Grootste oppositiepartij Suriname verliest nog een prominent lid

1

PARAMARIBO, 9 okt – De Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, is voor de tweede keer in enkele dagen getroffen door persoonlijk leed. Bestuurslid Radjen Pahladsingh is overleden. Pahladsingh was behalve penningmeester van de VHP, ook ondernemer. Hij was eigenaar van de Surinaamse Dok- & Scheepvaart Maatschappij, SDSM.

De voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, heeft de leden formeel bericht over het verscheiden van Radjen Pahladsingh. De ondernemer werd tot penningmeester benoemd in de jaren negentig. Toen was Jagernath Lachmon nog voorzitter van de VHP. Pahladsingh verving toen Dilipkoemar Sardjoe als penningmeester. Sardjoe had samen met een aantal prominente leden en parlementariërs de partij verlaten.

De groep VHP-dissidenten sloot zich bij de NDP van Desi Bouterse aan. Voor de partij komt het overlijden van Pahladsingh extra hard aan, net enkele dagen na het overlijden van Girjasing. Girjasing was reeds geruime tijd ziek. Hij vertrok niet lang geleden naar Nederland om er behandeld te worden in het Radboud ziekenhuis. De partij heeft de organisatie van de crematieplechtigheden op zich genomen.


1 REACTIE

  1. RIP meneer Radjen Pahladsingh u was mijn baas geweest bij scheepvaartbedrijf Pahladsingh hij was een hele fijne man geweest het gaat u goed Rest In Peace 😭😭😭✝️✝️✝️


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.