Reisgidsen in Suriname redden ruim 3,5 meter lange anaconda

49
Reisgidsen in Suriname redden ruim 3,5 meter lange anaconda
Foto: (c) www.suforyou.nl Instagram gemaakt door Lisa.

PARAMARIBO, 30 sep – Een bijzonder momentje voor de gidsen van SUforYOU in Suriname. Afgelopen weekend vonden zij stroomopwaarts van het basiskamp deze anaconda van ruim 3,5 meter, die in een visnet verstrikt was geraakt. Ze hebben hem veilig uit het visnet weten te bevrijden en weer uitgezet in de rivier. Dat meldt SUforYOU op Instagram.

De anaconda of waterboa, in Suriname ook wel aboma genoemd, is een slang uit de familie reuzenslangen. Het is de grootste slang ter wereld, gemeten naar gewicht. De slang is een bewoner van vochtige regenwouden in noordelijk Zuid-Amerika.

Het is een waterminnende soort; vooral de oudere exemplaren bewegen zich voornamelijk zwemmend voort.


49 REACTIES

 1. Proficiat hulde aan USforYOU dit noem ik nou liefde voor natuur waarvan je aan het genieten bent.
  Niet het vernietigen van de natuur door o.a. het doden vanslangen en jaguars en het eten van de zeeschilpad eieren.
  Minister ik zou deze aktie en foto als materiaal gebruiken om de schoolkinderen en hun ouders educatie nij te brengen hoe het wel moet en hoe het niet moet


  Maak melding

 2. @jojo

  Personen als jij staan de ontwikkeling van su in de weg. De blanken hadden ook al de plantages goed achter gelaten. Dank zij jou randdebil is er niets van overgebleven.
  Kom uit je luie stoel en ga iets positiefs doen.

  Tjee


  Maak melding

 3. Het is verschrikkelijk de regering moet visnetten verbieden. Het is zeer schadelijk voor onze natuur. Deze actie van visnetten gebruik is funest voor de dieren die er leven. Serie gong is ook een misdaad en levensgevaarlijk. Zware straffen opleggen voor degenen die dit doen.


  Maak melding

 4. @ Boeboe bit sjorie
  Helemaal mee eens in het verleden regelmatig op de Nickerierivier en de Maretakka geweest om te hengelen, niets aan de hand vorig jaar ook maar eens gegaan, heb mijn ogen uitgekeken en me blauw geergerd overal netten tot dwars over de rivier heen en om de paar honderd meter oude koelkasten en vriezers dobberend tussen de beplanting tegen de oever, geeft wel een goede indruk hoe er in Suriname met de natuur omgegaan word, ook zo goed voor het toerisme, de toeristen krijgen wel een goede indruk zo


  Maak melding

 5. Mooie foto voor een vakantie in Su. De reisgidsen doen het goed. Ze kunnen clienten hun ervaringen op zo’n trip doorgeven. Netten moeten regelmatig worden gecheckt door de vissers.


  Maak melding

 6. Als blanken daar gidsen zijn, dan zal het niet lang duren voor het woud zal verdwijnen. Het is niet de schuld van de blanken dat ze vernietigende DNA hebben. Blanken geloven niet in de natuur. Ze geloven in maakbaarheid, dwz alles wat natuurlijk is moet verdwijnen voor wat zij creƫren.
  Bovendien zijn ze niet blank, immers hun geschiedenis toont aan dat hun lange kerfstok al vol is va de krassen, maar pigmentloos oftewel pigs.


  Maak melding

 7. @Papie
  Ik ben 2 maal uit mijn luie stoel gekomen met interessante initiatieven

  1>> Toerisme (300 toeristen per week/ 1 vlucht extra) incl. gratis renovatie en onderhoud Fort Nieuw Amsterdam. Tot op minister niveau. Het idee is gejat en gesneuveld.
  2 >> Energie opwekking op basis van hernieuwbare bronnen. ook op minister niveau en hoger. Helaas men heeft liever vooraf, zonder prestatie, liever x dan na prestatie 10 x. Tja dan lopen jou partners weg.
  Toen er over de X vergoeding gesproken werd kwamen wij al dat een chineese partij al betaald had via een hout concessie.
  het effect van het laatste zou enorm geweest zijn:
  >> Hout export op veel hoger niveau qua volume en kwaliteit.
  >> Certificering houtsector door verduurzaming.
  >> Meer olie export omdat de HFO centrales standby zouden worden.
  >> Optimalisatie Brokopondo.
  >> Extra inkomsten uit Newmont omdat zij goede prijs zouden betalen voor hun elektriciteit.
  >> Extra inkomsten uit palmolie
  Helaas het was te ingewikkeld voor 2 ministeries en het kabinet van de President.
  De blueprints en business plan van de bioenergie plant voor een afrikaanse goudmijn waren beschikbaar.
  Nu staan er op Meriankreek HFO generatorsets met een vermogen van 45 mega watt te vervuilen.

  Beste Papie ik kom heel snel uit mijn luie stoel als er een betrouwbare regering komt. Ik ben genezen het heeft mij 1/2 x gekost en niets opgeleverd. Het heeft mij de hoon van mijn echtgenote. Ik had 10 jaar in een hangmat kunnen gaan liggen wat het mij gekost heeft.


  Maak melding

 8. @Habi Bullah,

  Iemand die is een albino. De rest van je reactie slaat ook nergens ook.
  Zelf ben ik niet gecharmeerd bij alles wat de witte mens doet, maar dat ben ik ook niet bij alles wat de gele, bruine, rode, zwarte mens doet.


  Maak melding

 9. @Habi Bullah,

  Jouw reactie van 11.43 uur slaat nergens op. Zelf ben ik niet altijd gecharmeerd van wat de witte mens doet, maar dat ben ik ook niet van wat de gele, bruine, rode, zwarte mens doet.
  Zou die anaconda ook zijn gered indien die 2 witte mensen niet bij aanwezig waren?
  Dat betwijfel ik aangezien Surinamers eerder een dier doden dan redden, vooral als het gaat om een dier dat een mens kan doden.

  Iemand die pigmentloos is is een albino. Er zijn zelfs dieren die geen pigment hebben.


  Maak melding

 10. @Jiyani,

  Of je het eens bent met mij of niet, blanken hebben overal de natuur verwoest en hun wolkenkrabbers er neergeplant.

  Deze ene anaconda is gered, maar de publiciteit (blanken zijn publiciteitsgeil) die ze eraan gaven gaat ervoor zorgen dat meer mensen daar naartoe gaan, dus meer vernieling en meer dode dieren.

  Pigmentlozen zijn albino’s, maar is een Europeaan dan blank? White? Wit? Alleen een kleurenblinde kan tot die conclusie komen. Aangezien de Europeanen zichzelf blanken noemen kun je concluderen dat ze kleurenblind zijn en zichzelf hoger plaatsen dan hun werkelijke plaats is, nl een volk met een DNA van vernieling en vernietiging.


  Maak melding

 11. Goede daad. Haha ,ik blijf lachen om @Habi bullah. Hij begint steeds verstandiger te praten. Maar is er nog niet. Doe van harte je best . Je bent op de goede weg. Het klopt inderdaad dat blanken er een handje van hebben dieren uit te roeien. Ga eens na dat haast alle dieren die in Afrika voorkomen ook in Europa voorkwamen. Jaja ,de leeuw, olifant ,ga zo maar door. Allemaal uitgeroeid. Vandaag gaan ze naar het Kruger park om exotische dieren te beschouwen. Nu in Suriname. Morgen naar de Artis. Surinamers zijn niet de meest diervriendelijke mensen. Maar hoe gek het ook zijt; er is een symbiose. Ze mogen wel minder roekeloos zijn. Toffe prestatie hoor door de aboma gered te hebben.


  Maak melding

 12. Ja mensen, de Europeanen en Amerikanen willen alle natuur in de wereld terugbrengen tot dierentuinen. Het land willen ze dan ontginnen en exploiteren en ontbossen. Bovendien willen ze het alvast bouwrijp maken, want straks gaan rijke Europeanen en Amerikanen massaal vluchten naar arme landen vanwege de komende natuurrampen in Europa en Amerika. Suriname zal straks een invasie beleven van blanke Europeanen en Amerikanen die vooruitlopend op de komenden rampen al op zoek zijn naar geschikte locaties in de wereld.


  Maak melding

 13. De jaguars die de laatste tijd onnodig doodgeschoten zijn en waarmee triomfantelijk geposeerd word door wie zijn die beschermde dieren vermoord, wei hebben zowat het hele ara bestand rond het Maretakka gebied uitgeroeid en wie zijn er daar verantwoordelijk voor het gedecimeerde zeekoeien bestand, wie lozen er kwik in het rivierwater, welk volk flikkerd zijn afval in de trensen zodat het regenwater niet weg kan en de boel onderwater loopt, wie zetten de rivieren vol met netten en dumpen hun overbodige koelkasten en vrieskisten in de oevervegetatie, geef daar eens antwoord voordat je weer wijst naar anderen zoals we onderhand wekl gewend zijn van grote groepen Surinamers het ligt altijd aan de ander maar nooit aan hun zelf, de schijnheijlige bliksems, ! vinger naar een ander is drie naar jezelf, weet je wel


  Maak melding

 14. Eerst zouden we moeten weten of het gebruikelijk is wat de Surinamers zelf doen met slangen en andere ongewenste dieren doen die in het vissersnetje belanden. Gooien ze het terug in de rivier of maken ze het (onnodig) dood?
  Ik denk dat ze het ook levend teruggooien in de rivier.
  Dit is gewoon een genante aandachttrekkerij van deze gidsen die blijkbaar niet zoveel meemaken.


  Maak melding

 15. @Hans,

  Waarom is een geweer gemaakt? Om iets of iemand te doden toch? Wat moet je doen met een koelkast of met kwik of plastic als je land geen verwerkingsindustrie heeft?
  Waarom biedt de maker van deze dingen geen inname aan bij buitengebruik?


  Maak melding

 16. @Bouta 3,

  Omdat de Surinamers zelf ook de negatieve aspecten van de natuur ondervinden. Slangenbeten, muskieten, tijgeraanvallen, malariamuggen, mieren enz. De toeristen komen eens in de zoveel tijd, maken alleen de mooie dingen mee en vertrekken dan.


  Maak melding

 17. In Holland schiet die dolle Bolle met z’n 3 kanaries Ahalia, Azalia en Akalia jaarlijks vele herten en andere dieren kapot wegens ‘overpopulatie’. Zoveel houden ze van de natuur daar.


  Maak melding

 18. Jagjhinder, waarom zelf geen verwerkingsindustrie op zetten als eindgebruiker , schept bovendien een stuk werkgelegenheid, waarom moeten anderen het altijd doen, lekker de verantwoordelijkheid voor de rotzooi die je maakt door anderen op laten ruimen, zijn het wat dat betreft nog steeds kinderen in Suriname. of is hier de spreekwoordelijke gemakszucht van de Surinamer weer aan de orde


  Maak melding

 19. Typisch toch. Een aantal natuurgidsen, waarvan drie blank, redden een Anaconda uit een visnet. Voor een aantal lieden is dat dan weer een aanleiding om allerlei vuil over de blanken uit te storten.
  Deze mensen werken in Suriname en brengen buitenlanders, met hun portemonnee, naar Suriname. Sommige landen verdienen daar heel wat deviezen mee.

  Aan de ene kant heel opgewonden doen omdat er in Nederland te weinig gekleurde mensen in de media te zien zijn, aan de andere kant overstuur raken als ze een foto van blanken in Suriname zien. Idioten.

  Voor wie er van houdt om kleurbewust te denken, blanken komen in alle kleurschakeringen voor op alle continenten. Indiƫrs behoren tot het blanke ras, Arabieren, Ethiopiƫrs, Eritreeƫrs, Somaliƫrs en uiteraard de Europeanen. Het is net als bij een auto, het gaat niet om de kleur maar om wat onder de motorkap zit.


  Maak melding

 20. Grote muilen hier weer op de verzamelplaats van geestelijk gehandicapte debielen. Check de website van SUforYOU voor je je racistische bek opentrekt. Kijk hoe die blanken daar terecht kwamen en kijk wie er de eigenaar en oprichter is. Stelletje dwazen.


  Maak melding

 21. @ jhagjinder

  Je kan je ook op andere manieren beschermen. Wetenschap en techniek is al veel verder en makkelijk toegankelijk voor een ieder die niet lui en dom is.

  Onnodig dieren uitmoorden en de natuur vernietigen is barbaars.

  Als de mens op dezelfde manier reageert als een dier wat is dan nog het verschil tussen mens en dier.


  Maak melding

 22. Dat anno 2018 nog steeds mensen zijn die anderen op hun huidskleur beoordelen dan wel schelden, is dit niet alleen zeer kinderachtig maar ook behoorlijk rasictisch.
  Je krijgt je uiterlijk met alle fysieke kenmerken mee. De DNA van je ouders speelt daar de belangrijke rol in. De plek waar je wordt geboren kies je ook niet uit. Je kan in een rijk of in een arm gezin geboren worden. Niemand vraagt om ziek te worden.

  Dus Habi Bullah je doet maar heel hard je best, ik pas ervoor jouw mening over huidskleur te delen.
  Voor de creolen zoals Dagoebal die nu voor de verandering met een andere nickname reageert en
  beweren dat hindustanen zwarter zijn dan creolen en afrikanen, kijk maar goed om je heen. Zowel hindustanen als creolen en Afrikanen zijn heel donker of licht vanhuidskleur met alle tinten die daar tussen liggen.

  Voor mensen die zich op kwetsende en racistische wijze uitlaten over uiterlijke kenmerken van anderen, heb ik totaal geen respect.


  Maak melding

 23. De blanken, m.n. de Fransen, zouden toch al die kikkers moeten redden ipv hun billetjes op te eten. Wat een stelletje viezerikken zeg. Zelfs slakken zijn niet veilig in hun buurt.


  Maak melding

 24. @ Hans van den Broek 30 september 2018 at 19:09

  “Typisch toch. Een aantal natuurgidsen, waarvan drie blank, redden een Anaconda uit een visnet. Voor een aantal lieden is dat dan weer een aanleiding om allerlei vuil over de blanken uit te storten.”

  ik kan jouw observatie volgen. Mijn reactie is er een van verbazing. Dat Nederlanders schijnbaar een goed product kunnen aanbieden terwijl lokale mensen die met de natuurleven dat in mijn ogen veel doelmatiger zouden moeten kunnen.
  De jungle trips en woestijn uitjes en savanne reizen en berg tochten heb ik altijd met locals gemaakt. Ook in Suriname. ik was oprecht verbaast dat in Suriname blanke mensen een bestaansrecht als natuurgids kunnen opbouwen.
  Dit is juist heel positief werk en is juist de toerisme markt die Suriname op de toerisme kaart kan zetten.

  Om op de Serengetti te mogen zijn betalen toeristen nu al $ 90/dag. Voor Gids, vervoer en verblijf betaal je en veelvoud en dan verblijf je in een tent die onder een afdak van Bananenbladeren staat.
  In Suriname goede verblijf mogelijkheden realiseert kunnen Gidsen een heel goed leven op bouwen indien zij hun klanten goed behandelen.


  Maak melding

 25. jojo en the voice we kunnen natuurlijk ook beschaafd antwoorden.
  Je zegt de blanken hadden de plantages netjes achtergelaten maar dat klopt ook niet helemaal he, zover ik het van me oma heb begrepen die is maar 107 jaar oud hebben ze juist een ramp achtergelaten.
  De meeste plantages waren suikerriet als je goed gaat kijken zijn ze gebleven totdat alle suikerriet op was en aan het einde van hun latei beseften ze dat ze het uit suikerbieten konden halen….dus ja.


  Maak melding

 26. Meneer hans van der broek even een les geschiedenis.
  Volgens de blanken is leven begonnen in Afrika dus dat betekend leven is begonnen bij bruine cq gekleurde mensen.
  Ten tweede blank is geen kleur zal nooit een kleur worden ook dus betekend ook dat aziaten niet tot jullie ras behoren weer een blanke leugen.
  Ten derde in zwart cq donker zit alle kleuren je weet toch ook wel dat bruine mensen de enige mensen zijn die een albino kind kunnen maken dus (blank ja met blauwe ogen) er is volgens blanke onderzoekers aangetoond dat een donkere vrouw de enige ras op aarde is die een blank kind kan baren met andere dan variant origineel.
  Dus als u dan toch praat weet dat eerst de kleine feitjes ik vind het leuk dat die jongens dit hebben gedaan met ze allen want hun voorouders hebben genoeg van de wereld verneukt dus dit soort dingen horen cq moeten hun wel doen.
  Als je goed om je heen kijk wie vernietigd dan de wereld gewoon zwart wit kijken is toch de blanke ras als we eerlijk zijn.
  P.S heb niks tegen blanken maar jullie moeten ook niet schijnheilig doen.


  Maak melding

 27. otje, om met jouw derde punt te beginnen, googel eens op additieve kleurmening en kijk eens naar de regenboog, ook met je plantages ben je lang niet volledig , hoevveel cirus en koffie/cacaoplantages heeft Suriname niet gekend en wat is daar van over, en geweldig hoor hoe je over albino’s praat, deze mensen worden toch helemaal buiten de maatschappij geplaatst door de bevolkingsgroep waar ze uit voortkomen, verder zou ik me ook maar eens gaan verdiepen in de evolutieleer en over de noodzaak waarom de mensen in de heter streken een donkere huidskleur hebben en waarom de pigmentatie bij de mensen in de koudere minder zonnige gedeeltes op onze wereldbol minder is, en over verneuken van de wereld, kijk nu eens wat er in afrika gebeurt beschermde diesoorten zoals de neushoorn en olifanten worden massaal vermoord door WIE, en wat gebeurt er nu in Suriname, door WIE, doe daar wat aan i.p.v. weer te wijzen naar anderen, m.a.w. verbeter de wereld en begin met je zelf en vraag jezelf eens af ben ik wel zo geweldig en betrek het laatste gedeelte van je laatste zin ook een s op jezelf als dat nodig is


  Maak melding

 28. @ Otje

  ik zal nooit beweren dat de blanken iets netjes hebben achter gelaten. Eerder het omgekeerde. Het merendeel van de plantages is verkeerd beheerd en leeggezogen door administrateurs.
  Mijn reactie is dat de eigenaren/individuen iets te verwijten valt maar niet de Nederlander of de Blanke in het algemeen, Het Koninkrijk der Nederlanden heeft veel uin geruimd van de individuele ondernemers/plantagehouders waarmee ik stel dat de belasting betaler in Nederland al heel lang geld naar Suriname zag vertrekken, Geld dat door individuele slechte ondernemers (slecht kan zijn zakelijk, technisch of moreel) verdampte.

  Ik vraag om nuance want anders gaat men niets van elkaars rots en cultuur begrijpen.

  ik heb het geluk veel te kunnen vergelijken omdat ik veel gezien heb en kunnen verwerken binnen de context.


  Maak melding

 29. Nadat ze hun eigen brilslangen hebben verjaagd komen ze nu pronken met andermans veren, eh dieren.
  Ok, de natuur is van ons allemaal, maar inderdaad weer zo’n ziekmakende foto zodat we allemaal kunnen roepen: “Joh, wat gaaf! Heeft die zwarte ook nog wat gedaan aan conservatie?”
  We moeten trouwens ook die mensen als Freek Vonk weren bij de grens. Kon stoor deng beest fu unu na ini deng habitat. Dit was gewoon een domme slang met veel geluk. Normaal slopen en vernietigen die witmangs alles voor je.

  Me mars papa!


  Maak melding

 30. Ik ben erg dankbaar dat de gidsen op het juiste moment waren om deze boa te redden,
  want anders was deze slang voor alle procenten die er bestaan reeds lang gedood!!!
  Dat er veel dieren minder geluk hebben maakt me verdrietig maar als ik
  naar deze mooie foto kijk en een dier zie die ook recht van leven heeft ben ik blij.
  Laat hem maar lekker verder zwemmen en hopelijk raakt hij niet weer verstrikt in een ander net.
  Ik ben als de dood voor slangen maar laat ze leven in alle rust.
  Amen!


  Maak melding

 31. Ik zag een natuurfilm, kleine indianen kinderen waren aan het baden in de rivier in Brazilie en een boma trok een kind onder het water. Moeder schreeuwde om hulp, de camera man bleef maar fimen en hielp niet. Moeder bleef huilen en weg was kind. Water was ongeveer 50 cm diep. Geld maak blanken blind!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.