zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameEx-minister Sieglien Burleson nieuwe ambassadeur van Suriname in België

Ex-minister Sieglien Burleson nieuwe ambassadeur van Suriname in België

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 okt – Sieglien Burleson wordt de nieuwe ambassadeur van Suriname in België. De voormalige minister van Handel & Industrie is intussen beëdigd door president Desiré Bouterse. Burleson werd in januari vorig jaar ontslagen als minister. Volgens het Nationaal Informatie Instituut zijn ook tot ambassadeur beëdigd Patty Chen voor de Volksrepubliek China, Chantal Elsenhout voor de Caricom en Marciano Armaketo voor Cuba. Armaketo riep tijdens de plechtigheid zijn collega’s op om het diplomatieke werk ‘met passie en liefde’ uit te oefenen.

Die zijn nodig, evenals een dosis kwaliteit. “Wanneer wetenschap en kunst deel uitmaken van ons werk, zullen wij efficiënter en doelgericht werken en zullen wij op korte termijn onze doelen bereiken”, zei Armaketo na de beëdiging. Vrede en begrip tussen de verschillende landen zijn volgens de nieuwbakken ambassadeur de belangrijkste prestaties die gerealiseerd kunnen worden. Ook dankte hij de president en de regering voor het vertrouwen.

Armaketo beschrijft zichzelf als ‘jong, respectvol, dynamisch, capabel, met goed en constant doorzettingsvermogen, discipline en een goede organisator’ Deze kwaliteiten hebben volgens de nieuwbakken ambassadeur de basis gelegd voor zijn benoeming. Hij heeft zich vanaf het begin van zijn loopbaan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken verdiept in zijn werk. Naar eigen zeggen heeft hij voldoende ervaring opgedaan om de nieuwe uitdaging aan te gaan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. “Armaketo beschrijft zichzelf als ‘jong, respectvol, dynamisch, capabel, met goed en constant doorzettingsvermogen, discipline en een goede organisator’ Deze kwaliteiten hebben volgens de nieuwbakken ambassadeur de basis gelegd voor zijn benoeming”

  Hahaha laat me niet lachen ….wel een heel zwakke basis om tot ambassadeur benoemd te worden. Wat dacht je van een echte diplomaten opleiding op niveau . Waarom Suriname in bijna elk land een ambassade moet hebben is mij een raadsel . Baantjes uitdelen aan loyalisten van de regering ????? Kan de regering aangeven wat het in stand houden van deze buitenlandes posten het land kost ?


  Maak melding
 2. Laatst verkondigde beleidsdoel op BUZA was,

  dat ZWAAR BEZUINIGD ZOU WORDEN OP DIPLOMATIEKE

  POSTEN OP DE KOSTEN DAARVAN !!!

  OOK HIER WEER NEP-BELEID en KOSTENVERHOGINGEN !!!

  SRANAN BLIJFT DUS, LANGDURIG FAILLIET !!!


  Maak melding
 3. De ambassadeurs zijn politiek benoemde figuren. Het is de plicht van de … next goverment … deze politiek benoemde figuren “hartelijk” te bedanken. Ze moeten zonder aanziens des persoons teruggeplaatst worden in hun oude functie.


  Maak melding
 4. Iedereen kan ambassadeur van Suriname worden in het buitenland.Je hoeft geen ervaring te hebben want de president heeft ook geen kennis van zaken maar hij is president geworden van mijn land.Daarom gaat het zo slecht met de vooruitgaan in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES