maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenNatuurDierenbescherming Suriname brengt shirt uit vanwege Dierendag

Dierenbescherming Suriname brengt shirt uit vanwege Dierendag

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 okt – In verband met Werelddierendag vandaag 4 oktober lanceren Stichting Dierenbescherming Suriname (DBS) en Readytex N.V. wederom een bijzonder nieuw DBS T-shirt. Het shirt, dat op 7 oktober wordt gelanceerd, is voor de verkoop en met de opbrengst wordt het werk van de Dierenbescherming ondersteunt. En net zoals bij de laatste 4 ontwerpen, is de print van dit T-shirt een ‘original design’ ontworpen door een beeldend kunstenaar aangesloten bij Readytex Art Gallery. Na de kunstenaars Rinaldo Klas, Sri Irodikromo, Dhiradj Ramsamoedj en Kit-Ling Tjon Pian Gi, was nu de beurt aan Reinier Asmoredjo om zijn creatieve talent aan het werk te zetten. Hij is daarmee verantwoordelijk voor het ontwerp dat op het T-shirt komt dat ter gelegenheid van Werelddierendag wordt uitgegeven.

Reinier gebruikt in zijn ontwerp de prachtige karakteristieke kop van de papegaai, afgetekend tegen een gestreepte achtergrond die symbool staat voor de tralies van een kooi. De papegaai is in Suriname immers ook een zeer gewild huisdier en helaas daardoor ook een bedreigde diersoort. Het is dan ook toepasselijk om in verband met Werelddierendag aandacht te vragen voor de manier waarop deze mooie dieren gevangen en opgesloten worden, vaak met wel tientallen in een kleine kooi. Eenieder heeft dat trieste beeld vast wel een keer ergens langs de weg gezien. Dit mag en kan zo niet langer doorgaan! Met dit speciaal ontwerp, hoopt de kunstenaar bij de kijker niet alleen bewondering, maar ook bewustzijn en respect voor deze bijzondere vogel op te roepen.

Dit 14e T-shirt van de DBS met origineel kunstontwerp van Reinier Asmoredjo is weer een prachtige aanvulling voor de collectie van elke dieren- én kunstliefhebber. Met uw aankoop levert u een belangrijke bijdrage aan het werk en het voortbestaan van de stichting. Het wordt voor de DBS steeds moeilijker de kostbare zorg van de dieren in het asiel te dragen, en de steun van de gemeenschap is dus essentieel. We maken er op zondag 7 oktober dus een gezellige dierendag van en hopen met uw hulp, de fundraisingspot flink te kunnen aanvullen. Naast de uitgebreide boekenmarkt en het nieuwe ‘original design’ T-shirt van Reinier Asmoredjo, bent u er ook terecht voor heerlijke lekkernijen, tal van andere spulletjes en verschillende leuke activiteiten. Uiteraard kunt u op deze dag ook uw nieuwe huisdier in het asiel uitzoeken en adopteren. De DBS en alle huidige en toekomstige viervoetige inwoners van het dierenasiel rekenen op uw steun!

DBS viert Werelddierendag op zondag 7 oktober in het dierenasiel tegenover de Paramaribo Zoo van 9:00 tot 14:00 uur. Daarna zijn de T-shirts vanaf maandag 8 oktober tevens te verkrijgen bij Readytex aan de Maagdenstraat 44-48.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Misschien kunnen jullie ook i.v.m. dierendag een shirt uitbrengen met Bouta en zijn Rovers.Deze beesten verdienen ook een plek. stelletje paarse kakkerlakken


  Maak melding
 2. Hahaha😂😂😂😂
  Lachwekkend allemaal daar in Suriname
  Dierendag 😂😂😂🐷🐷
  Als ik in Suriname zou wonen dan zou ik eerst me zelf beschermen tegen al die criminelen en die zuiplappen in t verkeer


  Maak melding
 3. Soorten ratten – hoe herkent u een rat?
  Ratten zijn er in verschillende soorten en maten. Ratten zijn zoogdieren en behoren tot de categorie ‘knaagdieren’. Ratten behoren meestal tot het geslacht Rattus. De onder consumenten meest bekende soorten ratten zijn de bruine rat en zwarte rat.

  Hoe herkent u ratten?
  Veel consumenten zien geen verschil tussen muizen en ratten. Wie echter goed kijkt kan een muis wel van een rat onderscheiden. Het belangrijkste verschil is dat ratten groter zijn dan muizen. Daarnaast hebben ratten relatief kleine oren die verder achter op de kop staan. Ratten zijn ook intelligenter en brutaler dan muizen. Komt u een diertje tegen dat groter lijkt dan een muis, dat spitse oortjes heeft en minder schuw is, dan is de kans groot dat het een rat betreft.

  Maar, maar grootmoeder ,waar is de paarse rat vroeg roodkapje? ”Die is hier “zei grootmoeder en vrat Roodkapje op. En toen leefde grootmoeder heel lang en gelukkig.


  Maak melding
 4. Wat raar, het gaat serieus over een dierenasiel die wat steun wil, wat een goede daad is, die mensen helpen dieren in nood
  Wat gebeurd hier, is echt raar, ze vinden het nodig om zelf een onschuldig kreet, voor dieren ruzie te maken ,Jullie zijn van het padje af.


  Maak melding
 5. Sommige Surinamers horen ook achter slot en grendel thuis. Wat zij met dieren doen, valt onder dieren mishandeling.
  De gasten die dit soort dingen doen zijn de hersenloze gasten. Nooit scholing genoten. Pak ze zelf hun vrijheid af. Dan zullen ze voelen wat het betekent om elke dag 24 uur opgesloten te zitten in een kooi.


  Maak melding
 6. Beste
  Ik ben blij met je steun, hoop dat meer mensen ons volgen.
  Heb een hoop dieren leed gezien, waar ik moeilijk overheen kom.
  Onschuldig aan een auto vast gemaakt en toen hard over de weg rijden, tot die uit elkaar was.
  Toen ik aan kwam rijden zag ik een honden poot omhoog staan met wat dijbeen er aan.
  Wat je dan denkt, mensen zeiden dat die man al op zijn donder heeft gehad, anders….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES