Surinames minister van Onderwijs door het stof na ‘weave’-uitspraak

29
Ferrier: 'Leerkrachten kopen weave met geld voor permanente educatie'

PARAMARIBO, 29 sep – Minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap & Cultuur heeft spijt van een recente uitspraak. De gewraakte uitspraak werd gelanceerd in het radioprogramma Bakana Tori. Het kwam erop neer dat leerkrachten eigenlijk hun geld verspillen. De uitspraak volgde in het kielzog van de looneisen van de Bond van Leraren en de Associatie van Leerkrachten in Suriname. De vakbonden willen ook in aanmerking komen voor de recente loonsverhoging voor ambtenaren.

De eis valt niet in goede aarde bij de regering. Ferrier vond dat leerkrachten hun ‘educatietoelage’ aanwenden om ‘weave’ aan te schaffen. Dat slaat op een bepaalde manier van het hoofdhaar verlengen of versieren met kunsthaar. Het is een estethishe methode die vooral in zwang is bij een bepaald deel van de samenleving. Met haar uitspraak loopt of liep Ferrier ook de kans over te komen als discriminerend.

In samenlevingen als de Surinaamse passen vooraanstaanden er doorgaans voor op dergelijk glad ijs te betreden. Wellicht is de ‘Iron Lady’ daar ook op gewezen in eigen kleine of grotere kring. Het was dus terugkrabbelen. Leerkrachten hadden eerder hun misnoegen geuit. “Ik bied mijn excuses aan de leerkrachten als ze zich hebben gestoord aan mijn uitspraak”, zei Ferrier, ook weer in Bakana Tori.


29 REACTIES

 1. Ja, wie kaatst kan de bal verwachte, minister! En nou als de donder aan het werk voor je departement, je volk en vooral je kinderen. Of wil je Grote Bek Peneux overtreffen? Je bijnaam is vanaf heden dus geen ‘Iron lady’ meer, maar “Tinnen Lady”.


  Maak melding

 2. GROOT GELIJK …IRON LADY,…de geld verspilling aan die ROMMEL WAEVE,is nog duurder dan een fles baby voeding,werk aan je eigen identiteit,en gooi al die waeve ROMMEL op de brandstapel,want daar maak je alleen maar andere volkeren RIJK mee,begin te werken aan je minderwaardigheid complex, be proud of your own hair,…DAMN !


  Maak melding

 3. Ze snijdt een gevoelig punt aan.
  Weave is troep, ons opgedrongen door anderen, die ons sinds mensen heugenis geleerd hebben dat ons haar waardeloos is.

  Trouwens, over discriminatie gesproken, al die advertenties waar er gevraagd wordt naar liefst een medewerker van Javaanse of Hindoestaanse komaf, dat noem ik openlijke discriminatie.
  Ik mis de massale verontwaardiging.


  Maak melding

 4. Braaksel weer inslikken hé. Maar dit is het begin Ferrier je zal in de modder bijten want wat jij beweert over anderen schijnt wel je eigen agenda te zijn.
  Ik zou zeggen “probeer op een juiste en volwassen wijze te communiceren en probeer een oplossing te zoek in plaats van losse flodders te produceren”.
  Kreten als
  Hij heeft fraude gepleegd
  Ze kopen weaves in plaats van educatie
  Laat ze mijn voordeur repareren
  Meneer Valies moet zijn mond houden.

  Duidt dit op een minister of op een vrouwke die verward en dom overkomt?


  Maak melding

 5. Deze minister is zeer spontaan, rechtuit en eerlijk. Ik ga niet zeggen dat uitoefening van het diplomatieke haar sterkste kant is. Maar, ze draait zich niet in allerlei bochten en zegt gewoon wat ze denkt. Liever dat dan slijmerigheid zoals het zovele functionarissen eigen is. Ze is ook ridderlijk genoeg om excuses aan te bieden. Wat mij betreft ; case closed en over tot de orde van de dag.


  Maak melding

 6. @Pakiratigri,

  Ik weet dat het jouw levenswerk is om alles van de van moord verdachte Drugscrimineel en zijn domme minister van onderwijs goed te praten.
  Ben jij Limbo soms????

  Ik weet echt wel hoe geweldig jouw pleesident is!!!!
  Hij heeft heel veel charisma: Hij kan dansen, zingen, lol trappen, Wakamang en hij bestuurt het land SUBLIEM!!!


  Maak melding

 7. pakiratigri
  Ik ga niet zeggen dat uitoefening van het diplomatieke haar sterkste kant is. Maar, ze draait zich niet in allerlei bochten en zegt gewoon wat ze denkt. Liever dat dan slijmerigheid zoals het zovele functionarissen eigen is.

  Met stroop los je heel veel op maar met recht voor z’n raap maak je veel stuk.
  Een vereiste voor een politicus is luisteren en proberen op te lossen en niet horen en niet luisteren en je eigen glazen ingooien


  Maak melding

 8. @pakiratigri,

  De ongenuanceerde en kwetsende uitspraken van minister Ferrier vertaal je als dat deze minister zeer spontaan, eerlijk en rechtuit is, maar de eveneens ongenuanceerde en kwetsende uitspraken van de Nederlandse minister Blok waren volgens jou zeer grensoverschrijdend. Je vond zelfs dat Blok moest aftreden.
  Hij is echter nog steeds minister van Buitenlandse Zaken, hoewel komende woensdag hij zich weer mag verantwoorden voor de steun aan een terroristishe beweging in Syrie.


  Maak melding

 9. De minister geeft geen enkele braaksel moeten inslikken ,ze heeft duidelijk aangegeven dat wat gezegd verkeerd is geïnterpreteerd en ze vindt nog steeds dat het geld voor permanente educatie verkeerd wordt besteed,aanschaffen van fleurige jurken en make bij Indiase is behoorlijk trendy vooral nu er geen taboe meer bestaat op same sex er is een run ontstaan de winkels kunnen de produkten niet meer aanslepen het is te lang onderdrukt habi bullah vandaar nu de explosie


  Maak melding

 10. De minister heeft terecht gewezen naar dat rommel waar het geld vr permanente educatie wordt gebruikt,het zijn mensen die onzeker zijn gebruiken dat soort rommel en dat is te merken aan de school prestaties want dat leerstof overbrengen kunnen ze niet,en dat wordt met de mantel der liefde bedekt,er moet een wet komen geen weave meer dragen nr school,de leraren van nu hebben alleen tijd vr mode strakke jurk weave what About prestatie verbeteren 0,0


  Maak melding

 11. @ Paarse Strontberg,

  Hoe noem je het dan als een minister publiekelijk, via de radio, haar uitspraak terugtrekt en haar verontschuldigingen aanbiedt? Je bent net zo’n padjakker die alles goed praat wat fout is. En bovendien is je post hierboven grote onzin. Maar dat zijn we inmiddels wel van je gewend.


  Maak melding

 12. Het eigen falen moet men nu gaan onderkennen in Su stoppen met excuses zoeken omdat te camoufleren want eind de maand strijkt jij dat geld op en dan ga j niet opzoek naar de excuses omdat geld met ze te delen neen, dus dat doe j niet neem j verantwoordelijkheid leraren dat jullie ongeschikt zijn het leerstof over te brengen nr de leerlingen,zoek een baan in de landbouw,of pluimvee in ieder geval gaan jullie wat anders doen,niemand wil excuses meer aan horen


  Maak melding

 13. CAMOUFLAGE WANBELEID :

  Er is geen camouflage voor jarenlang Paars
  Falen en Wanbeleid !

  Excuses zijn er ook niet :
  De Paarse gelddrukkers van Miljarden ongedekte SRD-
  bankbiljetten hebben Sranan financieel geruineerd !!
  KONDRE FAILLIET !!!

  Met VELE onnodige buitenlandse Miljoenenleningen wordt
  heel Sranan nu in de uitverkoop gedaan door de
  Paarse Anti-Surinamers !!

  PS : Kijk maar naar de nieuwe NEP-begroting van Paars,

  INKOMSTEN = DURE BUITENLANDSE LENINGEN !!

  ONZE INKOMSTEN ??? GO HOME !!!


  Maak melding

 14. De minister bedoelde dat:
  de creoolse onderwijzeressen en onderwijzers “hun haar straighten en met een weave look, en gladhaar
  kapsel, voor de klas staan. Daar gaat het geld naar toe. Dat mogen ze niet !! Zemoeten met hun kroeshaar voor de klas staan !!
  Duidelijker kan het niet! Haar team op het hoofdkantoor houdt zich daaraan !! Anders geen promotie !!
  In de oudere tijden, zeiden de creoolse moeders aan hun kinderen: Joe moes-trouw-naga-wang-lichtkleurige, foe opo joe-kleur !! Dat is mij goed bij gebleven !!


  Maak melding

 15. @Pakiratigri
  “Deze minister is zeer spontaan, rechtuit en eerlijk”
  Ok, dat mag als je op het erf zit enzo
  Een minister hoort zich te gedragen
  Je kan en mag niet alles zegen wat je denkt.
  Er was ooit een reclamespotje hier. Ik weet niet meer waarover, maar je mocht kiezen tussen
  geschikt en ongeschikt.
  Lijkt me duidelijk toch


  Maak melding

 16. Per saldo een geel misselijk makend verhaal

  1>> de regering gebruikt de budgetten permanente educatie op een verkeerde manier, niet voor educatie maar om een salaris eis van de onderwijzers mee te dekken.
  2 >> met die handeling wordt de begrotingspost permente educatie overgeheveld naar salaris en wordt het salaris tenzij het specifiek geoormerkt is voor beroepstraining en ook zo in de CAO vermeld gaat worden. Mij lijkt dat sterk aangezien er in mijn ogen weinig beroeps opleidingen particulier ingekocht zal kunnen worden in Suriname.
  3 >> gezien de inkomsten situatie en dat de Terugwerkende kracht die nog niet betaald is, is het niet verwonderlijk dat onderwijzers, ook als het geoormerkt geld zou zijn het als inkomen zien en later wel eens na gaan denken om het als cursus geld te besteden.
  4>> na verloop van tijd stapt de minister met het verkeerde been uit het bed en verwijt zij de onderwijzers hoe zij hun salaris uitgeven.

  Kort gezegd de regering lost een probleem op door te schuiven met budgetten en verwijt daarna de onderwijzers dat het budget verdwenen is.


  Maak melding

 17. A no mie dat zijn precies dezelfde woorden wat de dalith en de mensen van de madrassas gebruiken,eerst waren ze afstammeling van de Europeanen allemaal kinderen en klein kinderen van Alexander de grote en dan weer later Arisch allemaal verzinsel,vorig jr was een film team op zoek naar een locatie in de madrassas om king kong op te nemen ze waren enorm verrast en tegelijkertijd heel blij toen zij de lokale bewoners tegen kwamen,even dacht men dat ze in apenland beland waren,de mensen leken precies op apen hun handpalmen en voetzolen waren nog zwarter dan hun huid skin in 2020 gaat de film in première ik ben zeker van de partij mi no sabi fu ju A-No-Mie


  Maak melding

 18. @ Von poepenheuvel,
  Volgens wetenschappers zijn allen afstammelingen van Afrikanen uit Afrika !! Ook de blanke Europeanen en Chinezen; dus in de locaties “madrassas” hebben ze de oorspronkelijke afstammelingen van de Afrikanen gevonden !! DUS Adam en Eva waren ook oorspronkelijk van Afrikaanse origine !!Helaas voor de Brahmanen, die waren nergers te bekennen !!


  Maak melding

 19. De grote boze wolf en duitendief valies is druk doende bezig een uitweg te zoeken naar een uitweg om zonder gezichtsverlies uit de kumakoisi te klauteren waar hij zelf debet aan is,elk strohalm dat aan hem wordt gereikt zal hij met twintig vingers aangrijpen zo desperate is duitendief,dies na zuiver hoogmoed komt ten val,de grote boze wolf door iron lady vermorzeld,wat hem nog rest is de staking afblazen en aan te geven dat het dr bemiddeling van de VP kwam kleinzieligheid in het kwadraat


  Maak melding

 20. @Poepsnuffelaar :

  ENKELE ZEER GROTE DUITENDIEVEN ZIJN :

  De Paarse Ballast-Nedam miljoenen-tjuku-ontvangers !

  De Paarse CARIFESTA-Sjoemelaar !!!

  De Paarse hufter die OW-jaar-budget heeft doen VERDAMPEN !

  De Paarse hufters die hebben gesjoemeld met de keukens/
  maaltijdvergoedingen van het Naschoolse Opvangproject !!

  etc etc etc Een haast oneindige lijst met Paarse Corrupte
  politieke boeven !!!

  De 16.666 sleutelklare Paarse-volkswoningen zullen heel binnenkort
  per schip in Suriname arriveren !!!!!


  Maak melding

 21. Lilian Ferrier had vóór haar benoeming tot minister van onderwijs haar mond vol over hoe zielig het is dat kinderen geen onderwijs kunnen volgen, omdat onderwijspersoneel het werk regelmatig neerlegt en steeds maar meer en meer salaris eiste.
  Zij zou als zij eenmaal minister was er alles aan doen om voor al deze zielige kindjes op te komen.

  Bij zulke uitspraken zou je denken dat deze vrouw echt een briljante oplossing voor de genoemde problemen had.
  Blijkt dat Lilian Ferrier net als haar broodheer Desiree Bouterse
  een grote megalomanische demagoog is met kilo’s boter op haar hoofd, in haar oren en ogen en op beide schouders.

  Lilian zegt dat sommige leraressen hun haar m.b.v. een weave verfraaien.
  En dan ? Loopt oma Ferrier er dan zelf als een slons bij ?
  Een ieder is toch vrij zijn/haar haarstijl te bepalen.
  Zo’n onder de gordel/viswijf opmerking verwacht je niet van iemand die gestudeerd heeft en waarvan je beschaafde doordachte uitspraken verwacht.
  Psychologie gestudeerd ? Dat is in Lilian’s geval hetzelfde als Achterbakse kunde toch.
  Voelt Ferrier zich beter dan de mensen die zich een weave aanmeten ? Lilian Ferrier is zelf een halfbloed met een licht getinte huid. Lilian heeft daardoor altijd de privileges gehad en gebruikt die anderen niet was gegund, omdat deze weave dragers een donkere huid en kroes haar hebben.
  Een psycholoog die zich niet in een ander kan verplaatsen en daarom van alles roep ? Lilian dan ben je wel goed verknipt hoor.

  Hoezo noemt Lilian zich de Iron Lady ?
  Magaret Thatcher was van eenvoudige afkomst.
  Haar vader was een drogist. Zij werd met veel “ellebogen werk”
  en verloochening van haar afkomst premier van Groot Brittannië
  Mede door haar machtswellust en megalomane gedrag kwam zij politiek en maatschappelijke ten val.
  Bij het bekendmaken van haar overlijden in 2013 werd er in diverse steden gejuigt en geroepen ‘Magaret burns in hell”.
  Zo gehaat was dat misbaksel. Is Lilian Ferrier misbaksel versie 2 ?
  Je bent niet meer te handhaven Lilian. Je bent aangeschoten wild. Ga maar lekker verder met jou pensioen.


  Maak melding

 22. Lilian Ferrier had vóór haar benoeming tot minister van onderwijs haar mond vol over hoe zielig het is dat kinderen geen onderwijs kunnen volgen, omdat onderwijspersoneel het werk regelmatig neerlegt en steeds maar meer en meer salaris eiste.
  Zij zou als zij eenmaal minister was er alles aan doen om voor al deze zielige kindjes op te komen.

  Bij zulke uitspraken zou je denken dat deze vrouw echt een briljante oplossing voor de genoemde problemen had.
  Blijkt dat Lilian Ferrier net als haar broodheer Desiree Bouterse
  een grote megalomanische demagoog is met kilo’s boter op haar hoofd, in haar oren en ogen en op beide schouders.

  Lilian zegt dat sommige leraressen hun haar m.b.v. een weave verfraaien.
  En dan ? Loopt oma Ferrier er dan zelf als een slons bij ?
  Een ieder is toch vrij zijn/haar haarstijl te bepalen.
  Zo’n onder de gordel/viswijf opmerking verwacht je niet van iemand die gestudeerd heeft en waarvan je beschaafde doordachte uitspraken verwacht.
  Psychologie gestudeerd ? Dat is in Lilian’s geval hetzelfde als Achterbakse kunde toch.
  Voelt Ferrier zich beter dan de mensen die zich een weave aanmeten ? Lilian Ferrier is zelf een halfbloed met een licht getinte huid. Lilian heeft daardoor altijd de privileges gehad en gebruikt die anderen niet was gegund, omdat deze weave dragers een donkere huid en kroes haar hebben.
  Een psycholoog die zich niet in een ander kan verplaatsen en daarom van alles roep ? Lilian dan ben je wel goed verknipt hoor.

  Hoezo noemt Lilian zich de Iron Lady ?
  Magaret Thatcher was van eenvoudige afkomst.
  Haar vader was een drogist. Zij werd met veel “ellebogen werk”
  en verloochening van haar afkomst premier van Groot Brittannië
  Mede door haar machtswellust en megalomane gedrag kwam zij politiek en maatschappelijke ten val.
  Bij het bekendmaken van haar overlijden in 2013 werd er in diverse steden gejuigt en geroepen ‘Magaret burns in hell”.
  Zo gehaat was dat misbaksel. Is Lilian Ferrier misbaksel versie 2 ?
  Je bent niet meer te handhaven Lilian. Je bent aangeschoten wild. Ga maar lekker verder met jou pensioen.


  Maak melding

 23. Lilian Ferrier had vóór haar benoeming tot minister van onderwijs haar mond vol over hoe zielig het is dat kinderen geen onderwijs kunnen volgen, omdat onderwijspersoneel het werk regelmatig neerlegt en steeds maar meer en meer salaris eiste.
  Zij zou als zij eenmaal minister was er alles aan doen om voor al deze zielige kindjes op te komen.

  Bij zulke uitspraken zou je denken dat deze vrouw echt een briljante oplossing voor de genoemde problemen had.
  Blijkt dat Lilian Ferrier net als haar broodheer Desiree Bouterse
  een grote megalomanische demagoog is met kilo’s boter op haar hoofd, in haar oren en ogen en op beide schouders.

  Lilian zegt dat sommige leraressen hun haar m.b.v. een weave verfraaien.
  En dan ? Loopt oma Ferrier er dan zelf als een slons bij ?
  Een ieder is toch vrij zijn/haar haarstijl te bepalen.
  Zo’n onder de gordel/viswijf opmerking verwacht je niet van iemand die gestudeerd heeft en waarvan je beschaafde doordachte uitspraken verwacht.
  Psychologie gestudeerd ? Dat is in Lilian’s geval hetzelfde als Achterbakse kunde toch.
  Voelt Ferrier zich beter dan de mensen die zich een weave aanmeten ? Lilian Ferrier is zelf een halfbloed met een licht getinte huid. Lilian heeft daardoor altijd de privileges gehad en gebruikt die anderen niet was gegund, omdat deze weave dragers een donkere huid en kroes haar hebben.
  Een psycholoog die zich niet in een ander kan verplaatsen en daarom van alles roep ? Lilian dan ben je wel goed verknipt hoor.

  Hoezo noemt Lilian zich de Iron Lady ?
  Magaret Thatcher was van eenvoudige afkomst.
  Haar vader was een drogist. Zij werd met veel “ellebogen werk”
  en verloochening van haar afkomst premier van Groot Brittannië
  Mede door haar machtswellust en megalomane gedrag kwam zij politiek en maatschappelijke ten val.
  Bij het bekendmaken van haar overlijden in 2013 werd er in diverse steden gejuigt en geroepen ‘Magaret burns in hell”.
  Zo gehaat was dat misbaksel. Is Lilian Ferrier misbaksel versie 2 ?
  Je bent niet meer te handhaven Lilian. Je bent aangeschoten wild. Ga maar lekker verder met jou pensioen.


  Maak melding

 24. @Passant,
  Jij bent inderdaad een passant. Wartaal breng jij uit. Johannes de Doper was een roepende in de woestijn. Niemand luisterde voldoende naar hem alhoewel zijn boodschap goed was. Jij bent een passant. Het ene oor in en met genoegen het andere oor uit .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.