Vijf ambtenaren in Suriname aangehouden voor geknoei met kwitanties

9
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 5 okt – Vijf ambtenaren van het ministerie van Regionale Ontwikkeling zijn aangehouden door het Korps Politie Suriname. Dit meldt de Times of Suriname. De vijf ambtenaren waren werkzaam op de Centrale Markt in Paramaribo. De aanhouding volgde op een aangifte door de marktmeester. Bij de controle van de kwitantieboeken van de markt zijn onregelmatigheden ontdekt.

Een bedrag dat loopt in de duizenden Surinaamse dollars kan niet worden verantwoord. Er is geld ontvangen van standhouders op de markt, maar het geld is niet afgedragen. “Als er vijfhonderd Surinaamse dollar (ongeveer zestig euro) moest worden betaald, werd de originele kwitantie voor dit bedrag uitgeschreven. De verdachten zorgden er voor dat het carbonpapier zodanig geplaatst werd, dat er vijf of vijftig Surinaamse dollar op de kopie in het kwitantieboekje bleef staan”, zegt politiefunctionaris Lloyd Tolud.

Alle vijf ambtenaren werkten op de financiële afdeling van de markt. Omdat het om een administratief misdrijf gaat, bemoeit de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname zich met de zaak. De afgelopen twee jaren heeft de markt voor het eerst in decennia weer winst gemaakt. Er is een nieuw management dat probeert de markt aantrekkelijker te maken voor zowel het kooppubliek als toeristen.

9 REACTIES

 1. als de politie wil aanhouden,, dan moeten hij bij de president beginnen, want hij is de wortel van geknoei, liegen bedriegen, oplichten stelen, moorden, roven, die is de grootste kwaad aller tijden..

  de rest heeft het aangeleerd over genomen..
  nu hoor je ook niks meer van ,, op de vlucht dood geschoten,, de rechter heeft dit al ontkracht 20 jaren opgelegd..

  9 jaren door de Nederlandse staat opgelegd en op de rol van meest ,, wanted ,, geplaatst en Amerika is ook al op de wacht , dus meneer kan ook nergens meer heen..

  nog 18 maanden dan is het poppenkast spel afgelopen, dan komen de goede tijden aan de beurt tenzij,, fedie ,, hem oproept boven te kome..


  Maak melding

 2. Het is alsof sommige Surinamers van stelen hun hoofd beroep hebben gemaakt. Zo komen wij niet vooruit.Wat mankeert er aan eerlijkheid.Ik vind dit echt een schaamteloze vertoning. Altijd maar blijven stelen en de boel oplichten. Knoeierij. Je hebt een baan, het is niet zo dat je geen inkomsten hebt. Stelen, hebzuchtigheid is een chronisch handicap.Welke bevolkingsgroep heeft dit nu uitgevreten???Je hoeft niet lang over na te denken. Ze vallen altijd door de mand en hebben lak aan gezichtsverlies. Het lijkt mij handig om foto’s van deze daders in de krant te publiceren. Zo kunnen zij niet elders aan de slag met hun oplichterij.


  Maak melding

 3. Boeboe bit Sjorie 5 oktober 2018 at 21:45
  Het is alsof sommige Surinamers van stelen hun hoofd beroep hebben gemaakt.

  Ai Boeboe bit Sjorie 5 oktober 2018 at 21:45

  Je hebt volkomen gelijk het is hun hoofdberoep en hun bijberoep / nevenberoep is feest vieren en spang meid zodat het land een overschot heeft (geboorte poverschot) en iedereen dus blij hiermee.
  Suriname kent genoet tekorten.


  Maak melding

 4. Ze mogen wel de boel daar gaan digitaliseren. Kwitanties zijn uit de tijd op dit niveau. Niet dat je geen fraude kan plegen met digitalisering, maar het maakt het wel moeilijker.


  Maak melding

 5. Op een kwitantie hoort, naast het bedrag in cijfers, het bedrag in tekst te staan en altijd op een wijze die fraude onmogelijk maakt. Deze zaak geeft dus ook aan dat de controles en procedures niet klopten. Feitelijk moeten nu alle kwitanties nagelopen worden.
  Ook is er sprake van standaard bedragen. Dus je kunt vooraf uitrekenen hoeveel er elke maand opgehaald kan worden. Tevens is het uitgesloten dat er kwitanties voor 5 SRD worden uitgeschreven omdat die niet in de tarievenlijst voor komt. Ook deze controle ontbrak dus.


  Maak melding

 6. En dat zijn dan ambtenaars ..ze hebben al een betere inkomen dan een gemiddelde burger hier…nou begrijp je het..monkie see en monkie do… wij burgers zijn al die tijd dubbel benadeeld geweest…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.