Justitie Suriname laat verdachte ‘luchthavendrugszaak’ gaan

15
Drugs in dubbele bodem container vrachtruim vliegtuig

PARAMARIBO, 6 okt – Justitie Suriname heeft één van de verdachten in de luchthavendrugszaak op vrije voeten gesteld. Volgens de advocaat van verdachte Marino K. was de man niet meer dan slachtoffer van misbruik. Een bende drugshandelaars had geprobeerd ruim zestig kilogram cocaïne door de Johan Adolf Pengel luchthaven te krijgen. De functie van Marino K., veiligheidsman op de luchthaven, kwam uiterst goed van pas. Ook de manier waarop de dienst werd georganiseerd op de ‘fatale dag’ speelde de bende in de kaart.

Op de dag dat de partij er doorheen moest, was de man alleen op post. Volgens veiligheidsvoorschriften van Luchthavenbeheer behoren er minimaal twee beveiligingsagenten aanwezig te zijn per shift. “Hij is kennelijk alleen daar gezet, zodat de post verzwakt was op dat moment”, zegt advocaat Maureen Nibte tegenover de Ware Tijd. Zij heeft dan ook met succes een verzoek tot invrijheidstelling kunnen doen.

Het Hof van Justitie bepaalde dat Marino K. naar huis mocht. De verdachten hebben tegenover de politie verklaard dat de partij voor Nederland bestemd was. De coke was keurig gewikkeld in vijf en vijftig pakketjes. Het plan liep spaak door controlewerk van het team Bestrijding Internationale Drugssmokkel, BID. Het team trof de drugs in de dubbele bodem aan van een vrachtcontainer. De container moest worden geladen op een vliegtuig van de KLM.

15 REACTIES

 1. hAHAHa.., DAT WAS TE VERWACHTEN !! a MONIE WAKKA !!
  Na wang “djoebie” ben pottie a drugs drape !!
  Wat een flauwe kul om deze man vrij te laten !!! Via hem zou je de hoogste “drugsbaas” kunnen traceren !! Bid-Team op Zanderij heeft het nakijken !!!


  Maak melding

 2. Hij is beloond door hem vrij te pleiten. De onkundige advocaten en rechters zijn ook zo corrupt als ik weet niet wat. Het hele rechtssysteem hier ligt ook op zijn gat.Er heeft geen grondig onderzoek plaatsgevonden. Dit is gewoon kinderspel wat er gespeeld wordt. Waar er 2 mensen aan het werk moeten, kan je niet een persoon neerzetten.Dit hele verhaal is zo lek als een mandje. Gelukkig heeft het BID-team de drugs kunnen onderscheppen. Weer een schandaal om te sollen met de KLM. De publiciteit in Europa grapt niet. Zo wordt Suriname en de Surinamers die in het buitenland wonen aan de schandpaal genageld. Stelletje hersenloze idioten. Schaamteloos gedrag, De buitenwereld kijkt en leest mee. Deze man verdient zo een baan niet. Laat hij maripa’s gaan verkopen.


  Maak melding

 3. Bizar dat de rechter mee gaat in deze lezing!! Het “slachtoffer” heeft zich moedwillig laten gebruiken…..natuurlijk tegen betaling…..dus gewoon strafbaar!!


  Maak melding

 4. Ik snap deze larie helemaal niet.
  Wat n onzin.
  Omdat je dat werk niet in je1the mag doen wordt je vrygesproken maar dat is toch logies dat als er n 2e man erby zou zyn hoogwaarschynlyk alarm geslagen werd,en dat is hier niet aan de orde


  Maak melding

 5. Als je het werk in je eentje moet doen, draag je alle verantwoordelijkheid. Als er zaken fout gaan of verkeerd verlopen moet je m.i. hierover worden aangesproken door je superieuren en als er een zaak is bij rechtbank/de rechter dat strafbaar voor worden gesteld en de veiligheid van het land en burgers in gevaar brengt, dan moet de rechter keihard optreden, ook naar de superieuren van deze persoon. Er is dus geen orde op zaken in de organisatie in het structuur, mankracht, beheer en organisatie van Luchthaven Zanderijen. Een zeer ernstige zaak voor een plaats waar mensen en goederen de republiek Suriname binnen komen en uitgaan.

  Het is vreemd dat iemand die verantwoordelijk is voor de veiligheid op de luchthaven Zanderijen zijn/haar werk niet goed uitvoert vrij uit gaat in een democratische rechtsstaat. Heel vreemd. Dit kan alleen in rode bacovenlandjes.

  De rechtbank in Suriname heeft haar werk niet naar behoren gedaan en de mini ster die verantwoordelijk is voor de luchthaven en alle andere ondergeschikten zoals de manager, directeur enz, moeten de eer aan zich zelf houden. Dit kan onmogelijk waar zijn dat de organisatie niet in orde is en het werk niet naar behoren kan uitvoeren, controlen, orde, veiligheid, enz op Internationale Lcuhthaven Zanderijen. Zelf ddb moet de eer aan zich zelf houden. Ook het ministerie van Leger moet de eer aan zich zelf houden. Wat hiermee duidelijk wordt aangegeven dat de veiligheid van Suriname is in heel groot gevaar is en zaken op Zanderijen niet in orde zijn, mankracht en het werk naar behoren doen.

  Al de superieuren van deze persoon moeten de eer aan zichzelf houden. De veiligheid, orde, rust in de republiek Suriname is in heel groot gevaar op luchthaven Zanderijen. Hoe kan je het werk maar door één persoon laten uitvoeren????!!!!!!

  Rech En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Deze rechter is een marionet van killer-Bouta, die duidelijk op de stoel van de rechterlijke macht zit. Zo heeft hij ook Oedit vrije uitloop gegeven. Het was, is en blijft nou eenmaal een corrupt, criminele narcostaatje.


  Maak melding

 7. Daar gaan we weer !!!!!! Hoe is dit mogelijk . Is de rechter geïnstrueerd van hoger hand om tot dit besluit te komen of is zijn/haar bankrekening significant in saldo toegenomen. Dit land gaat ten onder aan gesjoemel en corruptie.


  Maak melding

 8. die hele bende wat P G heet, is gewoon handlangers van deze bende regering..
  loop jongens die het vuile werk opknappen, tot vandaag de dag,, heeft deze poep regering in de afgelopen 8.5 jaren nog nooit een drugs zaak opgelost, laat staan die figuren aangehouden beoordeeld en achter de tralie gezet..

  vrijwel dagelijks worden ergens op de wereld drugs onderschept die van of elders door suris worden gepost maar nog nooit door de suri bende regering is er ooit iets over gezegd..

  geen wonder, dat deze tering zooi zo geliefd is bij bepaalde figuren, instand wordt gehouden..


  Maak melding

 9. Misschien kent de rechter die bedoelde wet of reglement beter dan jullie? Hij moet de lettertjes toepassen en niet zijn eigen morele (voor)oordeel vellen.


  Maak melding

 10. Waarom mag de rechter deze man niet laten gaan ? 5 medeplichtigen zijn opgepakt en niemand zegt dat Marino medeplichtig was. En de bid team heeft toch uitstekend werk verricht.En ja je vinger wijzen naar één persoon is makkelijk. En ja rechters zijn net zo als de regering is ook heel makkelijk te zeggen maar wie heeft deze regering daar gezet????


  Maak melding

 11. Ik ken deze man en hij was er eg niet bij dus niet zomaar schreuwen.
  De politie wist vanaf het begin dat hij onschuldig was maar omdat hij dienst had die dag kreeg hij ook de schuld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.