zondag, april 14, 2024
HomeFoto‘PRIDE Month’ maandag ingeluid in Suriname

‘PRIDE Month’ maandag ingeluid in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 okt – Bij café Mighty Cool en Café Rossi aan de Sommelsdijkstraat in het uitgaanscentrum van Paramaribo wappert de LBGT-vlag inmiddels met de wind mee. De ‘PRIDE Month’ is maandag ingeluid bij Café Zus & Zo. Dat is de eerste officiële activiteit in aanloop naar het hoogtepunt, de PRIDE Walk op 27 oktober, gevolgd door een festival.

De Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender (LGBT) gemeenschap in Suriname organiseert gedurende de hele maand oktober activiteiten om te onderstrepen dat ze trots zijn op wie ze zijn en daar vrij voor kunnen uitkomen.

Het thema dit jaar: #beyourPRIDE.

opening
Fernandes Express
BODO Party

2 REACTIES
 1. Bigi Sma, béng taki : dat de Man de ALMACHTIGE moet bidden dat de Man in hem voorop moet lopen, en de vrouw in hem achteraan……en evenzo de Vrouw moest bidden, dat de Vrouw in haar voorop moet lopen en de man in haar achteraan…….maar die kennis van de innerlijke strijd gaat verloren door ongeloof en propaganda machines van het Babylonische systeem……”gij zult geen gemeenschap hebben met één van het mannelijk geslacht is, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw; een gruwel is het ( Lev. 18 : 22 ) Shalom


  Maak melding
 2. Gelukkig kennen we in het hindoeïsme niet het verhaal van Adam en Eva waarin Eva ten eerste uit een rib van Adam wordt geschapen (wie verzint zoiets) het is toch de vrouw die baart? , dus daarin neemt ze al een mindere positie in volgens de bijbel en wordt haar vrouwelijkheid weggehaald. Vervolgens is zij ook degene die de appel des doods eet…dus degene die aanzet tot zonde en verval.

  Op deze erfzonde is het hele christendom gebaseerd. Daarin tegen wordt in het hindoeïsme geleerd dat ieder mens een uiting is van het goddelijke. In het Hindoeïsme kennen we geen erfzonde, man en vrouw zijn gelijk beiden zijn een deel van een geheel: Shiv en Shakti .

  Ieder mens heeft dus vrouwelijke en mannelijke aspecten in zich. Los daarvan hebben we nog de theorie van reïncarnatie wat betekend dat je in elk leven een andere rol speelt. Nergens in de Veda’s, Gita, Ramayan of Mahabharat staat dat homoseksualiteit of transgenderisme een zonde is.

  Je kunt dus homo hetero of transgender zijn . Transgenders en travestieten hebben zelfs een bijzondere status . Zij worden bij bruiloften en geboortes uitgenodigd om te dansen en de nieuw geborenen te zegenen. In Suriname en Nederland hebben we de Natjania die komt dansen dat is nog een overblijfsel van die traditie. Dus leef en laat leven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES