

  Vraag me af waarom hij niet “vanuit alternatieve geneeskunde” hulp heeft gezocht.


  Maak melding

 13. Nu pas dringt het tot mij door van waarom de bouw van Ziekenhuis AMC-SU niet door gegaan is.
  “alternatieve geneeskunde” uitgevonden in SU.
  Het budget is wel op een alternatieve wijze verdampt.


  Maak melding

 14. HOOFDSTUK VI SOCIALE, CULTURELE EN ECONOMISCHE RECHTEN EN PLICHTEN

  EERSTE AFDELING RECHT OP ARBEID

  Artikel 24

  De Staat draagt zorg voor het scheppen van omstandigheden, waardoor een optimale bevrediging van de basisbehoeften aan werk, voeding, gezondheidszorg, onderwijs, energie, kleding en communicatie verkregen wordt

  TIENDE AFDELING DE GEZONDHEID

  Artikel 36

  1. Een ieder heeft recht op gezondheid.

  2. De Staat bevordert de algemene gezondheidszorg door systematische verbetering van leef- en werkomstandigheden en geeft voorlichting ter bescherming van de gezondheid.


  Maak melding

 15. Wie houdt Wie Voor De Gek?

  De aller grootste Paarse Clown gaat naar Cuba voor medische behandeling en als het om het Surinaamse volk gaat dat medische hulp nodig heeft biedt hij hen alternatieve geneeskundige hulp aan.

  Sranansma Oe Wiki No?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.