ABOP meldt vernielingen door Franse politie op grondgebied Suriname

25

PARAMARIBO, 28 sep – De politie partij ABOP meldt dat de Franse politie privé bezittingen in Suriname heeft vernietigd. Dit is gebeurd met ondersteuning van het Korps Politie Suriname. Het betreft brandstofopslagplaats aan de Boven Marowijne, bij de grens tussen Suriname en Frans Guyana. Ook is een zogenaamde skalian, een dregboot voor gouwinning op rivierbodems, vernietigd. ABOP wil opheldering van de regering.

Onder meer zal dat gebeuren via de ABOP-fractie in het parlement. De actie maakt waarschijnlijk deel uit van operaties die de Fransen uitvoeren. Er wordt jacht gemaakt op illegale goudwinactiviteiten. Aan de Surinaamse kant wordt daar veel minder zwaar aan getild. Kennelijk wordt daar misbruik van gemaakt en ondervinden de Fransen daar last van. Suriname en Frankrijk hebben vorig jaar een politieverdrag gesloten.

Via het verdrag is het voor politiefunctionarissen aan beide zijden verdachten te vervolgen aan de andere zijde van de grens. Daar is wel bijstand bij verplicht van de politie aan de andere zijde. De ABOP heeft zich steevast tegenstander getoond. De fractie heeft het verdrag dan ook niet goedgekeurd. Volgens de partij zullen vooral de bewoners van de grensplaats Albina en andere delen in het grensgebied last ondervinden.


25 REACTIES

 1. Deze schurk heeft Albina vernietigd. Door hem een plaag van Marrons in Paramaribo.
  Waar is het goud en het geld van het hout gebleven? Hij heeft nooit belasting betaald.
  Hij laat ook zijn roestige piemel aan jonge dames zien.


  Maak melding

 2. Wist nooit dat ABOP een politie partij was. Zoals gewoonlijk wemelt het van de fouten.

  Kijk hem daar in het geel. Ronny Brunswijk. Van militair (voormalig lijfwacht van Bouterse) tot bankrover. Van bankrover tot Junglecommando. Tussendoor activiteiten als drugssmokkel. Van Junglecommando tot uiteindelijk vrede sluiten met Bouterse. Intussen, vele dienstplichtigen en beroepsmilitairen op jonge leeftijd gestorven door de oorlog. Vervolgens komt er een breuk met Bouterse en ABOP is een voldongen feit geworden.

  Zie hem hier. Een van de grootste veroorzakers van de achteruitgang van het land. Een gast, als hij tijdens het voetballen zijn zin niet krijgt, met een wapen gaat zwaaien en intimideren. De SVB (Surinaamse voetbalbond) als de dood voor hem.

  Een gast waarvan Belfort, ex-minister van justitie beweert dat je op Bravo moet stemmen. A man o seti a kondre kon. No meki mi lafu yere. Houdt zich niet aan regels. Voortvarend werk van de Franse politie in combinatie met KPS. Ga zo door.


  Maak melding

 3. Met een criminele achtergrond, en een minimale schoolopleiding, schop je het hier in Suriname het verst, mocht je toevallig afgestudeerd zijn, met een titel voor je naam, mag je hier in het gareel lopen van ongestudeerde honden, die jou aan het werk zetten, en opdrachten laten uitvoeren


  Maak melding

 4. Nu Bruns in zijn eigen belangen getroffen wordt gaat hij een keer iets in de DNA doen!!
  Lat hij zich liever druk maken om de vernietiging van het milieu. Zijn achterban eet dagelijks de vis de met kwik vergiftigd is. Dat tast o.a. je hersens aan.


  Maak melding

 5. Romeo Bravo heeft zijn MBa-titel keurig gekocht. Ik vond het toentertijd al vreemd dat je met een paar jaar basisonderwijs toegelaten werd tot de opleiding. Doctorandus R. Brunswijk doet er verder niets mee, maar het staat wel interessant op je c.v. Verder doorgaan met alles waarmee je bezig bent en dan het liefst illegaal, want dat zit in de genen. En als de politiekorpsen van Frans-Guyana en Suriname gaan spitten in zijn activiteiten komen ze wel wat tegen dat stinkt. Terwijl R.B. legale goud- en houtconcessies bezit! Maar ja, een schurk blijft een schurk.


  Maak melding

 6. Korte metten maken de Fransen. Wellicht kunnen ze doorstoten richting Brokopondo en Sipaliwini om ons te bevrijden van tuig. Want ons eigen KPS en Nationaal Leger doen geen moer. Viva la France


  Maak melding

 7. “Met een criminele achtergrond, en een minimale schoolopleiding, schop je het hier in Suriname het verst”

  Je moet ook charisma hebben. De academici zonder charisma zitten werkloos thuis.


  Maak melding

 8. Quote “Met een criminele achtergrond, en een minimale schoolopleiding, schop je het hier in Suriname het verst”

  Je moet ook charisma hebben. De academici zonder charisma zitten werkloos thuis.


  Maak melding

 9. @ Oom Ludwig van Abrabroki<
  Eindelijk uit je winterslaap ontwaakt !! Hopelijk dat Opa en Oma het ook overleven in deze "pina-ting"
  Pengel zei altijd: "Wees gerust,alles komt terecht", totdat de onderwijzersstaking hem de das omdeed !!


  Maak melding

 10. waarom kan suriname m. n. d d b die Guaynezen niet plat branden in Tigri .. dan zijn we in één keer af van alle ellende..

  als Granger in s m e komt, houd hem vast tot dat zijn manschappen weg zijn.. stuur Ingriet erop los.. dan komt het gehaaid goed..

  bouta heeft toch problemen zijn rug.. kan n.l. niet meer bukken


  Maak melding

 11. Een Surinaamse minister zegt dat de Fransen met
  vlaggen moeten aangeven welke eilandjes en gebieden
  Frans zijn !!!

  Kan Suriname, met eigen vlaggen oid, niet aangeven welke
  eilandjes en gebieden, tot het Surinaamse grondgebied
  behoren ????

  IK BEGRIJP DEZE OPMERKING VAN DE MINISTER
  ECHT NIET !!!!!


  Maak melding

 12. “A man o seti a kondre kon. No meki mi lafu yere. Houdt zich niet aan regels. Voortvarend werk van de Franse politie in combinatie met KPS. Ga zo door.”

  Zouden ze ook tegen die gasten op en rond het meer in Brokopondo moeten doen.
  Helaas zijn ze daar te laf voor of zijn de Skalians daar van een Surinaamse Staatsbedrijf.

  Volgens mij zijn het grotere boeven dan het gespuis in Marowijne.

  De mensen en zien dat Bouterse zijn Dynastie met de dag, tegen de regels in uitbreid en doen hem na.
  Brunswijk is niet slechter of beter dan Bouterse ze zijn elkaars evenknie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.