woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijDiploma uitreiking grootste theologische opleiding in Suriname

Diploma uitreiking grootste theologische opleiding in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 okt – De Stichting Evangelical School of Theology (EST) is de grootste theologische opleiding in Suriname. EST biedt sinds 2003 deeltijd theologische opleidingen aan op middelbaar en bachelor niveau. Op dinsdag 30 oktober zullen in een plechtige bijeenkomst zo’n 18 studenten van de middelbare opleiding, de basis theologische opleiding, hun certificate in biblical studies in ontvangst nemen. Daarnaast ontvangen de eerste 4 geslaagden van de vernieuwde opleiding HBO bachelor in theologie hun propedeuse.

EST wil door middel van Bijbels en theologisch onderwijs, onderzoek en publicaties de evangelische beweging versterken en verdiepen. De school biedt, aan mannen en vrouwen die zich willen bekwamen tot de dienst in de gemeente en de samenleving, verschillende theologisch studies aan. In al haar activiteiten beoogt zij de eer van God en de dienst tot de naaste.

De doelstelling van de verschillende onderwijsprogramma’s is naast het doorgeven van kennis en het trainen tot verschillende vaardigheden ook het scheppen van een kader ter bevordering van een christelijke levenswandel. Al het onderwijs van de EST moet uiteindelijk dienstbaar zijn aan de gemeente.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. O moro “bijbelkenners opgeleiden” in het land. o-moro corruptie nanga roofmoorden. Straks gaan ze bij de Overheid solliciteren met een “bachelor of Drs” diploma als deskundigen net zoals Brunsie , zijn bek niet kan open doen bij belangrijke zaken !!


  Maak melding
 2. ” MIJN Volk gaat te gronde door het gebrek aan kennis. Omdat gij de kennis verworpen hebt, verwerp IK u, dat gij geen priester meer voor MIJ zult zijn; daar gij de Wet van Uw GOD vergeten hebt, zal ook ik Uw Zonen vergeten ” Hosea 4 : 6 ,Shalom


  Maak melding
 3. Op deze cursussen wordt er maar eenzijdig les gegeven. Spreek vaak met bijbelstudenten en leraren waarvan de algemene kennis van de bijbel en het christendom minimaal is. Bijvoorbeeld dat de evangeliën vele jaren nadat Jezus geleefd zou hebben geschreven zijn. Dat het verhaal over de apostelen pas 200jaar nadat Jezus geleefd zou hebben ter sprake kwam. En heel veel meer.


  Maak melding
 4. @ Johanlal, er is veel verborgen en geschiedvervalsing door de RK Kerk en anderen geweest…….er zijn meer vragen dan antwoorden maar alles zal geopenbaard worden, zegt de Bijbel…..in de geschiedenis van Aehiopië ( oudste Christelijke land ter Wereld ) zijn ook vele antwoorden…….zoek en gij zult vinden, Shalom


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES