VHP voorzitter tevreden over vruchtbaar bezoek aan Nederland

65
VHP voorzitter tevreden over vruchtbaar bezoek Nederland

PARAMARIBO, 1 okt – VHP voorzitter Chan Santokhi is tevreden over zijn bezoek aan Nederland. Hij keerde afgelopen weekeinde terug naar Suriname. “Het bezoek was vruchtbaar. Op de eerste plaats heb ik nu ook het transformatieproces van de VHP Nederland een nieuwe impuls kunnen geven. Het nieuwe bestuur maakt serieus werk van het verbreden van de partij. Er zijn afdelingen gecreëerd in de grote steden, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Almere. Ik verwacht binnenkort ook afdelingen in plaatsen zoals Tilburg en Groningen en andere regio’s”, aldus Santokhi. Steun van de totale diaspora in Nederland is belangrijk. Als land kunnen we straks alle kennis, kunde en andere vormen van steun vanuit de diaspora goed gebruiken. De binding met Suriname is nog steeds sterk. Ook de jongeren raken gemotiveerd als we uitleggen welke kansen Suriname ook hen toekomst biedt bij de wederopbouw.

Hij merkte tijdens zijn bezoek dat de koers van de VHP in Suriname met instemming wordt ontvangen. “De strategische stap van de VHP om alleen de verkiezingen in te gaan en ook in alle districten campagne te voeren, motiveert een ieder”. De tijd voor onderlinge strijd op basis van afkomst of geloof is voorbij en dat wordt als een belangrijk winstpunt gezien.

Santokhi sprak op diverse gelegenheden met de Surinaamse diaspora in vorm van interactieve discussie met het aanwezige publiek. Hij ging geen enkel onderwerp uit de weg. “Ik heb gemerkt dat de open en eerlijke wijze waarmee we de onderwerpen bespraken als verfrissend werd gewaardeerd”. Er is veel wat men wil doen, maar men verlangt naar een bestuur waar men weer vertrouwen in heeft. Vertrouwen dat nodig is om substantieel te kunnen investeren om een toekomst op te bouwen. “ik heb aangegeven dat de VHP die hoop in 2020 ook weer terug zal brengen”.

Santokhi heeft ook gemerkt dat zijn inspanningen om Suriname weer op kaart te zetten bij politiek Den Haag impact hebben. “Men begint nu duidelijk in te zien dat Suriname en Nederland een band hebben die de problematiek rond één persoon overstijgt. Men kijkt belangstellend uit naar de verkiezingen in 2020. Het is me duidelijk geworden dat bij een positieve wending in het politieke klimaat in Suriname ook Nederland klaar staat om te helpen bij de wederopbouw van Suriname. Ik heb ook signalen opgepikt dat men van Nederlandse kant bereid is visumvrij personenverkeer te bespreken als onderdeel van een totaalpakket van maatregelen.

65 REACTIES

 1. Nederland staat klaar om Suriname te helpen volgens shantohki maar met wat .Als Nederland suriname wil helpen laat ze dat dossier dat opgeborgen is voor 60 jaar vrij geven dan willen ze echt helpen want dat 8 december gedoe rem Suriname af


  Maak melding

 2. Wederopbouw van Suriname. Bij wederopbouw denk ik aan landen als Irak en Syrië die geterroriseerd zijn en waarvan driekwart van de infrastructuur in puin ligt. In Suriname kunnen we niet praten over wederopbouw. Santokhi en Nederland gaan dat niet bepalen. Die man begint nu alvast te oefenen alsof hij de nieuwe president gaat worden. Hij praat over diaspora , maar op de foto recentelijk was alleen sprake van een bepaalde diaspora. Diaspora behelst het brede maar dat doet deze meneer niet, ook al pretendeert hij dat.

  Nederland zou natuurlijk maar al te blij zijn als Bouterse van het toneel verdwijnt. Dan kan er kennelijk wel gesproken worden over ondersteuning aan Suriname en visumvrij reizen. Dat is kenmerkend voor de houding van Nederland dat graag het volk van Suriname negeert en dwarsboomt omdat datzelfde volk geheel volgens de lijnen van democratie gestemd heeft op de persoon Bouterse in de vorm van de NDP.
  Nederland respecteert Suriname niet. Laat dat duidelijk zijn! Het is belangrijk dat te weten zodat er vervolgstappen ondernomen kunnen worden.


  Maak melding

 3. Geen enkel land gaat Su helpen zonder allerlei voorwaarden aan toe te voegen. Ik kan me nog herinneren toen el Vene zo baalde van de voorwaarden door Ptatta gesteld, dat hij zei: Nederland, Stik me je geld. Het gaat nog steeds om eigen belang, maar bij de VHP zullen ze dat waarschijnlijk nooit begrijpen, daar ze altijd blindelings achter die Ptatta’s aanhollen. De diasporas zouden wel een bijdrage kunnen leveren, alleen is het de vraag als zij t offer willen brengen om veel minder geld te verdienen in Su, in vergelijking met Nederland. Dat is meestal niet het geval.


  Maak melding

 4. Waarom wachten tot 2020 om Suriname verder en duurzaam te ontwikkelen oppositie ie er toch om op democratische wijze deze rotszooi op te ruimen. waarom wordt er geen gebruik gemaakt van deze middelen. Toen Marsha Neus het voortouw nam was geen enkele oppositie partij die haar steunde. Hiermee krijgt het volk de indruk dat de oppositie een schijn vertoning is en net zo corrupt en aan zakkenvullerij doet.


  Maak melding

 5. Ik zie jammer genoeg tot nu toe geen enkele concreet voorstel daaraan gekoppeld een plan van aanpak van deze meneer of van zijn partij gezien. Ik ben erg nieuwsgierig of het alleen in deze om het geld en kennis van de dia’spora gaat of de dia’spora mede mag bepalen waar en hoe het geld en kennis gebruik mag worden. Over het laatste heb ik nog twijfels over.


  Maak melding

 6. Ieder jr weer houdt ned dezelfde worst vr deze naïeveling en hij trapt er weer in wanneer ga j met een eigen politieke programma komen om de mensen te overtuigen dat j een man vanjezelf bent,ik had deze man hoger ingeschat dan valies,niemand wil vandaag de dag dat een ander land zich gt bemoeien met inhoudelijke zaken wat dat land aan gt,is dat zo moeilijk te begrijpen Chan,zit het onderdanig zijn aan de varkenskleurige mens zo diep dat jij niet in staat bent om programma te schrijven die betrekking heeft op Su ,in Amerika probeert nen trump op te sluiten voor dat zelfde waarmee jij nu vr pleit,deze man is zo lichtzinnig tot het absurde toe om te komen vertellen dat hij signalen heeft opgepikt aangaande allerlei zaken die zogenaamd Su ten goede zou komen,weer zo een uitspraak denkende dat de Su bevolking ezels zijn wat een belediging;nr 1 van wie komen de signalen uit de lobby groepen van de diaspora die hand en spandst verrichten vr de ex-kolonisator,leden van het parlement,iedereen weet dat dit loze kreten zijn,wanneer het om beleidszaken gt moet het omvat zijn in een regeerakkoord al het andere is BS of voedsel resten vr hun favoriete lekkernij de varken,als het van de regering afkomstig is waarom geen kontakt opnemen met de Su regering en j intenties kenbaar maken,volgens mij heeft Chan zoveel goedkope alcoholische dranken genuttigd wat niet bevordelijk vr hem is en de kluts totaal kwijt is en aan delirium of aan het Korsakov syndroom lijdt


  Maak melding

 7. Nederland zou alleen geld willen geven onder strenge voorwaarden, dat het geld niet bedoelt is voor zakkenvullers, criminelen moordenaars, drugshandelaren en corrupte mensen.
  Dat de Surinaamse parlementsleden meer salaris hebben dan de Nederlandse is van de zotte.
  Maar of ze geven hangt af van de verkiezingen in 2020


  Maak melding

 8. Deze man snapt het niet,dat Suriname een onafhankelijk land is dus in Suriname ben jij een Surinamer met één vlag.
  Voor wie staat Nederland klaar in elk geval niet voor Suriname.
  Nederland had Suriname 300 jaar onder zich wat hebben ze gedaan met dat land niets helemaal niets.
  Als men nog steeds dit niet kan begrijpen is dat jammer.

  Deze man moet zich zelf in de spiegel gaan kijken en zich afvragen waar hij mee bezig is.


  Maak melding

 9. @Boerki, je doet je naam eer aan. In plaats van met de vinger te wijzen naar Nederland moet jij de vraag stellen wat Suriname na 53 jaar onafhankelijkheid bereikt heeft. Nederland heeft in de jaren 70 en 80 miljarden guldens aan ontwikkelingshulp geschonken om het land in ieder geval vooruit te helpen. Wat is met dat geld gebeurd ? Is daar ooit onderzoek naar gedaan ? En ondanks dat Suriname onafhankelijk is, blijft Nederland klaarstaan om jouw land te helpen alleen zitten figuren het beleid te bepalen waarbij niet het algemeen maar het eigen belang voorop staat. Zolang dit niet wijzigt zal Nederland niet meehelpen om het land op te bouwen. Maar dat begrijp jij niet.


  Maak melding

 10. Toen wij in 1945 door duitsers kaal geplukt waren ben ik vaak zonder eten naar school gegaan, Nederland had niets meer.
  Maar door hard werken van de bevolking zijn we er weer bovenop gekomen.
  Niemand heeft ons geholpen heel europa leefde in armoede
  Maar ja als je een hangmat cultuur hebt lukt dat of je gaat naar Nederland voor een bijstands uitkering
  Suriname is een land van zeuren en schooien om geld, werken is daar een vies woord


  Maak melding

 11. Santokhi, is gevaarlijk bezig. Hij komt de mensen in Suriname een aantrekkelijke worst voorhouden in de hoop er stemmenwinst mee te halen. Nederland zal nooit een visum-vrij-verkeer met Suriname instellen omdat de kans zeer groot is dat velen in de illegaliteit zullen verdwijnen. Daarnaast is de kans groot dat een grootste deel van het Surinaams kader weg zal trekken. Daarnaast is Nederland door de wisseling van de politieke macht in Den Haag niet erg geïnteresseerd in ‘ arme landen ‘. De VVD regering kijkt naar landen waar er grote winsten zijn binnen te halen. Met steun van de Nederlandse regering investeren Nederlandse bedrijven voor honderden miljoenen Euro’s in Oekrarine terwijl een ieder weet dat dit land het grootste corrupte land van de wereld is.


  Maak melding

 12. @ Boerki wie wilde onafhankelijk worden van Nederland denk maar eerst goed na voordat je wat uitkraaid.Waarzijn de mensen dood gevonden die zo graag onafhankelijk proces had door gevoerd.En dan vervolgens Suriname is 43 jaar een zelfstandige staat geen bemoeienis van de blanken zoals jullie het wilden,tot de dag van vandaag kan suriname geen lucifer doosje produceren. Suriname is nu43 jaar onafhankelijk maar moet nog steed zijn handen open houden bij andere landen .Surinamers gillen de daken uit dat ze niks te maken willen hebben met Nederland,maar als ze schenkingen vanuit Nederland krijgen maken ze gretig gebruik van.Meer dan de helf van de Surinamse bevolking heeft Suriname verlaten om elders in de wereld te vestigen voor een betere leven waar onder Nederland een van de Landen zijn.
  Als Nederland vandaag zou zeggen de grenzen zijn open voor Surinamse burgers ik denk in een mum van tijd zou Suriname leeg zijn.


  Maak melding

 13. Een Volk Dat Voor De Tiran ddb En gangsters Om Hem Heen Kiezen/Zwichten Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  ddb en gangsters hebben Suriname sinds 25 februari 1980 en daarna, oa 8 december 1982, Moiwana86moorden, de economie, grensoverschijgende criminaliteit, drugshandel, mensenhandel, kinderarbeid, prostitie, eigendomsgronden van derden occuperen door occupanten, heel grote armoede, geen werkgelegenheid, de gewijzigde amnestiewet van 2012 dat niet van toepassing kan zijn voor de lopende 8 december 1982 strafzaak, Brokonondo Overeenkomst zonder DNA te willen wijzigen, bezig zijn met zijn eigen belang nl president van Suriname te zijn en zo niet de gevangenis in te hoeven gaan in de republiek Suriname, niet in Nederland en niet in de USA voor misdaden tegen de menselijkheid. Let op! jeugd van Suriname, jonge (aankomende kiezers van Surinamer voor DNA verkiezingen van 25 mei 2025. Volgens de grondwet van de republiek Suriname moet iedereen die een overheidsfunctie wil hebben of in een onderneming, enz van normen en waarden, over goed gedrag beschikken. ddb beschikt daar niet over en mocht daarom nooit president van de republiek Suriname zijn.

  De Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) en andere oppositiepartijen in de DNA en anderen buiten kunnen met hun leiders Suriname (inter)nationaal weer de juiste koers op laten gaan met andere landen, in de regio, EU, Azië, enz.

  Leve:
  – de VHP en deze oppositiepartijen in de DNA en erbuiten,
  – de leiders van deze politieke partijen en hun bestuur, hun achterban,
  – de grondwet van de Rupubliek Suriname en Internationale Verdragen, oa Mensenrechten,
  – de Surinamers die de juiste richting met Surinamers op willen met Suriname,
  – goed bestuur,
  – goede plannen/doelen met de juiste personen op de juiste plaats, overheid, ondernemingen, Universiteit, scholen, kerken, mandirs, moskee, synagoge, stichtingen, enz,
  – investeerders, werkgelegenheid, veiligheid, orde, rust, welvaart, welzijn,enz, enz, enz
  – de Surinamers, het grondgebied, lucht, zee, land, waar ook ter wereld,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Criminelen horen in de gevangenis te worden opgesloten als ze van de rechter/krijgsraad een vonnis hebben gehad. zie Bill Cosby of door het volk te worden afgezet zoals de dictators als Idi Amin, Sadam Hoessein, Kadaffi, Moebarak, enz.

  ddb is een grote en zware crimineel, de zwaarste die de republiek Suriname sinds 25 november 1975 heeft gehad tegen misdaden tegen de menselijkheid.

  VHP & Bestuur onder leiding van Chandriperkash Santokhi en andere oppositie politieke partijen in de DNA en er buiten met hun achterban Zindabad. Samen Sterker, Eenheid in Verscheidenheid. Het gaat om het algemeen belang en niet om het belang van één persoon, ddb en mensen in zijn inter cirkel ddb noemt zich zelf extreem communist, maar leidt een leven als een multimultionaal en het volk van Suriname en de republiekmag voor hem naar de zon gaan en vernietigd worden.

  weg met ddb, ndp en gangsters en paarse kakkerlakken. Opsodemieten!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 14. Let op! jeugd van Suriname, jonge (aankomende kiezers van Surinamer voor DNA verkiezingen van 25 mei 2020. Volgens de grondwet van de republiek Suriname moet iedereen die een overheidsfunctie wil hebben of in een onderneming, enz van normen en waarden, over goed gedrag beschikken. ddb beschikt daar niet over en mocht daarom nooit president van de republiek Suriname zijn.


  Maak melding

 15. Chan take your bundle and go; Chan het mooiste cadeau wat j Suriname kan geven verhuist met j aanhang naar Nederland opgeruimd staat netjes,dan zijn wij af van het gezeik van jou over Nederland,want zolang de ndp het voor het zeggen heeft in Su,is nederland niet welkom knoop dat goed in jou oren,het maak ons niets uit hoe rijk ze zijn or what ever we zijn heel gelukkig in Su en alles wat het land ons te bieden heeft het land wordt ontwikkeld op onze tempo en door ons zelf wat is Su een mooi land en we zijn tevreden,wie wat anders wil is vrij om op te krassen


  Maak melding

 16. *Robg*
  dat heb je goed gezien Nederland kan niet beslissen over visum verkeer, in het schingenverdrag staat dat de Europese regering over visums gaat, alle Europese landen moet er mee akkoord gaan, Nederland kan wel een voorstel doen


  Maak melding

 17. @Von poepenheuvel weer zo`n een trotse Surinamer “Het enigste was SU jou te bieden heeft is criminaliteit en armoede.En jij hebt gelijk de ontwikkeling gaat op Surinamse tempo 43 jaar onafhankelijk maar nog steeds niet zelfstandig overal gaan bedelen voor geld .Neem paar een voorbeeld aan India en Pakistan toe hun 40 jaar onafhankelijk werden ,,waren ze al nuclear power van de wereld .Su ontwikkeld op zijn tempo over 100 jaar zullen ze nog geen lucifer kunnen maken.Parlementaires praten dat Su de next Dubai gaat worden wel als ze op deze tempo gaan ontwikkeln zal het nog 1000 jaar duren maar nex no fout al gaat het 2000 jaar duren we zijn trotse Surinamers die overal bedelen.


  Maak melding

 18. Prachtig,de band tussen Suriname en Nederland is onmisbaar.Het is Nederland die ons blijft steunen ondanks de stank voor dank waarmee bouta hun beledigd.Voordegenen die Nederland haten omdat hun baasje bouta love to hate Nederland…jullie baasje bezit geen hersenen,..jullie ook misschien…no brains..?!


  Maak melding

 19. De heer Santoki is tevreden.
  Daar kan niemand iets tegen in brengen: hij is tevreden. Hij moet tevreden zijn en niet wij.

  @Rob
  Je zinnen:
  “Hij komt de mensen in Suriname een aantrekkelijke worst voorhouden in de hoop er stemmenwinst mee te halen. Nederland zal nooit een visum-vrij-verkeer met Suriname instellen omdat de kans zeer groot is dat velen in de illegaliteit zullen verdwijnen. Daarnaast is de kans groot dat een grootste deel van het Surinaams kader weg zal trekken.”

  Beweer je nu dat de stemgerechtigde in Suriname met zoiets klein als visum-vrij reizen hun stemgedrag al aanpast?
  Beweer je bovendien dat;
  een groot deel of het grootste deel (je typefout, maakt dit onduidelijk) bij visum-vrijreizen Suriname zal verlaten?
  Trouwens,
  het is slechts visum-vrij niets meer niets minder


  Maak melding

 20. Santoki wil warmere banden met Nederland en hoopt investeerders aan te trekken, en
  ook wil hij weer een Nederlandse ambassadeur in Paramaribo. De vhp gaat de verkiezingen in
  met meer samenwerking met Nederland op alle gebieden tegen over de NDP die een grote
  afkeer hebben tegenover Nederland, lees RobG, Von poepenheuvel,pakiratigri. De keuze is
  snel gemaakt en de vhp zal de grootste partij worden en de zon zal weer schijnen en na 8 jaar
  wanbeleid zal Suriname weer stappen vooruit zetten.


  Maak melding

 21. Santokhi heeft deze truc in 2014 toegepast. Ook toen gedroeg hij zich als de president van Suriname. Hij was toentertijd in New York en sprak de zogenaamde diaspora toe. Volgens mij had hij zelf de onderminister van buitenlandse Zaken ontmoet. Hij kreeg in ieder geval een rondleiding op het departement. Maar goed, de onderminister verzekerde hem van steun en hoopte dat hij de verkiezingen zou winnen. Het mocht niet baten. In 2015 heeft de VHP jammerlijk verloren. In 2020 zal het niet anders vergaan. De geschiedenis blijft zich herhalen.

  Het imago van de VHP is tot de dag van vandaag niet veranderd. Het blijft een partij voor Hindoestanen. Vind ik wel bijzonder jammer want het had anders gekund. VHP is zo lui geweest dat ze nieteens de naam van de partij veranderd heeft. De NDP daarentegen heeft wel diversiteit binnen haar gelederen en het is om die voorname reden dat de NDP nog voor vijf jaar mag gaan. Dus san yu e reken o psa ? Ete feifi yere. Tide tamara .we strei go moro fara.


  Maak melding

 22. Denken de ndpers hier dat de nieuwe vriendjes van bouta hun baasje, ons kan helpen met iets?!
  Geen venzuela,geen caricom, geen bolivia ,geen peru,geen india, geen guyana, geen enkele koning van afrika en omstreken kan ons helpen .Ze zijn even arm als wij.Meerdere hebben dictators als lijder,de enkelen die geen dictator als lijder hebben,steunen dictators.
  Onafhankelijk zijn wil niet zeggen dat je alle banden tussen die 2 landen moet verbreken alsof het om een echtscheiding gaat tussen 2 personen.Het is Suriname die onafhankelijk wilde worden en het resultaat is alles behalve prettig te noemen.De tragedies veroorzaakt door bouta en de ndp is net langzaam vergif.
  Nederland blijf ons steunen.


  Maak melding

 23. @Von poepenheuvel: wat een kolderieke bijdrage. Stel nu dat alle Aziaten het land verlaten wie moet dan de mondjes van de zwarten voeden ? Kijk eens domme jongen wat met Uganda gebeurd is. De Afrikaanse Hitler schopte alle Indiërs het land uit omdat hij even dacht dat de zwarte Ugandezen wel voor zichzelf konden zorgen (landbouw en handel). De waarheid was dat de zwarten het land niet konden bewerken noch handel kunnen drijven met als gevolg dat Uganda failliet ging en de Afrikaanse Hitler, die zijn zakken goe gevuld had, op de vlucht moest. En weet je wat zo wrang is ? Geen een Afrikaanse broeder kwam hem te hulp ! Hij vond in Saoedie Arabie onderdak. Dus Von Poepheuvel grote mond maar een muizenpiemelpraatje !


  Maak melding

 24. De afkeer jegens Nederland is volkomen terecht aangezien Nederland niets goeds betekend heeft voor Suriname. Op volkomen onwettige wijze hebben zij Suriname in beslag genomen en onrechtmatig eeuwenlang in bedwang gehouden. Dat is de basis en vanuit de basis moet je werken. Tussendoor bestaat altijd de mogelijkheid van inzichten te veranderen. Doet Nederland niet. Ze blijft halsstarrig en doet of het neusje bloedt en in de persoon van Santokhi denkt zij een oplossing te hebben gevonden. Santokhi is een uncle Tom. Niets meer en niets minder.

  Nederland kan je vergelijken met een gezin waarvan de man regelmatig zijn vrouw slaat en mishandelt. De vrouw durft niets te doen en ondergaat het gedwee. Maar er mocht weleens een vrouw zijn die voor zichzelf opkomt. Laat dat nu net Bouterse wezen. Is er sprake van wederzijds respect en gelijkheid zal ik de eerste zijn om de banden met Nederland aan te moedigen en te hervatten. Helaas, tot op dit moment is er geen sprake van. Dus, beide landen hebben veel huiswerk te verzetten.


  Maak melding

 25. @pakiratigri
  Probeer lid te worden van de vhp!
  Het idee dat vhp voor hindostanen is ….wel deze gedachte waarmee je opgevoed bent geworden moet eindelijk ophouden.Begin met jezelf,toon kracht en moed en ga jezelf registreren als vhp.word lid van de vhp en de boeriki’s,robg’s en de rest van de ndpers gaan volgen.Ze hebben een voorbeelds figuur nodig.Misschien ben jij die persoon op wie ze wachten…help je zelf en help de andere ndpers.Overwin je angst en taboe voor de vhp en wordt lid.


  Maak melding

 26. Tijd voor de nieuwe generatie mensen en partijen aan de macht. Weg met NPS VHP ndp. In 2020 er voor zorgen dat nieuwe partijen aan de macht komen een zakelijke en volwassen relatie hebben met Nederland. Dus niet zoals de VHP die alleen maar ja knikken tegen over Nederland maar ook niet als ndp die alleen maar nee knikken. Een relatie op wederzijds respect dus dat betekent dat Nederland zich niet mag bemoeien met binnenlandse aangelegenheden.


  Maak melding

 27. @Rudolf, je weet niet waarmee Nederland Su kan helpen……dat zegt genoeg over je denkvermogen lijkt me!! Het zogenaamde “dossier” gaat Su niet uit de slop halen…dus het mag gesloten blijven!!!


  Maak melding

 28. @Pakiratigr, ik denk dat als eerste de Surinamers blij zullen zijn als bouta van het toneel verdwijnt…..want bouta heeft Su naar de afgrond gebracht….en daardoor het leven van veel Surinamers tot een hel gemaakt!!


  Maak melding

 29. Het is toch bizar met de hopeloze negatieve reacties van sommige gasten hier…..zijn jullie zo depressief dat er alleen negatieve shit eruit komt bij jullie???? Het leukste van alles is dat de negatievelingen lekker in Nederland wonen….!!!


  Maak melding

 30. Abel Herzberglezing door Sigrid Kaag: “Wees niet stil, onze stem is nodig”
  Ik zou de fanatieke aanhangers van DDB die hier opduiken willen adviseren om bovenstaande te googelen en goed te lezen.


  Maak melding

 31. @ Pakiratigri.

  Na 10 jaar Bouterse zak het hele openbare bestel weer opgebouwd moeten worden en zullen de enorme schulden (zijn over enige tijd de grootste post op de begroting). Alle kennis en kunde is verdwenen en niets is onderhouden.

  Denk aan de Bermen en de Trenchen, de bruggen en wegen. Alles staat op instorten incl. de gezondheid zorg.
  Hoe lang duurt het nog voor dat het door Frankrijk gefinancierde Marwina ziekenhuis ook echt een ziekenhuis wordt. gestart in 2011 met giften die Vene nog geregeld heeft, nu staat er een gebouw zonder van alles. Het is een dokters post en moet nog miljoenen versleutelen voor dat het een ziekenhuis kan worden. Waar zijn de fondsen gebleven. Idem Wanica ziekenhuis. Begonenen in 2014. De lening van Sardjoe (Rudisha) is ondertussen afbetaald, waar is het ziekenhuis.

  RobG 1 oktober 2018 at 11:22
  “Santokhi, is gevaarlijk bezig. Hij komt de mensen in Suriname een aantrekkelijke worst voorhouden in de hoop er stemmenwinst mee te halen.”

  Santhoki is realist. Binnen onze familie worden verblijfsvergunningen en paspoorten georganiseerd om weg te kunnen en een toekomst te organiseren.

  De regering is pas echt gevaarlijk bezig met het oppompen van een idiote begroting voor 2019. Als voor 2019 groeit met 60%. Edoch dat is kiezers bedrog. Op OWCT worden fantasie posten opgevoerd voor Dijk naar Weg aan Zee, Baggeren Suriname rivier, Dalian V. Allereerst moet er nog een financieer gevonden worden voor deze werken daarna zal men het moeten contracteren. Edoch de regering insinueert dat deze projecten (SRD 2.000.000.000) dan ook nog in 2019 uitgevoerd worden. Dat is banale onzin.

  Om u een voorbeeld voor te houden. Dalian IV is al in 2013 geboren. In 2014 werd met veel bombarie gestart met de doorsteek Zanderij – Paranan. De doorsteek is wat over is van de 4 baansweg Zanderij Paramaribo. Ik zag laatst foto’s van de bouwplaats. Er is sinds de start van dit Dalian IV project niets meer uitgevoerd. Kort gezegd China voert Dalian IV niet uit. En nu wordt Dalian V op de begroting gepresenteerd .

  Hoedraad en Bouterse zijn een soort droomfabriek en dat is pas echt gevaarlijk.


  Maak melding

 32. Sampa domoren als jij moeten de Nederlandse geschiedenis een keertje gaan lezen;heb je wel ooit van de 100 jarige oorlogen gehoord tussen ned en Spanje,de geuzenstrijd,de strooptochten van piet Hein ,de moorden en roofpartijen in de indonesie het slavenhandel tel al die jaren bijelkaar op om te zien hoe lang ned nodig had om tot ontwikkeling te komen,dus 43 jr onafhankelijk om een land op te bouwen stelt helemaal niets voor en het gezeur van armoede en failliet zit tussen jullie oren,want als een junkie in staat is om langs te gn bij mensen om klusjes te klaren en 200 srd per dag te verdienen zeg dat veel over de mensen die klagen dat zij het zwaar hebben,en vr eten hoeft j niet nr de winkel ,bita wiri,gomma wiri,dagoeblad groeit overal,en vissen in iedere sloot van Su,dus wie wil pienaren heeft ervoor gekozen


  Maak melding

 33. Surinamers in Suriname zijn niet in staat Suriname gezond en welvarend te maken. Ze zijn daarvoor niet gemotiveerd en zijn ook niet capabel.
  Hoefdraad heeft het heel goed gezegd “het is de mentaliteit van de Surinamer” . En al zijn volgelingen laten duidelijk zien dat hij gelijk heeft.

  Surinamers die al langere tijd buiten Suriname wonen of zelfs in een ander land geboren zijn en die nog steeds houden van hun Surinaamse roots kunnen een hele grote bijdrage leveren aan de opbouw van ons geliefde land.

  Vele andere volkeren zijn ook geintereseerd in Suriname en willen graag investeren maar met deze flapdrol regering kan je geen serieuze stappen ondernemen.

  Suriname heeft veel te bieden en heeft veel potentie maar de inwoners wachten op “de trein”.


  Maak melding

 34. @ Poepenheuvel,

  spanje is net zo lang als Suriname onafhankelijk is een democratische staat.
  De ellende van de honderdjarige oorlog, dictator Franco en de ETA hebben ze overleefd en zijn veel, veel verder dan Suriname.

  Omdat mensen bereid waren om hun mouwen op te stropen en aan de slag te gaan.
  sommigen gingen naar het buitenlanden maar werden met open armen ontvangen toen ze terug kwamen om een bijdrage te leveren.
  In Suriname wordt je redi moesoe en landverrader genoemd.
  Daar klagen ze over Nederland maar leveren zich uit aan China.


  Maak melding

 35. Kankantriestraat becool dat ik vandaag geen zin hebt om jou rotzooi te pareren omdat er ook goede hindustanen zijn in de NDP die van Suriname houden en werken om het land vooruit te helpen uit respect vr hun ga ik jou niet onthoofden,maar een ding wil ik wel kwijt het gt zo goed in sommige delen in Azië ,dat kakkerlakken,vliegen,torren,wormen,slangen,hagedissen ,kikkers,muggen,ratten,muizen,katten,poesen,honden tot het dag menu behoren zie ik nog in geen 1000 jr in Su gebeuren have a Nice dalith want dankzij het vreten van Su ben j niet ondervoed ,wees Su dankbaar en de Su van Afrikaanse afkomst dankbaar


  Maak melding

 36. pakiratigri 1 oktober 2018 at 13:13

  “De afkeer jegens Nederland is volkomen terecht aangezien Nederland niets goeds betekend heeft voor Suriname. ”

  Het lijkt mij tijd dat u de geschreven geschiedenis van Suriname eens gaat onderzoeken. U kunt omdat veel door blanken geschreven zal zijn het best beginnen bij Anton de Kom en daarna “de Geschiendenis van Suriname’ van Hans Buddingh. Heel genuanceerd.

  U ziet heel veel over het hoofd.
  1 >> Tot 1813 bestond Nederland niet en was Suriname in handen van Ondernemingen die plaatselijk activiteiten ontwikkelden. Sommelsdijk / West Indische Companie. Het is dan ook onzin om NEDERLAND generiek te beschuldigen van de wandaden van Hollanders, Zeeuwen, Hugenoten, Engelsen (die gebleven zijn), Portugezen, Joden, etc. die allemaal hun geluk zochten in Berdice (veel groter dan Suriname).
  2 >> Na 1813 is Nederland als staat ontstaan die pas in 1848 volgroeid was . Ofwel vanaf dat moment kunt u Nederland als natie verwijten maken echter niet naar de hedendaagse maatstaven maar wat toen normaal was. Indien u de Kom leest zult u weten dat er zakelijk niet zoveel goed ging in Suriname. Als u de dagboeken van Stedman leest zult u zien dat het een zooitje was maar dat ook Bonny geen lieverdje was voor zijn eigen mensen. Wie wreder was is nog maar de vraag.
  Qua natie heeft Nederland nooit voordeel genoten van Suriname de geld stroom ging qua land altijd richting Suriname dat was ook en grondslag om zo snel royal afscheid te nemen in 1975. Nederland legde vanaf 1953 (zelfstandigheid) jaarlijk veel geld bij. per 1975 was de schuld (kwijt gescholden) van Suriname al weer opgelopen tot dfl 500.000.000

  Per saldo was het een slechte dag voor Nederland toen zij Berdice als wingewest betrad.

  Voor u aub iets meer lezen voor dat u generieke uitspraken doet die niet kunnen kloppen.


  Maak melding

 37. @Von Poepenheuvel ach ach gefrustreerd negegrtje toch. Ik heb geen hulp van jouw soort mensen nodig want jouw soort houden de handjes op. Misschien moeten de zwartjes juist de Hindoestanen dankbaar zijn dat zij enigszins beschaving hebben. Want kijk om je heen; in Suriname zijn zwarten uit Haiti en Guyana neergedaald. Waarom kunnen ze hun eigen land niet o[bouwen en moeten ze naar Suriname komen ? Niet dan ? dacht het wel.
  En mij onthoofden ? Jongen yang mi mars.


  Maak melding

 38. @poepenheuvel
  De hindostanen daar bij de ndp zijn billenlikkers en ongeschoolde nietsnutten.
  Ze zijn dalits met black money waarmee bouta ze helpt en zij bouta..geven en nemen.
  Santokhi vraagt niks terug.Hij verwacht niks van jou soort.Hij doet zijn best om de surinamers ,ja ook jou soort ,onderwijs te geven.Maar daar wil jij niks van horen.Je blijft liever een domme ndper.jij je zin,blijf maar dom.


  Maak melding

 39. Nogmaals het zijn niet de mensen die niet deugen maar de ideologie van de vhp die heeft de geest van de leden altijd vergiftigd met tweespalt en racisme bijgebracht en dat zie j bij sommigen hier nog, de waan dat ze boven verheven zijn dan anderen terwijl deng nanga Krabita in 1 kamer sliepen die stank mi boi j moet echt boven verheven zijn om het echt uit te houden in die kleine ruimte, waarom hebben de hindustaanse broeders en zusters in de NDP een heel andere denkwijze omdat er een wereld voor ze is open gegaan waarin het vr het hokjes denken geen plaats is


  Maak melding

 40. Kankantriestraat rustig mi boi maakt j niet zo druk,Het denken van jou past niet in multi culti sranang je geest is vertroebeld het racisme en het hokjes denken is een geheel bij jou en past bij jou een geheel dus vr jou is er geen redden meer aan take your bundle en verdwijnt uit Su,vr jou soort is er geen plaats in su


  Maak melding

 41. Ray ik heb gemerkt dat er een gevoelige snaar bij jou is geraakt is want j begint nu zelfs j eigen hindustaanse broeders van de ndp aan te vallen en af te kraken van jou weet ik dat j antidepressas dagelijks inneemt dus jou laat ik ook met rust het schijnt dat de druiven vr sommigen erg zuur zijn,vergeet j tabletten niet ray,neem ze tijdig in


  Maak melding

 42. Zeg von poepenheuvel, moet jij niet werken? Je zit de hele dag maar postings te schrijven. Ben jij soms ook een van die poepkleurige nationalistische Bouta-aanhangers, zoals poesje, die in Nederland woont en van een uitkering leeft omdat je mislukt bent in het leven? De Nederlanders haten omdat je een loser bent, de schuld van Nederland natuurlijk, en de Surinamers die in Suriname zijn gebleven vertellen wat ze wel en wat ze niet mogen doen.


  Maak melding

 43. Von poepenheuvel je schrijft veel maar het is alleenmaar koeterwaals Je doet je naam eer aan je hebt inderdaad een poepheuvel in je cabesa. Waarom ik dat zeg wel check eerst de feiten het was niet de 100 jarige oorlog maar de 80 jarige
  Verlaat deze forum


  Maak melding

 44. Hans ik heb genoeg gewerkt en mijn geld goed besteed,ik doe nu wat ik wil,en geniet van al het lekkere wat Suriname te bieden heeft dont worry About me


  Maak melding

 45. Sammy wat jij bent vergeten zijn de twintig jaren daarna,van piraterij,en rooftochten op Spaanse schepen en kolonies eingelijk alles opgeteld heeft de oorlog 150 jaren geduurd


  Maak melding

 46. Haha, @ Gans van de broek, probeert het nu via via. Een rechtstreekse confrontatie durft hij niet aan. Dus doet hij maar deze omweg. Wanneer ik tot je spreek is het tot jou gericht lafaard die je bent. Zodra de woorden die je bezigt, opgehouden zijn en niet werken, ga je gebruik maken van technieken die niet geoorloofd zijn.

  Een hyena ben je bange schijterd. Je kunt niets vertellen over jezelf en uitleggen wat je allemaal voor Suriname betekend hebt. Wat jou rest en dat past bij een wilde hond is persoonlijk te worden. Dat duidt aan hoe zwak je bent en je redevoeringen geen moer voorstellen. Want uiteindelijk keert de hond bij zichzelf terug al is het onder bedwang van het baasje. Ga heen!


  Maak melding

 47. Hans nog even dit bij vermelden van geen enkele regering iets gekregen,deze trotse Surinamer wil geen aalmoezen van niemand ook niet van de ndp daarvoor heeft God ieder mens van hersenen voorzien als jij ze wilt gebruiken of niet its up to jou mensen laten teveel kansen liggen and believe me die liggen vr het grijpen in Su,anderen hebben in het verleden hectares land gekregen vr de landbouw wat hebben zij ermee gedaan alles verkaveld en verkocht en dat geld verkeerd gebruikt en nu allerlei kut verhalen over dat land lopen te vertellen,en andere die alles hebben moeten kopen verwijten lopen te maken,noch de nps,noch de vhp hebben gedacht aan de opbouw van Su,eigen belang dat was hun motto,nu er een regering is die wel aan de opbouw van het land denkt al gt dat met vallen en opstaan mijn zegen hebben ze wel,maar nogmaals ik heb niets van ze nodig,ben tevreden met wat ik heb opgebouwd en heb werk verschaft aan vele gezinnen


  Maak melding

 48. Hans ik wil j nog iets bij verklappen deze trotse Surinamer maakt ook al jaren geen gebruikt van de AOV regeling terwijl ik daarop recht heb,laat dat voor de mensen die het echt nodig hebben,wil van niemand aalmoezen hebben zelfs niet van de overheid knoop dat goed in j oren


  Maak melding

 49. pakiratigri , wat heeft jou laatste posting met de tevredenheid van Santokhi over zijn verblijf in Nederland te maken, niets maar dan ook helemaal niets, en dat voor iemand die met zijn arrogantie en belerende vingertje anderen op probeert te tackelen als ze zich niet aan het topic houden, vooral met de laatste alinea maak je het wel helemaal bont en heeft meer betrekking op jezelf, enige zelfreflectie is wel op zijn plaats, niet konsekwente hypocriete paarse rat


  Maak melding

 50. Wazig met mijn denk vermogen heb ik toch een aantal reacties uit gehaal en daar ging het om bij mij kijken hoe andere de ken van de reactie van de voorzitter van de vhp


  Maak melding

 51. Ik heb ook signalen opgepikt dat men van Nederlandse kant bereid is visumvrij personenverkeer te bespreken als onderdeel van een totaalpakket van maatregelen???? Deze onzin kan hij natuurlijk in Suriname onder zijn eigen mensen verkondigen. Alweer een leugen van deze beroepsmanipulator. Wie zouden de mensen moeten zijn die hem dat hebben ingefluisterd? Wat zegt politiek Nederland zelf van deze verregaande bewering? Tot nu toe is er in mijn (grote) netwerk geen een politiekpersoon die op de hoogte is van deze fabel, of hij heeft in het torentje een deal gesloten. What a joke!!


  Maak melding

 52. @Ray: Probeer lid te worden van de vhp!
  Het idee dat vhp voor hindostanen is ….wel deze gedachte waarmee je opgevoed bent geworden moet eindelijk ophouden??? Kijk naar het hoofdbestuur, kijk naar de DNAfractie van de VHP., kijk naar de zogenaamde mensen in de diaspora van de VHP. Het is en blijft een Hindoestaanse partij, wat jullie ook roepen, de feiten staan als een huis!


  Maak melding

 53. Bouterse2 is weer bezig met het verkondigen van valse propaganda. de zwarten als Chandrikapersad Santokhi zullen altijd de slaaf van Holland blijven.

  “De strategische stap van de VHP om alleen de verkiezingen in te gaan en ook in alle districten campagne te voeren, motiveert een ieder”.
  De tijd voor onderlinge strijd op basis van afkomst of geloof is voorbij en dat wordt als een belangrijk winstpunt gezien???????!
  Ik heb ook signalen opgepikt dat men van Nederlandse kant bereid is visumvrij personenverkeer te bespreken als onderdeel van een totaalpakket van maatregelen?????????????!

  Chandrikapersad Santokhi leeft in een droomwereld dat hij de president wordt met z`n Kofidyompo accent en achterlijkheid.


  Maak melding

 54. @Ray: Trouwens je laat steeds meer je ware aard zien: een Hindoestaanse racist van de laagste kaste. Zo gauw jij je in het nauw gedreven voelt komt de echte ray naar voren, een Koelie, zoals mijn Hindoestaanse vrienden en familieleden dat noemen: een bekrompen, aan tunnelvisie lijdende racistische Hindoestaan.


  Maak melding

 55. Beledigingen over en weer ( altijd over etnische achtergrond ) en ze durven nog boos te
  worden op Stef Bos over zijn uitlatingen. Het feit dat Su niet vooruit komt is, dat de mensen
  onderling niet kunnen samen werken ( etnische strijd )

  @ Von Poepenheuvel

  Over je posting van 1 okt 0m 13:48 uur de gewassen wat je allemaal opsomt groet
  niet in de stad : en als dat zo is, dan is het niet gezond om te consumeren.
  Tevens herken ik in jou als de toenmalige @ Do the Right thing, het woord Dalith
  is (was) zijn troetel naam voor de (Koelie´s ) Hindustanen. En iedereen ( Hindustanen )
  die niet met het beleid van Bouta eens is moet maar naar India oprotten.
  Voor de goede orde het volgende : Ik ben zelf geen Hindustaan, maar heb geen hekel aan ze.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 56. Jojo, Ik gun Santokhi zijn inspanningen om een visum-vrij verkeer tussen beide landen tot stand te brengen. Maar ik ben en realist. Het zijn louter loze woorden die Santokhi verkoopt aan de mensen. Zijn doel is duidelijk. Het moet hem politieke winst opleveren. De situatie is nog altijd complexer dan Santokhi ons wil doen geloven. Zijn verhaal moet het succes van zijn reis onderstrepen. Ik denk dat men in Den Haag niet op Santokhi zit te wachten.
  Maar een visum-vrij relatie tussen twee landen wil nog niet zeggen dat iedere onderdaan uit beide landen in aanmerking komt om van deze regeling gebruik te maken. Mensen die vanuit Suriname Nederland bezoeken kunnen van hieruit doorreizen naar Schengen landen. Zij dienen wel over voldoende geldmiddelen te beschikken om de periode van verblijf in Europa te kunnen bekostigen. Alleen mensen met voldoende geld zullen van deze regeling gebruik kunnen maken. Velen zullen afvallen omdat zij een gering inkomen hebben. De mensen met geld kunnen nu reeds in aanmerking komen voor een Nederlandse visum. Santokhi zijn verhaal is doorzichtig. Hij verkoopt loze woorden aan de gemeenschap door misbruik te maken van de economische malaise waarin het land verkeerd.


  Maak melding

 57. RobG wel volledig zijn met je info, ook mensen zonder geld kunnen een visum krijgen , alleen zal er dan iemand , familie of vrienden, ze moeten uitnodigen en borg voor ze moeten staan.


  Maak melding

 58. @Von Poepenhevel wat klets jij nou toch uit je nek klein kind ! De slavenhandel kon ALLEEN mogelijk worden gemaakt met steun van de stamhoofden in Afrika. De stamhoofden verzamelden jonge sterke mannen & vrouwen voor de blanken. Voor een kraaltje en spiegel en meer van die goedkope snuisterijen werden de door de stamhoofden aan de Europeanen verkocht. Ga eerst zelf met je dikke neus in de geschiedenisboeken en luister niet naar de mamang tori van jouw voorouders.


  Maak melding

 59. @kankantriestraat: Yeah, right. Dat is wat jij van kleins af in je hoofd gestampt gekregen hebt, de versie van de slavenhandelaren en hun nazaten. Voor jou informatie, die geschiedenisboeken waar jij zo fier op wijst zijn door diezelfde slavenhandelaars en hun nazaten geschreven. Mijn conclusie: Jij bent of wit, of geestelijk nog lang niet bevrijd van de indoctrinatie en conditionering door de witte mensen, of je bent opzettelijk bezig deze valse informatie te verspreiden. De vraag is dan ook, wat het doel is dat je daarmee wenst te bereiken. Weet dat er steeds meer mensen zijn die zich mentaal vrij hebben gemaakt en ik nodig je uit je te scharen achter deze groep, als je tenminste eerlijk bezig bent, hetgeen ik sterk betwijfel.

  @Babun-nefi: Blijf dromen en hoop dat je niet al te ruw wakker geschud zal worden. De VHP gaat het nu niet en dan niet redden omdat het geen nationale partij is en maar niet kan afstappen van haar bedrieglijke tactieken en weer eens hoopt met leugen en bedrog stemmen te winnen. Daarmee zeg ik niet dat andere partijen (NDP, NPS, PL…etc) niet ook de waarheid vaker geweld aan doen, maar dit van Chan gaat wel heeeel ver!!


  Maak melding

 60. Lucien, hoezo mentaal hebben zich veel mensen zich vrij gemaakt, nee een bepaald bevolkingsgroep tot wie je ook hoort denk ik lopen nog steeds met de namen van de bakras en je zal je levenlang en je nazaten herinnerd worden dat je een afstammeling bent van een slaaf en een bakra meester Dus als je zo trots bent neem een Afrikaanse naam . Namen als Simons, Havertong, de Kom . Zijn van bakra meesters . Jongoe go wai pasi


  Maak melding

 61. pakiratigri 1 oktober 2018 at 03:26
  Wederopbouw van Suriname. Bij wederopbouw denk ik aan landen als Irak en Syrië die geterroriseerd zijn en waarvan driekwart van de infrastructuur in puin ligt. In Suriname kunnen we niet praten over wederopbouw. Santokhi en Nederland gaan dat niet bepalen. Die man begint nu alvast te oefenen alsof hij de nieuwe president gaat worden. Hij praat over diaspora , maar op de foto recentelijk was alleen sprake van een bepaalde diaspora. Diaspora behelst het brede maar dat doet deze meneer niet, ook al pretendeert hij dat.

  Nederland zou natuurlijk maar al te blij zijn als Bouterse van het toneel verdwijnt. Dan kan er kennelijk wel gesproken worden over ondersteuning aan Suriname en visumvrij reizen. Dat is kenmerkend voor de houding van Nederland dat graag het volk van Suriname negeert en dwarsboomt omdat datzelfde volk geheel volgens de lijnen van democratie gestemd heeft op de persoon Bouterse in de vorm van de NDP.
  Nederland respecteert Suriname niet. Laat dat duidelijk zijn! Het is belangrijk dat te weten zodat er vervolgstappen ondernomen kunnen worden.

  =============================================================

  Visumvrij reizen gaat nooit gebeuren evenals de 100% controles op Schiphol. En terecht.


  Maak melding

 62. RobG 1 oktober 2018 at 22:58″

  “: Jojo, Ik gun Santokhi zijn inspanningen om een visum-vrij verkeer tussen beide landen tot stand te brengen. Maar ik ben en realist.”

  RobG u heeft duidelijk een afwijking en focust op none issues. u zoekt een afleiding. Santhoki heeft geen doel qua Visum vrij verkeer. Hij heeft signalen opgevangen niet meer en niet minder. Het is uitgesloten dat Nederland Surinamers toelaat zonder Visum.
  Santhoki stelt vast dat er goede contacten mogelijk zijn en dat de diaspora wil helpen. Verder stelt hij vast dat slechts 1 persoon de verhouding met Nederland verstoort.

  U vergeet dat de diaspora, familie bezoek en toerisme, pensioenen de Surinaamse economie schragen met een meerdere honderden miljoenen. voor de bijna Euro 200.000.000 familie hulp hoeft ook nog eens niet gewerkt te worden. bedenk wel dat op deze wijze meer geld naar Suriname komt dan van de Chinese vrienden. Alleen de giften bedragen 10% van het BNP.

  Zodra Bouterse van het Toneel is zal er ook zeken gedaan kunnen worden met de Nederlandse regering. Ik vermoed dat Santhoki betrouwbaar genoeg geacht wordt om de leningen van Suriname te saneren en de rente component sterk te reduceren.
  Met sanering van de schulden, een energie plan, het lokaal besteden van de Alcia verplichtingen, het saneren van de kleine goudsector en het productiever maken van de ambtenaren is Suriname op de goede weg. Bouterse gaat dat nooit voor elkaar krijgen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.