donderdag, december 7, 2023
HomeFotoFranse ambassadeur in Suriname: 'zeker geen soevereine rechten geschonden'

Franse ambassadeur in Suriname: ‘zeker geen soevereine rechten geschonden’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 3 okt – De ambassadeur van Frankrijk in Suriname, Antoine Joly, weet het zeker: er zijn geen soevereine rechten geschonden tijdens de actie vorige week op de Marowijne rivier. Daarbij werden materialen die worden gebruikt voor illegale goudwinning vernietigd. Volgens Joly vond een gezamenlijke patrouille bestaande uit Franse en Surinaamse autoriteiten plaats aan de Franse kant van de rivier. “Het gebied waar deze acties plaatsvonden is ongetwijfeld Frans territorium en gezien de context valt het te allen tijde onder de Franse jurisdictie. Dit gebied is geen onderwerp van geschil tussen onze landen” aldus de ambassadeur in een formeel persbericht.

Deze patrouilles zijn al vele malen eerder uitgevoerd en tonen nog steeds de grote inzet van onze beide landen om illegale activiteiten te bestrijden schrijft hij. Joly: “De Franse autoriteiten hebben het mandaat om te reageren op onregelmatigheden die zich voordoen op Frans grondgebied en in dat kader moeten de ondernomen acties worden geplaatst, binnen deze operatie uitgevoerd onder de controle van de Franse justitie”.

Het incident legt geen enkele druk op de relatie tussen onze landen en ik kijk uit naar de versterking van onze samenwerking door onze autoriteiten en het bestrijden van de overeengekomen kwesties, aldus de ambassadeur.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

19 REACTIES
 1. Goed zo Frans Guyana korte metten maken met de vervuilers van het milieu,bandeloosheid en bantitisme in zo een milieu willen deze gasten leven waar niemand zich aan wetten en regels houden; je zag de snelle reactie van de abod,maar wanneer het om criminaliteit gt waar zij de hand in hebben dan hoor j niets van uit de abod,het zijn alleen profiteurs,alles willen zij gratis hebben een overblijfsel van de oude politiek


  Maak melding

 2. De Scalians van de Paarse partijgenoten vervuilen ons
  land en onze rivieren nog steeds !
  Met goedkeuring van HOGERHAND !

  Paarse corruptie, zelfs van de partijtop blijft
  voorlopig onbestraft !
  Zie het Ballast-Nedam-miljoenen-tjukus-dossier !

  Start ook maar direct met het uitroeien van mega-
  criminaliteit en en de mega-corruptie in Paramaribo en
  omstreken !

  NDP zwijgt als het graf daarover !!!


  Maak melding

 3. Heel goed van de Fransen
  Want die djoekas doen t zelfde in de stad zoals berovingen , verkrachting en vernieling en ga zo door
  Die djoekas moeten weer de zweep krijgen


  Maak melding

 4. Srafu je lijkt wel een papegaai niets nieuws te vertellen balas Nedam is een gepasseerd station overal in de wereld betalen de grote concerns smeergeld om een order binnen te halen,bij elke wapendeal gebeurt dat ook,wanneer wordt j volwassen,neem van mij aan zonder tjuku geen order grow up,probeer j verstand te gebruiken wanneer tien bedrijven vr een order gn,men gt altijd kiezen vr degene met de gunstige voorwaarden de vraag is welke constructie ga gevruiken om die tjuku in ontvangst te nemen zonder dat jou tegenstander erachter komt,vraag het aan de leiding van de vhp die zijn meester daarin


  Maak melding

 5. Balesar over corruptie Nieuw Front: één groot feest
  8 november 2014 53
  PARAMARIBO, 8 nov – Ex-minister Dewanand Balesar van Openbare Werken, OW, zegt dat er behoorlijk geknoeid is met publieke middelen tijdens de laatste regering van het Nieuw Front. Het was één groot feest waar velen aan deelnamen.

  Het partijgebouw van zijn politieke partij, VHP, kreeg een verfbeurt. OW draaide voor de kosten op. “Er is veel meer, Sardjoe (Ramdien Sardjoe, ex-voorzitter van de VHP, red.) moet de laatste zijn die er over praat”, zei Balesar in het actualiteitenprogramma Bakana Tori. “


  Maak melding

 6. Srafu over corruptie gesproken Balesar en zijn gezin is met de dood bedreigt door partijgenoot Girjasing via apintie tv als hij meer details zou prijsgeven,maar hij gt toch een keer praten het feest bedrag was 800 miljoen us dollar terwijl jullie maar blijven zeuren over misschien 1 miljoen van balas Nedam grow up kleuter


  Maak melding

 7. Weer een bewijs,hoe DOM de ABOP ezels zijn,..een grote bek op ander mans grondgebied,..en nog protesteren,hoe dom kun je zijn.jullie zijn FOUT dus BEK houden ..domme BOERIEKIES…dit moet een les voor jullie zijn,het is geen Surinaams grond gebied….GA WEER NOH ALS JE DURFT…BRUNSIE GA DAAR LAAT DE FRANSEN JE OPSLUITEN,you are on the WANTED list mie mang ,..go jo KA !


  Maak melding

 8. Het is simpel, als de Fransen zeggen het is Frans grondgebied, dan is het Frans grondgebied. Als de Surinamers er anders over denken, pech gehad. De Guyanezen denken er net zo over. Gelukkig hebben de Brazilianen genoeg grondgebied en is het deel dat grenst aan Suriname gebied dat ze weinig interesseert, dus voor Brazilië hoeft Suriname niet bang te zijn.


  Maak melding

 9. Balesar over corruptie Nieuw Front: één groot feest
  8 november 2014 53
  PARAMARIBO, 8 nov – Ex-minister Dewanand Balesar van Openbare Werken, OW, zegt dat er behoorlijk geknoeid is met publieke middelen tijdens de laatste regering van het Nieuw Front. Het was één groot feest waar velen aan deelnamen.

  Het partijgebouw van zijn politieke partij, VHP, kreeg een verfbeurt. OW draaide voor de kosten op. “Er is veel meer, Sardjoe (Ramdien Sardjoe, ex-voorzitter van de VHP, red.) moet de laatste zijn die er over praat”, zei Balesar in het actualiteitenprogramma Bakana Tori. “We waren van één partij, maar gunden elkaar niets.” Dat zou ook de reden zijn voor zijn uiteindelijke aanhouding en veroordeling voor corruptie. Ook de aanleiding had met emoties te maken.

  Het moest een soort revanche zijn van procureur-generaal Subhas Punwasi. “In januari 2010 kwam procureur-generaal Punwasi bij mij op kantoor om te vragen dat zijn erf werd schoongemaakt. Personeel van OW is gaan kijken en ze zeiden dat het niet gedaan kan worden, omdat het een privé terrein betreft. Prompt vier maanden later ontstond de kwestie (corruptie op OW, red.) en zei de procureur-generaal: ik ga hem opsluiten”, aldus Balesar.


  Maak melding

 10. Srafu check the real facts over corruptie gesproken want jullie leden van de oranje partij zijn wars van corruptie als j o.a mensen als jou en ray mogen geloven de twee grootste dieven die hun straffen hebben ontlopen en nog steeds op de payrol staan van de OW en zitting hebben in het parlement zijn Jogi en Gayadedief


  Maak melding

 11. Woi , wol, woi, a. Smeergelden sani fu ballas Nedam is een gepasseerd station; ooh noh. Ma what about a slavernijtori fu herrie; altijd weer een gedoe met mijn mensen. Volgend jaar op 01 july komt herrie weer voor de wereld janken en vertellen dat ie nu pas vrij is. DIN foeroeman disk ;dus boi go dok . Henk molenaar die lafbek DiDiBrie heeft geen durf en of puf om 1vinger te wijzen naar de Fransen. Haha a lafbek no e durf. De Fransen zijn niet dat arm en luie bevolking van Suriname. Ze laten DiDiBrie dat vervuild water zuipen; dus DiDiBrie kijkt wel uit.. Als balissar zegt dat er corruptie was in het front(VHP),vergeet men te kijken ñaar wat er wel daartegen is gedaan. De corruptielingen zijn opgesloten na onderzoek. Kijk nu naar de DIEVEN van de NDP. 1 Abrahams heeft de boel verneukt en deze loopt Frank en vrij, zoveel gestolen binnen 1jaar als minister.
  2 Melvin Houvast laat deze het CLAD rapport mbt naschoolse opvang openbaar maken dan zal meest zijn deel is geweest
  3 EBS fraude allemaal daar lopen gewetenloos door Paramaribo, ai bij het moment,waarop zij de naam van DiDiBri noemde werden deze dieven in vrijheid gesteld.
  4. Zie Jozefzoon ha ha gekochte sexboeken 8.000.000 euro weg ,nooit verder onderzoek.
  5, Verdampte goudreserves en geleende miljoenen van Hoefdraad ; ook deze loopt nog Frank en vrij rond. En zo kunnen we doorgaan. Nogmaals go dok boi. Mi kabels odiiiii


  Maak melding

 12. Glenn pengel ju fool ju sa vergelijkt balas Nedam met de slavernij ,een tamil herken ik mijlen ver dus stop be a fool,en ga j reet wassen met een koperen kan


  Maak melding

 13. Waarom moet Bouta boos zijn op de Fransen fool,gebruikt j makaken hersenen nou eens een keer ,de Fransen doen precies wat heel veel Surinamers willen het roversnest daar keihard aanpakken brunsi moest seki,wanneer het gt om criminaliteit bestrijding handhaving van de orde en het milieu vraagstuk zijn veel su voorstander dat het gebied tijdelijk aan de Fransen worden overgedragen priti deng bala ede na a taal dati deng e verstang,hoeveel keren zijn er Chinese winkels in brand gestoken,heb je de abod wat van horen zeggen makaak neen!!!!!!!laat brunsi gn klagen bij de Fransen


  Maak melding

 14. Glenn pengel alias tamil ,al die zaken die jij naar voren brengt zijn peanuts vergeleken wat jou broeders hebben geroofd vij OW vandaar dat Balesar zij het was een groot feest en velen deden eraan mee


  Maak melding

 15. Maar welk bewijs heeft Balesar en waarom heeft hij het dan niet aan de rechter overlegd? Die man kletst uit zijn nek. Hij is wraakzuchtig omdat hij corrupt is en gepakt is en probeert anderen in z’n domheid te sleuren.
  Laat hem maar het bewijs zien! Dan mag hij z’n praatjes verkopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES