Bouterse: economie van Suriname is stabiel geworden

42
Bouterse: economie van Suriname is stabiel geworden

PARAMARIBO, 1 okt – De economie is stabiel geworden in vergelijking met de afgelopen twee jaar. Het beste bewijs daarvoor is de stabiele wisselkoers. De inflatie is ook beheersbaarder. Dit zei president Desiré Bouterse tijdens zijn jaarrede in het parlement. Het beleid wordt gericht op stimuleren van de economische bedrijvigheid. Meer mensen zullen een baan krijgen in de private sector en minder mensen zullen afhankelijk zijn van de overheid.

De afgelopen maanden is een ‘matig toenemende’ stijging te zien van de publieke inkomsten. “Binnen de mijnbouwsector gaat het beter. De wereldmarktprijzen zijn gestegen. De overheidsinkomsten uit andere sectoren nemen ook toe”, zei Bouterse. Hoewel het een voornemen was, is de invoering van btw niet doorgegaan. De regering blijft wel van plan deze belastingvorm te introduceren.

Een groot deel van de betalingsachterstanden van de overheid is verder ingelopen. Ook heeft de regering elke maand de lopende uitgaven gedekt. “De essentiële diensten blijven door draaien, zoals onderwijs en gezondheidszorg”, aldus Bouterse. Om de hoge kosten van specialistische zorg te dekken, wordt een speciaal fonds opgezet. Onder meer zal drie procent van de inkomsten uit de goudexport in het fonds worden gestort.


42 REACTIES

 1. Het Surinaamse Volk Dat Voor De ddb Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Sinds 25 februari 1982 ging het slecht met de republiek Suriname en de Surinamers en op 8 december 1982 werd was het raak en ging het verder alleen maar verder de afgrond in. Zie de heel grote armoede en heel grote ellende in alles in heel het land.

  ddb en inner cirkel die zich extreem communisten noemen, bevriend zijn met landen die regeert worden door dictators, oa Equatoriaal Guinee, Venezuela, Cuba. Zie hoe het in die landen is met hun economie, mensenrechten, persvrijheid, eigen mening van anders denkenen, productie, werkgelegenheid, valuta, enz. Suriname onder ddb en inner cirkel is geen haar beter. ddb en inner cirkel leven als multimiljonairs, winkelen in Parijs, hebben jachten, dure zwarte Amerikaanse, Duitse auto’s. Zie de grote armoede bij het Suriaamse volk en hoe het land er (inter0nationaal voor staat.

  Volk van Suriname, Surinamers, jeugd van Surinamers ddb is de grootste en zwaarste crimineel met zware misdrijven tegen de menselijkheid, heeft van de rechtbank in Nederland een gevangenisstraf van 11 hiervoor gekregen, DEA van USA wil hem ook verhogen voor poging drugs USA binnen te willen smokkelen, , heeft een eis van 20 jaar van de krijgsraad/rechtbank in Suriname gekregen voor 8 december 1982 moorden, is verantwoordelijk voor Moiwana86 moorden, enz, enz, die de republiek Suriname heeft gehad sinds 25 november 1975. ddb hoort (inter)nationaal in de gevangenis te worden opgesloten

  Boen Sari (his)Tory.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Weer van die mooie beloftes waar wij als volk niets aan hebben.Alles in de winkels zijn duurder geworden, De eerste levensbehoefte zijn onbetaalbaar voor de kleine man. Het grootste deel van de bevolking moeten elk dubbeltje tien keer omdraaien voor zij het uitgeven.Ik zie de economie niet vooruitgaan zoals er wordt geroepen.Onderwijs en onze Gezondheidszorg liggen nog steeds op hun gat. Er komen vele donaties aan te pas om onze ziekenhuizen hier op een bepaald niveau draaiende te houden. Mensen zijn tegenwoordig niet meer lichtgelovig, laten zich geen oor aan naaien. Betaling achterstanden in het Onderwijs zijn nog steeds aan de orde van de dag. Bouta liebie mie.


  Maak melding

 3. Alles wat de van moord verdachte Drugscrimineel zegt, is bla bla bla. Zijn credo: We Can Do The Job trek ik door de PLEE. Dit is het jaar van We Can Do The Job. We hebben gehad het jaar van de Trein van Ergens Naar Nergens gehad.

  Het jaar van de 18.000 woningen
  Het jaar van de Cassavefabriek
  Het jaar van de Snelweg naar Brazilie
  Het jaar van de Bruggen over de Marowijne en de Corantijnrivier
  Het jaar van de huizenfabriek

  Dit was het jaar van Actie en Prestatie!!!

  Een paar geweldige jaren ben ik vergeten.

  Mi Ede Yere Pleesident. Ik ben moe geworden van alle onzin!!!!!


  Maak melding

 4. Stabiel??Sinds wanneer dan, ik heb gisteren nog een halfbrood gekocht voor 7 srd, dat is een verhoging van meer dan 190% sinds mijn laatste halfbrood, een rotikip is van 5 srd nu naar 20 srd. Voor een liter benzine ben je al meer dan 7 srd kwijt.olie, babyvoeding,suiker, frisdrank alles is schrikbarend duur. We gaan nu wegenbelasting en btw ingevoerd krijgen. Volgens mij is Bouta nu echt aan het dementeren, hij blijft in het verleden hangen tje-poti.😔


  Maak melding

 5. Alleen hersenloze paarse ratten geloven nog in in deze veroordeelde cokedealer, tevens moordenaar, zonder scholing, laat staan van economische ontwikkelingen.


  Maak melding

 6. Pakiratigri het zoveelste bewijs dat je een paarse rat bent! Ik zei al dat jij en Rob g de meest lage mensen zijn op wtk. Nog één keer mijn vraag noem één ding wat ndp heeft bereikt. Bouterse is de grootste klootzak en moordenaar die Suriname heeft gekend een ieder normaal mens zou afstand nemen van zo een mens.


  Maak melding

 7. Bouterse houdt die mensen in Suriname voor de gek want hij heeft geen verstand van economie.Hij heeft alleen maar verstand van wapens om te doden dat schrijft ik als Surinamer die al meer dan 10 jaren in armoede leeft in mij eigen land.Ik zit niet in de politiek want die zijn boeven die het land heeft leeggeroofd met name Bouterse Brunswijk Somohardjo enzovoort. Het land is al jaren failliet dat weet ik uit eigen ervaring.


  Maak melding

 8. Bouterse heeft dit en dat gezegd. Je kan blind zijn woorden aannemen, je hoeft ook niks te controleren en je moet vooral niet verder denken.
  Dom-Suriname jullie kunnen gerust feest vieren.


  Maak melding

 9. Onze ECONOMIE en Ons land, zitten in een

  STABIEL FAILLISSEMENT !!!

  Dit is al langer dan een jaar het geval !!!

  Totale Productie krimpt ! Deviezen no de !!!

  Wij wachten als land maar op GIFTEN en dichten

  financiele gaten met PEPERDURE Buitenlandse LENINGEN !

  PS : Onderpand zijn de staatsbedrijven, Goud, Hout,
  Mineralen en andere Bodemschatten, en gedeelten van
  ons grondgebied !!!!!

  NEKS NO FOUT !!!!!


  Maak melding

 10. Stabiel? Stabiel? Je bedoel die ezel in de spiegel is labiel. Ik kan bijna niet begrijpen dat Surinamers er iedere keer weer intrappen en deze oude gek geloven en aanbidden. Maar ja Surinamers houden ervan om te pienaren baja.


  Maak melding

 11. Ja de economie is gestabiliseerd maar op een lager niveau dan 2010.
  De Surinamer is een stuk armer geworden.
  Wensdenken dat het bedrijfsleven meer mensen zal aannemen. De overheid eist alle financiele ruimte op waardoor het Surinaamse bedrijfsleven wegkwijnt. De stabiele wisselkoers is geen verdienste van het regeringsbeleid maar is bereikt door de influx van drugsgeld en het wegvallen van de vraag naar valuta door het bedrijfsleven. Het begrotingstekort stijgt verder.
  Kijk maar naar de begroting 2019 waarin de overheidsuitgaven met 53% stijgen en de inkomsten zijn opgenomen die never nooit gerealiseerd zullen worden. De prognose van een tekort van 1,6mld zal zeer zeker worden overschreden als de uitgaven niet worden beperkt. Het is een voorzetting van het destructieve uitgavenbeleid en dat levert geen stabiliteit op.


  Maak melding

 12. De Pres bedoeld dat de economie stabieler is geworden; voor zichzelf, familie en zijn kontlikkers !!!
  En niet te vergeten de domme aanhangers van de NDP, die geil zijn op de gratis BBMetR die ze
  krijgen. De domme aanhangers worden eerst uitgehongerd en dom zo niet, dommer gehouden !
  Want als je uitgehongerd bent is rauwe bonen zoet, en dan ben je zeer dankbaar als je dat voorgeschoteld krijgt. Eigenlijk is de Pres een groot strateeg, want het is al moeilijk een paar mensen tevreden te houden, maar hij houdt het hele volk al 8 jaar al dom.
  En hij wordt nog geroemd en bejubeld; dat is toch heel uniek, hij moest eigenlijk een nobel prijs
  winnaar worden.

  sari tori

  jacko


  Maak melding

 13. jullie allemaal lullen over bouta zijn jullie beter bewijs me dat
  btw brhoort te zijn in een land jullie klagen over benzine prijs
  wat kost een liter in nederland 1.48 in su is 7srd
  dus jullie su hippocrieten ga weg man


  Maak melding

 14. NPS en VHP hebben de crimenele organisatie van Bouterse, de NDP, altijd beschermd. Nooit hebben zij een onderzoek ingesteld naar de sergeantencoup en de massamoorden. Bouterse is veroordeeld voor handel in drugs, ook hier hebben ze niks aangedaan. De verkiezingsuitslag van 2015 is nooit gecontroleerd.

  De NDP heeft sinds 2010 meerdere strafbare feiten gepleegd. NPS en VHP doen er niks aan.
  Zij zijn dus medeverantwoordelijk voor de wantoestanden in Suriname.


  Maak melding

 15. Mensen mensen, laten jullie aub de President met rust. De man doet alles wat in zijn vermogen ligt om het land naar een ander level te brengen, echter zijn er vele stoorzenders die deze ontwikkeling plegen te torpederen.

  Meneer Chandrika S. komt kersvers uit Holland met een kul verhaal dat de voormalige kolonisator bereid is hulp te bieden aan Suriname onder zijn regime. Mijn credo is; eens een kolonisator 1.0, altijd een kolonisator nu 5.0 !

  Santhokie is een idioot en ziet dit nog steeds niet in en blijft maar heilig geloven in de sjacheraars die zijn
  voorouders hebben misbruikt in een deal tussen Nederland en Engeland.
  Deze man kent naar mijn idee z’n eigen geschiedenis niet eens, maar wil wel president, van een land dat 300 jaar jaar zwarte slavernij heeft gedomineerd. Shame on you Cgandrika

  Chandrika, have a heart en laat jou ambities terug varen naar Chennai (voorheen Madras in India).


  Maak melding

 16. DDB was half hysterisch met zij “We can do the Job” en stabiliteit te claimen.
  Hij riep maar wat over allerlei projecten zonder dat de getallen hem iets zijden.
  >>> De studentenappartementen op de AdeKUS werden weer van stal gehaald. Hij is vergeten dat de lening al jaren gelden geleend is.
  >>> Hij maakt melding van een hele serie Agro activiteiten onder andere 6 ha greenhouse waar men 12 ton voedsel zou gaan produceren. een onzinnige investering als dat waar zou zijn. Edoch zijne excelentie de president van de republiek Suriname staat daar als een trekpop een verhaaltje voor te lezen.
  >>> de staatsinkomsten uit belastingen en niet belastingen zijn SRD 6.600.000.000, de staat plant SRD 15.200.000.000 aan uitgaven en stelt dat haar tekort 5% van het BBP is. De paarse ezels geloven het.
  >>> de persident belooft subsidies en subsidies maar vergeet dat ze met geleend geld betaald moeten worden. Ofwel met rente terug betaald moeten worden.
  >>> De leningen Dalian V en dijk naar Weg naar Zee en het uitbaggeren van de Suriname rivier worden opgevoerd als inkomsten onder de aanname dat deze projecten ook in 2019 uitgvoerd kunnen worden. Helaas een droom. Dalian IV is in 2013 afgesloten en is nu nog niet voor de helft gereed.

  De President vertelt uit het grote sprookjesboek van Gilmore Boefdraad.


  Maak melding

 17. de koers is stabiel de schulden worden groter en groter leningen hoger en hoger.. meer en meer lanti man voor niks de meesten zitten al thuis zeven even..

  al die vooraf gaande projecten van de vorige jaren zijn al gerealiseerd alles is in uitvoering..
  de trein rijdt dagelijks op internet niet in s me ..
  de diep zee haven functioneert prima alle grootste zee schepen kome op tijd in s m e alle 18000 woning zijn al afgebouwd opgeleverd aan de domme n d p ers.. alle ziekenhuizen zijn afgeleverd en alles loopt prima,,, op naar de volgende nog 5.. vergeet die nog 20 niet….


  Maak melding

 18. LANGS DE LIJN STAAN EN MAAR AFGEVEN DAT WAT DAN OOK NIET GOED IS, IS NATUURLIJK DE MEEST MAKKELIJKSTE POSITIE.

  De beste stuurlui die aan wal staan.

  TOON BALLEN, STROOK DE MOUWEN OP EN GA OP HET SPEELVELD,WAAR DE WEDSTRIJD WORDT GESPEELD EN SPEEL MEE.

  Ik heb meer respekt voor mensen die hard werken en fouten maken, dan luie lafaards aan de kantlijn met mooie praatjes.

  ALS JULLIE TUSSEN 1948 EN 1980 BETER JE BEST HAD GEDAAN , DAN HADDEN WE DIT NIET WAT JE AAN HET AFKEUREN BENT.

  1000X SHAME TO ALL OF YU!


  Maak melding

 19. pakiratigri

  1 oktober 2018 at 18:13

  Mooi toch? Waar zijn al de zuurpruimen om het tegendeel te beweren?

  ==============================

  Tijd dat je een echte krant gaat lezen ipv de fabeltjes krant. Suriname zit tot aan haar nek in de buitenlandse schulden. Iedere staatsgelieerde onderneming is leeggeplunderd net als de monetaire reserves. Het land is blut. Wake up !


  Maak melding

 20. NIEMAND staat langs de LIJN, ELKE Srananman is door het

  WANBELEID van Paars meer dan 60 % van zijn KOOPKRACHT

  KWIJT !!! (devaluaties en ongedekte gelddrukkerijen)

  Zie Begroting 2019, de PAARSE ONNODIGE MEGA-UITGAVEN GAAN
  NOG STEEDS DOOR ! Terwijl er hoegenaamd GEEN INKOMSTEN ZIJN !

  Mega staatsschuld en zeer hoge rente en aflossing leningen, wurgen de
  gehele Sranan economie !


  Maak melding

 21. Wauw,deze man kan “”geld””toveren.
  Leuk toch!
  Hij had dit veel eerder moeten doen en niet 1 /1/ 2 jaar voor de verkiezing.
  De economie is stabiel,mijn neus.


  Maak melding

 22. Het rapportcijfer is stabiel. Vorig jaar een 2 en nu weer. Geweldig hoor.
  Zolang de werkeloosheid en het overheids te kort extreem hoog zijn is er weinig te juichen.


  Maak melding

 23. @Milton
  CITAAT: “De man doet alles wat in zijn vermogen ligt”
  REACTIE: Daar ligt nu net het probleem. De man is een incompetente, megalomane, graaiende crimineel.

  @JoJo
  CITAAT: “de staatsinkomsten uit belastingen en niet belastingen zijn SRD 6.600.000.000, de staat plant SRD 15.200.000.000 aan uitgaven en stelt dat haar tekort 5% van het BBP is. De paarse ezels geloven het.
  REACTIE: Ook ik verbaas mij er over dat ze met dit soort stompzinnige leugens weg komen. Nog DNA, nog rekenkamer, nog de PG grijpt in om deze flagrante leugens te ontkrachten en de juiste acties te ondernemen. Iedereen wacht in SR op anderen om het te doen en bij de verkiezingen laat een groot deel van ht ongeschoolde volk zich weer ringeloren met valse beloftes en BB&R.
  Triest dat het keer op keer mogelijk is dat zo’n kliek het land kan leeg roven en vernietigen.

  @Roy Kaikusi groenberg Je bek houden tegen beter weten en bedelen om een pakket dat is pas makkelijk.


  Maak melding

 24. Bij gebrek aan zinvolle en steekhoudende argumenten krijg je altijd schelden en onbehoorlijk gedrag.

  DE RODE DRAAD VAN HET DEBAT OM SURININAME NAAR BETERE VAARWATER TE HELPEN LOODSEN, IS DE ONTWIKKELING VAN LAND EN VOLK EN GEEN: HAAT, RANCUNNE, VERBITTERING, RACISME EN NAPAPPEGAAIEN.

  PERIODE 1948 – 1954 – 1975 – 1980 IS ZICH
  OP EEN ANDERE MANIER AAN HET HERHALEN.
  HET WAS TOEN OOK : SCHELDEN ,RACISME EN ZWEEFTEKI.

  ER HEBBEN ZOVEEL SURINAMERS IN BEDOELDE PERIODE OP STAATSKOSTEN VAN ALLES EN NOG WAT GESTUDEERD.

  WAAR IS HET RENDEMENT VOOR HET LAND?

  ALLEEN SCHELDEN EN SABOTEREN ZIJN OVERGEBLEVEN.

  FOEI TOCH!!!!!!!!!


  Maak melding

 25. Je kunt de achterstand van rekeningen van de de overheid inlopen , dus de lokale schulden in SRD’s, door heel veel SRD’s bij te drukken en deze te gebruiken om de schulden te betalen.
  Maar 1 ding vergeet deze regering en coalitie en dat is dat door de inflatie enstijging van de koers van de SRD tegen valuta niet worden gedekt door het drukken van meer SRD’s .
  De SRD van heden bezit niet dezelfde koopkracht van de SRD van 2016 toen de schulkden werden gemaakt.
  Laat dezelfde schuldeiser met zijn ontvangen SRD’s datgene weer kopen wat hij in 2016 hed gelkeverd dan komt hij uit op 33% minder te kunnen kopen.
  Dit is geen stabiliteit en geen vooruitgang


  Maak melding

 26. “Suriname naar beter vaarwater helpen” kan door :

  ALLE Corrupte politici OPPAKKEN EN VONNISSEN !
  (ook de Paarse politieke top ivooor oa nz Ballast Nedam
  Miljoenen-Bruggenbouw-corruptie)

  Zwaar te bezuinigen en een reeele staatsbegroting maken !

  Overheidsapparaat met minstens veertig procent afslanken !!!

  Alle politici en hogere ambtenaren onderwerpen aan een
  Permanente SCREENING !!!
  (ALLE BOEVEN EN MOORDENAARS UIT DE POLITIEK WEREN !)

  Staatsschulden stabiliseren en met internationale hulp nieuwe
  behapbare afspraken maken !
  (STOPPEN MET MILJOENEN ONNODIGE GELDLENINGEN ! )

  STOPPEN MET ZOGENAAMDE BEVRIENDE LANDEN, DIE AZEN OP

  ONZE GRONDSTOFFEN, OLIE HOUT GOUD BAUXIET etc en OP DELEN

  VAN ONS GRONDGEBIED !

  NIEUWE LEIDERS NOODZAKELIJK !!!!!


  Maak melding

 27. pakiratigri 1 oktober 2018 at 18:13
  Mooi toch? Waar zijn al de zuurpruimen om het tegendeel te beweren?

  =====

  Ja hoor als Bouterse iets beweert kun je hem op zijn woord geloven….


  Maak melding

 28. @ MM Desiré Delano Bouterse … de Bermpresident … heeft weer eens { hakkelend } voorgelezen wat voor hem is neergepent door zijn ” ad-vies – eurs. Duidelijk was te merken dat de man himself geen moer begreep van wat op papier stond. Sommige woorden kon hij niet eens goed uitspreken. Sari Tori !!!!!!!!!!


  Maak melding

 29. Waarom elkaar aanvallen,het is toch een feit waar je niet omheen kan, dat het heel slecht gaat in Suriname. Paars vind dat het goed gaat die krijgt waarschijnlijk iedere maand een pakket uit NL. of een bonus van Opa B. Sommige Surinamers hebben nog de dommigheid of selectieve blindheid, om dit te willen ontkennen en gaan ook nog de vergelijking met NL maken. Wij hebben problemen in Suriname. FUCK!! Nederland wat boeit het dat Rutte geparfumeerde scheten laat, vergelijkingen met Nederland slaan echt helemaal nergens op. We hebben het over Suriname, ons land dat nu naar de verdoemenis aan het gaan is, en we hebben een dementerende bejaarde president die er een rotzooi van maakt en die weigert zijn plaats af te staan omdat hij bang is dat ze achter hem aan zullen komen. Hij kan het mentaal en geestelijk niet meer aan, hij heeft zichzelf en het hele land in gijzeling. Onder zijn leiding zijn alle normen en waarden in Suriname vervaagt, en zijn we niet gegroeid maar 150jaar terug in de tijd beland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.