zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentKandidaten Miss India Worldwide Suriname 2018 bekend

Kandidaten Miss India Worldwide Suriname 2018 bekend

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 okt – Deze dertien Surinaamse schonen van Hindoestaanse komaf, variërend in de leeftijdsklasse van 19 en 27 jaar, doen meer aan de Miss india Worldwide Suriname verkiezing 2018. Zij strijden op 3 November live in de KKF beurshal om de titel Miss India Worldwide Suriname 2018.

Het gaat om Naina Sewradj, Rishika Poeran, Shewishka Ganpat, Hieneshma Hardwarsing, Cheyenne Siriram, Valerie Toing, Raveena Bharat, Shereen Carrot, Poodja Dinai, Ruchira Chote, Suleshna Dwarkasing, Raistree Sukhraj en Sandjana Soechit.

De winnares zal Suriname vertegenwoordigen tijdens de Miss India Worldwide verkiezingen in New Jersey (VS) op 14 december 2018.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. Een etnisch gedreven feestje waarbij andere rassen die ook in Suriname wonen niet mogen mee doen. Afschaffen deze troep. Anno 2018 heeft Suriname nog steeds meerdere gezichten. Het draagt niet bij aan verbinding tussen de div. groepen surinamers.


  Maak melding
 2. Helemaal eens mee met Koos 2018 en Forza. Deze lijn gelijk doortrekken naar het afschaffen van blakamangdey, miss black beauty competitie 1 juli, marronday, ingiday, immigratiedagen en andere aan deze gelijkgestelde dagen.


  Maak melding
 3. De Farizeeën gingen naar Jezus en probeerden hem in een strikvraag te vangen. En zij kwamen en zeiden tot Hem: Meester, wij weten, dat Gij waarachtig zijt en dat Gij U aan niemand stoort; want Gij ziet de mensen niet naar de ogen, maar Gij leert de weg Gods in waarheid. Is het geoorloofd de keizer belasting te betalen of niet? Zullen wij betalen of niet betalen?

  Maar Hij, wetende, dat zij huichelden, zeide tot hen: Wat verzoekt gij Mij? Brengt Mij een schelling, en laat Ik die zien. En zij brachten er een. En Hij zeide tot hen: Wiens beeldenaar en opschrift is dit? Zij zeiden tot Hem: Van de keizer. Jezus zeide tot hen: Geeft dan de keizer wat des keizers is, en Gode wat Gods is. En zij verwonderden zich zeer over Hem.

  Ieder zijn meug. Du san fiti yu. In de eerste plaats zijn het Surinamers die uiteindelijk zullen wedijveren om de wereldtitel. Mocht een van hen winnen is dat mooi meegenomen voor Suriname. Krijgen we weer wat meer bekendheid internationaal.


  Maak melding
 4. @ Koos2018 & @ Forza

  Om te beginnen ben ik een neger voordat jullie gaan schelden, vorig jaar was er
  toch ook een verkiezing voor Miss Black en Miss javaan of zo iets ?????
  De naam zeg het al, Miss India, Black en Indonesia ???
  Gaan jullie niet op alle slak zout leggen, het is juist mooi als Su vertegenwoordigt wordt door
  verschillende etnische groeperingen !!!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 5. Waarom willen anderen die niet de culltuur, zeden, gewoonten, klederdracht, tradities, enz hebben van deze etniciteit zoo graag meedoen met hen. Alleen op grond van die verschillen val je al helemaal buiten de boot. Ga toch ook binnen je etniciteit, cultuur, zeden, gewoonten, klederdracht, enz je eigen miss of what ever opzetten en wees niet jaloers op hen, maar wees blij met hoe je eruit ziet en ben.

  Surinamer zijn wil nog niet zeggen dat alle etniciteiten hetzelfde zijn. Een Inheemse is anders van een Marrons, of Javaan, Chinees, Boeroe, Jood, AfriSu, enz en omgekeerd.

  Dit Miss India Worldwide is voor mensen met dezelfde kenmerken als geloof, lichamelijke kenmerken, afkomst van hun voorouders uit India, enz.

