Dagblad Suriname: ‘politie neemt cocaïne en euro’s aan als zwijggeld’

28
Foto: politie in Suriname

PARAMARIBO, 5 okt – Opmerkelijk bericht vandaag op de voorpagina van de Surinaamse krant Dagblad Suriname: de politie van Stolkertsijver heeft afgelopen zaterdag 5 kilo cocaïne en 3.000 euro aan zwijggeld ontvangen. Dat gebeurde nadat zij een auto aanhield met daarin twee tassen met elk 5 kilo cocaïne schrijft de krant. De beide inzittenden werden gearresteerd en moesten aangeven wie de eigenaar van de drugs was.

Deze eigenaar verscheen volgens de krant daarna op het politie bureau waar hij na onderhandeling 3.000 euro zou hebben betaald en één tas van 5 kilo cocaïne terugkreeg. De politie zou de rest van de cocaïne en het geld hebben gekregen om de zaak ’te laten voor wat het was’ aldus Dagblad Suriname.

De zaak kwam aan het rollen toen een van de inzittenden van de auto aangifte deed van mishandeling door de politieagenten van Stolkertsijver. Volgens de krant werd deze aangifte bij zowel het bureau Nieuwe haven als de narcoticabrigade niet serieus genomen. Op vragen van de krant gaf de regio commandant van de politie in Suriname aan dat de zaak in onderzoek is.

Dagblad Suriname: 'politie neemt cocaïne en euro's aan als zwijggeld'
De voorpagina van Dagblad Suriname vandaag.

28 REACTIES

 1. Het is niet erg dit soort praktijken. In Nederland kan je met moord ook nog je vrijheid opkopen. Deze goed barmhartige agent bespaart de staat weer eens geld.


  Maak melding

 2. Indien de betrokken politie agenten de coke aan schoolgaanden verstrekken, dan is dit hoopvol voor aankomend politie rekruten om vooral bij de politie te solliciteren.” verslaafde politie agenten in opleiding “.
  Zie bijv . naar douane ambtenaren met hun dure villa’s waarover velen geen belasting betalen ,”ooh de villa is van een oom of tante uit het buitenland ”
  Geen onderzoek naar financiering van de villa , ooh vandaar schreeuwt men uit buitenland ,SUR. is een WIT WAS PARADIJS , binnenkort internationale financiele isolement voor sur. mensen un poer un moni foe deng bangi !!!


  Maak melding

 3. Dit is toch geen publieksgeheim.
  De president en zijn ministers weten er alles van. Die Hindoestaan van de rijstvelden te Saramacca tja hij is ongehinderd vertrokken.
  Onze rijkste man is ooit begonnen als groenteboer op een fiets met een baskita.
  De president si als ulo student en nooit als onderzoeker geslaagd 1 van de rijkste mannen in Suriname.

  Met je ogen open en nog zonder bril zou Ray Charles kunnen zeggen wat ij ziet en weet waar deze mannen hun rijkdom vansaan hebben gehaald.

  Dus niets verbaasd mij nog.
  Al die grote huizen en al die dure auto’s ja waar komt al het geld vandaan?


  Maak melding

 4. Ik zie nergens dit bericht in andere kranten. En ook Dagblad Suriname schijnt het bericht te hebben verwijderd. Deze zaak lijkt verband te houden met de aangifte die gedaan werd te politiebureau Kwatta. Maar die aangifte verschilt hemelsbreed van wat hier staat. Tenminste, als het om dezelfde zaak gaat.


  Maak melding

 5. Over de afgelopen vijf jaar zijn tachtig zaken ontdekt waarin politiemensen en andere ordehandhavers zich hebben ingelaten met criminele organisaties.

  In de helft van de gevallen ging het om politiemensen. De betrokkenen schonden daarbij vooral hun ambtsgeheim en onderhielden ongewenste contacten met criminelen.

  Dat blijkt uit onderzoek van het onderzoekscentrum van het ministerie van Veiligheid en Justitie (WODC) naar schendingen van de integriteit binnen de politie, douane, marechaussee en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD. Aanleiding voor het onderzoek – over de jaren 2012 tot en met 2016 – was de zaak rond ‘politiemol’ Mark M.

  Ernstige schendingen.
  In de onderzochte periode waren er 256 signalen geweest van ernstige schendingen. In tachtig gevallen was daar inderdaad sprake van. De meeste betrokkenen zijn veroordeeld en/of oneervol ontslagen.

  Foei toch Nederland. How dare you?


  Maak melding

 6. Paki- RAT -igri, dit nieuws komt van het Dagblad Suriname, heeft niks met Nederland te maken. Kijk lekker in je eigen corrupte, criminele paarse maffiakeuken en hou je bij het onderwerp. Zieke, paranoïde geest.


  Maak melding

 7. Er is nergens ter wereld ook maar iemand te vertrouwen.
  Ik ben die nog nooit een mens of wat daarvoor door gaat tegen gekomen en zal die ook nooit tegen komen, vrees ik.
  Een enkele keer denk je: aj deze is te vertrouwen, blijkt het toch weer niet zo te zijn. Jammer, jammer.

  Wat mij opvalt is dat er mensen zijn die hun wangedrag trachten goed te praten door te wijzen op anderen, zelf op andere landen. Jullie/zij doen het ook.
  Mag je rechten ontlenen aan het wangedrag van anderen? Naar mijn mening niet


  Maak melding

 8. Belangrijk te vermelden dat wanneer men zinnige discussies wil voeren men niet met allerlei verwijten moet komen richting een bepaald land zonder enige onderbouwing of logica. De andere kant zal ook geneigd zijn terug te slaan op dezelfde wijze en misschien wel geraffineerder. Het zwaard snijdt aan twee kanten. Ik ben van alle markten thuis. Just tell me how you like it. Zolang men doorgaat en links – rechts beweringen uit die geen hout snijden, zolang zal de counter volgen. Maar we kunnen ook op een gezonde, positieve en opbouwende wijze een discussie voeren. En we hoeven het niet eens te zijn met elkaar.


  Maak melding

 9. Pakiritigri
  ik ben het met je eens met je zin:
  “Maar we kunnen ook op een gezonde, positieve en opbouwende wijze een discussie voeren. En we hoeven het niet eens te zijn met elkaar”
  maar oneens met “zonder enige onderbouwing” Soms is er geen onderbouwing soms wel
  Waar gaat het om OP WATERKANT?
  Om de misstanden IN Suriname, niet om de misstanden waar ook ter wereld. Dus ook niet in Nederland.
  Kijk eens hoe OOF en Robles reageren (ik ben nu trots op mezelf: eindelijk een naam, wat schrijf ik wel twee namen onthouden)
  Als ik Su wil verdedigen dan weerleg ik de aantijgingen. Niet door te verwijzen naar misstanden in het land waar degene woont die de aantijgingen hier heeft gepost


  Maak melding

 10. Dan mag je nog beter de context begrijpen. Er is een diaspora in Nederland. Dus is er een verband. Dus mag je Nederland erbij halen indien nodig. Indien nodig, zal blijken uit de manier waarop men reageert. Er is bijvoorbeeld een direct verband tussen de uitspraak van Stef Blok geldend voor Suriname. Failed state bijvoorbeeld. Tot de dag van vandaag wordt het naar voren gehaald. Dan is het niet verwonderlijk dat je iemand dan wijst op zijn eigen fouten en wanprestaties.

  Ik ben ook in staat om Suriname te verdedigen als men fair is. Dan haal ik niks anders erbij dan logica etc. Maar is men niet fair ,zie ik niet in waarom ik ook fair moet zijn. Gewoon met gelijke munt terugbetalen heet dat. Aan mij zal het niet liggen hoor. Ik houd ervan me bij het onderwerp te houden . Indien men afdwaalt , nou , pech gehad. Dan dwalen we maar af tot we terug zijn bij het onderwerp of niet.

  Hoe frappant is het dat ieder onderwerp dat besproken wordt, het begint met Bouterse en eindigt met hem.

  Verder zijn er ook items die rechtstreeks met Nederland te maken hebben. Daarbij reageren zowel de Surinamers als Nederlanders. Dus vergelijkingen trekken tussen Nederland en Suriname kan zinvol zijn om iemand even met beide benen op de grond te doen belanden. But no hard feelings haha. Djaso a tapu watrasei i kan broko wan moi fatu.


  Maak melding

 11. Pakiratigri:
  “Hoe frappant is het dat (bijna) (( een nuance)) ieder onderwerp dat besproken wordt, het begint met Bouterse en eindigt met hem”.
  Om de doodeenvoudige reden dat hij meesttijds degene is die bepaald wat, en hoe het gebeurd, it’s that simple! Dat jij te kust en te keur Nederland in vergelijk trekt en daarbij de diaspora aanhaalt is mij een brug te ver, het gaat om het moederland. Als Bouterse een poepie laat moet je niet gaan vertellen dat de luchtverfrisser van Rutte niet goed is, omdat je hem in Paramaribo ruikt.
  Mijn inschatting is dat je donders goed begrijpt wat ik hier mee wil zeggen.


  Maak melding

 12. De paarse trollen hebben het weer gelijk druk met ontkennen. Maar waarom zo fel ontkennen?? De krant maakt gewoon melding van een aanklacht die er tegen de politie is gedaan. Normale mensen en beschaafde mensen zouden dan roepen dat de beschuldigingen tot de bodem uitgezocht moeten worden.

  @astaman Het is slechts de taak van de media om melding te maken van deze aanklacht. De PG moet het diepgaand onderzoeken.
  @pakiratigri. Dus alleen omdat slechts één krant de primeur had zou het niet waar zijn en niet serieus genomen moeten worden? Wel in die zelfde logica moet je HII dus zeker niet serieus nemen!!
  En je opmerkingen over NL snijden geen hout en is weer de “Two wrong…” onzin. Overigens NL heeft 34 maar meer inwoners en SR scoort relatief veel slechter op de corruptie index!! Dus jij maakt je schuldig aan wat je zelf omschrijft als “Belangrijk te vermelden dat wanneer men zinnige discussies wil voeren men niet met allerlei verwijten moet komen richting een bepaald land zonder enige onderbouwing of logica.”


  Maak melding

 13. De PAARSE YO-KOEIEN willen anderen in slaap sussen
  met hun sprookjes ! Mooi niet !!!

  Wij zitten HELAAS opgescheept met een ONHERROEPELIJK
  VEROORDEELDE internationale drugshandelaar als leider
  van ons Land !!!
  Die TEVENS een DREIGENDE VEROORDELING om zijn nek
  heeft hangen tot een CELSTRAF van TWINTIG JAAR !!!

  Dat heeft een ZEER NEGATIEVE weerslag op het gehele Land !

  Falende Bananenrepubliek met AL WEER Mega-beloften in jaarrede,
  terwijl alle kassen zijn leeggemaakt en het regiem de samenleving
  opscheept met een BAKBA-WINKRI-begroting met GROTE GATEN
  en NEP-DEKKINGEN !

  De internationale GELD-LENING-VERSTREKKERS AZEN OP Surinaamse
  Bedrijven, Grondstoffen en Gronden !!! OPO UN AI !!!!!

  STUUR DE PAARSE YO-KOEIEN WEG !!!!!

  ROEI DE DRUGSHANDEL UIT, DE DRUGSCRIMINELEN HEBBEN ALS
  DOEL, HET VERNIETIGEN VAN DE SURINAAMSE JEUGD !!!


  Maak melding

 14. Beste meneer Pater Wijdbeens . Laat het niet te veel zijn om door te nemen .Lees hoeveel slachtoffers nederland maak en blijft maken .bloed aan nederland handen.
  Niet te vergeten dat je ook voor amnestie in aanmerking komt als je veelvuldig eigen burgers vermoord .
  Nederland gaf steun aan foute Syrische rebellengroepen

  De manier waarop Nederland de steun aan Syrische rebellengroepen heeft aangepakt, “had beter gekund”, erkende Stef Blok dinsdagavond in een debat in de Tweede Kamer. Echt lastig werd het hem echter niet gemaakt. En daarmee heeft Blok zijn tweede grote debat als minister van Buitenlandse Zaken overleeft.
  Afgelopen zomer onthulden dagblad Trouw en actualiteitenrubriek Nieuwsuur dat Nederland via steun aan zogenaamd “gematigde” rebellengroepen indirect betrokken is geraakt bij de Syrische burgeroorlog. Ze lieten zien dat Nederland sinds de zomer van 2015 steun heeft verleend aan 22 groeperingen die tegen het regime van president Bashar al Assad zijn. Deze groeperingen kregen geen wapens, maar wel “niet-dodelijke hulp” zoals pick-uptrucks, nachtkijkers, uniformen en laptops. Totale kosten: 25 miljoen euro.

  Foto: YouTube
  De steun aan Syrische rebellengroepen was in 2015 vooral bedoeld om de opmars van terreurbeweging IS in Syrië een halt toe te roepen. Daarnaast maakte de toenmalige Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders, er geen geheim van dat hij Assad weg wilde hebben. Het programma werd destijds door een meerderheid van de Tweede Kamer goedgekeurd op voorwaarde dat de goederen niet in verkeerde handen mochten vallen. De begunstigde organisaties moesten zich houden aan het oorlogsrecht en de mensenrechten, en ze mochten niet samenwerken met extremisten.
  Trouw en Nieuwsuur wisten deze zomer echter al aan te tonen dat er ook Nederlandse “niet-dodelijke hulp” was gegaan naar de Sultan Muradbrigade, een groepering die wordt verdacht van oorlogsmisdaden, en Jabhat Al Shamiya, die door het Nederlandse Openbaar Ministerie is aangemerkt als “criminele organisatie met terroristisch oogmerk”. Maandag werd ook nog eens bekend dat een deel van de goederen terecht is gekomen bij Jabhat Al Nusra, de Syrische tak van Al Qaeda.

  Geen wonder dat de leden van de Tweede Kamer opheldering wilden van de verantwoordelijke minister. Daarbij stonden drie vragen centraal: is de selectie van rebellengroepen correct verlopen, is er voldoende gecontroleerd waar de steun uiteindelijk terecht is gekomen en past de steun binnen het volkenrecht?
  Tijdens het debat gaven de Tweede-Kamerleden aan dat ze zich met de gang van zaken tot nu toe “buitenspel gezet” voelden, omdat niemand hen vertelde welke hulp er precies gegeven werd en waar die naartoe ging. Ze waren dus niet in staat om de steun – mogelijk gemaakt door Nederlands belastinggeld – te controleren.
  In zijn reactie erkende minister Blok dat de uitvoering “beter had gekund”. Dat gold zowel voor de selectie van de rebellengroepen vooraf als de controle waar de spullen uiteindelijk terechtkwamen achteraf. Om veiligheidsredenen kon de minister geen namen noemen. Maar hij erkende dat hij niet kon uitsluiten dat er Nederlands materieel terecht is gekomen bij groepen die zich hebben schuldig gemaakt aan mensenrechtenschendingen. Blok bestreed echter dat er “onredelijk veel is misgegaan”.
  Het derde discussiepunt was of dit type steun wel past binnen de kaders van het volkenrecht. Was het bijvoorbeeld verstandig om de rebellengroepen pick-uptrucks te geven? De Sultan Muratbrigade heeft op internet video’s verspreid van Nederlandse trucks met wapens erop. Volgens Blok was er afgesproken dat er geen machinegeweren op de trucks gemonteerd mochten worden. Een van de Kamerleden verweet de minister daarop in een “papieren werkelijkheid” te leven.
  Een motie van wantrouwen tegen de minister haalde het echter niet. Dat heeft er mogelijk mee te maken dat Blok dit dossier heeft geërfd van zijn voorganger, Koenders, en dat hij het programma in januari deels en in april helemaal heeft stopgezet. De reden hiervoor zou zijn dat de politieke verhoudingen in Syrië sinds 2015 veranderd zijn.
  Aan het einde van het debat werd afgesproken dat er een commissie van externe adviseurs wordt aangewezen die strakke regels gaat opstellen voor toekomstige steun aan gewapende groepen in het buitenland. Ook heeft een meerderheid van de Kamerleden gevraagd om een onafhankelijk onderzoek naar de gebeurtenissen in Syrië.
  Lees ook


  Maak melding

 15. Dat is inderdaad een zware beschuldiging, maar het gebeurt. In deze precaire situatie zullen er zelfs politieagenten, douanebeambten en ambtenaren zijn die van deze situaties misbruik of gebruik maken. De goede mensen daargelaten, want die zullen er ook zijn.


  Maak melding

 16. Nogmaals. Als men zich wil houden aan het onderwerp reageer ik positief. Gaat men nou Suriname van alles en nog wat verwijten krijgen je de counter. Want dat is niet opbouwend en leidt tot niets. Als je met oplossingen komt hoe het eventueel anders had gekund, zeg ik van ok, en dan begint een zinnige discussie. Doe je dat niet ,ga ik dezelfde wapens gebruiken die je hanteert en doe ik er wat extra bij . Ik confronteer je met jezelf en de reactie die je geeft slaat dan terug op jezelf. Ik kopieer je. Het houdt in dat jijzelf je eigen emoties en redevoeringen en uitingen niet in de gaten hebt. Althans ,de consequenties daarvan. Want je wordt niet boos of verontwaardigd op mij maar op jezelf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.