dinsdag, april 16, 2024
HomeFotoBouterse: grote successen voor Suriname in aardolie sector

Bouterse: grote successen voor Suriname in aardolie sector

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 okt – President Desire Bouterse verwacht op kort termijn grote successen voor Suriname in de speurtocht naar voorraden aardolie, waarvan allang vaststaat dat die er zijn. De belangstelling van oliemaatschappijen Kosmos Energy, Hess, Chevron, Apache Oil, Noble Energy, Stateoil, Tullow Oil, Petronas en anderen voor de kust van Suriname geven goede hoop.

Bouterse schetste zijn verwachtingen maandag in zijn jaarrede bij de indiening van de conceptbegrotingen van de regering. Naast zijn hoop op successen in de olie industrie heeft het staatshoofd tal van plannen van de regering gepresenteerd, die zij in 2019 wil gaan uitvoeren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

57 REACTIES
 1. 8 jaar lang dezelfde populistische lulkoek van deze incompetente pathologische leugenaar. Hoor graag van de hersenloze paarse onbenullen op dit forum wat de NDP successen zijn, sinds 2010. RobG…Paki-RAT-igri, kom er maar in.


  Maak melding
 2. Nog meer slopen, nu de kust er is straks niets meer over van Suriname.
  Valt er straks nog wel te leven? En die bedrijven zijn niet achterlijk zij willen het grote geld, ze zijn heel sluw.
  Je moet stevig in je schoenen staan, wil jij het meest krijgen, Suriname dan.


  Maak melding
 3. Go for iT goed vr Suriname aan betweters en gifmengers hebben wij geen boodschap aan posetive thinking daar staan wij open voor als iets j niet zint ben j vrij om te vertrekken vr mensen met een racistische inborst is er geen plek in Suriname take jour bundle en verdwijnt uit ons multi culti samenleving


  Maak melding
 4. Nog meer beloftes? Hoe lang worden er al verwachtingen gewekt dat er enorme olievoorraden voor de kust te vinden zijn? Er is nog geen druppel aan wal gebracht. Al die oliemaatschappijen werken zeker voor niets! Stel dat er wel olie gevonden wordt dan houdt Suriname er percentueel maar een schijntje aan over. En het oliedomme volk stinkt weer met grote blote poten in dat populistische gewouwel van die leugenaar.


  Maak melding
 5. Dubaaaaaaiiiii, Dubaaaaaaiiiii Kang go dok…….here comes Sjeik Bouta & zijn zoveel rovers….ai boi saaaang, mi lafu yere….ik vraag mij af wie grappiger is, mi of Sjeik Bouta


  Maak melding
 6. Een essentieel kenmerk van goed bestuur is het voorzichtigheidsbeginsel. Je rekent je zelf niet rijk. Je baseert je niet op mogelijke meevallers maar houdt wel rekening met tegenvallers.
  Bouterse daarin tegen rekent zich ook dit jaar weer rijk met nieuwe goudvondsten en enorme olie reserves.


  Maak melding
 7. Wie z’n gezond verstand gebruikt en ook nog het vermogen heeft om tussen de regels door te lezen, zal wel begrijpen dat de president bedoeld dat er olie voor de kust van Suriname is gevonden.

  Naar mijn idee is er aardolie in commerciële hoeveelheden voor de Surinaamse kust gevonden, alleen is het momentum om dit wereldkundig te maken nog niet daar.
  Het kan toch niet zo zijn dat de olievondsten voor de Guyanese kust precies ophouden bij de zeegrens die in 2007 door het Unclos is vastgesteld.

  Ik hoop dat er een goede deal met de buitenlandse oliemijen is afgesloten want bv in Guyana gaan er reeds geruchten dat de olie boeren er met de grootste hap van doorgaan, en Guyana er zeer bekaaid van afkomt.


  Maak melding
 8. Ik heb slecht 1 scenario waarom het kan dat er geen aardolie in grote hoeveelheden voorkomen voor de Surinaamse kust ! En dat is de voet van de bakhuys gebergte dat zich diep in de zee uitstrekt, dat een soort scheidings vlakte functioneert tussen de 2 Guyana’s . Venezuela daarentegen ligt iets wat hoger en kan de aardolie voorraden zich sub-mobiel bewegen naar de richting van Guyana . Wet v d logica. Verder zijn zaken zoals de Guyana schild dat zich op een diepte van 7 km bevindt EN de harde top krijt formatie niet van belang , omdat de genoemde maatschappijen thans beschikken over de moderne technieken om de harde lagen te doorboren.
  Verder mag Bouterse naar de klote lopen, 10 operende maatschappijen voor de kust van Suriname en nog geen druppel olie gevonden !!! Denk Bouterse dat wij als Surinamers ons rijk gaan voelen, nee : dan zou hij de olie voorraden onderling met zijn kornuiten verdelen. Dus wat mij betreft: geen aardolie !


  Maak melding
 9. Het Surinaamse VOLK mag hopen dat er pas NADAT Bouterse

  is vervangen, olie wordt gevonden !!!

  Anders zullen Paars en Opa D. OOK ALLE, DOOR ONS GEVONDEN

  OLIE-VOORRADEN, DOEN VERDAMPEN !!!!!

  PS : Vergeet niet dat het dezelfde Opa Desie is, die STAATSOLIE

  met TOEBEHOREN, WILDE VERKOPEN TEN TIJDE VAN DE REGERING

  WIJDENBOSCH !!!


  Maak melding
 10. Posetive thinking is nooit een sterke kant geweest van nog de nps en nog de Vhp,omdat alles wat zij probeerde nooit resulteerde in een goed eindproduct,bij nps hebben ze meerdere malen geprobeerd sociale woningen op te zetten het resultaat was altijd hetzelfde half gebouwde woningen die later ten prooi vielen en aan moeder de natuur,bij de vhp hetzelfde liedje,2bruggen hebben ze geprobeerd te bouwen beide keren moest een ndp regering het tot een goed einde brengen,later heeft Chan geprobeerd een politie bureau op te zetten en een flitspalen project beide zijn nu opgeleverd aan de natuur over kapitaal vernietiging gesproken,het enige departement waar ze goed hebben geboerd is OW daar hebben zij gigantisch huis gehouden,vandaar dat sommigen met het idee liepen dat Su van hun was,wel die arrogantie heeft de ndp een stop aangezet,vandaar dat sommigen moord en brandschreeuwen en aan alles wordt politiek meegedreven om de blinden mee te krijgen om hun verloren macht corruptie zelfverrijking in ere te herstellen,en dat is de bitterheid de afgunst het liegen over alles,dit wordt gedaan met 1doel voor ogen om terug te komen graaien,maar het land zelf opbouwen hebben zij een broertje dood,daarvoor hebben zij de hersenen er niet voor met alle gekochte diploma.wordt vervolgd


  Maak melding
 11. Hiep hiep hoera !!” Kajana Gramang” komt binnenkort na Ashanti koning in Suriname !! Hij brengt ons
  een zak vol snoep, alles gratis !! Hopelijk hoeven wij niet te wachten “te-kakkaforoe-kies-tifie” !!
  De gepensioneerde ambtenaren hebben intussen “nul” gulden aangepaste pensioen ontvangen, in navolging tot de gebruikelijke correctie, wanneer de salarissen van de ambtenaren worden verhoogd !!
  Welke deskundige kan zijn “licht” op dit onderwerp laten schjnen ?? Geen enkele DNA-lid durft zijn bek te openen voor deze groep !!!Om hoeveel stemmen gaat het bij deze groep ?? Waar zijn Somo,Chan,Belfor en Carl de Judas ,in deze ???


  Maak melding
 12. Bouterse belazerd de boel na 8 jaren komt hij weer met zulke beloftes.Ik lach mij rot als ik deze domkop hoort praten.Het arme volk moet zo verstandig zijn om deze mededeling van de president niet serieus te nemen.Hij heeft het land al leeggeroofd van al zijn reserves van 1.3 miljard USD die hij nooit heeft kunnen verantwoorden aan het volk.Als mijn land genoten deze idioot weer als president kiezen dan zijn ze gek want deze heeft het land failliet gemaakt.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding
 13. De meningen zijn voorspelbaar
  Los van het feit of het waar is of niet waar.
  Stelling 1. Het is waar.
  Er is olie gevonden. Is het winbaar?
  Ja, als je naar de ontwikkeling van de olieprijs kijkt en de verwachting die werd uitgesproken over de olieprijs voor 2018 dan zit de olieprijs nu ver boven deze verwachting ($80 nu verwachting $60). Dit maakt de beslissing om investeringen te gaan doen eenvoudiger. Pluspunt
  Maar dit geldt ook voor andere gebieden buiten Suriname. Bovendien zodra de oliekraan weer verder wordt opengedraaid zal de olieprijs weer dalen. Daarnaast worden er steeds meer substituten ontwikkelt die het gebruik van olie moeten terugdringen. Minpunt.
  Bovenstaande is redelijk objectief
  Subjectief: de groei van de wereldeconomie is over z’n top. Hierdoor zal de vraag naar olie verder afnemen!
  Bovendien als de rente verder gaat stijgen en Centrale Banken hun expansief gevoerde monetair beleid
  (= grofweg gezegd veel geld in omloop brengen ) gaan terugschroeven en daarna overgaan tot een krapgeld politiek dan zullen we weer een ritje naar beneden krijgen.
  Het optimisme van de president deel ik totaal niet. Ook gevoed bij de forse aflossingen die SU moet verrichten in de toekomst zie ik het eerder somber tegemoet.
  Bouterse rekent zich te rijk denk ik.
  Stelling 2 Het is niet waar.
  Waarom dit dan toch dit in de jaarrede noemen?
  Als de president al niet positief is, hoe moet de bevolking dan enig vertrouwen in de regering en daarmee in de toekomst hebben?
  Had enig forumlid iets anders verwacht?
  Het (Surinaamse) volk wil positief nieuws horen. Als het later niet uitkomt zoals werd uitgesproken, dan kan ja daar altijd wel een draai aan geven.
  Externe ontwikkelingen en zo . Haha


  Maak melding
 14. Een jaarrede. Beste Surinamers

  Vanaf nu

  noteer voor u zelf

  hoeveel keer komt de President vanaf nu tot jan 2019 naar DNA om over zijn beleid te verantwoorden.

  dus goed tellen…………………………..


  Maak melding
 15. Uit oogpunt van respect voor de president van het Surinaamse volk, zou ik nooit zo negatief zo mogen uitlaten als een echte Surinamers zijnde, schande, schande en schande, ik ben geen NDPer, maar het hoort niet. Schaam jullie je dood, 2e rangs Surinamers in het diaspora, ook zo,n niets nutters, alleen bla bla en bla,,wees oprecht en trost dat je ooit daar gehaald bent,,,, we ply sabi mang…..


  Maak melding
 16. Naast de economische crisis die momenteel in Suriname is, moeten Suriname zich ook realiseren dat met de olie-en gasboringen voor de kust van Guyana em naar boven pompen ervan(en wellicht in voor de kust van Suriname? ) er aardbevingen zullen plaats vinden.

  Denken Guyanezen en Surinamers dat de huidige stabiliteit van de bodem rustig gaat blijven als er aardolie en gas naar boven wordt gepompt.

  Gelet op de krotten, enz in Suriname mogen ze hun borst flink nat maken. Tsunami zullen Suriname daarom ook niet bespaard blijven. Hopelijk dat ze goede afspraken met de olieboeren maken om deze milieu en econmischeschade te zullen dekken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 17. Bouta is een ramp voor Suriname.De ndp en de ndpers is wat echt fout is in Suriname.
  …en de snelweg is hier ,de flyovers zijn echt,de trein rijdt en blah…blah…bouta alweer met zijn kudde ndpers aan het hallucineren.


  Maak melding
 18. Waar gaat men al het olie op slaan je moet opslag tanken bouwen .

  De Raffinaderij van Suriname kan maar 20000 barrel verwerken .

  Niet wanneer je Olie heb gevonden worden alle problemen opgelost in Suriname .

  De uitbreiding van Staat Olie Raffinaderij heeft 2 miljard USD gekost toch kan men maar 20000 barrels verwerken .

  Men gaat in de Regio Olie zaken liever met Engels spreken landen doen .

  Voorzitter van NPS had Adin gevraag of hij al een booreiland is geweest daar hij praat over olie .

  Suriname moet zicht ook klaar maken voor grote ongelukken op zee ,vooral bij Olie Lek en brand op zee .

  Ik heb meer Booreilanden en Raffinaderijen gebouwd met Turken en Surinamers en Nederlanders .


  Maak melding
 19. Ex-dictator en moordverdachte BOUTA zal het volk weer een rad voor de ogen draaien.
  Deze drugscrimineel laat de waterkrachtcentrale pas in 2019 opleveren.
  Vlak daarna in 2020 zullen de olievondsten (die al zijn gevonden) bekend worden gemaakt.
  En de imbeciele NDPers maar juichen voor deze demagoog.


  Maak melding
 20. Wij van de Oppositie staan klaar om over te nemen met betere plannen dan van NDP .

  Waarom had NDP geen goud industrie op gezet in jaren 80 de vorige eeuw .

  Waarom had J Wijdenbosh geen Amnestie gegeven aan Bouterse de vorige eeuw .

  Zie maar kinderen van niet eens 20 jaren rijden auto zonder rijbewijs en rijden mensen dood in het verkeer .

  Limbo SRS Radio draai wat nummers van Papa Tauwtje voor Doehkie en Hooghart en Misikaka .

  Limbo van SRS Radio tijdens de Staatgreep was je maar 8 jaren waar heb je de geschiedenis van NDP geleerd .

  Met 26 zetels van NDP draai je geen land ,na twee jaren zoekt NDP samenwerking met andere Partijen .

  NDP is na de verkiezing alleen gaan regeren door gierigheid van de leiders .

  Na tien jaren regeren heeft NDP 3 MILJAARD USD gebruik waar zijn dan de resultaten .

  Studenten meld je bij Ocer bij Abrahams en Graanoost of Herrenberg voor werk , De Cassave Fabriek word herstart op mei 2020


  Maak melding
 21. mul 2 oktober 2018 at 13:07
  @ MM Desiré Delano Bouterse … de Bermpresident … heeft weer eens { hakkelend } voorgelezen wat voor hem is neergepent door zijn ” ad-vies – eurs. Duidelijk was te merken dat de man himself geen moer begreep van wat op papier stond. Sommige woorden kon hij niet eens goed uitspreken. Sari Tori !!!!!!!!!!


  Maak melding
 22. Als er sprake is van grote successen in de oliesector is het opmerkelijk dat de grote oliereuzen als SHELL en EXXONN geen belangstelling voor de olievelden hebben. Vaststaat dat Suriname enkele olievelden bezit maar of die aan het criterium ‘grote successen’ voldoen is nog maar de vraag. Was dit wel het geval dan zouden de VS als eerste Suriname ‘bezet’ hebben. Ik denk dat Bouterse gewoon uit zijn dikke nek loopt te lullen en het Surinaams volk, toch al niet het slimste volk, de mond probeert te snoeren.


  Maak melding
 23. Degenen die oprecht begaan zijn met Suriname, zullen in hun schrijven altijd een stempel achterlaten waarin getuige is van positivisme. Ongeacht wie aan de macht zit, het is wel zo verstandig die te steunen en aan te moedigen. Van fouten leert men. Wat wil men nu? Moet er maar geen aardolie voor de Surinaamse kust zijn omdat Bouterse aan de macht zit momenteel, of denkt men aan het groter belang? Suriname heeft sowieso voldoende alternatieven. Het groter belang is het volk van Suriname. Niet Bouterse. En Bouterse is zich daar bewust van. Het gaat niet helpen iemand de grond proberen in te boren. De keiharde realiteit is dat de NDP de scepter zwaait tot op dit moment. En als gevolg daarvan dient men elkaar te steunen. Dat is vooruitgang voor Suriname. Zo is het aldus de ene hand die de andere wast opdat beide schoon worden.

  Mocht er in 2020 een andere partij aan de macht komen zal ik die ook steunen met dezelfde voortvarendheid. Maar tot dan is het de NDP. Niemand is zo slecht dat hij niet in staat is iets goeds te doen. Iets kritisch op de voet volgen spreekt voor zich. Maar wat je hier ziet, zijn er velen die wanneer je niet met ze eens bent, de toevlucht zoeken tot persoonlijke aanvallen. Duidelijk een zwakte en primair gedrag gelijk aan een dier. En zo zie je dus dat wij Surinamers elkaar in de weg staan.


  Maak melding
 24. …..vergeet niet over de gemaakte schulden aan miljarden aan dollars dat de couppleger/serial killer heeft gemaakt overal en die generaties lang door ons nog te komen nazaten afbetaald moeten worden.Ze zijn nog niet eens geboren en moeten schulden aflossen die niet zij, hun ouders grootouders of bed over -over-grootouders zijn aangegaan.
  Je moet echt een ndper zijn als je dit allemaal prachtig van ndp coca boss bouta vindt en hem prijst.


  Maak melding
 25. Ray waar heb jij het in hemelsnaam over,wees blij dat men j ooit nr Su heeft gehaald,wees het land dankbaar daarvoor,in Suriname is j veel bijgebracht op hygiënisch gebied,en op vele andere gebieden die ik niet bijnaam wil noemen,anders gt het beledigend overkomen be posetive en het land dankbaar daarvoor,waarom zijn jullie zo ondankbaar


  Maak melding
 26. Bouterse ziet ze vliegen. Die speech heeft hij geschreven onder invloed van coke en een fles Black Cat rum.
  Wederom verkoopt deze massa moordenaar annex coke dealer zijn paarse evangelie voor zoete koek. Hij hoopt dat hiermee zijn kiezers te paaien. Inmiddels wachten de DIE HARD Boutisten ook op de pakjes boot van Jos Steeman Shipping. Ook zij zijn iedere dag antroewa met rijst beu. Het gelul ook olie horen we al jaren. Bij iedere olie spoor die ze gevonden hebben blijkt het drek te zijn. Terwijl de wereld bezig is met het zoeken naar alternatieven voor fossiele brandstof blijft Suriname zich vasthouden aan het oude recept. Genoeg alternatieven oa duurzaam hout, kokos productie, quinoa, zaadveredeling technologie etc etc. Het is over en uit met Bouterse. Wordt Bouterse in 2020 herkozen dan kun je het licht def. uitdoen in Suriname.


  Maak melding
 27. Daar zijn ze er weer. Die Indiana die indianen verhaal weer vertelt. En het mooie is dat Surinamers het nog geloven ook. Let maar op hij wordt weer president tot aan zijn dood


  Maak melding
 28. Pakira(tigri) je bazelt. Bouta is vanaf 1980 een parasiet van het Surinaamse volk.
  Aan de hand van vd Valk (NL militair attaché) heeft Bouta met 15 andere malloten een coup gepleegd.
  Vanaf dien heeft het Surinaams volk het gelag betaalt in de vorm van bloed, mensenlevens, vernietiging en negatieve economische impact.
  En dan nog stemmen NDP ers op hem. Leer je geschiedenis .


  Maak melding
 29. Er zijn vele die hun land niet gunnen ,misgunners zijn dat….was het de VHP aan de macht dat was alles welles goed gepraat …..tegenslagen zullen ze altijd geven ..de tijd zal het leren ,


  Maak melding
 30. Het kan zijn dat er aardolie voorkomt voor de kust van Suriname, het kan ook van niet. Als het er is dan moet het gewonnen worden en dat brengt grote kosten met zich mee. Exxon heeft voor Guyana in Nederland een drijvend productie platform besteld bij SBM-Offshore wat meer dan een miljard USD gaat kosten. Voordat dat is terugverdiend moet er heel wat opgepompt worden. Voorlopig ziet Guyana heel weinig van de olierijkdommen.
  Voor Suriname geldt hetzelfde. Men is afhankelijk van de oliemaatschappijen en voorlopig is er nog niets gevonden. Als er ooit wat gevonden wordt zal het al gauw een jaar of tien duren voor er olie gaat stromen. Suriname zal die olie nooit te zien krijgen. Van het exploratieplatform verdwijnt het regelrecht in tankers naar de raffinaderij van de oliemaatschappij elders.

  Vlakbij ligt Venezuela met de grootste en makkelijk winbare olievoorraad ter wereld. Trump zet het land steeds verder de duimschroeven op en ingrijpen is niet ondenkbaar. De VS hebben goedkope olie nodig en Venezuela onder Amerikaanse controle brengen kan die opleveren. Waarom dan nog moeite doen voor Surinaamse olie als die er al is?


  Maak melding
 31. @ Hans
  Ik ben het met je eens. Vanochtend schreef ik hier ook al iets over (substituten) en nu krijg ik deze melding
  businessinsider.nl/10-belangrijke-dingen-2-oktober-2018/?utm_source=pushassist&utm_medium=pushassist_notification&utm_campaign=pushassist

  Doorlinken levert deze op:
  businessinsider.nl/shell-sluit-grote-deal-van-e-27-miljard-om-vloeibaar-aardgas-van-canada-naar-azie-te-transporteren/


  Maak melding
 32. Helaas heeft deze president NIETS kunnen waarmaken aan
  landbouw, bedrijvigheid of industrie !
  VELE MILJARDEN van het Sranan Volk zijn door Paars VERKWANSELD !

  CORRUPTIE EN CRIMINALITEIT ZIJN SKY-HIGH !!!

  BABBELS van PAARS helpen niet meer, de rente en aflossing van
  onnodige en dure internationale leningen, WURGEN DE SURINAAMSE STAAT !

  VANDAAR EEN Bakba-winkri BEGROTING 2019,(zwaar stijgende staatsschuld),
  met grote gaten en schijn-dekkingen !!

  TIJD VOOR NIEUWE LEIDING in SRANAN !

  STOP A PINA FU A VOLK !!!!!

  PS : Opa D ziet 16.6666 volkswoningen, Cassavefabriek, Sneltrein,
  Diepzeehaven en ziet ook grote olie-vondsten !

  BERM-KOETERWAALS-van-een-OUD-MANNETJE !!!!!

  HALLUCINATIES !!!


  Maak melding
 33. WAKE UP CALL ????
  DUS HET VOLK SLAAPT REEDS GERUIME TIJD ???
  KOMEN ZIJ DAAROM STEEDS TE LAAT OP HUN WERK OF AFSPRAKEN
  WORDT HET GEEN TIJD DAT HET VOLK IN 2020 WAKKER WORDT ??
  WAAROM DOET DE SUR. BANK HET THANS BETER SINDS DE ND-PER EN EX-DURCTEUR PROEVE OPGEDONDERD IS ??
  BOUTA IS FRIS VAN GEEST TIJDENS HET VOORLEZEN VAN DE VOORGEKOOKTE JAARREDE , VOELT HIJ REEDS NATTIGHEID VOOR DE VERKIEZING VAN 2020.
  KOMT HIJ NU AL ONS LOLLYPOP BELOVEN , TERWIJL HIJ EN ZIJN GEZIN BIEFSTUK ETEN.
  ZIE BINNENKORT DE FINANCIEEL ISOLEMENT VAN SUR. AANKOMEN , NOG EVEN VERDER MET DE LUCHTKASTELEN OP REKENING !!


  Maak melding
 34. Cuyana heeft deze oliegronden gratis gekregen van su.. voorgaande regering,front,heeft zich in de luren laten leggen bij vaststelling van d er zeegrenzen. Stelletje oude mannen,advocaten,die op hun oude dag nog wat moesten bijverdienen hebben toen niet goed onderhandeld. Cuyana wist dat er olievelden waren en heeft bekwame mensen ingehuurd om te onderhandelen voor ze. Su had geen mensen op het gebied van zeerechten. Ddb hooooooooopt op die ene vondst,om mooi weer te kunnen spelen samen met zijn voorganger uit doebay🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣😂😂😂


  Maak melding
 35. Eigenlijk moeten wij Desi en alle NDP-ers feliciteren met deze droombegroting. Reden het is gewoonweg niet te realiseren.
  een tekort van meer dan 1 miljard SRD. Hoe ga je dit gat opvullen? Met leningen? Het gekke is dat het tekort is ontstaan door: juist ja: aflossing en rente van de oude leningen. Kan of mag lenen nog ?. Volgens Neus is het leningenplafond reeds lang en breed overschreden. Boefdraad hoort hiervoor thuis in de gevangenis wegens het niet naleven van een wettelijk verbod. En Nijmerman mag hem daar gezelschap gaan houden. In het verleden zijn mensen voor veel minder in de gevangenis beland. Denk aan de oud directeur van de Vervuurtsbank.
  En als lenen niet meer kan, dan maar gebruik maken van de geldpersen. Dat betekent een inflatie van zeker 10% extra.. Bouterse: ik ben niet in Suriname, maar ik lees veel over Suriname. Alles wat jij hebt voorgelezen hoef je maar alleen te toetsen aan de praktijk om aan je ballen te voelen dat het niet klopt.
  Jouw begroting is niet te realiseren en elke niet gerealiseerde begroting werkt als een soort antireclame met een boomerangeffect tegen jou.
  Bouterse met jou niet te realiseren droombegroting maak je dus antireclame voor jezelf. De prijs hiervoor krijg je in 2020 te betalen.


  Maak melding
 36. DE LAATSTE STUIPTREKKINGEN VAN BOUTERSE.???
  Dit stuk is een mooi vervolg op de laatstelijk gevoerde discussie over de BBP op waterkant.
  Ik begon mij al af te vragen waar die hele hoge bedragen aan BBP vandaan kwamen. Er wordt dus flink gelogen. Ik denk dat Neus gelijk heeft. er wordt gesjoemeld met cijfers.

  Statistieken ABS onjuist en valselijk ‘Suriname sinds vorig jaar failliet’
  De West March 8, 2017
  Drs. Anand Biharie, financieel-economisch en juridisch deskundige, zegt dat ons land sinds vorig jaar failliet is en dat wij het toevallig hebben kunnen redden met de eerste tranche uit de IMF-lening en geld dat plotseling ons land binnenkomt. Hij vergeleek Griekenland met Suriname. Griekenland is sinds 2008 failliet gegaan. Suriname heeft dezelfde kenmerken als Griekenland, voordat zij failliet ging. Hij gaf aan dat het bruto binnenlands product (bbp), de devaluatie en inflatie, zoals die door het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) onjuist zijn en valselijk worden opgesteld. Hij zei dat het bbp een heel belangrijk gegeven is om na te gaan als een land wel of niet failliet is. Middels een formule gaf hij aan dat het bbp uit zes elementen bestaat, waarbij hij gebruik maakte van de zogenaamde subjectieve methode. Ten tijde van devaluatie en inflatie, is het volgens Biharie een algemene rechtmatigheid dat investeringen afnemen met als gevolg een achteruitgang van je bruto toegevoegde waarde (btw). “Dus jouw bbp neemt af”, aldus Biharie. Volgens de statistieken van het ABS is het bbp, ondanks devaluatie en inflatie, juist aan het stijgen. Hij gaf aan dat het ABS dit bewust doet om de schuldratio laag te houden. Dit zei Biharie gisteren tijdens een bijeenkomst van de Kenniskring in het Lalla Rookh-gebouw. Het thema voor de avond was: ‘Fitch degradeert Suriname: gaan wij failliet?’

  Naast Biharie heeft ook de econoom Steven Debipersad een presentatie gehouden. Hierop aansluitend ging Biharie in zijn presentatie in op het onderzoek, op verzoek van de oppositie, van de procureur-generaal (pg) om na te gaan als het obligoplafond wel of niet is overschreden. Volgens het onderzoek van de pg is dat niet overschreden.

  Biharie gaf middels een berekening aan dat de schuldratio wel is overschreden. In zijn berekening nam hij de volgende leningen mee: de schuldrapportage van het bureau van de staatsschuld per eind september 2016, de obligatielening van USD 550 miljoen, Dalian lening van USD 215 miljoen en de Telesur lening van ongeveer USD 98 miljoen, dit komt totaal op een bedrag van SRD 18.150.000.000 tegen een bbp van SRD 16.700.000.000 (ABS 2015), dan komt de schuldratio op 109%.

  Biharie volgt sinds 2008 intensief de begrotingspraktijken van ons land en heeft geconstateerd dat de begrotingspraktijken simpelweg volkstoneel inhouden. Dit stelde hij door middels een power point presentatie. Biharie hield de aanwezigen de realiteit voor van de afgesloten obligatielening van USD 550 miljoen tegen een rente van 9,25% per jaar. USD 300 miljoen werd aan Staatsolie geven om haar schulden af te lossen. Biharie vindt het raar dat er een lening wordt afgesloten tegen een rente van 9,25%, terwijl de ingeschatte rente van de lening van Staatsolie tussen de 5% en 7% lag. “Men neemt een duurdere le-ning om een goedkopere lening af te lossen”, aldus Biharie. Transparantie en good governance zijn volgens hem heel erg zoek in ons land. Hij merkte op dat de jaarverslagen en informatie bij overheidsinstanties en bedrijven niet worden bijgewerkt. Als voorbeeld haalt hij aan de jaarverslagen van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en Staatsolie, waardoor het uitvoeren van controle niet mogelijk is. Biharie is ervan overtuigd dat er sprake is van malversaties en is ook in staat dit te bewijzen. Biharie zei verder, dat hij vaak hoort dat mensen aangeven, dat de inkomsten van ons land zullen toenemen door investeringen van Newmont, Surgold en Staatsolie etc. Echter stelt hij dat de inkomsten inderdaad omhoog gaan, maar tegelijkertijd ook afnemen vanwege de import, omdat alles wat ze investeren, geïmporteerd wordt. Het uitvoeren van het herstel- en stabilisatieplan zal volgens Biharie inderdaad ervoor zorgen dat de regering naar huis zal worden gestuurd door het volk. Hij gaf ook aan dat wij in 2016, 90% aan devaluatie hebben moeten incasseren. De aanwezigen vroegen tijdens de vragenronde wat de oplossing volgens Biharie zou moeten zijn. Zijn antwoord luidde als volgt: “Het volk heeft de absolute macht”.

  door Johannes Damodar Patak


  Maak melding
 37. Von poepenheuvel,
  ik ben mijn voorvaderen uit India heel dankbaar dat ze bereid waren hun geluk anders te proberen .En om onze dankbaarheid te tonen hebben wij het monument van mai en baba om onze herkomst levendig te houden.Wij zijn de trotse nazaten van indiers,een trotse daliet.
  Als jij gelooft dat de lijder van het land een moordenaar kan zijn.,een couppleger met amnestie dan weet ik niet hoe trots je op jezelf kan zijn.Je hebt een te lage IQ en het is beter voor jou de terugkeer maar Afrika waar ze right and wrong niet van elkaar kunnen scheiden.


  Maak melding
 38. Wie maak wie wijs dus als er olie gevonden is in guyana zal er ook olie zijn voor de kust van suriname kijk naar mijn lippen neks is daar nada loop geen bouterse achter na lose floders ndp gedachten .


  Maak melding
 39. @John
  U /Biharie vindt het vreemd dat voor Staatsolie een lening met een veel hogere rente is afgesloten dan Staatsolie over haar leningen betaalde.

  Het antwoord hier op is Simpel. In de leningscontracten staat vaak een artikel waarmee de lening of een deel direct op eis baar wordt als er onvoldoende winst gemaakt wordt om de lening te kunnen aflossen. De winst was nagenoeg verdwenen en de staat bleef graaien in de kassa van Staatsolie middels dividend dat groter was dan de winst.

  Gevolg wad dat de banken per direct de helft van de Schuld terug vorderden.

  Nu het weer goed gaat lenen de zelfde banken meer. Waardoor de Staat Staatsolie heeft laten aflossen en geplunderd heeft door hasr veel te veel laten betalen voor de laatste 5% aandelen in Newmont Suriname

  Daardoor had / heeft de Staat afgelopen zomer weer wat geld gehad om problemen af te wentelen.
  Binnen kort zal IMF afgelost moeten worden en vliegen de kosten omhoog door de hogere salarissen


  Maak melding
 40. CITAAT: in de speurtocht naar voorraden aardolie, waarvan allang vaststaat dat die er zijn.
  REACTIE: Iedereen met kennis van geodesie en geogenese weet dat dit een onzin opmerking is. Je kunt NOOIT zeker zijn dat er voorraden zijn. Als je dat zo zeker weet dan waren ze al lang gevonden.
  Ik erger mij al jaren kapot aan de onzin die deze man uitkraamt en die meestal snel een leugen of luchtkasteel blijkt te zijn. Zaken waarmee je een land niet bestuurt, zaken waardoor het land kapot gaat.


  Maak melding
 41. @pico
  Wat een vreemde reactie geef jij.
  -1- Uit pure onkunde beweert de president dat er volgens hem met zekerheid aarolie gevonden gaat worden maar daar heeft hij geen bewijs voor.
  -2- Een president hoort beter te weten dan onwaarheden te verkondigen. In de meeste landen staat dit gelijk aan politieke zelfmoord. Alleen in dictatoriale landen gebeurt het, elders wordt het resoluut afgekeurd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES