Abop en coalitie gaan vanaf 2020 Suriname ‘uit de blubber halen’

21

PARAMARIBO, 9 okt – Oppositiepartij Abop bereidt zich er op voor regeerverantwoordelijkheid te dragen vanaf 2020. Volgens Abop-parlementslid Edward Belfort zal de NDP van Desi Bouterse in de oppositie belanden. “Ik schat dat de NDP met tussen de tien en vijftien zetels zal eindigen. Misschien minder dan tien zetels zelfs. Dan gaan wij de NDP welkom heten in de oppositiebanken. Hierna gaan we in de coalitie om het land uit de blubber te halen, samen met andere politieke partijen die aan de verkiezingen zullen meedoen.”

De voorspelling valt niet moeilijk. Aan alles en iedereen valt te merken dat de NDP haar langste tijd gehad heeft als regeringspartij. Dat deze partij toch vindt dat ze terug komt in de regering, getuigt niet van realiteitszin. “Wij bewegen ons niet voort met een horde lijfwachten. De Abop leeft tussen de mensen en weet dat men nooit meer voor de NDP zal stemmen”, zegt Belfort tegenover Dagblad Suriname.

Nogal wat mensen, vooral jongeren, sluiten zich bij de Abop aan. “Mensen zijn teleurgesteld in de ‘nationale devaluatiepartij’. Veel NDP’ers zijn naar de Abop gekomen. Wij plaatsen die mensen niet op de voorgrond, omdat wij weten dat er rancune gaat plaatsvinden. Van Nickerie tot Albina, van Paramaribo tot Sipaliwini, maar zelfs onder de markt kunnen wij gaan en horen dat iedereen de pinarie voelt”, aldus Belfort.


21 REACTIES

 1. Bouterse kan zich niet veroorloven om geen president te zijn. Belfort kan zeggen dat de NDP minder dan 10 zetels gaat krijgen maar ik vrees dat de verkiezingen alles behalve rustig gaat verlopen.


  Maak melding

 2. Eerst zien dan pas geloven maar in ieder geval heeft hij mijn zegen. Alles beter dan de criminele bende van D.S. Bouterse en aanhang. Ook R. Doekhi moet flink aangepakt worden want deze landloper, waarvan langer bekend is dat hij zich met louche praktijken bezighoudt, schaart zich graag achter Bouterse. Zonder Bouterse zou Doekhi al lang geliquideerd zijn.


  Maak melding

 3. Belfort heeft als JusPol minister een komplete puinhoop van gemaakt, bij de vreemdelingendienst werden daarnaast steekpenningen aangenomen en medewerkers op de afdeling hebben dat gebouw in brand gestoken om de bewijzen te vernietigen. In feite hebben ABOP ministers niets concreets gedaan om het land tot ontwikkeling te brengen, de partij heeft niet eens een duidelijke beleidsvisie. Alles werd gedaan door de al bestaande instituten en bedrijven. Overal waar ABOP een hand in had was chaos en rommel. En nu willen ze weer in het machtscentrum. Nee hoor bedankt.


  Maak melding

 4. Na de eerste kwartaal in 2020 zullen we merken wie allemaal in Kolera/Wolfenbüttel bekend als L.P.I. en pikin tiki terecht zijn gekomen.
  professor tyepi jij bent een echte busi N-dyuka
  jo mik asani te Baas zaka yu ventiel.


  Maak melding

 5. Zetels individueel bij elkaar verzamelen kan helpen de NDP te verzwakken waardoor ze niet een absolute meerderheid behaalt. De absolute meerderheid en regeermacht is natuurlijk zesentwintig zetels. De vraag is hoeveel zetels de NDP zal kwijtraken ten opzichte van de zesentwintig die ze behaald heeft. Als grootste partij zal ze toch weer de verkiezingen winnen al is het met minder zetels.

  Stel je nu voor dat de NDP vier zetels kwijtraakt. Er zal/zullen wel altijd een partij/partijen zijn die een alliantie aangaat/aangaan met de NDP om de regeermacht te verkrijgen. Dus mi e denki taki wi e go fu ete feifi yere. I sabi tog? De NDP, haar voornaamste plicht is om niet te veel zetels kwijt te raken. Ik ga ervan uit dat ze zetels zal verliezen maar de schade moet binnen de perken blijven.


