Aandacht voor dieren bij Readytex Art Gallery op Dierendag

6
Aandacht voor dieren bij Readytex Art Gallery op Dierendag
Kunstwerk met dieren van kunstenaar Rinaldo Klas uit Suriname

PARAMARIBO, 2 okt – Deze week is de viering van Werelddierendag op donderdag 4 oktober. En omdat deze dag samenvalt met de oktober Thursday-Night- Feature (TNF) van Readytex Art Gallery in Suriname, zal deze TNF in het kaders staan van het dier. De galerie wordt ingericht met kunstwerken die op de een of andere manier, soms direct, soms indirect, met een dier of dieren te maken hebben. En omdat een groot deel van de Surinaamse beeldende kunstenaars nou eenmaal veel inspiratie put uit de tropische weelde aan flora en fauna in ons land, is er voldoende materiaal beschikbaar om deze speciale selectie ter ere van Werelddierendag in elkaar te zetten.

Dit thema is vooral ook toepasselijk gezien het feit dat Readytex en Readytex Art Gallery al lange tijd grote supporters zijn van het goede werk van de Stichting Dierenbescherming Suriname (DBS). Zo werkt Readytex al vanaf 2013 samen met DBS aan de productie van een speciale lijn van ‘limited edition’ DBS T-shirts waarvan de opbrengsten bijdragen aan de fundraisingspot van DBS. Waar de ontwerpen van de T-shirts de eerste jaren samen door Readytex- en DBS-medewerkers bedacht werden, is dit deel vanaf 2017 gelegd in de handen van de beeldende kunstenaars aangesloten bij Readytex Art Gallery. Zo zijn er inmiddels al ontwerpen geweest van de kunstenaars Rinaldo Klas, Sri Irodikromo, Dhiradj Ramsamoedj en Kit-Ling Tjon Pian Gi. En nu, ter gelegenheid van Werelddierendag 2018, komt er een nieuw DBS T-shirt uit met een ontwerp van Reinier Asmoredjo. Dr. Leontien Bansse-Issa, een van de dierenartsen en voorzitter van DBS, zal tijdens de TNF een korte presentatie geven. Ze bespreekt onder andere het onderwerp van wilde dieren die als huisdier gehouden worden.

Op de TNF van 4 oktober hebben gasten verder ruim de gelegenheid om te genieten van de mooie kunstwerken waarmee de galerie speciaal voor deze avond en de komende maand, is ingericht. De begane grond van Readytex Art Gallery is daarbij, in het licht van Werelddierendag dus, ingericht met een speciale selectie samengesteld door het team van de galerie. De andere verdiepingen van de galerie zijn zoals gewoonlijk ingericht met een gemengde selectie kunstwerken van alle partner-kunstenaars van Readytex Art Gallery.

Voor de TNF van donderdag 4 oktober, zijn de deuren van Readytex Art Gallery geopend van 19:00 uur t/m 21:00 uur.


6 REACTIES

 1. Hopelijk worden de dieren in het zonnetje gezet. Het is heel belangrijk om de bevolking bewust te maken van al het dierenleed hier in dit land. Dieren aan een ketting in de felle zon om je huis te bewaken. Over slavernij gesproken aan de ketting in de felle zon. Hoe harteloos zijn sommige mensen. Onze tijgers en jaguards worden dood geschoten en verkocht aan China voor medicijnen.
  Zelf Chinezen zijn bijgelovig en denken medicijnen te kunnen maken van tijgerballen, tanden, oren en hun anus.
  Ik vind dat er meer voorlichting gegeven moet worden voor al het dierenleed die hier plaatsvindt.


  Maak melding

 2. Het zijn volgens bepaalde Surinamers de witte Nederlanders die dieren mishandelen en uitroeien.
  Surinamers zelf inden ze gaan liefdevol en beschermend om met dieren. Echter heb ik tijdens mijn vakanties in Suriname zelf gezien en meegemaakt hoe slecht Surinamers op enkelen na, met dieren omgaan.
  Zelfs familie van mij heeft zich hieraan schuldig gemaakt, wel goed zorgen voor vee niet voor de huisdieren. Heb ze daarop gewezen. Is mij in eerste instantie niet in dank afgenomen maar ze hebben ingezien dat ze niet goed bezig waren en hun gedrag veranderd.
  Er moet veel informatie en voorlichting gegeven worden eer het goed tot de Surinamers zal doordringen dat ook dieren levende wezens zijn die met liefde en aandacht behandeld dienen te worden.


  Maak melding

 3. Het zijn volgens bepaalde Surinamers de witte Nederlanders die dieren mishandelen en uitroeien.
  Surinamers zelf inden ze gaan liefdevol en beschermend om met dieren. heb ik tijdens mijn vakanties in Suriname zelf gezien en meegemaakt hoe slecht Surinamers op enkelen na, met dieren omgaan.
  Zelfs familie van mij heeft zich hieraan schuldig gemaakt, wel goed zorgen voor vee niet voor de huisdieren. Heb ze daarop gewezen. Is mij in eerste instantie niet in dank afgenomen maar ze hebben ingezien dat ze niet goed bezig waren en hun gedrag veranderd.
  Er moet veel informatie en voorlichting gegeven worden eer het goed tot de Surinamers zal doordringen dat ook dieren levende wezens zijn die met liefde en aandacht behandeld dienen te worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.