Dode bij zware aanrijding te Meerzorg in Suriname

24
Foto: Facebook/Rakesh Nirmal

MEERZORG, 30 sep – Een zware aanrijding die vanmiddag plaats vond te Meerzorg, heeft volgens de eerste berichten het leven gekost aan één persoon. Het ongeluk vond plaats in de buurt van het Atlantic Zwembad. Volgens onbevestigde berichten zou het slachtoffer een kind zijn. De eerste foto’s (zie hieronder) werden net op Facebook geplaatst. UPDATE: Een vierjarige jongen is zondagmiddag overleden bij een zware aanrijding aan de Oost-Westverbinding te Meerzorg in het district Commewijne.

Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) waren drie voertuigen bij de aanrijding betrokken. Het ongeluk gebeurde na een inhaal actie van de bestuurder van een personenauto. Hij probeerde een Toyota busje in te halen waarin de jongen met zijn vader zat. Bij het inhalen raakte hij het Toyota busje waardoor deze dwars op de weg kwam te staan. Een grotere bus, die uit de tegenovergestelde richting kwam aanrijden, kon niet meer remmen of uitwijken en botste op het Toyota busje.

Het jongetje van vier jaar kwam daardoor te overlijden. De vader van het jongetje en vier andere personen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht aldus dWT.

24 REACTIES

 1. Wat een ravage. Je vraagt je nog steeds af waarom de bestuurders nog steeds geen leering hebben getrokken uit al die botsingen met dodelijke afloop.
  Het lijkt alsof ze denken, zoals de jungle commndo indertijd, dat een boei om de arm hen beschermt tegen zulke dingen.
  Hardrijders veroorzaken onzettend veel leed bij anderen.
  Kijk naar de botsing dan weet je dat het geen snelheid is van 40 / 50 km maar zeker van 80 km per uur.
  Wanneer leren zij nu eindelijk dat hard rijden niet stoer is?


  Maak melding

 2. In alle opzichten is het een zeer zeer chaotisch land. Verkeersfatsoen !! Nee. Men kan wel het aantal voertuigen drastisch reduceren in het verkeer, doorvoeren drastische verhogende wegen belastingen EN verhogen die brandstof prijzen !!!😡


  Maak melding

 3. @ Hein,
  Joe “boerkaw” , duivelse gebroed, wat een rotte opmerking van jouw ” sommige mensen …….. !
  Een onschuldige “vierjarige jongetje laat het leven” ,en dan zo een posting van jou!!


  Maak melding

 4. @ Magere Hein.

  Ik begrijp wat je bedoeld, maar het komt rauw over bij de meeste mensen !!
  Zo ook bij mij, maar ik zal jou niet uitschelden wat het is al erg genoeg wat er is
  gebeurd daar in Marwina !!!!!!! wens de familie heel veel sterkte, en RIP jongetje.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Links verkeer afschaffen;
  Zware rij examen invoeren;
  Dashcam verplicht stellen;
  Punten rijbewijs invoeren;
  Verkeerswetgeving ontwikkelen en invoeren;
  Meer bevoegdheid Politie om verkeersovertreder adequaat aan te pakken;
  Hogere boetes bij verkeers overtredingen;
  Aanpakken vd zwaar verouderde weg infrastructuur;
  Verkeers/Weg/Transport Politie invoeren die in herkenbare en niet herkenbare auto’s verkeersovertreders keihard aanpakken;
  Verkeers camera’s posteren bij knelpunten;
  Flitspalen invoeren;
  Etc, etc

  Legio mogelijkheden!


  Maak melding

 6. Ieder jaar vallen er vele doden in het verkeer. Dat komt natuurlijk door de manier hoe men hun rijbewijzen verkrijgen. De bosrand bewoners die naar de stad trekken, kunnen zomaar een rijbewijs bemachtigen, hoewel ze hun theorie-examen niet kunnen afronden. Ze snappen de verkeerregels niet. Ze halen in waar het niet kan en rijden regelmatig 80 km in de Johannes Mungrastraat, Copennamestraat, Kwatta, en de ringweg en over de Bosjebrug richting Tamaredjo. De Chinezen die de taal nog niet machtig zijn, hebben ook al een rijbewijs. Hoe kan dat, want ook zij kunnen hun theorie-examen niet halen (omdat ze de taal niet eens spreken). Zo zijn er velen die een rijbewijs ‘kopen’ in plaats van op de normale manier halen


  Maak melding

 7. @#Nationalis, het is echt water naar de zee dragen in mijn land, inschatten van snelheden, inschatten van inhaal manouveres kennen ze hier niet, dus die risco die ze nemen is 50 – 50%- gehaald of gecrased, dat dat is in Suriname het dagelse tafereel, Justitie polit dhr. Getrouw moet echt nu hard aan de slag met de total loze regelgevingen,,,


  Maak melding

 8. Het vreselijke van deze verkeeers moordenaars is dat ze niet alleen hun eigen leven in gevaar brengen maar van onschuldigen.Vaak is het ook zo dat de veroorzakers niet tot de doden behoren en dat voordat je het mogelijk acht weer plaats nemen achter het stuur.De politie is nauwelijks zichtbaar en de duivels kunnen hun gang gaan.


  Maak melding

 9. Als sommige mensen eenmaal hun rijbewijs hebben, doen ze wat ze niet laten kunnen. Op deze weg wordt vaak heel onverantwoord gereden; wat zeg ik, gevlogen.
  Enkele jaren geleden was een deel van het wegdek golvend van aard. Als je 50/60km per uur reed was dat eigenlijk al onverantwoord. Tot mijn niet geringe verbazing werd ik ngehaald door personen,die,denk ik,wel 80/90km/uur reden.
  Het is dan ook geen wonder dat de voertuigen er zo gehavend uitzien.
  Dat arme jongetje had nog een heel leven voor zich. Dat is hem nu ontnomen.
  Condoleances aan de nabestaanden.


  Maak melding

 10. Twee van de betrokken chauffeurs hadden geen rijbewijs.Het zal mij niet verwonderen dat een van auto’s een Albina taxi was.Als ze een kans zien dat van 20% een inhaal manoeuvre lukt,gaan ze voor .Ook links inhalen hoort bij hun rijgedrag.


  Maak melding

 11. @ Kolibri

  Met een geldige rijbewijs kan men ook een ongeluk veroorzaken !!
  In het verkeer deelnemen is een kwestie van anticiperen, en de situatie
  goed in schatten. Sommige automobilisten hebben dat niet, haast en egocentrische
  gedrag is daar de oorzaak van ! Men rijdt vaak ook te hard waar het niet toegestaan is.
  Sommige automobiliste denken dat hun auto, een boerikie wagie is.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 12. Als ik het bericht lees dan begrijp ik dat de veroorzaker (personenauto) de minste schade heeft,
  ik zou zeggen racebewijs afpakken en voorgoed opsluiten


  Maak melding

 13. Erg hoor. Links verkeer kun je niet afschaffen. Als het stuur aan de rechterzijde van de auto is vanwege overzicht, moet je autos importeren met een rechts stuur waardoor het overzicht blijft bij inhalen. Maar links of rechts verkeer maakt niet uit. Het gaat om de verantwoordelijkheid en preventie. Slokje op .Laat je rijden. Haastige spoed is zelden goed. Camera’s, nog betere wegen en preventief optreden door de politie, maar ook burgers onderling. Jij mag durven zeggen aan je vriend of vriendin dat hij of zij geen rijbewijs heeft of te aangeschoten is om te rijden en als gevolg daarvan niet in de auto stapt en hem/haar ook verhindert.

  Wie alleen is moet zich vooraf realiseren dat hij/zij aan het gokken is. En de keiharde realiteit leert dat gokken niet loont. Dus, stop ermee. Er zijn regels en houd je daaraan. Veroorzaak geen leed want gedane zaken nemen geen keer. Het aantal slachtoffers in Suriname is veel te hoog . Verminder dat.


  Maak melding

 14. J.Zwartmans
  Ik ben het met je eens wat je aangeeft. Maar ik wil tevens erop wijzen dat analfabeten geen eenheden kennen die bekend zijn in de maatschappij.
  Zo kennen ze geen lengtematen als meters kilometers etc maar in armlengte en voetlengte.
  Dus als je aangeeft dat je 50 km genoeg is dan zeggen ze “ma a no soso witmang mik a oto e rij 140 km” omdat hij / zij niet weet wat zo een snelheid is en hoeveel afstand nodig is om te stoppen. Ik kan stellen dat de meeste bestuurders niet weten wat de impact is bij een botsing met een snelheid van 80 km per uur.
  Ik kan zeker de indruk niet wegnemen dat heel veel bestuurders niet weten welke afstand een auto nodig heeft om te stoppen bij bijvoorbeeld 80 km per uur.
  Ja en daar ligt het aan denk ik daarop bijgeteld roekeloosheid en stoerheid en geldbejag en alkohol.


  Maak melding

 15. Voorbeeld wat mij is overkomen op de highway
  Ik reed 45 km per uur en genoot van het auto rijden richting Paramaribo.
  Het tegemoet komend verkeer waren 4 personenauto’s en een bus vol passagiers.
  De bus reed als 4e.
  Ik nmoest in de remmen en opzij het fietspad op omdat de bus ging inhalen en alle 4 personenauto’s voorbij wilde.
  ik kwam tot stilstand terwijl de bus nog om mijn helft de auto’s inhaalde. achter mij kwam een politievoertuig met 4 agenten erin en die reden vrolijk verder. Iedere politievoertuig zo rechtsomkeer maken om deze verkeersterrorist op de bin te slingeren


  Maak melding

 16. Surinamers hebben alleen haast als ze in het verkeer zitten, voor de rest zijn ze niet voorruit te branden. In een overvol land met teveel auto’s mogen ze wat mij betreft de wegenbelasting en benzineprijs flink opschroeven, dat zal het verkeer een beetje indammen.


  Maak melding

 17. Heeft God hem aangereden?
  Heeft God de mens geschapen en iedere stap die we bewandelen vooraf vastgelegd.
  Heeft God tegen de een gezegd: je moet niet drinken en tegen de ander: klootzak zuip je klem en rij vervolgens onschuldigen, zelf kleine kinderen! die nog niet eens naar school gaan, dood.
  Lekker makkelijk. Als het mis gaat geef je God de schuld. Als het goed gaat heb je het toch mooi goed gedaan.
  Nee Carl dat is politiek. Je haalt zaken door elkaar


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.