India bevestigt bereidheid Suriname verder te helpen

30
Suriname op Algemene Vergadering Verenigde Naties

PARAMARIBO, 28 sep – De Indiase regering is nog steeds bereid Suriname bij te staan bij de verdere ontwikkeling. Dit heeft de Indiase minister van Buitenlandse Zaken, Sushma Swaraj, gezegd in New York. Dat was tijdens een ontmoeting met Surinames minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle. De twee hebben elkaar gesproken in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Er moet vervolg gegeven aan de projecten die reeds zijn overeengekomen.

De projecten kwam tot stand rond het bezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind eerder dit jaar. Tijdens de ontmoeting heeft Swaraj de bereidheid van India kenbaar gemaakt om de banden met Suriname aan te halen. De twee landen hebben een lange historische band. Ook de Indiase diaspora in Suriname is doorslaggevend. India heeft tijdens het bezoek van Kovind miljoenen dollars aan hulp toegezegd.

Onder meer zal geholpen worden bij energieprojecten in het binnenland. Het betreft vooral zonne-energieprojecten. Ook wil India helpen bij de ontwikkeling van traditionele geneeskunde en de voorziening in betaalbare medicamenten. Suriname koopt al medicijnen bij India. De bedoeling is dit beter te regelen. Swaraj en Pollack-Beighle zullen zich inzetten voor een vlotte voortgang van alle overeengekomen projecten.


30 REACTIES

 1. WEL JA !!!!!!!!

  WEER een land waaraan deze regering Suriname in de uitverkoop doet, want dat geld zal ook een keer moeten worden terugbetaald !!!!!!!!

  En het Surinaamse volk maar pinaren !!!!!!!!

  Bedankt hoor Desi !!


  Maak melding

 2. @ Bert Sipsma ,
  Als het van Nederland komt,moet het dan niet terug betaald worden?
  Ga jij het dan maar lenen van Nederland.
  De regering onderlijding van BAAS gaat het bij India lenen.


  Maak melding

 3. Goede zaak. Op het gebied van goedkope medicijnen is India zeer bekend. Waar je in de westerse wereld 84.000 euro’s betaalt voor een kuur van drie maanden voor hepatitis C bijvoorbeeld, kost dezelfde kuur in India 1000 euro. De regering houdt de prijzen bewust laag omdat heel wat Indiërs geen ziektekostenverzekering hebben. De export van medicijnen is wel een stukje duurder dan in eigen land, maar dan nog veel goedkoper dan Europa en Amerika.
  India is een hele nuttige partner voor Suriname aangezien ze over heel veel ervaring en kunde beschikken op allerlei gebieden. You call it: medical, military, IT, electronics production, agriculture, energy etc.


  Maak melding

 4. Afrika heeft laatstelijk 60 miljard US van China toegezegd gekregen.China zelf bouwt allerlei infra in de landen van Afrika.Snelwegen,bruggen,spoorlijnen.Maar alle activiteiten die geld opbrengt,zijn in chinese handen.Je ziet de donkere Afrikaanse vrouwen als oppas voor de vele chinese kinderen.Buiten China geldt dat one child politiek niet en daar doen chinezen ook aan massa productie.
  En India is het tegenovergestelde van China.Indiers zullen niet massaal naar Sur.komen.


  Maak melding

 5. India ga je eigen mensen helpen!!Zij hebben meer en eerder hulp nodig.
  In Suriname overleven wij het omdat we ons aanpassen aan welke situatie dan ook.Wij hebben geen andere keuze.
  Bedankt om je bezorgd te maken over de surinamers,maar help je eigen mensen.Zij hebben je aandacht nodig.In Suriname krijg je stank voor dank van de surinamers vooral van de ndpers.
  In Surinamers is het anders …hier krijgt de ndp regering dank voor stank.


  Maak melding

 6. Waarom steeds maar bedelen om hulp .
  Het wordt tijd dat men in Suriname zelf de handen uit de mouw steekt.
  Het beleid van deze regering is vrijwel volledig gebaseerd op giften en leningen van andere landen.
  Zo zet je toch je eigen land in de uitverkoop.
  Waar blijft de visie ? Er wordt vrijwel niks geproduceerd in Suriname .De vruchtbare grond in het land leent zich voor grootschalige landbouw projecten, reguleer de goudhandel , stop de corruptie en zo zou ik door kunnen gaan. Kortom zoals het nu aan toe gaat ben ik bang dat over 20 jaar alleen vreemde mogendheden het te zeggen zullen hebben in Suriname.


  Maak melding

 7. Hoe laag kunnen je nog gaan. Een land die zelf zwaar geteisterd word door armoede en op andere landen rekent voor hulp gaat dat geld nu aan Suriname lenen, i.p.v. zijn eigen bevolking te helpen. Durft onze president met deze circus regering, nog steeds te beweren dat het nog niet zo slecht gaat? Ik schaam mij heel erg dat wij tegenover onze Hindoestaanse landgenoten met het schaamrood op de kaken moeten bekennen dat blakaman Bouta met zijn consorten alleen maar kan graaien en dat we nu met de billen bloot moeten.


  Maak melding

 8. En maar schelden op de Hindustanen, maar voorlopig is er geen Afrikaanse land
  die hulp bied !!! Het is trouwens een bodemloze put, en het zal ook zo blijven de komende
  89 jaar.

  sari tori

  Jackoo


  Maak melding

 9. De samenwerking is uiteraard gebaseerd op wederzijds voordeel. Er staat o.a dat Suriname reeds medicijnen bij India koopt. De zonnepanelen zijn niet bestemd voor Bouterse, maar de binnenlandse bewoners. Dit is ontwikkeling, zo noemt men dat. Er is geen sprake van bedelen. Ik vraag me af hoe naïef men kan wezen? Wel lieve azijnpissers, het lijkt erop dat jullie niet willen dat Suriname erop vooruit gaat. Maar helaas, de trein is al in beweging en hij stopt voorlopig niet. Dit is geen intercity. Het is een sneltrein. Pak liever een stoptrein dan.


  Maak melding

 10. Hoi Paki, vergis je niet met de Hindoe, niks negatiefs maar net als bij de chinezen,1 handreiking je weet het wel, voordat je het in de gaten hebt?
  Word jij trouwens ook niet platgebeld door Pakistani dat ze voor Google werken, om als je erin tuint, vervolgens je rekening leeg te plukken.🤔
  Het zijn wel de volkeren die heel hard werken,niks mis mee, maar als onze landgenoten dat ook doen, zou een stuk schelen hoeven we ook ons hand niet steeds op te houden, en overal rond te bedelen.😒


  Maak melding

 11. Beste Pakiratigri

  Natuurlijk wil iedereen dat Suriname er op vooruit gaat echter ook India geeft niets weg maar verstrekt zogenaamde kredietlijnen die besteed moeten worden in India.
  Afgelopen week werd beschreven hoe de EU en China projecten in Oeganda mogelijk maakten.
  De Chineese snelweg was 2 maal duurder dan de Europese en werd door Chinezen aangelegd en moet met rente afgelost worden.
  De EU weg werd europees aanbesteed en in opdracht gegeven bij een Europees bedrijf dat goed gecontroleerd werd en dat Afrikanen in dienst nam Afrikaanse producten verwerkte en beter werk leverde, garantie gaf. Daarnaast was de rente reeel en was een deel Gift.

  Ofwel het China deal was spectaculair maar slechter en veel duurder. Zo gaat het in Suriname ook.

  Wat is er van Dalian IV al gereed. In 2014 is men begonnen aan de Paranan doorsteek vanaf Pengel. Het is een Dalian IV project. Het is een modder Poel wat omgehakt bos. Hoeveel Dalian al gefactureerd heeft en over hoeveel Suriname al aflossing en rente betaald is onbekend.

  Ondertussen staan er op de begroting spectaculaire projecten voor enorme leningen. een voorbeeld:
  >> Uitbaggeren Suriname rivier a $ 140.000.000 terwijl er in 2013/2014 een contract lag met de Firma de Boer, die al vaker de Suriname rivier uitgebaggerd heeft, voor pakweg Euro 25.000.000 = $ 30.000.000

  Waar blijft de overige $ 110.000.000? Ik raad maar! Verkiezingskas van de NDP????


  Maak melding

 12. Beste @JoJo,

  De US State Department brengt ieder jaar een Fiscaal Transparantierapport uit.
  Weet jij dat Suriname met enorme passen vooruit geschreden is? Ze staan weliswaar nog niet op de lijst maar als het zo door gaat en dat heeft er alle schijn van, voldoen ze aan de normen binnen een jaar of twee. The US Department hanteert vier standaarden:
  1. openbaar beschikbare begrotingsinformatie, 2. Nagenoeg voltooide begrotingsinformatie, 3. betrouwbare begrotingsrealisatie cijfers en 4. Transparantie ten aanzien van contracten en gunningen in de natuurlijke hulpbronnen sector.

  Het rapport verklaart dat Suriname tijdens de verslagperiode aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt door de aanname van de Wet op de Jaarrekeningen in september 2017, die alle staatsbedrijven en alle bedrijven in het algemeen verplicht om jaarrekeningen te publiceren, te beginnen in 2020.

  Tijdens de evaluatieperiode is het de regering ook gelukt om de ontwerp- en goedgekeurde begrotingen gemakkelijk toegankelijk te maken voor het grote publiek, inclusief online. Informatie over schuldverplichtingen was publiekelijk en zeer uitgebreid beschikbaar, terwijl ook de internationale vergelijkbaarheid van de overheidsfinanciën statistieken is verbeterd.

  In het Caribisch Gebied zijn er vier landen die de minimum standaard reeds hebben bereikt: de Bahama’s, Guyana, Jamaica en Trinidad. Binnen twee jaar voldoet Suriname aan de minimum standaard.
  Sjoemelen is hierdoor heel moeilijk.


  Maak melding

 13. PakiraTigri wat een rare opmerking maak je weer over die treinen, ooit reden er treinen toen het nog goed ging in Suriname, nu bestaan ze alleen in fantasieen en vage beloftes, die nooit nagekomen zijn.


  Maak melding

 14. die chang heeft toch zijn zin gekregen..

  hij zij ergens op een bijeenkomst, dat het uitbaggeren van de suri rivier 143 miljoen zou kunnen kosten..
  wel nu dit is dan ook geschiedt, terwijl een Nederlandse bedrijf twee jaren terug gezegd heeft, dat niet meer dan plus minus 40 miljoen zou kosten. er is dan hier bij een grote gat van 100 miljoen en waar dat dit bedrag naar toe.. vul maar zelf in..

  deze bende is niets anders aan het doen, dan het poep volk uit te buiten straat arm te maken en zelf gaan ze dood en laten alles achter ook hun kinderen vrouwen ..


  Maak melding

 15. India heeft zelf hulp nodig
  Miljoenen mensen in India pinaren als ratten
  Wij Surinamers kunnen ze helpen om.van het kastenstelsel af te komen want dat is hun grootste probleem


  Maak melding

 16. Hindoestanen uit india hebben de band met india altijd al gehad dus vinden jullie het raar dat het land waar hun roots vandaan komt in actie komt suriname te helpen .
  Uit Afrika komt geen hulp en of aanbod suriname kan nergens goedkope medicijnen krijgen die betaalbaar zijn voor het land.
  Laat bouta maar de Amerikanen betrekken, en de chinezen,enof de Hollanders, die het land al hebben ontwricht.
  India heeft geen hulp nodig van andere landen ze zijn slim genoeg hun land gezond te houden,ga er eens een kijkje nemen je zal versteld zijn van hun ontwikkelingen.


  Maak melding

 17. Terminator ga Googlen naar India’s economie en prognose van komende jaren.
  Zij zullen China zelfs binnen nu en 20 jaar overtreffen.
  Ze staan ook in de top 5 sterkste legers ter wereld.
  Kortom een supermacht. Zoals veel aangeven hoor je niks van Afrikaanse landen aan steun terwijl er ook een diaspora is vanuit Afrika suriname.


  Maak melding

 18. Dat er in India nog steeds armoede voorkomt is waar, maar desondanks staat de ontwikkeling niet stil. In India is een paar maanden geleden een Ikea geopend. Mensen hebben een paar uur in de rij gestaan om binnen te komen, zo druk was het er.

  India is bezig oude treinen te vervangen door nieuwe. Verder is men ook bezig om grote steden te voorzien van metro. Spoorrails worden vernieuwd of er worden nieuwe aangelegd.
  Kortom er wordt flink gewerkt aan het openbaar vervoer.

  Ook worden flats gebouwd zowel voor de verhuur als voor de verkoop. Appartementen met veel luxe zijn ook al geen uitzondering. Er zijn nog altijd sloppenwijken in de grote steden, maar ook dat zal mettertijd veranderen.

  Waar het in Suriname stteds slechter aan toe gaat, gaat het in India juist beter aan toe. Welliswaar niet op elk gebied met rasse schreden, maar er is duidelijk ontwikkeling merkbaar.

  Ook het kastenstelsel zal verdwijnen. Mensen die negatief over India blijven reageren zijn blijven steken in het India van vroeger.

  @Mica,

  Kun je mij de landen opnoemen aan wie India om hulp vraagt?
  Kun jij mij de landen opnoemen die hulp geven aan India?
  Je blijft namelijk volhouden dat het wel zo is.


  Maak melding

 19. “Een land die zelf zwaar geteisterd word door armoede en op andere landen rekent voor hulp gaat dat geld nu aan Suriname lenen, aldus @Mica: ”

  Volgens mij lees je nog kranten van 100 jaar terug.


  Maak melding

 20. “Een land die zelf zwaar geteisterd word door armoede en op andere landen rekent voor hulp gaat dat geld nu aan Suriname lenen, aldus @Mica: ”

  Het geeft de mentaliteit van dat land aan: niet bedelen en vragen, maar geven en delen, ook al heb je weinig!


  Maak melding

 21. “land die zelf zwaar geteisterd word door armoede en op andere landen rekent voor hulp gaat dat geld nu aan Suriname lenen, aldus @Mica: ”

  Tsja, solidariteit is iets wat jullie niet kennen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.