Unicef schenkt vaccinkoelkasten op zonne-energie aan Suriname

7
Unicef schenkt vaccinkoelkasten op zonne-energie aan Suriname
Mw. Sylvie Fouet (UNICEF Representative) en Drs. Edward van Eer (Directeur MZ)

PARAMARIBO, 5 okt – De Medische Zending Primary Health Care Suriname heeft binnen het UNICEF (United Nations Children’s Fund) project: “Improving vaccination coverage in prioritized areas in the hinterland” onlangs drie vaccinkoelkasten ontvangen ten behoeve van poliklinieken in het binnenland. De officiële overhandiging heeft op dinsdag 2 oktober jl. plaatsgevonden middels een ondertekening van de overdrachtsdocumenten door de UNICEF Representative, mw. Sylvie Fouet en de algemeen-directeur van MZ, Drs. Edward van Eer (FOTO)

De vaccinkoelkasten functioneren op zonne-energie zonder batterij. Drs. Thompson Danso, projectcoördinator, geeft aan dat de technologie van deze koelkasten geavanceerd is. “Met deze geste is vaccin 1 x 24 uur beschikbaar op de ver afgelegen poliklinieken en kunnen wij de vaccinatiedekking verhogen en zorgen voor gezonde kinderen”, aldus de projectcoördinator. Hij geeft aan dat de vaccinkoelkasten voorzien zijn van compartimenten met een ice bank, wat zorgt voor een stabiele interne temperatuur tussen 2 – 8 graden, ook al zijn er gedurende 2-3 dagen geen zonnestralen voor de stroomvoorziening. Drs. Danso zegt blij te zijn met deze schenking.

Drs. Edward van Eer, algemeen directeur van MZ, benadrukte de vooruitgang van de MZ op het gebied van preventie door vaccinatie. “De Medische Zending heeft door de jaren heen successen geboekt op het gebied van verhoging van de vaccinatiedekking. Ik ben blij dat MZ deze vooruitgang in samenwerking met onze partners kan bewerkstelligen”, aldus van Eer. Mw. Sylvie Fouet vindt het een eer om die ondersteu- ning te bieden aan MZ en geeft verder aan dat MZ en UNICEF elkaar partners kunnen noemen.

De waarde van de schenking bedraagt SRD 125.000,-, waarbij transportkosten naar de locaties waar deze kasten zullen werken zijn inbegrepen. De installatie- en onderhoudskosten worden door MZ gedekt. De Poliklinieken die voorzien worden van deze koelkasten zijn Gakaba, Gonini en Redi Doti. Het project houdt ook in: een bewustwordingsprogramma voor ouders om hun kinderen te laten vaccineren en outreach naar gebieden met lage vaccinatiedekkingsgraad.


7 REACTIES

 1. Boi zelfs een eenvoudige koelkast op zonne energie kan deze regering en hun coalitie niet eens aanschaffen.
  1 buitenlandse reis minder van Simons is gelijk aan 3 van zulke koelkasten welke nodig zijn om vacinatie spullen koel te bewaren.Dit moet weer komen van KRIJGEN


  Maak melding

 2. Suriname wil alles gratis hebben. Ze gaan overal bedelen. Het geld stoppen ze in hun eigenzak.
  Straks gaat bouterse zeggen wat ze allemaal hebben gedaan maar niet wat ze hebben gekregen en ook gatis he.


  Maak melding

 3. Please donate!!
  Schande wat de criminele incompetente ndp regering van Suriname heeft gemaakt.Wij zijn het bedelland van de america’s.
  En bouta die gaat naar Cuba voor zijn dokters bezoeken en geeft geen moer om de patienten in Suriname.


  Maak melding

 4. Alle beetjes helpen nietwaar? Als ik zo me me heen kijk zou niemand hier voor stichting 1 voor 12 willen werken. Want ze voelen zich te goed om anderen te helpen. Want de minderbedeelden, die bedelen is het niet? Suriname is een jonge natie in ontwikkeling. Elke steun in welke vorm dan ook is meegenomen. Unicef is een internationaal orgaan dat deel uitmaakt van de VN en steunt vele landen. Heus niet alleen Suriname. Speciaal erop gericht om de rechten en gezondheid, etc., van de kinderen in de gaten te houden. Ze moet het hebben van fondsen en donaties en Suriname is ook lid daarvan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.