Familie kiest toch niet voor begrafenis ‘Biga’ in Suriname

19
Kawina legende Ronny 'Biga' Nelom wordt in Suriname begraven

AMSTERDAM, 5 okt – Hoewel alles al geregeld was, zowel in Nederland als in Suriname, zal de begrafenis van Ronny ‘Biga’ Nelom toch niet in Suriname plaats vinden. Dat is zojuist bekend gemaakt door de familie. De verrassende wending volgt na het afscheid gisteravond in Amsterdam.

De uitvaartorganisatie in Nederland had alles voor vandaag in orde gemaakt en was er klaar voor. Ook bij hun collega’s van Hennep Uitvaartzorg in Suriname was de voorbereiding in volle gang. “Wij betreuren de gang van zaken, maar de familie heeft hierin het laatste woord en dat respecteren wij” aldus een woordvoerder van de uitvaartorganisatie.

De afscheidsdienst gisteren in Amsterdam was een geslaagde avond waarvoor bijna 3.500 euro aan donaties is binnen gehaald.

De familie bracht zojuist dit bericht naar buiten:

Officieel bericht van familie van wijlen Ronnie André Nelom

Langs deze weg maakt de familie bekend dat de uitvaart van wijlen Ronnie Nelom in beslotenkring in Nederland zal gaan plaatsvinden.Wij als familie hebben dit besluit gisteravond genomen.

Omtrent de besluitvorming doen wij geen verdere mededingen over. Wij hopen dat u onze keuze respecteer.

Wij danken de organisatie,gemeenschap, artiesten en de fans voor een waardig afscheid.

Namens de familie

19 REACTIES

 1. Ze wisten al heel lang dat ze niet naar Suriname zouden komen stelletje oplichters ze hadden gewoon dat geld nodig ik hoop dat ze niet ervan kunnen genieten wat denken de mensen zelf dat ze zo makkelijk andermans zweet kunnen afpakken.


  Maak melding

 2. wat ik niet begrijp biga is een sranang mang.biga moet in sur begraven worden.je ben groot of klein de mogelijkheid is er.de staddeel kon dat kon dat regelen.zo moeilijk ws het niet.


  Maak melding

 3. Welke familie, want sedert mi e jere familie familie, hebben ze geen van allen een naam.
  Familie leken die skere lijkbewassers die als hongerige wolven boven zijn geopende kist hingen in Rhone, een afstotelijk ogend tafereel.
  Er is ook geen geld voor een waardig afscheid.
  Het mortuarium heeft al gedreigd dat als die inhalige laffe Surinamers niet met doekoe komen uiterlijk morgenochtend vroeg, ze Ronnie boeng snel in een XXXL graf zullen dumpen .
  wat een afgang .. na fa joe bin libi, na so je gwe !!!!


  Maak melding

 4. Met alle respect maar 5000 van beide donaties bij elkaar is voor het vluchtvervoer alleen niet genoeg. En al die bijkomende kosten dan. Vanuit Zanderij naar mortuarium en van daaruit weer verder etc. Kleding. Dede oso. Njang dringi en vast en zeker tickets voor de close familie. We klagen in het leven libi tranga. Maar je laatste dag boven aarde is de duurste van allemaal. Daarom betalen slimme mensen jaren lang verzekeringen om hun nabestaanden dit niet aan te doen. Maar waar hij ook begraven wordt hij heeft een meer dan waardig afscheid gehad. En dat was volgens mij de bedoeling. Laten we hopen dat dit niet nog een staartje krijgt zodat die man eindelijk mag gaan rusten.


  Maak melding

 5. Natuurlijk de familie haar keuze. Ik denk wel dat het handiger zou zijn geweest als de familie een beetje had uitgeweid hierover. Want zoals ik begrepen had, zou hij in Suriname zijn rustplaats vinden. Dus dat schept verwarring en om het speculeren tegen te gaan leg je even een beetje uit en Klaar is Kees. Maar goed.Respect.


  Maak melding

 6. Normaal gesproken reageer ik nooit op dit soort berichten maar wat mij het meest stoort is dat ik op het nieuws gehoord heb dat Guno Ravenberg heel erg teleurgesteld is omdat Biga in Nederland begraven wordt.

  Deze omhooggevallen figuur kan niet eens het fatsoen opbrengen dat de familie hiertoe heeft besloten.

  Deze Die-Hard NDPer wilde weer gaan pronken zoals zijn broodheer dat altijd doet.

  Wat word ik toch kotsmisselijk van dit soort gasten.


  Maak melding

 7. Wel belangrijk dat jij goed interpreterend leest @Sam. Uitweiden is niet hetzelfde als verantwoording afleggen. En dat de familie niks hoeft staat buiten kijf. Ik heb slechts mijn mening gegeven en voor de rest hoef je er niets achter te zoeken.


  Maak melding

 8. 1 dag voor “vertrek” naar Su alles afblazen…..? Mijn gezond verstand zegt mij dat er helemaal geen plannen waren om hem in Su te begraven….de plannen waren slechts op papier gemaakt!! Jammer….dat het zo is gegaan…!


  Maak melding

 9. Als de familie besloten hebben om wijlen Biga hier te begraven dan is de kous af !
  Mensen moeten niet gaan speculeren ; over verzekeringen, en geld gebrek etc etc !
  Familie sterkte allemaal,en Biga rust zacht.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 10. Op de filmpjes van de afscheid op youtube zag ik veel mensen in het paars….paarse ballonnen…..paarse sjaals….paarse kleding…hoofddoek …is de kleur “paars” een heilige kleur van de creolen…..of is het toevallig??????


  Maak melding

 11. Vanzelfsprekend wordt de keuze van de familie gerespecteerd…….volgende keer niet meer eerst met toeters en bellen schreeuwen…..en daarna terug komen op je besluit…..laat dit weer een les zijn voor anderen!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.