Valies gaat door met rechtszaak tegen minister van Onderwijs in Suriname

18
Rechter: bonden mogen niet meer staken

PARAMARIBO, 30 sep – Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), gaat door met een rechtszaak tegen onderwijsminister Lilian Ferrier. Dat meldt Starnieuws. Volgens de Surinaamse nieuwssite heeft Valies tijdens een persconferentie zaterdagavond benadrukt dat de minister hem heeft willen criminaliseren. Hij had de minister een ultimatum gesteld voor correctie van haar beschuldigingen, maar dat is niet gebeurt. Vandaar dat hij een kort geding aanhangig zal maken.

Minister van Onderwijs in Suriname Ferrier zei in Bakana Tori op SRS dat Valies SRD 217.000 aan fictieve uren heeft geclaimd. Dit bedrag zou hij onterecht hebben ontvangen, maar de mensen hebben zich volgens de minister goed ingedekt. Hier zou het zinloos zijn om de procureur-generaal in te schakelen. Valies had Ferrier uitgedaagd om haar beweringen hard te maken. Daartoe had zij vrijdag tot 17.00 uur de tijd.

Deze rechtszaak staat los van de opschorting van de actie die voor maandag gepland was. Uit respect voor vicepresident Ashwin Adhin is tijdens een spoed algemene ledenvergadering van de BvL en ALS zaterdag besloten om op 1 oktober het onderwijsproces te hervatten, aldus Starnieuws.


18 REACTIES

 1. Een rechtszaak. Waarom?
  Twee partijen hebben een meningsverschil: onderwijs en vakbond.
  De rechtszaak gaat niet om deze twee partijen, maar om twee personen die de partij vertegenwoordigen.
  Dit kan toch niet. Niet in een beschaafde wereld.
  Is er een winnaar. Vast niet.
  Als de minister eerder tot de orde was geroepen door haar collega’s had zij zich niet zo laten gaan.
  Het beste dat ze nu kan doen, is volgens mij contact zoeken met de heer Valies.
  Wellicht dat hij dan niet meer naar de rechter stapt.
  Doet zij dit niet dan zal de stap gezet worden en zal de rechter de partijen zeggen om eerst met elkaar te gaan praten. Levert dit niets op dan zal hij/zij zich verder over de zaak buigen.
  Er zal gecommuniceerd moeten worden. Voor of nadat de partijen elkaar in de rechtszaal hebben gezien.
  Waarom het zover laten komen?
  Angst dat je ego een deuk krijgt? Moet je boven kunnen staan.

  Als deze twee personen hier uit zijn gekomen dan moet er nu gecommuniceerd worden waarom wel/geen loonsverhoging.
  Hier moet uit te komen zijn. ALS je met elkaar gaat eten en praten kom je eruit.
  Minister nodig de heer Valies. Niet op het departement


  Maak melding

 2. De rechtszaak moet er komen.Het moet een keertje afgelopen zijn om de anderen van alles en nog wat beschuldigen zonder bewijzen daar voor te hebben.Heeft Valies gestolen dan ga je naar de politie of je houdt je mond.
  De ingi boi blijft ook alles en nog wat te beledigen.Hij heeft intussen geleerd om geen namen te noemen maar blijft bij krachten en scenario’s.


  Maak melding

 3. Het is ook ongelooflijk dat Bouterse zich zo afzijdig houdt in dit conflict, hij had
  deze twee kemphanen bij zich moeten roepen en het vuur moeten doven . Nu lopen
  de gemoederen hoog op, typisch voorbeeld van slecht management.


  Maak melding

 4. Wie vandaag uw redder is mocht morgen uw rechter zijn. Voor de minister is het niet verstandig om ruzie te krijgen met de vakbond net zomin het verstandig is voor de vakbond ruzie te krijgen met de minister. Het groter belang is het onderwijzen van onze kinderen. De groene tafel gaat geen heil brengen. Stel je nu voor dat de rechter Valies gelijk heeft .Dan moet de minister haar excuses brengen en alles wat in het verlengde zit vanwege smaad en laster. Maar het kan ook uitlopen op een proces waarbij men diep gaat graven en er getuigen achterhaald kunnen worden om inderdaad te staven dat meneer Valies gesjoemeld heeft met uren.

  Het daadwerkelijke probleem moet opgelost worden. Betere communicatie. Betere timing en afstemming en de zaak niet zo hoog op de spits laten drijven.


  Maak melding

 5. De Iron Lady communiceert niet; haar wil is wet vandaar de naam die ze zichzelf heeft gegeven.

  Ze heeft er ook een handje van om bij tij en ontij de leraren te beledigen.

  Haar baas is immers hier Master in. Deze gasten zijn Master in Broko Fatoe


  Maak melding

 6. Frau Ferrier moet dan haar standaard zetten: bij een budget van srd X moet dat en dat en dat geregeld zijn. Zo niet, hoe meet zij verspilling of oneigenlijk gebruik dan? En waarom keert ze dan teveel uit?
  Zij zegt zelf dat ze geen bewijs heeft van oneigenlijke declaraties (goede indekking), maar uit de beschuldiging niettemin. Waarom?


  Maak melding

 7. Mister DDB, al zijn wij FAILLIET gemaakt, let u aub beter
  op en benoem geen scheldend VISWIJF tot minister !

  In een vakbondsstrijd, dien je PERSONEN niet te beledigen,
  te belasteren of te criminaliseren, ZONDER BEWIJS !!!

  Dan krijg je, ook al ben je minister, een VONNIS aan je broek !

  PS : Laat u niet afleiden door geschreeuw en gescheld, vanuit de
  overheid, FOCUS u op het OPLOSSEN VAN HET FAILLISSEMENT
  VAN SURINAME !!
  NIEUWE LEIDERS AUB !!!


  Maak melding

 8. En wederom probeerd Pakiratigri op een uiterst subtiele en geraffineerde manier, iemand te betichten.
  ” om inderdaad te staven dat dat meneer Valies gesjoemeld heeft etc.”
  Ook door’ geletterdheid’ is heen te prikken!


  Maak melding

 9. Als er gefraudeerd is, moet Ferrier een clad onderzoek vragen en als er gerede twijfels zijn, een strafrechtelijk onderzoek.

  Daarnaast moet Ferrier dan kijken naar de interne regels rond declaraties en kijken hoe die bijgesteld moeten worden om dit onderhavig geval te voorkomen in de toekomst.

  Nu kiest zij voor een politieke aanval.

  Ik ben niet onder de indruk van de capaciteiten van deze mini-ster.


  Maak melding

 10. Jammer dat de relatie ministerie en vakbond niet op een zakrlijke basis is. Ik krijg de indruk dat de minister en backing haar het kabinet van de presoident deze vakbondsleider weg wil hebben met
  persoonlojke aanvallen. Een goed functionerende ministerie en een kritische vakbond kan veel voor de toekomst van Su -de studenten-doen.


  Maak melding

 11. @Pico.
  Jij bent, met je leugens, al net zo erg als deze minister.
  Het moet maar eens afgelopen zijn met politici die, zonder echte bewijzen, allerlei valse en onbeschofte beschuldigingen uiten. Als ze van mening zijn dat er werkelijk iets is melden ze dat maar bij OM en PG. Zo niet dan moeten ze hun valse, smerige bek houden.
  En als de politici het toch niet kunnen laten om dit soort of andere leugens te verspreidne dan moet het publiek maar eens voor goed met ze afrekenen.
  TE LANG EN TE VAAK REGEERT DE LEUGEN IN SR !!!!


  Maak melding

 12. Een rechtszaak moet er komen. Ferrier denkt zich alles te kunnen veroorloven omdat zij toevallig minister is. En zich gedekt voelt door misdadiger Bouterse en zijn criminele kornuiten ?
  Ook omdat Ferrier zich boven wet en volk verheven voelt. Al voor haar aantreden vertoonde zij tekenen van machtswellust.

  Bouterse had na de afgang van Silos één van zijn adviseurs Eugéne van der San tot minister van justitie benoemd. Dat was ook zo’n figuur die allerlei beschuldigingen uite zonder daarvoor harde bewijzen te hebben.
  Van der San moest door het tumult die daardoor ontstond ook heel snel aftreden.
  Is Lilian Ferrier die wanneer zij onder druk staat ook zo’n losse flodder en flapuit die hoopt met bluf en branie de tegenpartij klein te krijgen ?
  Wiens kont men kust diens taal men spreekt ? Toch Lilie.

  Bouterse houdt zich afzijdig omdat een rampen veroorzaker als Bouterse dingen laat escaleren omdat hij nooit een oplossing voor zelfs de simpelste heeft. Nee Desie ! Intimideren en dreigen met moord is niet netjes.
  Dingen beredeneren en oplossen kan bouterse niet. “Doe maar wat en kijk wat het wordt” is zijn lijfspreuk.


  Maak melding

 13. Pico good morning
  Ik ben het niet met je eens over de rechtzaak. Het is een persoon die ter verantwoording word geroepen omdat deze bewust een fraudeur is genoemd.
  Dat in het verlengde dit te maken heeft met de vakbond is de oorzaak. Ferrier kraait er maar op los zonder besef wat de gevolgen kunnen zijn.
  Communiceren ja daar heb je 2 partijen voor nodig en beiden zijn van mening dat ze gelijk hebben. Een rechtzaak kan klaarheid daarin brengen.
  Ik denk dat Valies eerder zijn hersenen gebruikt dan Ferrier.


  Maak melding

 14. Hey Bigi Sma,
  Ik snap het woordje ” niet” in je zin niet.
  Volgens mij zijn wij het volledig eens.
  De minister probeert de vakbondsman Valies kapot te maken bij het volk.
  Ze heeft niets tegen de vakbondsman Valies kunnen vinden.
  Vervolgens verlaagt zij zich tot het niveau van een ordinair viswijf door de persoon Valies, die de vakbond vertegenwoordigt, zwart te maken.
  Als de persoon, de heer Valies zwart wordt gemaakt verliest hij hiermee zijn autoriteit.
  Daarom klaagt de persoon Valies de minister aan.
  De vakbondsvertegenwoordiger, de heer Valies, gaat met de heer Adhin in gesprek en daarom is de staking (voorlopig?) afgelast.
  Er komt geen rechtszaak. De minister zal intern haar verontschuldigingen aanbieden. Valies zal hiermee genoegen nemen, wetende dat hij haar hiermee klem zet


  Maak melding

 15. Het stoort me dat Lillian haar mond voorbij gepraat heeft. Ik heb nog een keer geluisterd naar dat interview en ik denk dat het een set-up was tussen haar en Limbo. De president zal niets van zich laten horen maar hij is natuurlijk wel op de hoogte en heeft zijn goedkeuring verleend. Het lijkt me stug dat men in Bakana tori onderwerpen gaat behandelen zonder de goedkeuring van de president.En toch zijn er fouten gemaakt terwijl dat niet hoefde.

  Het mooie van de zaak is dat Lilian wel goede plannen heeft voor het onderwijs en daarin moet ze steun krijgen van de leerkrachten. Ze heeft terecht excuses aangeboden aan de leerkrachten ,want daar moet je het meedoen. Met Valies wordt er een andere weg ingegaan. Zoals zovele zaken denk ik dat het met een sisser zal aflopen. Intussen houden we het belangrijke doel voor de ogen en dat zijn de kinderen.


  Maak melding

 16. Pico, dit gaat over laster en smaad. Natuurljk moet dit bestraft worden. Je kan niet zomaar beledigingen waarbij men opzettelijk iemands goede naam en eer aantast door deze persoon van iets te beschuldigen. Dat is wat wat deze minister heeft gedaan.


  Maak melding

 17. Koos,
  dat klopt. En daarom zal de minister moten buigen voor de persoon Valies.
  Ze heeft zichzelf behoorlijk in de vingers gesneden.
  Ze wilde de vakbondsman in diskrediet brengen, dit lukte niet. Daarom dacht ze dan pak ik de persoon aan.
  Maar ook dat lukte niet en toen ging ze over de schreef.
  Wie z’n billen brandt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.