Foto’s: De scholen zijn weer begonnen in Suriname

5
De scholen zijn weer begonnen in Suriname

PARAMARIBO, 2 okt – Het was een hartelijk weerzien van vriendinnen na de grote schoolvakantie. Ze begroeten elkaar enthousiast en haasten zich om vakantie ervaringen te delen. Voor dit meisje van de Sint Louiseschool en duizenden anderen van het basisonderwijs en het Voortgezet Onderwijs voor Junioren (VOJ) is maandag het schooljaar 2018-2019 van start gegaan.

Onderwijsminister Lillian Ferrier heeft zowel ouders en leerkrachten als studenten opgeroepen om samen te werken aan een ‘droom schooljaar’ zonder zittenblijvers, drop-outs en onnodige onderbrekingen als gevolg van stakingen.

Eersteklassers van de O.S. Balona wachten maandagochtend vol ongeduld om te horen bij welke juf ze zich mogen aanmelden. Het is hun eerste dag op de basisschool:

Kleuterjuffen hadden hun handen vol werk om ukjes op hun gemak te stellen op dag 1 van het nieuw schooljaar:


5 REACTIES

 1. Ik ben blij dat: regering, MINSTER ,onderwijsgevenden,solidaire vakbeweging, ouders, belangenbehartigers van leerlingen en overige actoren zaken die suriname geen voordeel opleveren hebben laten varen.

  Het positieve van deze houding, is , dat het meest belangrijke ( ONDERWIJS )voorrang en voortgang kon krijgen.

  PROFICIAT, HULDE ,BIG UP!!!!!!!!!!!!!!!!

  Beste surinamers nu je het licht hebt gezien is het mijn verzoek om samen ervoor te zorgen: NOOITMEER DONKER.!!!!!!!

  MET HAAT, RANCUNNE ,VERBITTERING, ONDERLINGE RACISTISCHE BEJEGENING, SCHELDEN, SABOTEREN, ANDEREN BETER
  ZIEN DAN ONSZELF, ZWEEFTEKI, VERDACHTMAKINGEN, LEUGENS VERSPREIDEN. ENZ ENZ GAAT NOOIT VOORUITGANG BRENGEN MAAR DUISTERNIS EN VERDOEMENIS .


  Maak melding

 2. In essentie geldt scholing / onderwijs als een belangrijk instrument om te komen tot persoonlijke en individuele ontwikkeling. Goed onderwijs is daarbij een ander noodzakelijk belang. Het valt of staat immers met een gedegen onderwijs en beleidsvisie naar tevredenheid van alle begunstigden. Er is geen plaats voor amateurs op dit terrein. Suriname heeft de opgelopen schade, de achterstand van de afgelopen decennia dan ook in te halen. En niet alleen maar vanwege het moreel verval.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.