Ambassadeur China vraagt aandacht voor problemen Chinese ondernemers in binnenland Suriname

17
Ambassadeur China vraagt aandacht voor problemen Chinese ondernemers in binnenland Suriname

PARAMARIBO, 9 okt – Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling laat de Chinese ambassadeur in Suriname Liu Quan op de kaart van Suriname de groeicentra zien. In deze centra worden langzamerhand de overheidsdiensten in het binnenland ondergebracht.

De ambassadeur was donderdag op bezoek bij de minister. Liu Quan heeft de aandacht van de minister gevraagd voor de problemen die Chinese ondernemers in het binnenland ondervinden.

De bewindsman heeft de ambassadeur toegezegd dat het ministerie informatie en begeleiding beschikbaar stelt voor ondernemers, die in het binnenland willen investeren. Ook Chinese ondernemers mogen daarvan gebruik maken.


17 REACTIES

 1. Dikan begrijpt deze Chinees zijn ongerustheid niet. Wie wil in het binnenland investeren??? Je leven hangt in het binnenland aan een zijden draadje.De ondernemers hun hersenen worden ingeslagen. Niemand beschermd deze ondernemers. Dikan heeft mooie woorden, totdat de volgende chinezen slachtoffers vallen. Zelfs de dieren in het bos worden lachen en op de foto afgeslacht alsof zijn een grote daad hebben begaan. Oerdom en nog trots zijn hierop.


  Maak melding

 2. De chinezen hebben vanuit China de opdracht zpveel mogelijk landen leeg te plunderen van hun grondstoffen die te verschepen naar China zoals eerder in afrikaanse landen.Suriname is voor hen een walhalla.en niu vragen ze ook beschermt te worden.


  Maak melding

 3. Wat een bullshit meneer de ambassadeur. Suriname bestaat niet alleen uit Chinezen. De criminaliteit in Suriname valt bij een ieder zwaar. Chinezen gedragen zich als natuur terroristen in het binnenland. Wie beschermd ons land tegen de Chinezen?. Geef daarop maar eerst antwoord afgezant van Xi Jinping.


  Maak melding

 4. De regering mag zich wel meer moeite getroosten om ondernemers in het binnenland te beschermen. Het binnenland is relatief gevaarlijk. Feitelijk zou het gezien de situatie, bij iedere supermarkt en andere faciliteiten die een product aanbieden voor de consument, beveiliging moeten zijn in de vorm van security (gewapend) of inzet van het Nationaal leger. Niet alleen de multinationals beschermen maar ook omu Snesi en andere lokale ondernemers. Zolang er geen werkgelegenheid is in de afgelegen gebieden zullen er altijd berovingen plaatsvinden.

  De ondernemers moeten ook goed omgaan met de plaatselijke bevolking en een vertrouwensbasis zien te creëren. Sowieso, het Sranantongo onder de knie krijgen. Af en toe wat terugdoen voor de bevolking. Gewoon een band scheppen. Het is moeilijk iemand te beroven waarmee je een goede band hebt.


  Maak melding

 5. Hahaaa want in China is het allemaal wel goed geregeld. Als je kritiek heb op de communistische partij dan krijg je een Hans Klokje. Met een beetje mazzel ben je na 6 mnd weer zichtbaar.


  Maak melding

 6. Laten we eerlijk zijn he. Als Suriname is staat was om voor zichzelf te zorgen dan had het land de Chinezen helemaal niet nodig. Gelukkig zorgen de Chinezen dat de arme Surinamers nog kunnen eten en fatsoenlijk gekleed door het leven kunnen.


  Maak melding

 7. Suriname zal niets doen om de Chinezen een veilig gevoel te geven want ze weten dat de Chinese overheiheid hun onderdanen willen beschermen en dat doen ze met geld. Zolang er geld binnen komt is er voor de regering niets aan de hand.
  Bij de chinezen moet je zijn om te kunnen roven en stelen want ze zijn zo mak als een lammetje enerzijds door de taal en anderzijds door de bang en schuchterheid van hen.

  Mijn ouders en grootopuders hadden een winkel maar toe deed geen enkel marron nog stadsneger wat te doen eerder hielpen zij mee de criminaliteit terug te dringen.
  Wat ook hielp waren de vuurwapens en de honden hé.

  Maar wat wij soms niet beseffen is dat er maar een kleinpercentage van de marrons en de stadsnegers het overgrootte deel van hun broeders in het zwarte gat meesleuren want deze leven wel rustig in vrede met de buurt


  Maak melding

 8. Surinamers worden ook in hun huizen beroofd.En voelen zich onveilig.Vandaar dat elk huis dievenijzer behoeft.Dan zou dus elk huis gewapende beveiliging moeten hebben en niet alleen chinezen die in grote getallen hier aanwezig zijn met de opdracht om onze rijkdommen op een goedkope manier te exporteren naaar hun land.En dan moet deze groep ook nog extra beveiliging.Sa na ka disie?


  Maak melding

 9. Er zijn wel degelijk groepen die zichzelf kunnen verzorgen. O.a. de keihard werkende Chinees. Er zijn groepen die zich onafhankelijk noemen maar intussen wel teren op de zweet van andere groepen. Deze groep is nooit onafhankelijk geweest maar altijd afhankelijk op de wereld van wat anderen produceren.

  Ik zou blij zijn als er meer keihard werkende groepen geïmporteerd worden om te zorgen voor de niet werkende groep. Ook in het belang voor de niet werkende groep, die heel Suriname naar de ondergang gaat brengen, zou dit een noodzakelijk ontwikkeling zijn. Ook denk ik dat de criminaliteit en roofovervallen dan minder zou worden.


