Fotografen vereniging Sufov wil eigen fotohuis in Suriname

2
Fotografen vereniging Sufov wil eigen fotohuis in Suriname
Sufov ondervoorzitter Hubert Hermelijn in een interview met Apintie.

PARAMARIBO, 2 okt – De Surinaamse Fotografen Vereniging (Sufov), die dit jaar precies 25 jaar bestaat, wil een eigen fotohuis annex museum. Dit vertelt ondervoorzitter Hubert Hermelijn in een interview aan Apintie.sr. Zo een fotohuis kan een geweldige bijdrage leveren aan de verbreding van de interesse voor echte fotografie en het toerisme in Suriname.

Sufov, opgericht op 29 september 1993, heeft door de jaren heen veel workshops en opleidingen verzorgd en exposities gehouden. De ondervooriztter van Sufov pleit ervoor dat weer foto’s worden afgedrukt, zoals dat vroeger het geval was.

“De ontwikkeling van de digitale fotografie heeft tot gevolg dat er te weinig wordt afgedrukt. Vroeger werden er bij feesten altijd familiefoto’s gemaakt en dan bracht je de rol om ontwikkeld en afgedrukt te worden. Het resultaat werd dan opgelegd in een fotoboek. Nu verdwijnen al de foto’s in een pc of laptop en je weet niet of die ooit nog gezien zullen worden”, benadrukt hij:


2 REACTIES

  1. Hij heeft een punt dat ik ten zeerste respecteer, maar hij kan de technische ontwikkelingen niet tegenhouden. Het is tegenwoordig stukken goedkoper dan vroeger. Jammer dat ik deze goedkope tijd niet heb meegemaakt als kleine schoolgaande jongen.
    Een anekdote uit die tijd: ik werd een keertje verleid door een beeldschone Hindoestaanse meid. Ze wilde glamour foto’s maken en ze liet mij ook zien hoe zij dat wilde. O god, wat was die meid toch mooi en wat was ik gierig om foto’s te maken. En plotseling begon ik te schelden, wat die lieve en mooie meid niet begreep. Wel : ik had een camera en ik had ook een model dat naakt gefotografeerd wilde worden, maar ik had geen geld om één rolletje film te kopen. en dan hebben we het nog niet over ontwikkelen en afdrukken van de foto’s. Natuurlijk ging die fotocessie niet door. Een hele mooie gemiste kans. Dat is voor mij de reden geweest waarom ik nu de digitale fotografie toejuich, want ik zou zeker honderden foto’s van die mooie naakte meid gemaakt hebben. Vervelend, want ik heb hiervan nog steeds een trauma overgehouden die ik nog moet wegwerken..
    En critici> Dit stuk is mijn kritiek op die goede oude tijd. Ga het dus niet uit zijn context halen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.