Suriname en Frankrijk gaan incident Marowijnerivier samen onderzoeken

4
Foto's en film vernielingen door Franse politie in Suriname

PARAMARIBO, 30 sep – Suriname en Frankrijk gaan gezamenlijk onderzoek doen naar het incident nabij een eiland in de Marowijnerivier. Tijdens een patrouille hebben Franse militairen daar vermoedelijk een Skalian van een Surinaamse ondernemer in brand gestoken.

Het gezamenlijk onderzoek door de justitiƫle autoriteiten van de twee landen zal zo snel als mogelijk aanvangen. Ook zullen de beide landen gaan werken aan een duurzame oplossing ter voorkoming dat zulke incidenten zich in de toekomst zullen herhalen.

Dit kwam naar voren tijdens een ontmoeting tussen de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken ad interim, Ronni Benschop en de Ambassadeur van de Republiek Frankrijk in Suriname, Antoine Joly.

4 REACTIES

  1. Maar ze hebben die actie toch ook gezamenlijk uitgevoerd? Dat was wat was afgesproken! Zijn de Fransen solo gegaan en vertrouwen ze de Surinaamse politie niet? Dan is dat wel een ernstige schending van de afspraak.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.