Politieagenten in Suriname in de knoei na beschuldigingen op internet

6
Foto: politie in Suriname

PARAMARIBO, 3 okt – Twee politieagenten lijken stevig in de knoei geraakt te zijn na beschuldigingen op het internet. De foto’s en namen van de agenten cirkelen rond via sociale media. De twee zijn werkzaam op een controlepost aan de westelijke rand van Paramaribo. Volgens een taxichauffeur hebben de twee onterecht geld in beslag genomen bij een vrouw. Of het geld ook is afgedragen aan de justitie, is niet duidelijk. De twee zouden ook drugs in het taxivoertuig hebben geplaatst. Politiewoordvoerder Humphrey Naarden vindt een grondig onderzoek op zijn plaats.

Het onderzoek moet bevestigen of weerleggen wat nu als een vuurtje rondgaat via sociale media. “Men moet niet denken dat men alles kan zeggen en beschuldigingen kan uiten naar agenten en dat de zaak daarna afgedaan is. Politieagenten hebben evenveel rechten als burgers. Ik wil dat de waarheid uit de bus komt. We kunnen geen zaken vaststellen zonder te weten wat de waarheid is”, zegt Naarden tegenover de Ware Tijd.

De taxichauffeur heeft intussen aangifte gedaan bij het Korps Politie Suriname. Hij zegt ook mishandeld te zijn op de controlepost. “Als de benadeelde zegt dat de politieagenten zaken verkeerd hebben aangepakt, moet het onderzocht worden. Ik kan er als collega niet zomaar op ingaan. Het ligt gevoelig als politieagenten beschuldigd worden. Wij wachten het onderzoek af”, aldus Naarden.


6 REACTIES

 1. Het is voor mij geen verrassing dat zulke beschuldigingen de ronde doen. Deze twee agenten zijn niet de eersten die negatief in het nieuws komen.

  Het land is door en door verziekt dus ook in het politie apparaat zijn er rotte appels.

  de Taxichauffeur heeft aangifte gedaan, het is te hopen dat het politie apparaat haar deel grondig doet.


  Maak melding

 2. Als blijkt dat de agenten fout waren zullen ze gestraft worden. Als blijkt van niet, volgen er ook maatregelen. Maar vooraf liever geen olie op het vuur gooien. Ophitsen en insinueren zijn geen paden die je moet bewandelen.


  Maak melding

 3. Dang fa dang !! We horen niets meer over de politie inspekteurs die aangehouden zijn !!
  Ook nooit meer iets gehoord ove de zaak van de ex-minister van OW, die gewoon zijn meegenomen zg door beveiligingsmensen van de Vp uit het politie bureau te kwatta of Uitvlucht !
  Ook niets meer over waarom Neede niet is aangehouden !
  Over de personen die in Oost Suriname (Moengoe) houtblokken ilegaal hadden gekapt en zouden wegsmokkelen; ook niets over de houtblokken die via Paranam ilegaal uitgevoerd zouden worden !!
  Welk forum lid heeft info over deze zaken ??
  Zelfs onze journalisten/pers durft deze zaken niet te onderzoek over het verloop !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.