zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameVeel claims voor SLM op vluchten naar Suriname

Veel claims voor SLM op vluchten naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 5 okt – In de eerste drie kwartalen van 2018 zijn flink wat claims bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) neergelegd vanwege vertraagde of geannuleerde vluchten naar Suriname. Dat blijkt uit cijfers die newssite DAGonline heeft opgevraagd bij claimorganisatie EUclaim.

EUclaim zorgt ervoor dat gedupeerde vliegtuigpassagiers krijgen waar ze recht op hebben. Op het moment dat vliegtuigpassagiers last hebben gehad van een vluchtvertraging, geannuleerde vlucht, gemiste aansluiting of dat ze geweigerd zijn op een vlucht, hebben ze op basis van Verordening 261/2004 recht op een vergoeding.

In totaal werden er door EUclaim op deze vertraagde of geannuleerde SLM-vluchten 292 positieve adviezen afgegeven, die leidde tot 149 ingediende claims. Dat is fors meer dan bij concurrent KLM, die ook naar Suriname vliegt, aldus DAGonline. Op deze pagina van EUclaim vind je alles over de afhandeling van claims bij de SLM.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. De laatste stuiptrekkingen van deze mislukte luchtvaartmaatschappij. Sinds jaar en dag wordt dit bedrijf geleid door incompetente bestuurders.


  Maak melding
 2. dat is nu precies de reden dat ,, niet ,,, met s l m vlieg al 20 jaren niet..

  ik ga altijd met de k l m wel is waar een beetje duurder, maar zekerheid en af en toe ook vertraging, maar zeker is zeker..
  met de s l m altijd gedonder je weet nooit zeker of je aankomt op plaats van bestemming van daar ook dat er ge applaudiseerd wordt wanneer je ergens aankomt, dat is dan de ontlading van de aankomst..

  beter is, dat die hele gedoe rondom de s l m een keer wordt opgedoekt voor alle partijen goede zaak..

  je kunt als je een bedrijf niet kan runnen, beter verhuren dan ben je van alle gedonder af, vooral waar je Surinamers in dienst moet nemen, die weten niet wat werken is ben je altijd de klos..

  verkoop die rotzooi en vang je huur op tijd door alles te verhuren geen enkele hoofd pijn meer….


  Maak melding
 3. Klachten KLM vluchten in 2016 en 2017
  Elk jaar heeft KLM te maken met vertraagde en geannuleerde vluchten. Het is ook de grootste vliegtuigmaatschappij van Nederland. In 2016 waren er 651 vluchten geannuleerd en 289 vluchten hadden meer dan drie uur vertraging. In 2017 stegen deze aantallen naar 1855 geannuleerde vluchten en 348 vertraagde vluchten met meer dan drie uur vertraging.

  EUclaim heeft al ruim tien jaar ervaring op gebied van passagiersrechten. Er zijn in deze jaren ook veel klachten binnengekomen over KLM. In 2017 zijn er ruim 10.000 adviezen opgevraagd over KLM vluchten.
  De feiten spreken voor zich.


  Maak melding
 4. KLM en SLM vergelijken op basis van aantal klachten is niet realistisch gezien het grote verschil in vliegbewegingen per jaar. Hoop dat SLM wel in de lucht blijft alhoewel van concurrentie tussen KLM en SLM geen sprake lijkt te zijn. Natuurlijk geldt voor beide maatschappijen dat tijdig en goed onderhoud van de vliegtuigen essentieel is.


  Maak melding
 5. Ik vlieg ook liever met de KLM(vooral vanwege de service), maar laten we eerlijk wezen, hoe vaak is een SLM vliegtuig neergestort de afgelopen 30 j.


  Maak melding
 6. Mix Chick.
  Kan je mij het antwoord geven? Graag in % van het aantal uitgevoerde vluchten, zowel van KLM alsook SLM.
  Absolute getallen zeggen weinig.
  Is de service bij SLM dan zo beroerd. Ik lees hier ook wel eens hoe onvriendelijk het luchthaven personeel is in SU. Ik heb dit nooit zo ervaren. Ik vond ze altijd wel aardig.


  Maak melding
 7. Pakiratigri, als je rtoch met cijfers aan het googelen bent, vermeld danook het totaal aantal vluchten van de KLM dan kan iedereen wat de percentages aan geannuleerde en vertraagde vluchten zijn, en zet die dan af tegen de cijfers van de SLM, dan ben je reeel bezig, wat jij doet is zo subjectief als de pest, maar dat is niet zo vreemd voor jou toch.


  Maak melding
 8. Wat een onzin mbt reacties. Surinamers of Surinaamse Nederlanders die SLM weer neerhalen! Ga je eens verdiepen in de feiten dan onzin te kraaien. Toestel van SLM is jonger dan die van KLM. Service aan SLM is vele malen beter. Als een motor van KLM hapert en noodgedwongen terug moet keren naar Schiphol dan hoor je niemand. Heeft SLM een vertraging dan staat de wereld op zn kop en is het wereldnieuws! Ik vind dat de vliegveiligheid de hoogste prioriteit heeft en SLM neemt dat serieus. En dat er mensen zijn die hopen dat SLM neerstort, snap ik niet! Get a life!


  Maak melding
 9. SLM personeel zowel aanboord als op de grond 99,5% een volk.
  Wanneer komt de andere aan de beurt. Hebben jullie de stewardessen gezien .Is er een selectie vooraf gegaan . Of was het neem haar is mijn lijn


  Maak melding
 10. met de nieuwe financiele ”manager” die een reputatie heeft als mislukt
  denk aan zijn periode bij surland celos en laatselijk nog bij een bouwbedrijf alwwar hij per deurwaarders exploot eruit is getrapt


  Maak melding
 11. x 650 euro = Luchtvaart bedrijf Soso Las Monie
  Ze kunnen beginnen met aftellen wanneer de huidige directie zal worden vervangen. Zal niet lang duren. het is een sweef tejie gebeuren.
  Uitgaande van 630 euro per claim komt het bedrag op 192 x 650 euro = 124.800 euro tel uit je winst Soso Las Monie.
  En deze domme hazen (een haas is eigenlijk niet dom maar slim dom Konkonie)denken dat als ze geld blijven pompen en drukken ze niets zullen merken. Dit noemt men “bedrijfsblind” ziende blind. Ray Charles ziet ze beter vliegen dan deze regering en coalitie


  Maak melding
 12. Vliegtuigmaatschappijen en vertraging

  Scholen zijn dicht en Nederland en de rest van Europa begint met vakantie te gaan. Komende week vrijdag zal met 178.000 passagiers de drukste dag op Schiphol zijn. Ongeveer 15 miljoen vliegtuigpassagiers zullen via de luchthaven reizen deze zomermaanden. Met al die vliegpassagiers en dus vluchten in het vooruitzicht is het goed om even te kijken naar de prestaties van de grootste vliegtuigmaatschappijen en vliegvelden.

  KLM presteert het best, met bijna 90% van de vluchten op tijd. Dochter KLM Cityhopper deed het nog beter met 93,6% van de vluchten zonder vertraging.
  Iberia gaat aardig mee: slechts iets meer dan 16% van haar vluchten heeft vertraging opgelopen in juni.
  Iets minder goed deed Lufthansa het: circa 81% van de vluchten werd uitgevoerd zonder een noemenswaardige vertraging.
  Door de stakingen afgelopen maand is het beeld een beetje vertekend, maar AirFrance scoorde met ruim 27% van de vluchten vertraagd in ieder geval niet goed.
  Maar het kan slechter, want op de een na laatste plek als het gaat om vertragingen staat British Airways. Van de Engelse luchtvaartmaatschappij had 34% van de vluchten een vertraging.

  De cijfers van juni lopen iets uit het lood door de stakingen van de luchtverkeersleiding in Frankrijk. Belangrijk detail: een vlucht wordt pas als vertraagd aangemerkt als deze meer dan een kwartier uitloopt ten opzichte van het schema. Overigens komen bovenop deze vertragingen ook nog de annuleringen. Air France bijvoorbeeld heeft ook nog bijna 5% van alle vluchten moeten annuleren in juni. Gemiddeld had 24% van de vluchten van de grote vliegtuigmaatschappijen een vertraging, en werd 1,39% van de vluchten geannuleerd.
  Vliegvelden en vertraging

  De cijfers van de top-5 best presterende vliegvelden ligt dicht bij elkaar. Alle vijf scoren ze hoog met een ‘on time’-percentage van 80%. Het best komt Amsterdam-Schiphol Airport uit de bus. Van de 35 in het onderzoek meegenomen vliegvelden presteerde Istanbul Atatürk Airport het slechts, waarbij bijna 33% van de vluchten vertraging opliep.

  Amsterdam-Schiphol Airport was het best presterende (grote) vliegveld van Europa, met iets meer dan 83% van de vluchten op tijd.
  Vlak daarachter vinden we München Airport, waar circa 17% van de vluchten een vertraging opliep.
  Wenen komt op nummer 3 met bijna 18% van de vluchten vertraagd.
  Op het vliegveld van Athene waren iets meer dan 18% van de vluchten vertraagd.
  En hekkensluiter van deze top-5 is Oslo, waar ongeveer 19% van de vluchten een vertraging heeft opgelopen in de maand juni.

  Madrid deed het in de maand juni ook aardig, met een vertragingspercentage van 78,08%. Pas als we over Heathrow (28% vertraging), Rome en Parijs (beiden meer dan 40% vertraging) komen te spreken komen we op luchthavens die het er echt slecht vanaf brachten in de eerste zomermaand van 2013.


  Maak melding
 13. Kijk pakiritigri
  Nu, dit is het moment (de posting van Vliegende Hollander) om zaken gerelateerd aan Nederland aan de kaak te stellen. De posting gaat over KLM, dan val je iemand hier op aan.
  Het getuigt van kracht als je de argumentatie van een ander onderuit kan halen met argumenten en niet door hem of haar te wijzen op soortgelijke zaken elders.


  Maak melding
 14. @ pakiratigri, je blijft maar appels met peren vergelijken. Hoeveel vluchten maakt SLM wereldwijd🤔 als het je lukt,probeer dan een beetje hierover na te denken. Je blijft steeds maar appels met peren te vergelijken. Zo triest 😭😢 maar je kan niet helpen tjepoti.


  Maak melding
 15. Binnenkort is er ook geen geld over voor de verplicht gestelde onderhoud voor zo een toestel…Let op Slm zal straks weer aan de ketting liggen …


  Maak melding
 16. Ik vlieg liever KLM vanwege de service bij eventuele vertraging. Niet dat het bij KLM perfect is maar vooralsnog beter dan bij de SLM. De veiligheid is mijn inziens bij beide even goed gewaarborgd ook al vliegt de KLM met de oudste toestellen in de floot naar Su. Degene die roeptoeteren dat de SLM met oud en slecht materiaal vliegt moeten maar eens nagaan hoe oud de KLM B747-406’s zijn.

  Als de SLM efficienter gaat werken en service tot speerpunt zou maken komt het wel goed! De experience bij grote vertraging is de enige reden waarom KLM mijn voorkeur geniet. Van harte hoop ik dat de SLM de min punten kan wegwerken, dan vlieg ik ook weer met de Surinaamse trots.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES