donderdag, mei 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameEx-minister van Onderwijs Suriname: Ferrier weet niet waar ze over praat

Ex-minister van Onderwijs Suriname: Ferrier weet niet waar ze over praat

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 okt – Vakbondsleider Wilgo Valies krijgt bijval uit toch wel onverwachte en zelfs onwaarschijnlijke hoek. Robert Peneux, voormalig minister van Onderwijs Wetenschap & Cultuur, neemt stelling tegen zijn opvolgster, Lilian Ferrier. De beschuldigingen van corruptie tegen de vakbondsleider zouden kant noch wal raken. De vakbondsman wordt onterecht beticht van geknoei met overuren. Valies, gewezen leraar aan het Instituut voor Middelbaar Economisch & Administratief Onderwijs, Imeao, heeft gewerkt voor zijn geld.

Dat was bij een project voor het ontwikkelen van een nieuw curriculum voor de vijf richtingen van het instituut. Ferrier vindt dat Valies ‘fictieve uren’ heeft geboekt. “Fictieve uren linken aan frommelen is de grootste vorm van leugenachtigheid. Als mensen opgesloten zouden moeten worden, zouden alle docenten van het Imeao opgesloten moeten worden”, zegt Peneux tegenover de Ware Tijd.

Ook anderen hebben dus op deze manier hun vergoeding geclaimd. Peneux vindt dat Ferrier gewoon niet weet waar ze over praat. Toch had ze beter geïnformeerd moeten zijn. Toen het curriculum werd geformuleerd, was Ashwin Adhin minister. Hij is nu vicepresident. “Adhin moet nu niet doen alsof zijn neus bloedt”, aldus Peneux. Hijzelf diende vorig jaar zijn ontslag in. Dat was na een reeks botsingen met Valies.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

50 REACTIES
 1. @ Meneer Peneux … je bent een KEREL … een man … mens … die opkomt voor RECHT en WAARHEID !

  MM Desiré Delano Bouterse … onze Bermpresident … moet Lilian Ferrier per direct RESHUFFELEN !!!!
  Opgeruimd staat NETJES !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 2. De Iron Lady moet per direct opstappen omdat zij iemand vals heeft
  beschuldigt en dat is een minister onwaardig en een doodzonde. Ze heeft
  ook niet vermeld dat de 200.000 srd een vergoeding over 5 jaar was. Wat dus
  per jaar 3800 srd was dat klinkt alweer heel anders. Ook andere leden zaten in de
  commissie , onder wie ex-minister Peneux.


  Maak melding
 3. Ik ben een voorstander van dat deze minister Lilian haar woorden terugtrekt. Vervolgens, kan ze een zaak aanhangig maken tegen de heer Valies. Ze zegt dat ze zwart op wit bewijs heeft maar dat Valies zich goed ingedekt heeft. Laat dat aan de rechter over. Ze dient vooral niet in een interview dit soort verdachtmakingen bekend te maken. Of je gaat naar de groene tafel of je trekt je woorden terug.


  Maak melding
 4. Voor De Kerst Is The Iron Lady Weg.

  Op dit moment kan ddb die er een puinhoop van de Surinaamse Economide heeft gemaakt geen nietsnutters bij hebben om zijn zogenaamde leugen van stabiliteit te beschadigen. Als ze een beetje eer gevoel heeft houdt zij de eer aan zichzelf. Vele Surinamers die het goed menen met het Surinaamse Volk en de republieks Suriname zou het echter een worst wezen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. Veiligheid, overheidsgezag, rechtsgevoel en rechtsbewustzijn in een rechtsstaat, dienen ten volle tot realisatie te komen. Dit onderkent president Desi Bouterse. In zijn jaarrede maandag in De Nationale Assemblee

  in een rechtstaat beschuldig je niemand zonder bewijs ja zelfs een minister niet.
  De president negeert alle punten die een rechtstaat in acht moet nemen. Belangrijkste is de scheiding der machten erkennen.
  Oproepen om te verschijnen in een rechtzaak is zo iets maar neen hoor de president lapt dit aan zijn laars
  Verantwoording afleggen in de DNA vergeet het maar de president weigert
  En dan noemt de president dat Suriname een rechtstaat is!


  Maak melding
 6. ” Robert Peneux, voormalig minister van Onderwijs Wetenschap & Cultuur, neemt stelling tegen zijn opvolgster, Lilian Ferrier”. Heeft Peneux nu eindelijk het licht gezien? Recht en waarheid en integriteit maken immers vrij. Peneux doet er goed aan om zijn blasoen verder op te poetsen. Een afgang trouwens van deze huidige minister. Haar functioneren staat m.i nu ter discussie. Met haar ongefundeerde uitspraken en bejegeningen blijkt zij niet opgewassen tegen een zwaar gewicht als Valies. (Te joe no sab dansie joe no mag takkie a pokoe no boeng )


  Maak melding
 7. Mini-ster Ferrier, ik begrijp echt niet hoe een gerespecteerde psycholoog die minister is geworden zo snel van haar sokkel kan vallen. En dit puur vanwege allerlei domme uitspraken, Iron Lady…..

  Ik denk dat er psychologisch wat mis is met de psycholoog.


  Maak melding
 8. En toch geef ik Lilian het voordeel van de twijfel. Ze heeft een enorme blunder begaan. Maar vernieuwingen in de onderwijssector zijn belangrijker. Daar zet ze zich voor in en daarop mag zij beoordeeld worden. Dus minister , bied uw excuses aan net zoals u dat bij de leerkrachten hebt gedaan en ga door met uw werkzaamheden.


  Maak melding
 9. Toeval bestaat niet zegt men
  In een andere posting heb ik net iets gelezen aan de hand van oom Bert.
  Toevallig dacht ik net aan hem. Lang niets van hem gelezen dacht ik en ja hoor ineens nu
  Hij schreef ooit dat hij van zijn vrouw heeft geleerd om te timmeren. Hij was/is nu timmerman
  (Ik heb van een vriendin geleerd om te schoffelen en te tuinieren. Twee linkerhanden).
  En vandaag lezen we hoe Peneux aan de stoelpoten van mevrouw Ferrier zaagt.
  De timmerman is terug en de zaag ook.

  Mevrouw Ferrier zal nooit en te nimmer een rechtszaak aanhangig maken. Stel dat je verliest, je naam en zaak staan genoteerd. Om gezichtsverlies te voorkomen kan ze niet anders dan haar verontschuldigingen aanbieden.
  De vraag is wat de heer Valies accepteert


  Maak melding
 10. Iron Lady een terechte dolksteek gekregen van Robert Peneux. Ze dient hier consequenties aan te verbinden.

  Iron Lady is ongeloofwaardig en super onbetrouwbaar.

  Ze was op zoek naar belastend materiaal tegen de heer Valies.


  Maak melding
 11. O sorto “stront Iron Lady” !!!
  Op sociale zaken stond ze bekend om haar “dictatoriale opstelling”! Alleen zij mocht het hoogste woord hebben bij werkvergaderingen !!
  Wat voor verstand heeft deze “kinder psycholoog” van het onderwijs in Suriname !!!
  Benoemd omdat zij “in de tante lijn zit va Ingrid” !!
  Ik vraag mij af of er geen goede “oud inspecteurs zijn” die voor de time-being, tot minister benoemd kunnen worden! Na aftreden kost het Suriname geen “benoeming in een functie-salaris” als een directeur van een ministerie; immers het is een penensioneerde oud ambtenaar !!
  En ook opruimen “de huidige rommel-rotsooi “direktie.


  Maak melding
 12. @ Pakiratigri … vernieuwingen in het Onderwijs zijn inderdaad belangrijker. Maar … een grote … Maar … ik denk niet dat de nodige vernieuwingen binnen ons Onderwijs mogelijk zijn … zullen slagen … met deze
  mi-nis-ter. Het is toch gebleken dat deze zichzelf noemende ” Ironlady “… niet kan SAMENWERKEN.
  ” Mevrouw ” meent alles beter te weten … de onderwijsgevenden { leerkrachten, docenten }… daar kijkt ze toch op neer. Wie anders beweert … e sribi … a no sab’ san’ … e hat’ ai !!!!!!!!!!!!!

  Een excuus achteraf is verwerpelijk … ze heeft welbewust … eerst goed nagedacht … voor ze de leerkrachten op verschillende momenten probeerde te kleineren. Deze ” mevrouw ” is … VOER … voor vakgenoten.

  Van mij krijgt deze “mevrouw” … geen seconde … voordeel van de twijfel !!!!!!!!!!!


  Maak melding
 13. @ Pico & Pakiratigri.

  De rechtszaak is al in werking gezet door Valies. Hij zal sterk genoeg staan en zeker nu Peneux die in de zelfde commissie zat en dus ook betaald is aan zijn zijde staat.

  Wat ik interessant begin te vinden is dat NDPers elkaar stevig voor schut zetten.
  Peneux die Ferrier weg zet maar nog interssanter
  Siimons die Hoefdraad weg zet middels de stelling dat de begroting realistischer moet omdat Hoedraad 100% project financiering op voert voor projecten die over jaren uit gesmeerd gaan worden en in 2019 gegarandeerd niet in uitvoering zullen gaan.

  Boefdraad is betrapt door Simons en dat wordt heel erg interessant. het begint te lijken op de strijd om de erfenis van Bouterse. Bouterse takelt hard af en heeft geen enkele controle meer. Zeker is dat hij of zijn de regering de Job niet aan kunnen.
  Hij droomt van offshore olie inkomsten die zolang hij President is niet gevonden gaan worden.


  Maak melding
 14. @Jojo
  Valies kan de aanklacht terugnemen.Ik wist niet dat hij al stappen had gezet, wel dat hij van plan was.
  Ik vind zaken mbt het departement Financiën veel interessanter. Ik ben benieuwd.


  Maak melding
 15. @pakiratigri, de minister is machtiger dan die hele raddraaier dhr. Valies wanneer houdt hij een keer op, juist deze mensen brengen Suriname in verval…


  Maak melding
 16. @JoJo,

  Inderdaad zijn dat verrassende ontwikkelingen. Van Peneux kan ik het begrijpen omdat hij zelf ook in de commissie zat. Dus bij een eventuele val van Valies zal Peneux ook de pineut zijn. Want de beerput zal helemaal opengetrokken worden.

  Voor wat betreft Jenny, ik vind dat ze rechtschapen bezig is zonder aanziens des persoon. Dus als ze Hoefdraad tot de orde moet roepen doet ze dat gewoon ook al zijn ze van hetzelfde kamp. Door kritisch te zijn en dingen in de schijnwerpers te plaatsen voor nadere aandacht en inderdaad kijken of iets wel haalbaar is of niet op korte termijn, bouw je elkaar op.
  Het blijft spannend hoor. De komende 20 maanden is het erop of eronder. Ik hoop dat er eindelijk rust in de tent zal komen ongeacht wie wint.


  Maak melding
 17. Het mooie van de zaak is dat Stef Blok vijfhonderdduizend mensen in Suriname beledigd heeft en nog eens vijfhonderdduizend mensen van Surinaamse afkomst in Nederland. Hij mocht aanblijven. Nou, Lilian heeft maar een persoon beledigd. So what`s the problem?


  Maak melding
 18. @ pakiratigri: Je cijfers kloppen weer niet (zoals gebruikelijk). In 2015 woonden er 179 236 Surinamers van de eerste generatie in Nederland en 169 426 van de tweede generatie. samen nog geen 350 000. (Bron: CBS) Inmiddels zal dat wel wat meer zijn, maar geen 400 000. In Suriname wonen er tegen de 600 000.
  Of wat Blok gezegd heeft door al die mensen als een belediging is ervaren is nog maar de vraag. Uit de reacties op deze website bleek dat in ieder geval niet.

  Mevrouw Ferrier heeft niet iemand beledigd maar beschuldigd van fraude. Dat is wat anders dan een mening uiten.


  Maak melding
 19. Pakiritigri
  Ik wil een poging wagen om je antwoord te geven op je vraag
  1. Zijn 500.000 mensen beledigt of een (grote) groep?
  2. Kan je het ook in procenten van de bevolking aangeven (uitgaande van jouw getal)
  3. Heeft Stef Blok niet meerdere malen zijn excuses aangeboden
  4. Heeft de Tweede Kamer hier geen vragen over gesteld?

  Het probleem is dat mevrouw Ferrier twee verkeerde schaatsen heeft gereden.
  Op een van haar uitglijders heeft ze enigszins! excuses aangeboden. Alleen aan de leerkrachten dacht ik.
  Ik kan dit fout hebben. Ik trek haar opmerkingen over weave verder dan leerkrachten. Je spreekt hiermee namelijk een grote groep vrouwen aan die dit doen en je keurt het af.
  Dat is niet aan haar. Dat bepaalt een ieder voor zichzelf

  De punten 3 en 4 daar is geen sprake van (geweest tot nu toe).
  Dat is het probleem


  Maak melding
 20. Een belediging is een belediging, dus maakt het niet uit of 1 of meerdere mensen zijn beledigd. Het gaat om de inhoud van de belediging.
  Ferrier heeft Valies zwaar beledigd, hij heeft hem beschuldigd van fraude.
  Pakiratigri je doet wel heel hard je best om Ferrier in bescherming te nemen. Of dat jou zal lukken?


  Maak melding
 21. Zij en niet hij heeft hem zwaar beledigd.
  Een minister (geldt voor elk mens) hoort eerst goed na te denken en al helemaal als het gaat om iemand van diefstal te beschuldigen.


  Maak melding
 22. @Hans v/d Broek, Jojo en Jiyani,

  Zeshonderdduizend en nog geen vierhonderdduizend zorgen wel haast voor een miljoen. Want vijfhonderdduizend en vijfhonderdduizend vormen ook een miljoen. Deze site is overwegend anti Bouterse dus geen wonder dat men stond te jubelen over zijn (Stef Blok) uitspraken. Maar de politieke leiders van Suriname hebben wel hun afkeur uitgesproken.

  Lilian heeft feitelijk Valies niet beschuldigd in de zin des woord. Ze heeft insinuaties gemaakt tegenover een interviewer. Een beschuldiging dient rechtstreeks te zijn. Dat heeft ze niet gedaan. De insinuatie is zeer onofficieel geschied door middel van een radioprogramma.
  Het staat vast dat Afro-Surinaamse vrouwen van die valse haren gebruiken. Das was niet de beschuldiging van Lilian. Zij had het erover dat de toelage oneigenlijk gebruikt werd. Feitelijk snap ik niet waarom zo een toelage bij het salaris toebedeeld moest worden. Voor bijscholing enz. moet je dit geld apart reserveren.

  Inderdaad maakt het niet uit of je een of meerdere personen hebt beledigd of verdachtmakingen naar voren brengt. Ik ontken niet dat zij een vreselijke blunder heeft begaan. Maar kijkend naar het totaalplaatje kunnen we gewoon verder gaan en dan zien we wel wat er in het verlengde gebeurt.


  Maak melding
 23. @Pakiratigri
  Ik kijk regelmatig naar de DNA vor het vermaak. Simons handelt nooit zonder aanzien des persoon. Zij is vrij geraffineerd in het leiden van de regering of NDP leden. Zij legt de regering regelmatig woorden in de mond. Bijvoorbeeld bij het afstel dat de regering kreeg bij de Alcoa zaken.
  Zij beperkt Jogi en Geriasing en geeft Doekhi alle ruimte en heeft duidelijk 1 / 2tjes met Misiekaba.

  Nu neemt zij de president in bescherming nadat hij een onzin redevoering gehouden heeft en een begroting zonder dekking heeft aangeboden een begroting die srd 15,2 miljard uitgaven laat zien en SRD 6,6 miljard inkomsten. Ofwel srd 8,6 miljard te kort en dus een begrotingstekort van ongeveer 20% indien de begroting realistisch zou zijn.
  Simons neemt Bouterse in bescherming want de man komt voorlopig niet meer terug in de DNA. Boefdraad zal de NDP niet kunnen reden. Bouva, Abdoel en Doekhi zeker niet. Het is dus aan Simons en Misiekaba om nog iets van de partij over te houden op een manier dat ze nog mee kunnen doen als alternatief voor Brunswijk en/of Somohardjo.
  Wil Simons in aanzien blijven zal zij Hoedraad moeten marginaliseren.


  Maak melding
 24. pakiratigri 2 oktober 2018 at 17:29
  @Hans v/d Broek, Jojo en Jiyani,

  ” …. Lilian heeft feitelijk Valies niet beschuldigd in de zin des woord. Ze heeft insinuaties gemaakt tegenover een interviewer. Een beschuldiging dient rechtstreeks te zijn. Dat heeft ze niet gedaan. De insinuatie is zeer onofficieel geschied door middel van een radioprogramma …. ”
  *********************************************************************
  @ Pakiratigri … nou moet je ophouden te doen alsof je een neutrale positie inneem.
  Je probeert op slinkse wijze … Lilian Ferrier ….. te verdedigen. Dat mag … maar … doe het oprecht!

  Heb je Lilian Ferrier gezien en gehoord in het program … Primetime Alert { TBN 20.1 }.
  In dat intervieuw heeft ze onomwonden gezegd … niet geinsinueerd … onomwonden gezegd … dat Valies … gelden heeft gedeclareerd voor FICTIEVE UREN … eraan toevoegend dat ze … KEIHARDE BEWIJZEN … had.

  M.a.w. heeft Valies heeft 217.00 SRD ontvangen voor niet gewerkte uren.

  Noem je dat … insinuaties gemaakt tegenover een interviewer ? Have a heart !!!!


  Maak melding
 25. Hij geeft het zelf aan iedereen deed er aan mee,fictieve uren opgeven,vandaar dat de minister niets erover mocht zeggen,koste wat het kost moet vermeden worden dat dit banditisme gedrag bij de rechtbank wordt uitgevochten want die varkensput stink behoorlijk ,gezellige clubje die imeao leraren ons dekt ons ,in feite roept Peneux de minister op om haar woorden terug te nemen,want Peneux heeft als commissie lid ook fictieve uren gedeclareerd,soso abanie


  Maak melding
 26. Ik persoonlijk vind dat duitendief valies naar de de rechtbank moet gn,als hij mans genoeg is om zijn eigen doodvonnis te tekenen,iets wat ik zeer betwijfel,het zal mij niet verbazen als hij kontakt heeft opgenomen met Peneux met de drrigind dat als hij valt,dat Peneux meegesleurd zal worden de diepte in,er moet een diepgaand onderzoek plaats vinden als Peneux door valies werd gechanteerd ten tijde van zijn ministerschap want dat lijkt er wel op,anders hoe is het te verklaren dat de man die ervoor gezorgd heeft dat jij j portefeuille ter beschikking moest stellen juist die ellendeling te hulp schiet het stink behoorlijk


  Maak melding
 27. Bovengenoemde … BEERPUT JANUS … is de weg helemaal kwijt. Is het misschien één van de oude Patjakkers die onder een nieuwe pseudo naam weer zijn intrede doet op dit forum. Wie kaatst met de … verwachten !!!!


  Maak melding
 28. Net gehoord dat valies bezig is een banditisme vergadering uit te schrijven aan alle stakeholders ivm het fictieve uren debacle alle boeven,rovers,frauduleuze administratie ,leugenaars,bedriegers allen zullen worden uitgenodigd de vergadering zal ondergronds plaats alleen de locatie is nog niet bekend


  Maak melding
 29. @Paarse Poep-Snuiver
  u babbelt over FRAUDE, start aub met de corruptie-strafzaken :

  — Carifesta-geboefte
  — Jaarbudget Openb Werken VERDAMPT !
  — Gaarkeuken-geboefte Naschoolse opvang
  — Ballast-Nedam miljoenen-tjuku-paarse politieke toppers !
  — Schoolboekenproject-geboefte
  — EBS-geboefte

  NIET EENS DE, DOOR DNA GOEDGEKEURDE ANTI-CORRUPTIE-WET,
  DURFT OPA DESIE IN WERKING TE STELLEN !


  Maak melding
 30. De plaats waar een Banditisme vergadering gehouden zal worden is : O C E R {nergens anders}.

  Uitgenodigd zijn: NDP – BOEVEN, ROVERS, FRAUDEURS, LEUGENAARS en BEDRIEGERS.
  { Abrahams, Graanoogst, Bouva. Misikeba, Panka, Lackin, ……….. }


  Maak melding
 31. @pakiratigri,

  Had Blok zijn ongenuanceerde uitspraken wel rechtstreeks tegen de Surinamers en tegen de Nederlanderse Surinamers gezegd? Neen, maar je had wel terecht of terecht je afkeuring over uitgesproken.
  Je blijft het maar opnemen opnemen voor Ferrier. Je spreekt jezelf wel tegen en daar heb ik wel om gelachen.
  Ferrier is de fout in gegaan en het ligt aan Valies hoe hij zich verder opstelt.
  Maar Valies heeft haar voorlopig wel ingepakt! Ze zit bij hem in de koffer!


  Maak melding
 32. @pakiratigrie
  Wat jij moet doen is het bos in vluchten.
  Er wordt steeds opgemerkt dat jij Ferrier haar uitspraken en gedrag goed loopt te praten.Ferrier deugt niet. Heeft geen kaas van het reilen en zeilen in het onderwijs .
  Zij is rijp voor een consult bij de psychiater. Zij kan niet op de juiste manier communiceren dus moet zij weg en de eer
  aan zichzelf houden. Niet alleen Valies heeft zij beledigd ook andere leerkrachten met maar opmerking over valse haren.kopen. Dat Robert Peneux dezelfde mening heeft is zo klaar als een klontje. Hij heeft ballen en laat duidelijk merken dat hij zijn hart op de goede plek heeft. Het onderwijs dus. Ferrier heeft geen verstand van dit soort zaken en.moet het veld ruimen. Zij zal ook steeds met modder blijven gooien en stelt in velen hun ogen niets voor. Chapeu voor Peneux.


  Maak melding
 33. Peneux heeft zich gedistantieerd,de kop van het artikel klop niet,hij zal het nooit opnemen voor valies opnemen dat waren zijn eigen woorden,hij probeerde het begrip fictieve uren wat het in het onderwijs betekent uit te leggen aan de journalist thats all,daarna heeft valies per deurwaarder exploot de brief die al onderweg was naar Peneux ivm de komende vergadering over banditisme hoe jij de overheid een pootje lichter kan maken zonder dat zij het door hebben terug gehaald,intussen hebben zij een locatie gevonden,onder het oranje huis aan de lachmonstr,daar is er een ruimte waar de groep van Chan en zijn veertig rovers en Avarel Dalton en de Dalton gang regelmatig bijeenkomen om te praten over het onteigenen van arme burgers van hun gronden ,die ruimte is gratis ter beschikking gesteld aan valies,op voorwaarde dat de vergadering na middernacht begint


  Maak melding
 34. Men heeft het steeds over dat de minister valies heeft beledigd,hoe kan jij een dief beledigen als die werkelijk gestolen heeft,wat de minister bedoelde is dat valies een factuur heeft opgestuurd waar hij claimt dat hij hard gewerkt heeft en de fictieve uren uitbetaald wilde hebben,alleen was die factuur voorzien van cetabeverlijm waardoor valies meer uitbetaald kreeg dan waar hij recht op had,dat is toch geen belediging


  Maak melding
 35. Genoemde … BEERPUT JANUS … is gevraagd als TOEHOORDER-REPORTER … namens de Nationale Dieven Partij. Gemaakte kosten worden … onderhands betaald … via een forse … LENING … uit de Volks Republiek.

  Ook de … FICTIEVE UREN … worden uitbetaalt … belasting vrij … zo u wilt … vrij van belasting !!!


  Maak melding
 36. @blakaboi.
  Deze sma zoekt gewoon n uitkering,niets en niets minder.
  Een normaal mens die minister is heeft n voorbeeldfunctie maar het lykt alsof geen van die figuren dat belangryk vinden.
  De een schoffeert de ander als het normaal is.
  Ze vergeten 1 ding.De wereld kykt mee n neemt ze helemaal niet serieus


  Maak melding
 37. Nederlanders groeit hard
  Een groeiende groep Nederlanders met een baan verdient te weinig om rond te kunnen komen. Sinds het begin van deze eeuw is het aantal zogeheten werkende armen met 60 procent toegenomen.

  Laurens Kok 03-10-18, 00:01


  Maak melding
 38. Straks is het afgelopen vr jullie ;mul,ray,Srafu en de vele leeglopers onthoudt 1 ding goed in Suriname zijn jullie niet welkom probeer de madrassas you have to take shit over there ju wani if ju wani hard time is in aantocht


  Maak melding
 39. De kop luidt Armoede groeit hard in Nederland a no mie taki zijn de aanbidders van jullie die zelf met de verhalen naar buiten komen because they cant thake iT anymore jullie dagen zijn geteld,iedereen weet dat ze daarna naar zondebokken gn zoeken,wie niet blond is krijg de roe alle wannabee holl,en hielenlikkers ,kontlikkers,voor de niet blonde haren Guys,mister hard time is coming ,ik hoor sommigen al onder een pakrammel schreeuwen maar ik voel mij ook tot het witte ras behoren de witte man kennende wil niets horen van dat geslijm,mul ik hoop dat j een betere excuses al heb bedacht


  Maak melding
 40. Vraag me af of Pakiratigri en Von Poepenheuvel wel begrijpen wat ze lezen of alles op een grote Poephoop gooien en zelf de duivel en zijn oude moer erbij halen om de duivel te verdedigen.


  Maak melding
 41. von poepenheuvel alias dagoebal,

  De hindustanen zorgen ervoor dat je maag geen eten meer kan verdragen. Daarom is jouw nieuwe nickname von poepenheuvel, je poept elke dag een heuvel. Trouwens ook uit jemond komt allen maar poep, jouw reacties slaan nergens op en ziijn daarnaast ook van racistische aard.


  Maak melding
 42. Een ieder die zich ervoor leent om deze regering / NDP en consorten te steunen is medeplichtig aan het economisch en moreel verval van Suriname. Het moreel bij deze mensen is zeer laag en is tegen het besef in dat men te maken heeft met 1 persoon met de naam DDB, de zogenaamde volkspresident, die slechts zijn eigen belang dient. Veroordelingen voor genocide/ moord, de december moorden in 1980 en groot-schalige drugspraktijken, corruptie, nepotisme en verdeel- en heerspolitiek als wel leugen en bedrog typeren deze ziekelijke en narcistische persoonlijkheid. Wie dit niets zegt of nog niet inziet en dit kankergezwel laat voort woekeren is logischer wijs geen knip voor de neus waard. Deze mensen zijn dan ook slechts bezig om het eigen belang te dienen en kunnen dus geen respectvolle Surinamers genoemd worden. ( Poderoso caballero es Señor dinero of te wel Meneer geld is een machtig ridder en een machtig ridder is meneer geld) Het meest pijnlijke is echter hierbij dat de samenleving moreel gezien door deze mensen verder wordt verziekt om wille van het eigen gewin en dus afhankelijk blijven van deze omhoog gevallen proleten. Triest is ook dat voor en tegenstanders van dit regime met agressie tegen over elkaar komen te staan. Niet in staat zijn om een gezonde discussie te kunnen voeren, zodat het gezond verstand kan blijven prevaleren. Suriname 2018 Quo Vadis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES