PALU: Niet de regering, maar het volk van Suriname doet goede job

14
Suriname moet dreigend 'mislukte staat' predicaat zien te ontkomen

PARAMARIBO, 4 okt – Het volk van Suriname, en niet de regering, doet een goede job. Dit stelt oppositiepartij PALU in reactie op e jaarrede van president Desi Bouterse. Dat het staatshoofd zich met zijn slogan ‘Yes, we can do the job’ op de borst slaat, is een misser. Het is het volk dat “een goede job” doet door het hoofd boven water te houden. In sommige gevallen slagen Surinamers er zelfs in vooruit te komen. En dat niet dankzij, maar ondanks krakkemikkig regeerbeleid.

De rol van de Surinamer zelf in de overleving van de samenleving, wordt miskend in de jaarrede. Er wordt hard gewerkt. “Wat de regering zou moeten doen, is dat ondersteunen en nieuwe impulsen en richting geven aan ontwikkeling waar alle Surinamers bij gebaat zijn. Helaas heeft dat er bij deze regering, die volledig NDP is, kennelijk nooit in gezeten, anders was het er al uit gekomen”, stelt de PALU.

Dat Bouterse ondernemers nu de hemel in prijst, is kennelijk meer uit noodzaak. Het neemt niet weg dat het aan het Surinamers zelf te danken is dat er stand wodt gehouden. “We moeten inderdaad trots zijn op de Surinaamse ondernemers die zijn overgegaan tot succesvol investeren, ondanks de financiële crisis die veel langer dan nodig doorsuddert door het gebrek aan beleid”, aldus de PALU.


14 REACTIES

 1. Leuk te vernemen dat de PALU erkent dat het volk de Surinaamse regering representeert. Het lijkt er sterk op dat ze het in een andere context bedoelen , maar helaas pindakaas. Van harte bedankt PALU voor de erkenning en daarmee gepaard gaand compliment.


  Maak melding

 2. Wat de regering doet { regering verklarings } is wat ik zou willen en niet anders kan noemen:
  {F}Viesti Prodo …. PRONKEN MET ANDERMANS VEREN !!!!

  Eenvoudig gezegd: MM Desire Delano Bouterse wil in de regeringsverklaring doen voorkomen alsof zij…. de regering …. de Particuliere Intiatieven …. finacieel en anderszins … zodanig gestimuleerd hebben …. waardoor er … mondjes maat … positieve resultaten geboekt worden.

  Bermregering: SHAME ON YOU !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Allen!! I’m back to the ground!!

  @@ Jaco Zwartmans fawaka???? Mi de ete!!! Was op de zwarte lijst van waterkant.net!!! Men vond dat ik te ver ging met mijn oprechte reacties!!

  Na soso bung tori.

  Allen een prachtige dag toegewenst!!!

  Wiep- Ding


  Maak melding

 4. pakiratigri

  4 oktober 2018 at 13:10

  Leuk te vernemen dat de PALU erkent dat het volk de Surinaamse regering representeert. Het lijkt er sterk op dat ze het in een andere context bedoelen , maar helaas pindakaas. Van harte bedankt PALU voor de erkenning en daarmee gepaard gaand compliment.

  =================================

  Als je echt geeft om het surinaamse volk dan neem je afstand van Bouterse en zijn NDP.


  Maak melding

 5. Paars heeft NIETS gepresteerd , al VELE JAREN lang !

  Nu plotseling Mega-plannen plus GATENKAAS-
  BEGROTING, die Opa D wel gaat realiseren ??????

  Maak dat Bubu Bit Sjorie wijs !!!

  Er moet een internationaal scheikundig/natuurkundig
  onderzoek komen in Sranan, daar is het wonder geschied :

  Paarse machthebbers laten ALLE Geld, Goud, Miljarden
  Bankbiljetten, Valuta, Hout, Bauxiet, Mensenrechten, VERDAMPEN !

  De hele wetenschappelijke wereld stelt een onderzoek in
  naar dit PAARSE SURINAAMSE VERDAMPINGS-WONDER !!!

  PS : SRANAN heeft inmiddels wel twee DUIKBOTEN geoogst !!!!!


  Maak melding

 6. @ pakiratigri 4 oktober 2018 at 13:10
  “Leuk te vernemen dat de PALU erkent dat het volk de Surinaamse regering representeert.”

  U leest iets wat nergens in het artikel geschreven staat. De essentie is juist dat de regering het volk miskent.
  Het ziet er naar uit dat de NDP in een eigen bubble leven en hun schijnwereld in takt proberen te houden. In november komt er een nieuwe kieswet die de verkiezingen naar de hand van Silos van Dijk en Abrahams moet gaan zetten.
  Brokopondo wordt op 01.01.2020 verpond zo dat de verkiezingskas van de regering (lees NDP) vol zal zitten.
  Sardjoe heeft dat reeds aangekonding dat Brokopondo op 01.01,2020 in een “staats”onderneming ondergebracht gaat worden. Die staats onderneming kan gezien de inkomsten $ 50.000.000 plus/jaar van de staat Suriname en de kosten $ 12.000.000/jaar op 02.01.2020 $ 400.000.000 lenen en omzetten in Rijst met Bruine bonen plas Kip voor een dan heel hongerig land,


  Maak melding

 7. Vroeger in de jaren 60, 70 van de vorige eeuw was het straatbeeld in de Saramaccastraat, Jodenbreestraat precies zoals op de foto. Er werd in de jaren 70 en erna van de vorige eeuw en nu hard gewerkt om dit beeld van mensen die op straat zoals op de foto te zien te bestrijden.

  Door de slechte economische situatie sinds jaren 80 van de vorige eeuw en de jaren er na, nu in de één en twintigste eeuw is dit weer troef in Suriname.

  Aan de ene kant vind ik dat dit straatbeeld niet thuis hoort in Suriname, maar noodtoe tja sranansma bakka ondro balkon op trottoirs foe zsoekoe wan libie op straat.

  Sari (s)Tory, voor een land met zoveel grond, landbouwmogelijkheden en toch dit verschijnsel, dat maar een tipje van de sluiter.

  Als het arme en uitgemergelde Surinaamse Volk die dit ondergaat, zoals het iedereen treft, zullen ze heel kritisch moeten zijn, rationeel moeten zijn, logisch nadenken en de juiste beslissing moeten nemen op 25 mei 2020. Surinamers, jeugd van Surinamers, Hosselaars, Wakkaman, Moesje, Oom, Mai, Bai, Oemoe, Boeroe, Djoe, Moksi, Ingie, Dogla, koelie, Negre, pernasiesma, Java, ingiesma, kampongsma, dessasma, pernasiesma, N’djuka, sma fa liba, sma foe bakka da(n)m, et cetera. Kijken jullie naar je leven, wat is uw doel?, hoe wilt u leven?

  U deel van het Surinaamse volk zal de juiste beslissing moeten nemen voor een betere leven, voor u zelf, us gezin, kids, grootouders, als het gaat om de juiste politieke partijen, de democratische rechtsstaat, veiligheid, rust, orde, de Trias Politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechtermijke macht, internationale verdragen, mensenrechten, vrijheid, vertouwen, investeerders, werkgelegenheid, welvaart, welzijn, ontwikkeling enz in Suriname, (inter)nationaal. zie die leiders met die competenties, kennis en ervaring en die goede relaties met het buitenland kunnen brengen.

  Zware criminelen met misdaden tegen de menselijkheid horen in de gevangenis te worden opgesloten (inter)nationaal.

  Ben Ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Palù Palù de Jos bosi partij die eigenlijk met hun 300 stemgerechtigden uit coronie niet in het parlement hoort ,maar ach in 2020 behoren zij tot het verledentijd anders moeten zij haast maken met de grootst opgezette leguanen farm,hoe ver zijn ze,wanneer gn ze exporteren toch iets om trots op te zijn,allemaal biologisch Palù verwacht veel inkomsten binnen te halen,wij hopen het ook voor ze


  Maak melding

 9. Op een school in Balona heeft een leerkracht laten zien dat je aan deze overheid niks hebt. Die regering in
  Suriname bestaat voor een groot deel uit een stelletje zwalkers zonder idee van hun route. Ze doen maar wat.
  President, elke dag zijn wij steeds weer een dag dichter bij mei 2020


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.