Ministers van Buitenlandse Zaken Suriname en Nederland bespreken visumafschaffing

42
Eerste dienstreis minister Pollack-Beighle (BuZa)

PARAMARIBO, 7 okt – In het kader van de afschaffing van de visumplicht voor het Schengengebied heeft de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, een ontmoeting gehad met haar collega Stef Blok van het Koninkrijk der Nederlanden. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII. De twee ministers ontmoetten elkaar in de marge van de drie en zeventigste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

De visumafschaffing voor het Schengengebied was slechts één van de onderwerpen tijdens de ontmoeting tussen Pollack-Beighle en Blok. “Ten aanzien van dit onderwerp gaf de bewindsman aan dit voorstel verder ter nadere bespreking voor te leggen aan de EU-commissie en hierop terug te zullen komen”, meldt het NII. De afschaffing is eerder onderwerp van bespreking geweest tijdens de EU-dialoog van maart dit jaar in Paramaribo.

De regering wil een versoepeling van het personenverkeer van en naar Suriname. Dit moet vooral de eocnomie ten goede komen. “Bij de uitvoering van dit beleid is rekening gehouden met de herkomstlanden en andere bevriende naties”, aldus het NII. Voor de nabije toekomst wordt gestreefd naar afschaffing van de visumplicht voor burgers van de ‘herkomstlanden’ Indonesië, China, India en landen op het Afrikaanse continent.

42 REACTIES

 1. Geweldig om te zien hoe dom Surinamers kunnen zij.
  Eerst het bloed onder Stef Blok zijn nagels weghalen door 20 keer excuses te laten aanbieden voor zijn uitspraken en twee weken later op je knieën gaan bij die zelfde Stef Blok om te vragen voor de afschaffing van de visumplicht.
  Denk je dat hij alles al vergeten is. Suriname wil niet eens ambassadeur van Nederland op zijn grondgebied hebben. Laat men eerst dat toelaten, alvorens over de afschaffing van de visumplicht te praten. Tja , maar wat moet je. Dat is nu eenmaal het niveau van Suriname. Stef Blok lacht zich kapot.


  Maak melding

 2. Grenzen dicht voor alles wat uit dat corrupte, criminele narcostaatje komt. Geen ambassadeur toelaten, vervolgens Stef Blok schofferen en nu, schaamteloos met droge ogen met hangende pootjes een smeekbede aan diezelfde Blok. Wat een ranzig volk.


  Maak melding

 3. Dit is een issue die al decennia speelt, Suriname gaat niet op de knieën voor geen enkele Stef Blok. Maar Suriname kan iets beters te doen hebben. Want juist die visumplicht houdt Suriname staande. Afschaffing zou een ramp betekenen en alleen maar leegloop van Suriname bevorderen.


  Maak melding

 4. Positieve stap die de huidige regering genomen heeft inzake visumvrij reizen naar de Schengenlanden. Dat geschiedde reeds in maart van dit jaar voordat onze ‘populaire’ Stef Blok zijn befaamde uitspraken deed.
  Visumvrij reizen naar de Schengenlanden bevordert het economische verkeer. Bovendien is het belangrijk voor familieleden die elkaar lang niet gezien hebben. Of als men eens op vakantie wil naar Europa. Zelfs IJsland is een mogelijkheid voor Surinamers die graag gletsjers willen zien en kennismaken met een ijsbeer. Dus men hoeft niet per se naar Nederland te reizen, maar evengoed een ander Schengenland.

  Het scheelt een slok op een borrel. Desondanks blijven andere voorwaarden nog steeds van kracht. Zoals garantstelling of kunnen aantonen dat men over voldoende geld beschikt tijdens het verblijf. Als het goed is, bedraagt dat minimaal 34 euro per dag. Dat wil zeggen dat een Surinamer als hij/zij voor dertig dagen naar Nederland gaat over 30 x 34 euro moet beschikken. Dan heb je nog de ticketkosten en medische reisverzekering en kunnen aantonen wat het doel is van je verblijf. Of je laat je garant stellen door iemand in Nederland die wel minimaal 1600 euro bruto per maand verdient.

  Het is wel even afwachten omdat dit binnen de Schengenlanden besproken moet worden. Nederland zou alvast het voorzetje kunnen geven. Kranig initiatief van de huidige regering.


  Maak melding

 5. Suriname zou minder emotioneel moeten handelen. Met een Nederlandse ambassadeur in Paramaribo worden de lijnen korter. Hoef je niet te wachten tot een vergadering van de VN om contact te leggen. Trouwens zie ik Nederland in de nabije toekomst de visumplicht echt niet opheffen voor Suriname. Dus keep on dreaming minister.


  Maak melding

 6. Surinamers hebben geen problemen met de Noordzee en omgekeerd. Het is ddb, gangsters, ndp die problemen hebben met de Noordzee, omdat die ddb veroordeeld heeft voor 11-jaar gevangenisstraf voor cocainehandel naar Nederland en deze gevangenisstraf in Nederland hoort uit te komen zitten.

  ddb is er de oorzaak van dat sinds 25 februari 1980, 8 december 1982, enz Suriname in verval is gekomen, financieel, economisch, sociaal. De criminaliteit enorm gestegen is, doorvoerland van drugs, mensenhandel, wapenhandel, heel grote armoede, heel grote ellende, vertrappen van de grondwet, mensenrechten, geen orde, veiligheid, geen investeerders, grote werkloosheid, zelfverrijking van ddb, gezin, inner cirkel, die in Parijs winkelen, dure auto amerikaanse en duitse auto’s bezitten, miljoenen valuta bezitten in Suriname en in het buitenland, dure woonpaleizen, dure kleding, dure buitenlandse whiskey, dure Cubaanse Havana’s roken, jachten bezitten, zich extreem communisten noemen en het leven leiden van multimiljoinairs, enz.

  Surinamers moeten daarom heel goed naar hun leven kijken, de grote armoede en ellende en zich afvragen sinds wanneer dit ontstaan is en wie er voor verantwoordelijk is. Heel goed naar die persoon en inner cirkel kijken.

  Criminelen horen in de gevangenis te worden opgesloten. ddb is de grootste en zwaarste crimineel die de republiek Suriname heeft sinds 25 november 1975, die misdaden heeft gepleegd tegen de menselijkheid. Surinamers pas op voor de awarie domries van de ndp die achter deze moordenaar lopen en hem met hand en tand verdedigen en waarvan één zegt dat hij nog niet geboren was of heel jong was toen het 8 december 1982 moorden plaats vond. Raar! Zou deze man wel weten hoe het komt dat hij een marron is?

  Surinamers denken jullie rationeel, wees kritisch, denk logisch en nemen jullie de juiste beslissing voor uw zelf, uw familie, uw toekomst en voor de republiek Suriname. Zie telkens als ddb en kliek aan de macht zijn is er sprake van heel grote armoede, verval, enz.

  kort gezegd. ddbm ndp en paarse clowns, paarse awarie domries, waarvan een zelf beschuldigd wordt door een Belgische vrouw, en paarse kakkerlakken zijn de oorzaak dat Suriname in verval is.

  ddb en gangsters graatie, har a dang, If ie no mang tja ontwikkeling die a kondre sodemieteren jullie op. 8,5 jaar niets gedaan, het is nu tijd om voorgoed naar huis te gaan. Hoog bejaarde grijsaard trekken jullie je pyjama’s aan en ga/gaan jullie tomaten planten en met jullie kleinkids spelen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Zolang BOUTA aan de macht is zal NL/ Schengen geen visumvrij verkeer voor Surinamers toestaan.
  Er is geen behoefte aan nog meer NDP bolletjesslikkers die landen op Schiphol.


  Maak melding

 8. Het is niets anders dan de electoraat zand in het oog strooien. De “lijder” van het land zal nooit toestaan om de visumplicht dat hij persoonlijk heeft ingevoerd te laten afschaffen, omdat hij zelf geen gebruik van kan maken.


  Maak melding

 9. Dit is het kader van de NDP een vette, lelijke en incompetente Minister van Buza (zie foto) en schreeuwlelijk Misiekaba, mr Dubai anex voorganger van de NDP en pleitbezorger van drugscrimineel / moordverdachte BOUTA kort gezegd een priester van de duivel.


  Maak melding

 10. De minister is op zo te zien een solo actie.Laatstelijk nog hebben de NDPers flink afgegeven op Santhokie en Nederland.Vooral Misiekaba heeft met scherpe bewoordingen gesteld dat Ned.al genoeg heeft weggedragen uit het land en dat Sur.niets maken wil hebben met Ned.En dat ze nu liever zaken doen met China en Israel.Dit laatste land zou het beste zijn op landbouw gebied.Het zou hun gelukt zijn om in het woestijn tomaten te kweken.
  En als Misiekaba praat dan kan aangenomen worden dat de hele NDP die gedachten uitdraagt.


  Maak melding

 11. Goed om te weten dat het Nederland geweest is die de visumplicht voor Suriname heeft ingevoerd. Een land dat wel een aantal eeuwen met een strakke zweep bezig was. Ondanks de diaspora heeft Nederland korte metten gemaakt. Het kon hen niet schelen.

  De regering Suriname is best wel bereid ondanks onrechtvaardige handelingen van de Staat der Nederlanden, de handen ineen te slaan. Niet specifiek ter wille van zichzelf, doch eerder de Surinaamse bevolking die zij vertegenwoordigt.

  Het buitenlandse beleid van Suriname geschiedt vanuit een centraal gezag. Aldus is het niet de minister van Buitenlandse Zaken die op eigen houtje een beslissing neemt, in tegenstelling tot Stef Blok die op eigen houtje eventjes meent te weten hoe de vork in de steel steekt. Gelukkig is hij ter verantwoording geroepen door zijn eigen mensen.

  Daarom is het goed dat er hierover gesproken wordt. Niet alleen geldend voor Nederland maar alle Schengenlanden. Dit zijn alleen maar positieve stappen.


  Maak melding

 12. Blok en Pollack zijn aan elkaar gewaagd ze zijn beiden lelijk en incompetent.
  Ze hebben beiden verder niets in te brengen. Blok staat onder toezicht en elke Minister in SU is ondergeschikt aan het rariteitenkabinet van BOUTA.
  Het is paniek voetbal van de NDP omdat ze hebben vernomen dat Chan op termijn visumvrij reizen kan realiseren aangezien hij wel toegang heeft tot de Nederlandse regering.
  Visumvrij reizen naar NL staat blijkbaar hoog op het verlanglijstje van de Surinaamse kiezer.


  Maak melding

 13. Hoop dat de visumplicht snel wordt afgeschaft. Goed voor de economie, Nederland kan meer cocaïne importeren en Suriname meer exporteren. Zo blijft de handelsbalans in evenwicht (WELKE ECONOMIE DRAAIT NIET OP DRUGS? BLIJF LEKKER SLAPEN)


  Maak melding

 14. Eindelijk. Is heel goed voor de economie. Nederland gaat meer cocaïne importeren en Suriname meer exporteren en de kartels meer produceren. De handelsbalans met Europa moet in evenwicht. Welke economie draait niet op drugs? Blijf lekker slapen.


  Maak melding

 15. Sinds wanneer klopt de NDP aan bij de kolonisator ? Zijn ze nu in eens wel goed ?

  Trouwens wie heeft er voor gezorgd dat de toeristenkaart in eens veel duurder is geworden ?

  De NDP gooit weer met lokkertjes. Ben benieuwd hoeveel ezels er nu weer intrappen.


  Maak melding

 16. plotseling worden de n p s ers wakker door een losse floder van Chan om de boel in beweging te brengen..

  je ziet zelf hoe misie bakabana hysterisch wordt kan moeilijk uit zijn eigen woorden komen om Chandrika Santokhie te vernederen beledigen, wetende dat zijn rol over 18 maanden niet meer bestaat of zoveel eerder..

  de n d p zal na deze periode voor eeuwig in de opositie banken belanden, want niemand wil met deze tering zooi ,,,samen het doen,,,..

  de toppers die door roven, stelen , misleidingen het hele staats apparaat leeg hebben geroofd zich zelf hebben verrijkt, zullen de komende tijd langzaam aan verdwijnen van het toneel..

  de bende lijder zelf gaat waarschijnlijk naar Santo Boma voor de rest van zijn leven.., als hij nog leeft of niet vlucht of naar Nederland..


  Maak melding

 17. Sranan heeft bij onafhankelijkheid GEWEIGERD de
  dubbele nationaliteit in te voeren voor de Surinamers in
  Nederland ! Men vreesde het intellect van de diaspora !!!

  Nu wens je als regiem geen normale betrekkingen met Nederland,
  doch je wenst wel visum-vrij reizen !

  Zie de UITTOCHT uit het door Paars bejubelde communistische
  VENEZUELA, VIER MILJOEN MENSEN HEBBEN MOETEN VLUCHTEN !!!
  Net als Sranan daar GEEN DEMOCRATISCHE RECHTSSTAAT en
  MOORDEN op staatsburgers !

  Nederland handelt afhoudend gelet op het aantasten van de Sranan
  rechtsstaat en de mensenrechten en vreest effecten van het Surinaamse
  staats-faillissement !

  Voorlopig mogen alleen Surinaamse personen, die een straf moeten
  uitzitten in Nederland, visumvrij reizen !!


  Maak melding

 18. Santhoki wordt verketert als hij bekend maakt visum vrij reizen besproken te hebben dat hij denkt dat Nederland wel wil meewerken.
  Hij wordt in OCER belachek=lijk gemaakt en wat blijkt de regering was er al sinds maart mee bezig in de kantlijn van allerlei bij eenkomsten zonder indruk te maken.

  Santhoki vergaart nu al hulp en saneringspakketten waar mee Suriname in een half jaar wel uit de put kan gaan klimmen en een ommedraai maken.


  Maak melding

 19. “Zelfs IJsland is een mogelijkheid voor Surinamers die graag gletsjers willen zien en kennismaken met een ijsbeer. Dus men hoeft niet per se naar Nederland te reizen, maar evengoed een ander Schengenland”. Bovenstaande tekst van ene pakiratigri druipt af van de onnozele humor. Retourtje Su – Ijsland. Aangezien er nog geen surinamers wonen in IJsland zullen ze dan hotel en verblijfskosten moeten betalen en niet kunnen teren op de kosten en onderdak van familieleden


  Maak melding

 20. @Pakiratigri,

  Qoute:
  Goed om te weten dat het Nederland geweest is die de visumplicht voor Suriname heeft ingevoerd. Een land dat wel een aantal eeuwen met een strakke zweep bezig was. Ondanks de diaspora heeft Nederland korte metten gemaakt. Het kon hen niet schelen.

  @Pakiratigri,

  Het is Andre Haakmat geweest die in de jaren 80 de visumplicht heeft ingevoerd. Nederland heeft daarna gereageerd. De heer Haakmat was toen Super-minister tijdens het regime van jouw AFGOD.

  Jullie, LOVERS, zijn KAMPIOEN in het verdraaien van feiten.


  Maak melding

 21. Lang overtijd om de Haakmat visum af te schaffen.
  Laten men vooral heel erg haast maken hiermee.

  De helft van de Surinamers woont in Nederland en die zijn lang genoeg in de steek gelaten door Suriname. Behandeld als buitenlanders door het moederland notabene.

  Afschaffing vd visumplicht zal Suriname helpen de gemaakte fouten/blunders uit het verleden te doen herstellen in eerste instantie. Dubbele nationaliteit toekennen met stemrecht uiteindelijk zal de vervolmaking zijn. Een cirkel die allang rond had moeten zijn maar door trage besluitvorming, persoonlijke belangen, politieke spelletjes, rare uitspraken, steeds vooruit wordt geschoven.


  Maak melding

 22. Als Surinamers geen visum hoeven aan te vragen, dan wordt de Schipholcontrole 1000%. Elke holte van je lichaam zal onderworpen worden aan inspectie. Lekker toch?


  Maak melding

 23. Gaat niet gebeuren. Visumplicht is ingesteld om de toestroom van Surinamers na de onafhankelijk van 1975 in te dammen. De Nederlanders hebben echt geen zin om op jacht te moeten gaan naar Surinamers die onderduiken bij familie in Nederland.


  Maak melding

 24. Minister blok weet dat suriname zaken gaat doen met turkije en visum wordt afgeschapt tussen bijde landen komt blok met voorstel aan suriname beetje veeeeel schijnheilig he


  Maak melding

 25. De minister is gezellig met de heer Blok uiteten geweest en Blok heeft de
  rekening betaalt. De witte wijn was niet aan te slepen, het bleef lang onrustig.


  Maak melding

 26. Pakiratigri
  Geen buitenlandse inmenging in nederland, precies als in suriname ,wat is het verschil, en wat Stef Blok betreft ,bewijs het tegendeel maar,en niet van die onbenullige reacties zeg wat je doet en doe wat je zegt,simpel toch.
  Ik verheug mij op je antwoord.
  Waar blijft de ambassadeur van Nederland in SURINAME


  Maak melding

 27. Anroed je bent een panekoek je gaat niet in je eigen land als jé surinamers zo dom vind ga terug naar die bende van je .je heb zelf de intelligentie van een regen wurm en je komt uit een land waar ze meisjes al me 9 jaar laten trouwe trouwen
  Je heb nog nooit zo vry geleefd als in Suriname maar dat ga je nooit te geven want je eigen soort moet jou niet


  Maak melding

 28. Het is naïef te denken dat Nederland, noch iets wil van Suriname na alles wat er gebeurt is met die heethoofden die zonodig onafhankelijk wilde worden van die blanken .
  Het is wel zielig dat die mensen hun handen hebben gebrand .
  Wie z’n gat verbrandt moet op de blaren zitten ,en vooral je kop in het zand steken.


  Maak melding

 29. Byna heel zuid amerika mag sinds febuari zonder visum reizen dus waarom suriname niet ik hoop dat surinamers zien dat er nu mensen in suriname wonen en die doen of ze ons wonen maar het zyn vuile racisten vergeet het niet want surinamers die in holland hebben gewoond kennen ze het zyn mensen met twee gedichten ze doen hier alles wat ze in hun land niet doen


  Maak melding

 30. Mostafa je denk echt dat turkye misschien het beloofde land is voor surinamers wy weten dat Turken alleen van zich zelf houden en het gaat nu even niet goed in turkye
  En alles wat turkye doet is met geleend geld vandaar die hoge inflatie surinamers die in suriname wonen kan je alles wys maken over turkye maar my maak je niet gek turken houden niet van koerden terwijl die ook hun broeders zyn dus denk niet dat ze een persoon met een kleur wel moeten ik ken turken heel goed het zyn geboren racisten maar dat merk je wel als je
  Ze een typ mee maak


  Maak melding

 31. Grenzen dicht voor alles wat uit dat corrupte, criminele narcostaat NEDERLAND komt. Geen ambassadeur toelaten, Stef Blok , schaamteloos met droge ogen met hangende pootjes een smeekbede aan Suriname,. Wat een ranzig volk.


  Maak melding

 32. Nu kunnen de mensen die jaren geleden naar Suriname zijn geëmigreerde hun aanvullende pensioen komen halen of hun WAO gat te vullen. Nederland is niet gek
  Yildiz maakt weer voor de zoveelste keer een snoepreisje van onze gemeenschapsgeld. Wanneer houd deze uilskuiken nu een keertje op met hielen likken in het buitenland? Wat zijn zeker doet is misbruikt maken van onze gemeenschapsgeld. Haar zwarte achterwerk wordt steeds breder met haar olifanten kop.Weg met deze vrouw


  Maak melding

 33. Geen elke omringendeland in zuid Amerika is visum vrij..waarom zouden wij dat nu wel hebben…ehhh gaan ze ambtenaren schrapen…of is Su echt zo onderontwikkeld in het registreren en bij houden van inkomend en uitgaande personen…hihihi..economische vooruit gang uit de toeristme…hmmm wie gaat er komen dan binnen een Half jaar zal Tui zijn overeenkomst gaan opzeggen…Let maar op…de gesprekken zijn al gaande…lang leven ons ministerie….


  Maak melding

 34. Alle Surinamers trekken het land uit en gaan echt niet terug naar Suriname. Nu al is het gaande dat velen naar België doorreizen. Kijk maar hoe de tekorten al ontstaan in de Gezondheidszorg. Geen leerkrachten, praktijkopleiders in de zorg.
  Mensen brengen hun inboedel over naar familie, verhuren hun huizen aan Haitianen en vertrekken naar Nederland.
  Straks wonen er nog enkele Surinamers hier.De spoeling zal dunner worden. Bigje
  Yildiz woont strak ook in Europa wanneer zij het land naar de afgrond heeft geholpen. Ze zal asielaanvragen.


  Maak melding

 35. Visumvrij reizen naar Nederland is visumvrij reizen naar het Schengengebied. Daar gaat Nederland niet over, het is een gezamenlijke beslissing van de Schengenlanden. Oost-Europeanen willen geen moslims, geen Afrikanen en geen drugs. De Nederlanders en de Fransen weten genoeg van Suriname om de gevolgen van visumvrij reizen te kennen. Het is uiterst onwaarschijnlijk dat het zal worden toegestaan.

  Suriname zou om te beginnen zelf het visum voor Nederlanders kunnen afschaffen. Het is een belemmering voor het toerisme en voor zakelijke bezoekers. Men vreest waarschijnlijk voor het verlies aan visuminkomsten, maar dat verlies zal meer dan gecompenseerd worden door andere inkomsten.

  Het visum voor Nederlanders is ingesteld uit de verkeerde motieven en heeft alleen tot doel Nederland te pesten. Het heeft Suriname meer kwaad gedaan dan Nederland, zoals meer paarse maatregelen.
  Voor een instroom van illegale Nederlanders die van de sociale voorzieningen komen profiteren hoeft men echt niet bang te zijn. Het omgekeerde is een andere zaak.
  Als men slim is geeft men mensen met de Nederlandse nationaliteit die in Suriname willen gaan wonen en een vast inkomen hebben een permanente verblijfsvergunning, zoals meer landen doen.

  Suriname begrijpt nog steeds niet goed wat haar plaats is in deze wereld. men overschat zichzelf continu grandioos.


  Maak melding

 36. @ Hans van den Broek,
  Nog beter uitleggen is onmogelijk.
  Als ze jouw stuk nog niet begrijpen, dan moeten ze zich laten omscholen.

  Trouwens de hele visa heisa is bedoeld voor de grote parasieten. See below: de laatste zin.

  Adhin legt uit dat de Surinaamse regering al enkele maanden bezig is om het visumvrij reizen naar Nederland gedaan te krijgen. Het is de Europese Unie die beslist en niet Nederland alleen, omdat het land lid is van de EU. Een visum geldt voor heel Europa, legt Adhin uit. Nederland is bereidt het verzoek van Suriname te bespreken. Suriname heeft voorgesteld om alvast het visum vrij te stellen voor diplomatieke- en dienstpaspoorten, deelt Adhin mee.


  Maak melding

 37. @Hans van den Broek,

  Qoute:
  Visumvrij reizen naar Nederland is visumvrij reizen naar het Schengengebied. Daar gaat Nederland niet over, het is een gezamenlijke beslissing van de Schengenlanden. Oost-Europeanen willen geen moslims, geen Afrikanen en geen drugs. De Nederlanders en de Fransen weten genoeg van Suriname om de gevolgen van visumvrij reizen te kennen. Het is uiterst onwaarschijnlijk dat het zal worden toegestaan.

  Suriname zou om te beginnen zelf het visum voor Nederlanders kunnen afschaffen. Het is een belemmering voor het toerisme en voor zakelijke bezoekers. Men vreest waarschijnlijk voor het verlies aan visuminkomsten, maar dat verlies zal meer dan gecompenseerd worden door andere inkomsten.

  Het visum voor Nederlanders is ingesteld uit de verkeerde motieven en heeft alleen tot doel Nederland te pesten. Het heeft Suriname meer kwaad gedaan dan Nederland, zoals meer paarse maatregelen.
  Voor een instroom van illegale Nederlanders die van de sociale voorzieningen komen profiteren hoeft men echt niet bang te zijn. Het omgekeerde is een andere zaak.
  Als men slim is geeft men mensen met de Nederlandse nationaliteit die in Suriname willen gaan wonen en een vast inkomen hebben een permanente verblijfsvergunning, zoals meer landen doen.

  Suriname begrijpt nog steeds niet goed wat haar plaats is in deze wereld. men overschat zichzelf continu grandioos.

  @Hans van de Broek,

  Suriname dacht inderdaad Nederland te kunnen pesten met het als eerst invoeren van de visumplicht in de jaren 80. Die gasten waren zo kortzichtig dat ze niet inzagen dat dit als een boemerang zou gaan werken tegen de Surinamer.

  Ik ben het volkomen met jou eens: Ik hoop alleen dat Nederland en Frankrijk het zullen toestaan dat er visumvrij kan worden gereisd. Drugssmokkel moet keihard worden aangepakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.