  Maak melding

 10. @pakiratigri: Het is moeilijk iemand te beroven waarmee je een goede band hebt ?👍
  Dat heeft onze president zelfs bewezen.😉
  maar over de chinezen gesproken, als zij er niet waren wie zou het binnenland van voeding voorzien, ze werken er keihard voor..
  Hoe denk je dat al die blakka snesies aan hun naam komen? Ze hebben dus wel degelijk geïnvesteerd in de buiken van de zwarte vrouwen, 😬waarvan er nu vele nakomelingen met een Chinese achternaam rondlopen. En ook nog zijn ze tenminste erkend door hun Chinese vader, dat kan je van de creolen niet zeggen die gebruiken de baarmoeders voor hun lusten maar de lasten willen ze vooral niet dragen. Dus over beroven gesproken, dit gebeurd voor 95% door zwarten, die liever iets van een ander wegpakken dan er zelf voor te werken. Ze willen wel werken maar dan moet je wel met het zweepje zwaaien…😉


  Maak melding

 11. Vraagt de ambassadeur van China ook aandacht voor bescherming van bedreigde diersoorten waaronder de katachtigen waar Chinezen massaal op jagen of is hij alleen geïnteresseerd in het plunderen van goud en hout?


  Maak melding

 12. Toen ik voor het eerst een katholieke school bezocht in Suriname, zei mijn opa “Jongen de creolen die zich surinamers noemen en de andere bevolkingsgroepen hebben een slavensyndroom. Dit betekent als jij ze van je af wil houden of ze wil uitleggen dat ze van je af moeten blijven, dan doe je dat met de klewang, met de zweep of met de stok. Als je ze pijn doet dan luisteren ze wel. Die negers zijn taai, stevig, fors en sterk. Daarom moet je goed trainen en tekeer gaan als de kleine reus wanneer ze je lastig vallen. Bedenk dat ook grote bomen kunnen worden omgehakt.” En mijn opa had groot gelijk, zo doorstond ik de basischool al slaande, stekende en maaiende met mijn kapmes, want de jongeren waren destijds net zoals hun oudelui geloviger dan de Paus en geniepig als de neten. Het begon allemaal op Blauwgrond, maar dat dit slavensyndroom nu nog leeft onder de Surinaamse bevolking is zeer triest, en dit bewijst ook dat het vele generaties zal duren voordat de in het verleden onderdrukte volkeren mondiaal gezien bevrijdt zijn van het trauma dat zij in al die eeuwen hebben opgelopen.


  Maak melding

 13. Hallo Jongens: wat staat in de grondwet van Suriname hierover:

  VIERDE AFDELING STAAT EN MAATSCHAPPIJ

  Artikel 4

  De zorg van de Staat is gericht op:
  a. de opbouw en instandhouding van een nationale economie vrij van buitenlandse overheersing;
  b. de bestaanszekerheid van de gehele bevolking;
  c. voldoende werkgelegenheid onder garanties van vrijheid en gerechtigheid;
  d. het deelhebben van een ieder aan de economische, sociale en culturele ontwikkeling en vooruitgang;
  e. de participatie bij de beleving van het burgerschap bij de opbouw, de uitbouw en de instandhouding van een rechtvaardige samenleving;
  f. de waarborging van de nationale eenheid en souvereiniteit.

  CHINA BEGINT SURINAME TE OVERHEERSEN!!!!!!!


  Maak melding

 14. Artikel 5

  1. De economische doelstellingen van de Republiek Suriname zijn gericht op de vestiging van een nationale economie, vrij van buitenlandse overheersing en in het belang van de Surinaamse natie.

  2. Het economisch systeem waarbinnen de sociaal-economische ontwikkeling plaatsvindt, wordt gekenmerkt door gezamenlijk, gelijktijdig en gelijkwaardig functioneren van staatsbedrijven, particuliere ondernemingen, ondernemingen waarin de Staat en particulieren gezamenlijk deelnemen en coöperatieve ondernemingen, overeenkomstig ter zake geldende wettelijke regels.

  3. Het is de plicht van de Staat om alle ondernemingsgewijze produktie zoveel mogelijk te bevorderen en te waarborgen.

  Cursus: kennismaken met de grondwet van Suriname. Bestemd voor de Leden van onze Poppenkast DNA, die geen meer van onze grondwet afweten

  Bouta handelt in strijd met art. 5 lid 1. Hij geeft de Chinezen en andere landen Suriname Cadeau.


  Maak melding

 15. Dit alles is de schuld van één man die ten koste van het gehele Surinaamse volk aan zijn eigen veiligheid denkt. Bouterse heeft er goed over nagedacht, Hij heeft geen gewetensvorming, hij heeft zijn ziel en Suriname aan de duivel verkocht. In China en Cuba zal hij zich nog veiliger wanen, mocht hij in de toekomst zijn toevlucht daar naar toe nemen. Er komt ooit een dag dat het zover komt.


  Maak melding

 16. Dus mensen en alle mede Surinamers wordt wijs. Steun dit verloederende beleid van deze regering in ieder geval niet en stuur ze naar huis. Het kan echter beter zonder de Chinezen. Als er keuze gemaakt moet worden zouden wij beter af zijn door Nederland erbij te betrekken vanuit een gemenebest relatie, louter vanwege het feit dat haast de helft van de Surinamers en het deskundig kader in Nederland wonen. Suriname is en zal altijd een creatie blijven van Nederland en mag op den duur niet in handen te komen vallen van de Chinezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.