  Waarom is het zo moeilijk dat mensen dat niet kunnen inzien? Waarom zijn de Surinamers die anders zijn zo graag willen meedoen met zaken die niet de hunnen zijn. Ga toch a.u.b. je eigen ding opzetten en streef ernaar om het ook voor mensen met dezelfde zaken als jouw ook toch een worldgebeuren te maken. Een rotie is niet een arend, een picolet is geen aasgier, enz. Zie de kenmerken, eigenschappen van ieder soort
  Ieder hoort in zijn eigen hokje thuis. Het zijn allemaal vogels. Ook zo met de mens. Een ras, maar verschillende soorten etniciteiten, cultuur, zeden, gewoonten, geloof, kenmerken, tradities, enz.

  Surinamers heb je in soorten, verschillende etniciteiten. Ook Amerikanen ( AfriAmerikaan, Italiaanse, Ierse, Inheemsen, enz) idem met Engelsen, Brazilianen, Burgers van de EU, enz enz. Dat is wat hier ook aan de hand is. Een Amerikaanse Ier, is niet een AfriAmerikaan, enz)

  Als je win kan je daarmee ook Suriname op de kaart zetten, zoals deze etniciteit dat doet. Goed, voor jezelf, enz en je land, Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 6. Omdat het een Hindoestaans evenement is mag het weer niet?? en wordt het ook nog troep genoemd ? Dit is weer een typisch geval van Hindoe Fobia . Dit soort commentaar draagt in z’n geheel niet bij aan verbinding. Laat iedereen zijn wie hij/zij is. Wat heeft Suriname aan totale assimilatie? Dat draagt niet bij aan de economie of aan goede zorg of onderwijs. Het zal eerder mensen met een identiteitscrisis opleveren.


  Maak melding
 7. Wat me wel opvalt en had eigenlijk ook niet anders verwacht is dat deze lieftallige schone dames allemaal licht getint zijn. Welnu , laat het zo wezen dat er ook mooie donkere Hindoestaanse vrouwen rondlopen in Suriname. Het kan zijn dat de foto bewerkt is hoor, maar donker is donker en geen van ze is dat.


  Maak melding
 8. Interessant dat jou zoiets opvalt en dat je ook niet anders had verwacht. Maar de criteria om mee te doen waren:leeftijd 18- 25 jaar;
  een minimale lengte van 1.68 m;
  niet getrouwd, geen kinderen;
  tenminste één ouder van Hindostaanse komaf;
  middelbare school opleiding of aantoonbare professionele ervaring. Er wordt duidelijk geen specifieke huidskleur vermeld. Stichting Beauty’s of Suriname Pageant heeft met deze verkiezing ten doel een platform te creëren voor jonge dames van Hindostaanse afkomst om hun culturele waarden te demonstreren en als voorbeeld te dienen voor de gemeenschap.


  Maak melding
 9. Men zal gek zijn om een specifieke huidskleur te vermelden.Dat zou het niet acceptabel maken. Maar hoe komt het dat allemaal licht getint zijn? We praten hier over dertien deelneemsters. Zo gaat het ook toe in de Indiase films. Overwegend lichtgekleurde acteurs en actrices. Daarom had ik niets anders verwacht omdat er gekopieerd wordt. Men kopieert van India en plaatst het rechtstreeks over op Suriname.
  Voor de rest sta ik erachter hoor. Maar het heeft zijn redenen die sinds jaar en dag bestaan.


  Maak melding
 10. @Jai Devi,

  Waarom geef je niet eerlijk toe dat bij de meeste hindustanen een lichte huidskleur belangrijk is.
  Onze donkere maar mooie, vaak mooiere dames dan de lichtgetinte, melden zich niet aan. Ze weten dat ze geen schijn van kans maken.
  Ook al wordt geen specifieke kleur vermeld, daar wordt wel op geselecteerd.
  In India is het al sinds mensenheugenis zo dat uitsluitend acteurs en actrices die lichtgetinte zijn de hoofdrollen krijgen, de bijrollen zijn voor de donkergetinten.

  Daarom kijk ik zelden naar een Indiase film, of het moet en film zijn met degelijke inhoud zoals op Netflix. Laat dit ook de reden zijn dat ik al een aantal jaren niet meer luister naar de hindustaanse omroepzender uit Rotterdam. Bellers die het over huidskleur hebben en dat er door geen enkele presentator word Ingegrepen.
  Ze komen terug van vakantie bijv. Suriname en klagen dat ze zo zwart zijn geworden of tegen een ander zeggen dat ze zwart zijn.
  Dit gedrag van hindustanen kan mijn goedkeuring niet krijgen.

  Wat betreft miss verkiezingen: weg ermee.
  In Amerika zijn er al vrouwen die net als andere vrouwen en ik geen voorstanders zijn van dit soort verkiezingen. Eigenlijk zijn miss verkiezingen niet vrouwvriendelijk.
  De dames die zich opgeven weten al dat ze mooi zijn en dat ze veel bekijks hebben, dus waarom ze mee doen zal voor mij altijd een vraag blijven.
  Of lijden ze stiekem toch aan een vorm van minderwaardigheidscomplex?
  Of willen ze nog meer aandacht?
  Ik ben trots op de mooie dames die zich bewust niet opgeven voor dit soort verkiezingen. Neem aan van mij dat die dames er zijn. Zijn zelfverzekerde dames die met beide benen op de grond staan.


  Maak melding
 11. Aanvulling

  Suriname een land in de nieuwe wereld, zoals bijna alle landen in de nieuwe wereld en EU en vele landen in de wereld hebben geen homogene cultuur, zeden, gewoonten, culturen zoals wellicht in sommige landen in de wereld oa moslimlanden, communistische landen.

  Het gevolg van deze landen e/o tijd in de 21 ste eeuw landen mensen diverse culturen, zeden, gewoonten,tradities heeft. Ook grote landen in China, India en vele Afrikaanse landen, vooral in de steden. Mensen in deze landen komen ook met diverse etniciteiten van andere landen, culturen,gewoonten, enz in aanraking. Het kan zijn door reizen naar andere landen met andere culturen, zeden, gewoonten, enz, films, in het buitenland werken, in het buitenland studeren, ict-tijdperk, films, enz. Hierdoor zien mensen ook andere culturen, enz.

  Wat men moet weten dat in landen met diverse soort mensen uit andere culturen mensen de zelfde nationaliteit kunnen hebben, een zelfde volkslied, zelfde wapen, een nationale/officiele taal spreken, maar dat er wel verschillen zijn op afkomst, geloof, zeden, gewoonten, klederdracht, tradities, enz. Eenheid in
  verscheidenheid.

  Zie het daarom zo een Chinees is niet het zelfde als een Inheemse, Marron , enz. Ze kunnen in het zelfde land hebben, maar hebben ook hun verschillen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 12. Zie het daarom zo een Chinees is niet het zelfde als een Inheemse, Marron , enz. Ze kunnen in het zelfde land leven hebben, zelfde nationaliteit, officiele taal, zelfde wapen, volkslied, enz maar hebben ook hun verschillen op grond van afkomst van etniciteit. En daar gaat het om. Zelfde nationaliteit, maar wel verschillen op grond van etniciteit.

  Eenheid in verscheidenheid in vele (grote steden) landen tegenwoordig in de wereld.


  Maak melding
 13. @Koos2018, ben jij echt bekend met Su…..of ben je er als 50 jaar niet meer geweest??? Je hebt behalve miss India in Su….ook miss Jawa….miss black…enz!! Dat moet haast wel als je verschillende bevolkingsgroepen hebt…..!!


  Maak melding
 14. @Jiyani je hebt een aantal hele goeie punten aangehaald. Als je goed hebt gelezen heb ik in de eerste instantie op de reactie van Koos2018 gereageerd. Die de verkiezing gelijk koud maakte. Vervolgens gaat Pakritagri op een hele andere toer. en heb ik de toelatingscriteria erbij gehaald van Stichting Beauty’s of Suriname Pageant.
  Idd gaat het bij veel Hindoestanen om een lichte huidskleur maar dat was niet de topic. Maar als jullie dat graag willen zal ik ook mijn mening hierover ventileren. Ten eerste is een lichte huidskleur niet alleen belangrijk bij Hindoestanen maar ook bij creolen en Javanen indianen enz bij de creolen hadden de mulatten een hogere status en ze voelden zich meer dan de niet gemengden waren/zijn ook op de marrons wordt neergekeken . Bij de Javanen is een blanke kleur ook belangrijk de Indo’s voelen zich meer dan de rest omdat ze zich hebben vermengt met witte mensen. Voor Latino’s is een indiaan helemaal niks enz. Dus dit is geen exclusief Hindoestaans probleem.

  Dit getuigd dat de mensen die dit doen vaak roepen dat ze onafhankelijk zijn maar in hun brein totaal nog niet zijn gedekoloniseerd, en dat in vele opzichten. Dus dekolonisatie van het brein is hoog nodig. Om terug te komen op de Hindoestanen zou ik ook nog willen aangeven dat je niet moet vergeten dat dit volk ongeveer 1000 jaar is overheerst door arabieren , turken perzen afghanen , en de Europeanen. Britten, Portugezen en ook Hollanders. Dat je niet naar Bollywood films kijk moedig ik alleen maar aan. Want Bollywood is een links hindoe foob bolwerk. dat systematisch door moslims wordt overgenomen . In elke film is de hindoe slecht en de moslim de held en de christen barmhartig en wordt pakistaan verheerlijkt . Maar het waren niet de hindoes die de aanslagen in Mumbai hebben gepleegd…en ja Netflix heeft hele goede Hindoestaanse films. Wat betreft de Hindoestaanse radiozenders zijn allemaal het zelfde als Bollywood net zo hindoe foob het is e.e.a soefi muziek qawali naath enz. Zou liever zien dat die zenders een groot platform zouden vormen voor het muzikaal talent van onze eigen gemeenschap.


  Maak melding
 15. @Jiyani, de “punten” die jij aanhaalt….zijn eigenlijk jou problemen….kennelijk ben jij onzeker over jezelf…dat je over kleuren begint….in denk dat jij gewoon een minderwaardigheidscomplex hebt en niemand anders !! Zoals bij het voetbal en andere sporten de beste spelers/teams en topatleten strijden voor de titels…..geldt dat ook voor de Miss Verkiezingen…..en schoonheidswedstrijden…daar zijn een aantal criteria voor….straks ga je ook roepen dat “dikke” mensen en mensen met obesitas mee mogen doen met miss verkiezingswedstrijden… en dat “dunne/slanke” mensen een minderwaardigheidscomplex hebben!!


  Maak melding
 16. @ pakiratigri,

  Klopt als een bus, allemaal continue lichtgetinte dames, heel erg opvallend.
  Dit terwijl er zat prachtig donkergetinte dames zijn.

  @ Jiyani

  Mee eens, Bollywood films zijn prototype van hoe erg kleur een rol speelt in India. De acteurs/actrices zijn veel moslims uit de noordelijke gebieden die een lichtgetint uiterlijk hebben terwijl het merendeel van de bevolking van India donkergetint en hindoe is.

  Het is goed dat men kritisch kijk naar Miss India Suriname. Deze Beauty Pagant is volledig etnisch gedreven. Dit alles is vanaf het eerste uur al zo en mag feitelijk in het multiculturele Suriname geen plaats hebben noch gefaciliteerd worden. Voor andere etnocentrisch gedreven festiviteiten geld hetzelfde.


  Maak melding
 17. @ Jai Devi,

  Je hebt nog steeds geen richtig antwoord gegeven op de vraag waarom er alleen sprake is van lichtgekleurde deelneemsters? Zijdelings heb je wel geprobeerd de aandacht af te leiden door te beweren dat het niet alleen binnen Hindoestaanse kringen gebeurt. Het gebeurt ook in andere kringen geef je aan. Laten we nu aannemen dat het klopt . Is dat een richtig antwoord? Dacht het niet. Wat mijn wens is, is dat in het vervolg men specifiek een beroep doet op ook de donkergekleurde Hindoestanen. Dit zou men kunnen doen door te zeggen dat het totaal niet uitmaakt wat voor kleurtje je hebt . Je uitstraling, daar gaat het om. En zo help je mensen over de drempel heen. Dit met het doel zich los te maken van een vorm van taboe.

  Door niet klakkeloos dingen over te nemen van India. Suriname is nog een vrij jonge natie. Daar kan men mee aan de slag. India is al vastgeroest in haar gewoontes. Als men deel wil nemen op de voorwaarden die India bepaalt (achter de schermen) , kan Suriname beter niet deelnemen.


  Maak melding
 18. @pakiratigri Ten eerste was de topic NIET “hoe licht of donker gekleurd zijn de deelneemsters aan de miss India world verkiezing” Dat heb jij ervan gemaakt. Ik reciteer: Wat me wel opvalt en had eigenlijk ook niet anders verwacht is dat deze lieftallige schone dames allemaal licht getint zijn. enz enz Ik heb alleen gereageerd op de Hindoe fobe opmerking van Koos2018. mocht je problemen hebben met enig detail van de verkiezing dan hoor je bij de organisatie te zijn. Zou je met klem adviseren het allemaal nogmaals te lezen alvorens je conclusies trekt.


  Maak melding
 19. @J.Zwartmans,

  Had je maar de context van mijn reactie begrepen, dan was jouw reactie anders van toon geweest.
  Ook in Nederland wordt er een miss Holland India verkiezing gehouden.
  Ik heb nooit de ambitie gehad om aan dit soort verkiezingen deel te nemen die ook nog discriminerend zijn naar de mooie donkergetinte hindustaanse dames.

  @wazig,

  Jouw reactie is net wazig als je nickname. Als je een persoon bent met enig inhoud dan had ook jij
  anders gereageerd. Voor jou is blijkbaar een lichtgetinte huidskleur en dus deze miss Suriname India verkiezing belangrijker. Jij discrimineert net zo hard de donkere hindustanen.
  Ik ben duidelijker van een ander niveau.
  Het zit zo in de genen van de meeste lichtgetinte hindustanen, dat ze nooit onze mooie donkere hindustaanse dames een podium zullen wat betreft de achterlijke miss India verkiezingen.


  Maak melding
 20. @Jai Devi,

  Gisteren heb ik een reactie bij het bericht over geen geschminkt zwarte pieten aanwezig bij de Sinterklaas intocht. In die reactie heb ik duidelijk geschreven dat het niet alleen een hindustaanse ding is dat licht- en donkergetint, maar dat heel Azië daar aan meedoet.
  Onder de afro-Surinamers speelt dit ook.

  Dat wat je hebt geschreven over Bollywood was mij totaal onbekend, omdat ik daar geen interesse voor heb. Het is zo een bekrompen wereldje! Een louche wereld, waar er ook veel geacteerd wordt op het Mumbaaise matras. Heb pas geleden een documentaire gezien hierover uitgezonden door Canvas. Het ging ook over om actrices of aanstormende actrices bewust te maken van #metoo, want de meesten durven nog steeds geen aangifte te doen.


  Maak melding
 21. In 2012 was de Miss India Worldwide finals in Suriname. Een van de finalisten was miss Jamaica, dubbelbloed, mooie donkerbruine dame en miss Guyana de winnares. Ook geen ‘lichtgekleurde’. Het ging om de combinatie van ‘beauty and brains’ met Indiase roots. Ik was blij dat ik niet naar borsten en billen hoefde te kijken.


  Maak melding
 22. De topic is deelname aan miss India Suriname Worldwide. Er zijn zijn dertien deelneemsters. Een van hen wordt de winnares en gaat verder ergens in New Jersey. New Jersey ligt overigens niet in India. Hartje USA. Anyway, representatief zijn voor de totale Hindoestaanse bevolking in Su vind ik wel belangrijk. En zo kom ik bij de dertien deelneemsters . Ze zijn niet representatief. Allemaal blank. Wie niet beter weet en dat zijn er velen , zal denken dat in Suriname allemaal van die blanke Hindoestanen wonen. Zo draag jij je land niet uit. Want wie dan ook die wint en verder gaat naar New Jersey, is blank. Anyway, good luck en een volgende keer hoop ik dat men een extra stimulans zal brengen zodat het totaalplaatje klopt.


  Maak melding
 23. Hieruit concluderend dat representatief zijn ook een criterium hoort te zijn behalve de andere eisen. Doorbreek die taboe man! Het is discriminatie binnen eigen gelederen. Van de dertien deelneemsters moeten er wel enigen zijn met een donkere huidskleur die ook aan de rest van de eisen voldoen. Dus de drempel moet verlaagd worden zodat men geen schroom heeft .


  Maak melding
 24. “Je hebt nog steeds geen richtig antwoord gegeven op de vraag waarom er alleen sprake is van lichtgekleurde deelneemsters?”

  Die vraag zou je moeten stellen aan de mooie donkere Hindoestaansen die zich wellicht niet opgeven voor zo’n verkiezing.

  De helft van de Indiërs is niet lichtgekleurd. Waarom kijken zij dan ook graag naar lichtgekleurde acteurs?

  Bollywood verkoopt ook veel films aan andere landen, het Midden Oosten bijv. Daar pruimen ze nog minder een donkere huid. Daarom zie je in Bollywoodfilms veel moslim-elementen en lichtkleurigen. Heeft dus ook met commercie te maken.

  Overigens, alleen in India komt het voor dat de (zeer geliefde) Goden – Bhagvan Shri Raam en Bhagvan Shri Krishna – donkergekleurd zijn. Zeer grote Heiligen daar waren donker gekleurd.

  Als je iets specials hebt, dan kan je huidskleur dat niet ongedaan maken. Het valt toch op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES