zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Yes, we can do the job!’, Suriname moet het maar daarmee doen

‘Yes, we can do the job!’, Suriname moet het maar daarmee doen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 okt – ‘Yes, we can do the job!’ was zowat de enige nieuwigheid in de jaarrede van president Desi Bouterse. Voor de rest moest Suriname het doen met lood om oud ijzer. Dit zegt Chandrikapersad Santokhi, leider en parlementariër van oppositiepartij VHP. Tot vervelens toe herhaalde Bouterse zijn ‘motto’. De regering zou zoveel hebben neergezet, de economische misère ten spijt. Santokhi herkent eerder een dik stuk onvermogen. Het regeerbeleid is er van doordrenkt.

Niets wijst erop dat de regering wat dan ook kan. Een onvoldoende voor wat geleverd is, is dan ook op zijn plaats. “Ik denk dat de samenleving Bouterse ook een slechte score heeft gegeven voor al zijn inspanningen op het gebied van gezondheid, onderwijs, veiligheid, maar ook de economie. Nu komt hij in zijn jaarrede zeggen: Yes we can do the job! Dat is het enige verschil”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname.

Over manieren om de ellende te overstijgen, is met geen woord gerept. “Helaas is dat weggebleven. Wat de samenleving in feite verwacht had, is niet uitgekomen. De samenleving wil nu weten hoe zij uit die armoede wordt gehaald”, aldus Santokhi. In de plaats wordt een begroting ingediend met een gigantisch tekort. De VHP-leider hoopt niet dat het tekort afgewenteld zal worden op de samenleving door nog meer leningen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

42 REACTIES
 1. Santokhi heeft gelijk.Bouta verkoopt de surinamers dagdromen en het volk koopt het.Het lijkt alsof ze samen met bouta op wonderen zitten te wachten alsof alles automatisch
  goed zal komen zonder dat ze zelf moeite hoeven te doen.


  Maak melding
 2. Zolang bouterse aan de macht is, en weinig echt geschoolde mensen de macht hebben zal het niks worden met dit land. Meeste winst die ze kunnen boeken gaat naar het buitenland. Suriname had allang een rijke land kunnen worden door de grondstoffen die ze hebben Maar ze laten buitenlanders het werk doen wat nog meer geld kost. Turken Chinezen en andere bouwen Suriname op… niet eens de surinamers zelf.


  Maak melding
 3. Bouterse probeert zijn paarse evangelie te verkopen voor zoete koek. En als het tegenzit dan zijn het buitenlandse krachten die willen misbruik maken van de economische situatie in Suriname en daar politiek garen bij spinnen. Maw dan is het de schuld van Nederland. De tijd van de massamoordenaar annex coke dealertje zit erop. Tik joe bondru en snel opsodemieteren. Het is game over.


  Maak melding
 4. Yes sir! Yes sir! Proud to present that we indeed can do the job. On behalf of the united people of the Republic of Suriname. No need for obstruction. No need for negativity as we`re on the move. There have been so many things that have held us down.
  But now, it looks like things are finally coming’ around. We all know we’ve got a long long way to go. And where we’ll end up we don’t know. But we won’t let nothing hold us back.We gonna get ourselves together.
  We gonna polish up our act!


  Maak melding
 5. pakiratigri

  4 oktober 2018 at 13:04

  Yes sir! Yes sir! Proud to present that we indeed can do the job. On behalf of the united people of the Republic of Suriname. No need for obstruction. No need for negativity as we`re on the move. There have been so many things that have held us down. But now, it looks like things are finally coming’ around. We all know we’ve got a long long way to go. And where we’ll end up we don’t know. But we won’t let nothing hold us back.We gonna get ourselves together. We gonna polish up our act!

  ==============================================================

  Volgens mij ben jij van de pot gerukt. Bouterse en zijn NDP hebben met hun destructief beleid het land naar de malle moer geholpen. Hij heeft niks van zijn verkiezingsbeloftes waar gemaakt. Noem maar een 8 (grote) projecten op die succesvol zijn uitgevoerd. Jullie NDP-ers zijn gif, niet meer niet minder. Dat je nog Bouterse steunt is lachwekkend te noemen. Inmiddels zijn er NDP-ers die het licht hebben gezien en 1 voor 1 verlaten ze het zinkende schip.


  Maak melding
 6. De rede was zo als het iemand zei gebakken lucht in nieuwe cadeau verpakking.Als een doel niet in tijd gemeten gehaald wordt,blijft het ook voor mij gebakken lucht.Wat wel duidelijk is geworden,is dat de staatsschuld zal toenemen.En schulden betekent meer katibo voor het volk.


  Maak melding
 7. Gasten als Pakiratigrie, RobG alias LAUWPIE zijn zo idolaat van de van moord verdachte Drugscrimineel dat ze in staat zijn hun eigen moeder te verkopen voor dit heerschap.

  Dit heerschap is hun God waar niemand aan mag komen. Ze plegen letterlijk een moord voor deze man.

  Als deze man Pakiratigrie zou opdragen om zichzelf van kant te maken zou hij dat ook blindelings doen.


  Maak melding
 8. Beste Santokhi,

  Kom met details en niet met globale en oppervlakkige beschuldigingen. Wees concreet !
  Deze “los losie bor borie” – regering is strafbaar en kan juridisch vervolgt worden.

  Politieke en nationale rust zal er pas zijn wanneer deze criminele organisatie en hun leider zijn opgedoekt.

  Waarom bescherm je drugscrimineel Desi B. ?


  Maak melding
 9. pakiratigri 4 oktober 2018 at 13:04
  Yes sir! Yes sir! Proud to present that we indeed can do the job. On behalf of the united people of the Republic of Suriname. No need for obstruction. No need for negativity as we`re on the move. There have been so many things that have held us down.
  But now, it looks like things are finally coming’ around. We all know we’ve got a long long way to go. And where we’ll end up we don’t know. But we won’t let nothing hold us back.We gonna get ourselves together.
  We gonna polish up our act!

  Schoolvoorbeeld van een achterlijk gladiool die totaal geen uitzicht op een beter leven heeft.


  Maak melding
 10. The JOB van de Paarse politici is : Hou Desie uit de Bajes !

  Vandaar de mega-grote Staatsschuld die Paars, WEDEROM
  verder laat oplopen !

  Vandaar het lenen van Honderden-miljoenen voor consumptieve
  Paarse Rotzooi !

  Vandaar het Langdurige staats-faillissement van Sranan !!

  Vandaar dat de productie van Sranan niet groeit, doch KRIMPT !!!

  AUB Snel NIEUW LEIDING voor Sranan !!!

  STOP DE MISDAADGOLF IN SRANAN !!!

  STOP DE MEGA-PAARSE CORRUPTIE !!!

  STOP DE ZOGENAAMDE BEVRIENDE GELDLENERS,
  DIE AZEN OP SRANAN-EIGENDOMMEN EN GRONDSTOFFEN !


  Maak melding
 11. Wat ik mist is dat Santokhi verteld hoe hij het zou doen als hij wint, alleen maar roepen er is veel mis dat is makkelijk, maar leg uit hoe jij die President wil worden hoe jij het zou doen.
  Dat mis ik.
  Leg het uit, vertel kom met oplossingen, dan weten de mensen op wie ze moeten stemmen.


  Maak melding
 12. Suriname heeft haar historie. Oude partijen als de VHP, NPS en PALU hebben hun beurt gehad. Vanaf 1969 ben ik de politiek in Suriname gaan volgen. Dat kwam door een staking in het onderwijs. Politie op straat en een heleboel heisa was er. Vele jaren later is mijn conclusie dat deze voornoemde partijen het niet beter gedaan hebben. Met al dat ontwikkelingsgeld dat we van Nederland kregen, had de infrastructuur in Suriname op peil kunnen zijn. En dan bedoel ik niet de elitaire buurten alleen. Het onderwijs en gezondheidszorg idem dito.

  Dus ook in die tijd heeft men het geld niet juist besteed en was er sprake van een levendige corruptie.
  In de jaren tachtig kwam Bouterse aan de macht. Eerste instantie waren de Nederlanders blij met hem. Toen hij andere doelen voor ogen had begon de obstructie. Later besloot Bouterse om de macht weer over te dragen aan de burger. Hij is een tijdje offline geweest, maar achter de schermen was hij natuurlijk bezig met zijn zetten.

  In 2010 heeft de NDP de concurrentie verpletterend verslagen. In 2015 haalde de NDP ook de meerderheid. In 2020 zullen we zien. Ik heb meer vertrouwen in Bouterse omdat ik het idee heb dat hij een nationalist is. Dat kan ik niet zeggen van de leider van de VHP. Want de sporen kun je nagaan. Dus liever vallen en opstaan, hier en daar correcties plegen en zien we wel wat de bevolking haar keuze is aangaande de komende verkiezingen.

  Als de bevolking zegt van sorry hoor, iemand anders, no soy una problema para mi. We praten over de vooruitgang van Suriname, niet Bouterse.


  Maak melding
 13. Zo gezegt eerlijk ben ik eens met u enige dat we moeten hebben als suriname is eenheid. Er is geen eenheid in dit land niemand is beter dan een andere wie was de domme geweest het hun voorman arron he die de onafhanhelijk heid wou niet eens gewacht dat europa tevens het land nederland suriname op te bouwen en daarna gaan voor het beste en kijk ook nu al hoe dingen niet goed gaan nu maar toh rijdt bijna een ieder een auto en wij als suriname moeten minder gaan praten en direct uitvoeren en alles bij elkaar zetten suriname kan veel maar we onderschatten ons zelf


  Maak melding
 14. Van af 1980 zijn er duizenden Surinamers onnodig overleden ,tot nu zijn de gevolgen van de staatsgreep voelbaar .

  Bo Bo Bouterse is gewoon een brandstichter samen met de andere beleid makers van NDP .

  Men probeert de Revolutie te verbloemen maar de gevolgen zijn goed te zijn .

  De verkiezing van 2015 heeft men na 20 dagen tellen van de stemmen bekend gemaakt dat men 26 zetels heeft gewonnen .

  Kan men niet tellen in Suriname maar 2300000 stem kaarten in 20 dagen dat noemt men eerlijk verkiezing .

  Nergens op de wereld bij men zolang met een uitslag van een verkiezing ,met dank aan Cilos en Miranda is de verkiezing zo uit gekomen .

  Wij van de Oppositie hadden geld achter geladen bij de Centrale Bank van Suriname .

  NDP laat niets achter alleen schulden en Ruzie onder de bevolking groepen .

  Vorige eeuw heeft men de weg van Zanderij naar Apoera 450 KM laten aanleggen kosten 5 srd .

  Wij van de Oppositie zouden nu de weg van Nickerie naar Apoera laten aanleggen .

  Brandstichters zijn jullie in NDP politieke liegers zijn jullie en gierigheid .

  Daarom is NDP alleen een regering gaan vormen ,gierigheid dat leeft in NDP .


  Maak melding
 15. Wat heeft de VHP gedaan toen zij aan de macht waren. Kan iemand mij dat vertellen want ik op dit moment niks vinden op het internet waarin de VHP iets belangrijks heeft gedaan voor de Surinamers. En daarmee bedoel ik alle Surinamers en niet alleen de Hindoestanen die de VHP gebruikt als stemvee


  Maak melding
 16. 😂😂😂
  Hij is zeker goed in blowjob
  Allemaal eigenbelang en t volk voor de gek houden
  Hij wil zeker ook gratis gaan reizen door de hele wereld


  Maak melding
 17. Typisch gedrag dat alsmaar naar het verleden kijken. Tis bekend welke bevolkingsgroep dit gedrag dag in dag uit vertoond.
  Is er ooit een VHP regering geweest? De VHP heeft met andere partijen samen geregeerd, maar altijd met een creool als president. Die ene keer dat de VHP wel de verkiezingen had gewonnen en een hindustaan dus president van Suriname had en moeten kunnen zijn, was dat uit handen gegeven en werd toch een creool president.
  Alle goede en slechte daden worden toegedicht aan de persoon die toen president was. Dus als de
  VHP goede en belangrijke dingen voor Suriname en de bevolking heeft gedaan, gaat de eer naar de toen zittende president.

  bouterse zal de geschiedenis ingaan als de slechtste, de meest onbetrouwbare en corrupte president van Suriname.

  ,


  Maak melding
 18. @ pakiratigri 4 oktober 2018 at 15:48
  “Suriname heeft haar historie……”

  U vergeet grote delen van de historie:
  1>> De staatsgreep vlak voor verkiezingen voor een eng eigenbelang van militairen die niet met de baas door de deur konden en een nog betere positie wilden.
  2 >> Een staatsgreep die uit monde in een revolutie die haar eigen kinderen op at (Hwaker/Rambocus en 16 burgers liquideerde) en er een puinhoop van maakte waardoor dfl 500.000.000 die in het west suriname project gestoken was verdampte en dlf 500.000.000 noodhulp die Nederland overmaakte ook verdampte.
  3 >> Na 7 jaar gedoe mochten de oude partijen het weer oplossen met bevel Bouterse op de achterbank.
  4 >> De eeste jaren burger regime zijn verloren gegaan aan de binnenlandse oorlog waar in Boutere en Brunswijk in een wedstrijdje ver plassen het hele binnen land geruïneerd hebben oa, de landbouwbedrijven Phedra, Victoria en Pattamacca en de infrastructuur zijn geruineerd.
  5 >> Na 12 jaar afbreuk door Bouterse I is het ondoenlijk in 4 jaar de zaak te saneren en op orde te krijgen,
  6 >> Na 4 jaar Venetiaan I nam via list en bedrog Bouterse/Wijdenbosch het over. het gevolg was dat economische kaalslag en de 2 bruggen waarvoor de bauxiet inkomsten verpand waren aan Ballast Nedam en waar voor Ballast Nedam $ 30.000.000 in de zaken van Sardjoe, Wijdenbosch en Bouterse liet glijden.
  7 >> Na een helemaal gecrasht bewind Wijdenbosch heeft het jaren geduurd voordat het land weer aan opbouwen toekwam. Venetiaan II was vanwege haar sobere beheer in 2005 niet populair en moest helaas zaken doen met AC combinatie en Somo.
  8>> Tussen 2000 en 2010 is een wereld prestatie geleverd door een regering die de schulden saneerde, de munt op orde bracht, economische groei bracht (BNP van $ 1.500.000.000 naar $ 4.500.000.000), Staatsolie gereed maakte voor de toekomst, Dalian II en Dalian III uitvoerde en Balian IV voorbereid had, de grootste deviezen reserve ooit had opgebouwd, de kredietcrisis verwerkt had, De Newmont deal op een haar na gereed had, ofwel perspectief gecreëerd heeft.
  9 >> wat is daar van over na 8 jaar Bouterse, alleen praatjes en niet gerealiseerde projecten danwel schandalen zoals carifesta, naschoolse opvang, asfalt gabriek, cassavefabriek, ziekenhuizen in problemen, schuld die met 700% gestegen is tot 1005 van het BNP. Staatschuld als grootste post op de begroting, daling van het BNP met meer dan 30%.