  Maak melding

 6. Haha, die Belfort heeft zeker hallicunerende van de pado’s gesnoept. Hij ziet ze al vliegen. In 2015 zou de NDP weggevaagd worden bij de verkiezingen. Maar de NDP won grandioos.


  Maak melding

 7. Bouta deed redelijk goed in t begin. Maar zijn metgezellen hebben m de nek omgedraaid. Als Surinamer heb ik in al die jaren nog geen TOP regering meegemaakt die t land naar behoren hebben bestuurd. ABOP en Belfort mogen van alles beloven, net als de voorgangers ook hebben gedaan, maar waarom zou ik ze geloven?


  Maak melding

 8. Abop en de ndp..
  Please verdwijn!!
  Beide partijen hebben 1 ding gemeen…ze hebben een crimineel als lijder!!!
  Komaan surinamers..jullie weten toch beter….Stem niet op abop en ook niet op de ndp!


  Maak melding

 9. @pakiratigri

  Bouterse verandert nu het kiesstelsel op een wijze dat hij het minst pijn leidt.
  Bouterse jubelt hij elke politiek splinter die er bij komt en de kiesdrempel niet zal halen waardoor stemmen verloren gaan.
  Hij richt zijn pijlen op Brunswijk en Santhoki omdat die hem heel veel pijn kunnen bezorgen middels heel kleine verschuivingen van stemmen.
  Tenzij de kiesdelers eerlijker gemaakt worden voor districten als Sipaliwini, Marowijne en Brokopondo heeft Brunswijk vrijwel zeker een splitingvote waar men niet om heen zal kunnen. De NDP gaat in Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini zetels kwijt raken aan Brunswijk. stel je voor dat ook de BEP een zetel kwijt raakt en je ziet hoe sterk ABOP te voorschijn kan komen.
  De NDP gaat in Nickerie en Wanica ook gegarandeerd voor de bijl terwijl PRO in Paramaribo ongetwijfeld jongeren zal weg snoepen bij de NDP.
  U mag er vergif op nemen dat veel Hindoestanen en Javanen de NDP de rug zullen toedraaien na alle bedrog waar zij niet beter van geworden zijn.

  Bij verlies zullen NDPers die begrijpen wat er aan de hand is terug vallen naar hun oude richtingen en fracties waar zij vandaan gekomen zijn om zich bij een coallitie aan te sluiten. want wat Sapoen en Chitan gedaan hebben kunnen NDPers natuurlijk op 26 mei 2020 ook.

  Het Suru=inaamse keisstelsel heeft een paar vreemde eigenschappen waar van de NDP de afgelopen jaren de voordelen genoten heeft. Zij had met 45% van de stemmen 52% van de DNA zetels. een terugval van 10% van de stemmen kan maar zo 10 zetels schelen. In dat geval zullen de VHP en ABOP samen met even veel stemmen meer zetels veroveren en kunnen keizen wij zij er bij willen hebben ook als is de NDP de grootste.
  Stel je voor dat teleurgestelde jongeren thuisblijven dan hakt dat er extreem hard in bij de NDP


  Maak melding

 10. Bouterse kan heel goed de schatkist leegplunderen. Dat heeft hij met zijn aanhang diverse keren laten zien. Niet te vergeten, wanneer de schatkist leeg is perst hij het volk uit en niets anders.


  Maak melding

 11. Hallucinerende … @ RobG … de pot verwijt de ketel. Jij hebt … uit gierigheid … teveel en te lang gesnoept van de PADO’s … gratis verkrijgbaar op het hoofdkantoor van de Berm-Partij. Belfort is fris en fruitig!!!!!!!!!

  @ RobG … voor alle Duidelijkheid … niet de Nationale Dieven Partij … maar … de MEGA COMBINATIE … heeft in 2015 … 26 parlementzetels gewonnen. De … MEGA COMBINATIE … en niet … de Nationale Dieven Partij. Onthoud dat goed in je hallucinerende k.p !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.