Lintje voor prominente marrons vanwege Dag der Marrons in Suriname

22
Lintje voor Prince Koloni vanwege Dag der Marrons in Suriname

PARAMARIBO, 9 okt – Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken speldt Prince Kolonie de medaille op horende bij zijn onderscheiding als Grootmeester in de Ere Orde van de Palm. De artiest die hits scoorde met nummers als ‘Parfum’ en ‘Tan na mi sey’ is maandag samen met ruim tachtig prominente persoonlijkheden uit de marrongemeenschap in Suriname onderscheiden.

Dit gebeurde tijdens een lintjesregen van president Desire Bouterse in verband met de viering van de Dag der Marrons op woensdag 10 oktober. Onder de gedecoreerden bevonden zich naast artiesten en kunstenaars, ook sporters en overheidsfunctionarissen en politici.

De Dag van de Marrons is een herdenkingsdag op 10 oktober waarbij de ondertekening van het vredesverdrag van 1760 tussen de Marrons van Suriname en de Nederlandse overheid gevierd wordt. De Marrons herdenken de strijd van hun voorouders tegen onderdrukking en voor vrijheid. Een strijd waarmee zij het Nederlandse koloniale bestuur dwongen vredesverdragen met hen te sluiten en daarmee hun vrijheid en menselijke waardigheid te erkennen (WikipediA).


22 REACTIES

 1. @Boe
  Misschien moet je je gaan verdiepen in de cultuur van de marrons, dan zal je begrijpen en weten waarom de een het verdiend om een lintje te krijgen en een ander niet.
  Respect


  Maak melding

 2. En wederom kwamen de Farizeeën bij Jezus en vroegen hem: Is het wel gerechtvaardigd de Marrons een lintje te geven terwijl ze zoveel stelen en roven? Jezus antwoordde hen: Niemand is zo slecht dat hij niet in staat is iets goeds te doen. Moge dit een voorbeeld zijn voor de rest van de Surinamers. Wie steelt niet? U bent wel in staat de splinter in het oog van de ander te zien maar niet de balk in het eigen oog. En wederom verwonderden de Farizeeën zich zeer over hem.


  Maak melding

 3. Terwijl de gibbons hier masaal zitten zeiken maken de marrons zowel bij vrouwen als mannen een behoorlijke progressie op allerlei gebieden,ondernemerschap,artsen praktijken,geweldige progressie ip landbouw gebied allerlei soorten gewassen worden geteeld op een professionele methodes en op de markt gebracht fabrieken worden gebouwd kortom deze mensen hebben dat lintje dik en dik verdiend,een beetje jaloezie speelt hierbij ook een rol,te don mang kon koni koni mang ati e bron,deng koni mang met OW in hun schoot hebben in het verleden geweldig geprofiteerd niet dat ze zo slim waren in het ondernemen neen het was gewoon stelen van de overheid,nu anderen door creativiteit en inzet geweldige sprongen voorwaarts maken en het het land mee profiteerd komt het geklaag alleen van deze azijnpissers


  Maak melding

 4. Het dagelijkse beeld van deze gibbons zo u wilt azijnpissers is dagelijks vr de Chinese winkel zitten op banken die omoe de Chinees speciaal voor ze heeft laten maken de chinezen zijn slim goedkope alcohol tot zich in te nemen en de hele zitten te zeiken over het land en de regering terwijl het zware werk op de akkers door de Haïtianen wordt gedaan ondankbaar dat ze zijn discrimineren ze deze mensen die brood op de tafel vr hun legt ondankbaar kun j niet zijn,ik sprak een hindustaanse landbouwer die is 1 van de weinige nog die zijn land zelf bewerkt,die man zei mij letterlijk waarom de hindustaanse landbouwer depressief raken,ze kunnen gewoon niet tippen aan de kracht en werklust van de Haïtianen ,ze hebben nog nooit zulke harde werkers gezien,dus het gevolg is de hele dag zuipen


  Maak melding

 5. Ze moeten onderwijs krijgen in familyplanning en het gebruik van voorbehoedsmiddelen.
  @Kronto
  Je moet een lintje verdienen om het opgespeld te krijgen.In Suriname is het een grap geworden.Waarom verdiend prince kolonie deze eer dan??!#
  Volgens jou logic moeten alle surinamers een lintje krijgen.Behalve de indianen zijn de rest van ons ook geimporteerde producten met een geschiedenis.
  Wij vragen of wachten niet op lintjes ,wij doen niet aan blackmail en de gedachte alleen dat de moordenaar je een lintje komt ophangen…nee dat verdienen wij niet.Wij hebben zelfrespect.
  Wat heeft prince kolonie voor land en volk gedaan om een lintje te verdienen??;


  Maak melding

 6. Ik ben blij voor de mensen die een lintje hebben gekregen. Maar iets speciaals moet wel speciaal blijven bij elke poep en scheet worden er lintjes uitgedeeld. Een verkiezingsstunt misschien. De marrons hebben op allerlei manieren vooruitgang geboekt waar blijven de anderen???kijken en lullen over anderen krabben mentaliteit ze hebben niks en dan ook niks geleerd.


  Maak melding

 7. Von Poepenheuvel: wat mankeert jou nou knul ? Is het zo dat jouw boeler het uitgemaakt heeft ? Je bent een vieze smerige zwarte racist die terug aan de ketting gelegd moet worden. Je bent in jouw denken net zo erg als Idi Amin stomme idioot. Steeds maar afgeven op Hindoestanen en zelf te dom om te poepen he ?


  Maak melding

 8. In ned maakt ook iedereen kans op een lintje hoeveel oorlogsmoordenaar hebben een lintje ontvangen,de vuilnisman krijgt ook een lintje waarom mag dat in ned wel,en afgestuurde mensen en ondernemers niet in Su ung go dok


  Maak melding

 9. Kankantriestraat ik geef niet af op hindustanen het is wat ik iedere dag waarneemt of wil j dat ontkennen,neem een kijkje in pad v wanica ,livorno,koewarasan ,houttuin dan zul j met j eigen ogen zien wat ik bedoel,de tijden zijn veranderd in Su alcohol na wan strafu vr velen ze kunnen niet van de fles afblijven


  Maak melding

 10. Dag van de marrons , dag van de inheemsen een dag voor de chinezen dag van dit , dag van dat .
  Straks willen ook nog de Turken een dag voor zichzelf.
  Stop toch op met dit gedoe . Wat te denken van een dag voor de Surinamer , dat zijn we toch allemaal ongeacht kleur ,afkomst of geloof.
  Niks koelie of kafrie. Zolang wij niet leren wat elkaar respecteren is en samenwerken is dit land gedoemd te mislukken. Kunnen we weer gaan klagen als we een ” failed state” genoemd worden.


  Maak melding

 11. @poepenheuvel
  Genoeg met die nonsens van jou!
  Ga je lintjes dragers club ,in dit geval prince kolonie en gevolg,uitleggen dat ze het surinaamse volk niet moeten teisteren en niet meer op rooftocht moeten gaan .De rest werkt,je denkt toch niet dat jij,prince kolonie en gevolg thuis bij jou soort roof gaat plegen waar ze niet werken en niets in huis hebben?Wij hebben tralie werk voor ons ramen en deuren om jou en jou soort ver van ons te houden.
  Ga,hang jezelf op met zoveel lintjes als je wilt.het is waardeloos in elk geval,maar please wij willen geen bezoek van jou en jou soort.niet overdag en vooral niet s’avonds.


  Maak melding

 12. Dat doe je wel idioot maar dit heb jij zelf niet door. Jouw soort mensen zijn een gevaar voor de samenleving. Je tebbert maar een eind weg maar als een Hindoestaan zich zo negatief over zwarten zou uitlaten dan is hij/zij voor jou een racist. Je begon al met de opmerking over het Kastenstelsel van de Hindoes. Alsof het Kastenstelsel onderdeel uitmaakt van de Surinaamse samenleving. Vervolgens kom je weer met het zoveelste voorbeeld over alcohol. Als de Hindoestanen een alcoholprobeem hebben dan hebben zwarten een roversprobleem.


  Maak melding

 13. Wat heeft een Onderscheiding { Lintje } uitgereikt door de Misdadige Moordenaar … Desiré Delano Bouterse voor waarde. Alle lintjes uitgereikt door genoemde Misdadige Moordenaar zijn met … BLOED … bevlekt.

  MM Desiré Delano Bouterse …. probeert de Marron gemeenschap te verdelen. Ik hoop dat onze Marron broeders en zusters dat goed door hebben.

  Het is toch van de beesten af dat een figuur als …. Abanie Eddy Jozefzoon …. een hoge surinaamse ” Onderscheiding ” gekregen heeft. Dit maakt dat de Onderscheidingen de prullebak in moeten.

  De … next goverment … moet het stelsel van Onderscheidingen … Evalueren en Her-Evalueren … om daarna te komen tot een …. nieuw Systeem of een nieuw Stelsel. De Misdadige Moordenaar heeft er een spelletje van gemaakt. Als MMDDB zich verveelt dan roept hij een paar Berm-partij-genoten: …. kom halen, kom halen, ’t is hier, ’t is hier !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 14. Waarom moet bij elk nieuwsfeit Nederland erbij gehaald worden. De grootste
  roepers dat Suriname onafhankelijk moest worden die hebben nog steeds Nederland
  in hun hoofd, ze staan ermee op en ga zo ook weer naar bed!!!!!


  Maak melding

 15. FBI Teveel speldjes en te weinig prominente marrons. Marrons zoals Abaisa bestaan niet meer. Dus om al die lintjes kwijt te raken krijgen marrons die een scheetje kunnen laten ook een speldje. Je reinste stemmenopkoperij. DDB vergeet één ding: marrons worden ook slim.


  Maak melding

 16. Waardeloze lintjes die dienen om zieltjes te winnen. Net als de vele beschikkingen voor de verkiezingen. BOUTA en zijn NDP zijn zo voorspelbaar en dom.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.