  Pakiratigri hier voor in een notendop de geschiedenis van Suriname van de afgelopen 43 jaar. Elke keer als Bouterse iets ging doen gleed het land naar grote diepte. Zo diep dat het vrijwel niet te herstellen is.
  Kunt u het voorgaande weerleggen.


  Maak melding
 19. Een ieder die zich ervoor leent om deze regering / NDP en consorten te steunen is medeplichtig aan het economisch en moreel verval van Suriname. Het moreel bij deze mensen is zeer laag en is tegen het besef in dat men te maken heeft met 1 persoon met de naam DDB, de zogenaamde volkspresident, die slechts zijn eigen belang dient. Veroordelingen voor genocide/ moord, de december moorden in 1980 en grootschalige drugspraktijken, corruptie, nepotisme en verdeel- en heerspolitiek als wel leugen en bedrog typeren deze ziekelijke en narcistische persoonlijkheid. Wie dit niets zegt of nog niet inziet en dit kankergezwel laat voort woekeren is logischer wijs geen knip voor de neus waard. Deze mensen zijn dan ook slechts bezig om het eigen belang te dienen en kunnen dus geen respectvolle Surinamers genoemd worden. ( Poderoso caballero es Señor dinero of te wel Meneer geld is een machtig ridder en een machtig ridder is meneer geld) Het meest pijnlijke is echter hierbij dat de samenleving moreel gezien door deze mensen verder wordt verziekt om wille van het eigen gewin en dus afhankelijk blijven van deze omhoog gevallen proleten. Triest is ook dat voor en tegenstanders van dit regime met agressie tegen over elkaar komen te staan. Niet in staat zijn om een gezonde discussie te kunnen voeren, zodat het gezond verstand kan blijven prevaleren. Suriname 2018 Quo Vadis.


  Maak melding
 20. Een jaarrede moet realistisch zijn en dat is de jaarrede 2018 van ddb niet.

  Wat heeft het Surinaamse Volk hieraan? Wat moeten ze verwachten over hoe ze met hun leven en van die van hun kids verder moeten. Alleen maar onzekerheid.

  Een jaarrede van vlees noch vis. Dit zie je ook bij veel ongeschoolde mensen die hun leven niet plannen en er op los leven, geen doelen voor ogen en ook niet hoe ze dit moeten opzetten. Kennis en ervaring ontbreekt. Hoe is het mogelijk dat een president dit verkoopt aan het Surinaamse Volk? Boeng (s)Tory!

  Waar moet het heen met het land als de president dit zelf niet een goed uitgewerkte realistische jaarrede aan het Surinaamse Volk kan geven en te zien hoe het land er voor staat, wat de doelen zijn die gerealiseerd gaan worden, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 21. Allen!! I’m back to the City and are in the middle of this website!! Van harte gegroet!!!!

  RobG, Paraman, en vele soortgenoten, I’m in de Town!!

  @@ Jaco Zwartmans fawaka mi brada???? Mi de ete!!! Was op de zwarte lijst van waterkant.net!!! Men vond dat ik te ver ging met mijn oprechte reacties!!

  Na soso bung tori.

  Allen een prachtige dag toegewenst!!!

  Wiep- Ding


  Maak melding
 22. Balesar over corruptie Nieuw Front: één groot feest
  8 november 2014 53
  PARAMARIBO, 8 nov – Ex-minister Dewanand Balesar van Openbare Werken, OW, zegt dat er behoorlijk geknoeid is met publieke middelen tijdens de laatste regering van het Nieuw Front. Het was één groot feest waar velen aan deelnamen.

  Het partijgebouw van zijn politieke partij, VHP, kreeg een verfbeurt. OW draaide voor de kosten op. “Er is veel meer, Sardjoe (Ramdien Sardjoe, ex-voorzitter van de VHP, red.) moet de laatste zijn die er over praat”, zei Balesar in het actualiteitenprogramma Bakana Tori. “We waren van één partij, maar gunden elkaar niets.” Dat zou ook de reden zijn voor zijn uiteindelijke aanhouding en veroordeling voor corruptie. Ook de aanleiding had met emoties te maken.

  Het moest een soort revanche zijn van procureur-generaal Subhas Punwasi. “In januari 2010 kwam procureur-generaal Punwasi bij mij op kantoor om te vragen dat zijn erf werd schoongemaakt. Personeel van OW is gaan kijken en ze zeiden dat het niet gedaan kan worden, omdat het een privé terrein betreft. Prompt vier maanden later ontstond de kwestie (corruptie op OW, red.) en zei de procureur-generaal: ik ga hem opsluiten”, aldus Balesar.
  Von poepenheuvel
  4 oktober 2018 at 10:06


  Maak melding
 23. Beseffen de politici wel hoog de nood is?
  Ik denk het niet.
  In de meest optimistische scenario neemt de staatsschuld weer verder toe (immers het tekort bedraagt SRD 200 miljoen)
  Sorry boys, jullie kunnen het niet. Dit is geen schande. Als je iets niet kan dan je het niet klaar is kees.(of welke naam je ook prefereert) Jullie hebben het al vele jaren geprobeerd. Het is van kwaad tot erger geworden en dan nog durven te zeggen dat je het wel kan. Hou op.
  Zodra het te heet wordt onder de voeten vlucht de zwakke en maakt hij gebruik van het Engels of Surinaams. Hier begint men te schelden
  In Engeland gaan ze dansend het podium op
  Dit geld zal geleend moeten worden tegen hogere rentetarieven.


  Maak melding
 24. Kritiek leveren mag,maar draag oplossingen aan.

  Chan ik heb enkele vragen :

  Waar is je veiligheidsplan.
  Waarom de arrogante houding tegen over journalisten op de stoep voor het regeringsgebouw.
  Waar is de verdwenen coke.
  Was jij niet de man die doodstraf wilde invoeren.
  Waarom was de weg waar je woont te Lelydorp afgesloten tijdens je ministerschap
  Waarom loop je nu zonder lijfwachten bij je meet the people
  Waarom ben je uit de boot gesprongen in de Suriname rivier
  Waarom vertel je niet eerlijk over Siegie bai
  Waarom heb je die jongen voor zijn moeder dood geschoten
  Waarom ga naar het binnenland om awasa te dansen


  Maak melding
 25. CAN DO THE JOP BOUTERSE WAT BEN JE LAAG GEVALLEN LOOP JE NU MET OBAMA DENK WIJSEN HOE DOM DENK JE DAT DEZE VOLK IS LEES MIJN LIPPEN , AKABA LOES ADANG.


  Maak melding
 26. Niemand wil een partij aande macht in Su die de witte man zijn reet lik die tijden zijn voorbij,ze moeten eerst diepbuigen vr ze weer voet aan wal zetten in Su,wanneer gn zij het beseffen dat ned niet de wereld is,hebben zij dan nog steeds niet door dat de machtsverhoudingen in de wereld aan het veranderen zijn,Europa is een oude blok beton vol nostalgie en dat zal het blijven,de toekomst ligt in zuid Amerika Azië en afrika knoop dat goed in jullie oren daar liggen de grondstoffen die men zo hard nodig heeft in de wereld Europa is oud en vergrijst in snel tempo en is ten dode opgeschreven er is geen redden meer aan


  Maak melding
 27. Europa’s redding is weer aansluiting zoeken bij Azië ,als 7 continent is dat een hersenspinsel van de witte man,zoals ze de domoren gehersenspoeld hebben om niet er achter te komen dat ze bijna alles gekopieerd hebben van anderen hun bijdrage aan de wereld was stelen liegen en bedriegen aan al dat alles komt er langzaam een eind beware of That


  Maak melding
 28. @ Von poepenheuvel 4 oktober 2018 at 19:57

  “Balesar over corruptie Nieuw Front: één groot feest”

  Balesar een goed voorbeeld hij en Gilds zijn onder Venetiaan betrapt, veroordeeld en de cel in gegaan.
  Die prestatie was voor Bouterse genoeg om beide heren functies te geven. Beter gezegd een betrouwbaardere zegsman is er niet te vinden of Front iets te verwijten.
  Bouterse heeft belooft de halve VHP op te sluiten ondanks getuige en ervaringsdeskundige Balesar is er nog niemand aangeklaagd.


  Maak melding
 29. Jojo j vergeet 1 ding Balesar is opgeofferd en niet Venetiaan heeft daarvoor gezorgd denk aan de gescheiden machten de opdracht kwam vanuit de PG een en al rancune gt dat stuk weer goed lezen ,de echte dieven lopen nog steeds vrij rond


  Maak melding
 30. Venetiaan was wel president maar deed niets,de opdracht om een onderzoek in stellen tegen Gilds kwam uit Nederland omdat hij geld ging witwassen voor zijn neef die in Nederland werd gepakt en alles opbiechtte


  Maak melding
 31. Kritiek leveren mag,maar draag oplossingen aan.

  Chan ik heb enkele vragen :

  Waar is je veiligheidsplan.
  Waarom de arrogante houding tegen over journalisten op de stoep voor het regeringsgebouw.
  Waar is de verdwenen coke.
  Was jij niet de man die doodstraf wilde invoeren.
  Waarom was de weg waar je woont te Lelydorp afgesloten tijdens je ministerschap
  Waarom loop je nu zonder lijfwachten bij je meet the people
  Waarom ben je uit de boot gesprongen in de Suriname rivier
  Waarom vertel je niet eerlijk over Siegie bai
  Waarom heb je die jongen voor zijn moeder dood geschoten
  Waarom ga naar het binnenland om awasa te dansen


  Maak melding
 32. Tsjonge jonge,..wat een gehuil,en gescheld hier,..hoe meer jullie hier haat zaaien,HOE GROTER DE NDP GROEIT,..Knoop dat maar goed in jullie grote…BOERIEKIE-EZELSOREN. NDP gaat in 2020 glansrijk ZEGEVIEREN.


  Maak melding
 33. Von poepheuvek.
  Venetiaan heeft minimaal het OM ongehinderd haar werk laten doen.
  Bouterse hindert het OM
  Bouterse roept dat hij de Halve VHP laat opsluiten
  Bouterse neemt veroordeelde ec ministers in dienst.
  Bouterse laat CLAD rapporten in de kast liggen.
  Bouters zegt zelfs on Ocer dat hij weet wie bij de NDP met pakketten frauderen maar dekt dat toe met zand er over.
  Bouterse laat toe dat Gopi, Abrahams, Sidoel, Graanoost, Sibilo, schoonzoon van Abrahams naschoolse opvang profiteurs, etc ontkomen aan de rechter.


  Maak melding
 34. Wat was de koers onder venetiaan waar is dat goud van de centrale bank , lul nu niet uit je nek spijkers op laag water zoeken . dat was zijn job ddb


  Maak melding
 35. Bouterse en Santokhi zijn van dezelfde kaliber, geen van deze twee heren zijn de politieke arena ingestapt met kennis van de politiek. Met een Santokhi aan het hoofd zullen we dingen meemaken in dit land. Van militaire staat naar een politiestaat zal niet eenvoudig zijn. De genadeslag is volgens mij niet ver meer.

  Santokhi is een papkindje zo niet een watra pa pa. Is een machtswellusteling, heeft slechte bedoelingen met dit land. Dit zie je zo aan die man zijn handelingen en uitspraken. Wat met Jarien Gaddem en Liesdek Clarke met Jagernath Lachmon van de V.H.P is gebeurd mag niet meer plaats vinden. De tijd van de djoeta broso mag ook niet terug komen. Hindoestanen zijn kuddedieren ze accepteren maar blijft een kuddedier. Sam Dopey Rusland en Guno Castelen zijn die twee (laatste hoop) gelukzoekers.


  Maak melding
 36. Zolang het overgrote deel van het volk van Suriname zo stom is om hetzelfde te doen als in heel Afrika ( stemmen op iemand die, met zijn handlangers, het land kaal plukt) zal het niet goed gaan met Suriname. Iedereen in Su rijdt een auto, maar sommigen hebben grote problemen om hun energierekening te betalen en/of schoolgeld voor de kinderen. En zo zijn er meer voorbeelden waar sommige gezinnen in Su mee te kampen hebben.


  Maak melding
 37. Wow die Santokhi ofwel de tokkie of wel de grootste zigeuner van Suriname.
  San je bent niets anders dan de grootste crimineel die in Suriname vrij rondloopt. De VHP en NF idioten moeten jullie nooit meer geloven. VHP NF heeft de Surinamers dusdanig getergd dat zij noodgedwongen weer eens na vele jaren op Bouterse gingen stemmen. He san Hoe komt het dat het allemaal zover is gekomen?

  De grootste ellende in Suriname is gestart in 1992….toen VHP en NF aan het roer stonden.
  Corruptie en machtsmisbruik heeft sinds 1992 dusdanige vormen aangenomen dat er complete criminele netwerken zijn ontstaan in Suriname binnen de rechterlijke macht. Het begon allemaal met rechter Frank Truideman…….die ten val kwam als rechter, die samen met zijn zoon die advocaat was, Regilian Truideman.
  Vader en zoon waren jaren bezig met fraude en corruptie binnen het rechterlijke macht. Plots ging de zoon dood, naar verluid was het zelfmoord. Vaderlief, Frank Truideman was plots zielig en hij mocht doorgaan als advocaat in Suriname. Ha ha……dus al die rechters die door Frank Truideman waren opgeleid tijdens de stage moeten aldoor uitspraken doen in meest geruchtmakende zaken waarbij Frank Truideman bijna altijd met verschillende zaken in gelijk werd gesteld. Voor 1992 en uiteraard tot heden………vooral buitenlandse investeerders werden hier de dupe van omdat zij werden opgelicht/bestolen of vermoord hangende de rechtszaken. Hierdoor zijn vele investeerders uit Suriname vertrokken en Suriname is steeds dieper de stront ingezakt. mr Ombré van het Hof was eveneens een van de leden van het crimineel netwerk binnen de rechterlijke macht. Zo hadden de gedupeerden geen kans van slagen met succes hun gelijk te halen.

  VHP NF….deze honden waren aan de macht in Suriname en hebben de gevallen engel, Frank Truideman door laten gaan als advocaat en het resultaat is….dat het rechtspraak letterlijk op losse schroeven stond, al vele jaren. Anno 2005 waren de schroeven al geheel los en onvindbaar. En nu schreeuwen deze zelfde idiote honden dat Bouterse zo slecht zou zijn voor Suriname?????. Pure omgekeerde wereld….alsof fraude en corruptie sinds het bewind van Bouterse ontstaan zou zijn???.

  Suriname moet af van VHP en NF, deze partij mag van mij verbrand worden.
  Mensen, vergeet niet 1992 -2018…… het zijn 26 jaren en dan moet u nog nagaan dat Truideman pas in 1992 is gesnapt … als corrupte rechter. Dus was Truideman al veel eerder in Suriname bezig om de boel te bedonderen. Dus kunnen wij stellen dat het minimaal 30 jaar is dat de Surinaamse rechtspraak in de tang is van de enige echte gevallen duivel, de ex rechter, nu advocaat.. FRANK Truideman.

  Erg zonde voor een land dat een levende paradijs is, misschien wel de mooiste land in de wereld…maar helaas…………


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES