Mensensmokkelaars helpen acht Haïtianen Suriname binnen komen

5
Foto: politie in Suriname

PARAMARIBO/SARAMACCA, 27 sep – Het Korps Politie Suirname, KPS, heeft twee mensensmokkelaars aangehouden. De twee waren betrokken bij een netwerk, waarbij buitenlanders geholpen worden de grens over te steken. De twee, M. Gopal en M. Freezer, zijn in Saramacca aangehouden. In hun gezelschap bevonden zich acht Haïtianen.

De groep bleek illegaal de grens te zijn overgestoken. Ze werden aangehouden tijdens een wegcontrole van de politie. In een voertuig, dat door Gopal bestuurd werd, werden alle acht illegale Haïtianen aangetroffen en aangehouden. De illegale Haïtianen zijn overgedragen aan de afdeling Trafficking in Persons. Deze afdeling is gespecialiseerd in de bestrijding van mensensmokkel en mensenhandel.

De afhandeling van de zaak, is het werk van Trafficking in Persons. Volgens het KPS zijn de illegalen ‘hoogstwaarschijnlijk’ vanuit Guyana binnen gesmokkeld. De smokkelaars en de illegalen reden in de richting van Paramaribo. De afgelopen tijd is de controle op illegaal verblijf in Suriname opgevoerd. Onlangs zijn tientallen Brazilianen, Chinezen en Guyanezen uitgezet. Hte betrof in de meeste gevallen mensen zonder geldige verblijfsdocumenten.


5 REACTIES

 1. Wat bezield de haitianen om een bestand te komen zoeken in Suriname.We zijn even arm en zitten met een regering voorgezeten door een crimineel die overal wanted is.


  Maak melding

 2. Bouta wil de grenzen openstellen voor alle landen. Visa wordt afgeschaft.Een ieder mag ons landje komen leeghalen. Dus dit is een vrijbrief voor vrij verkeer. Niks mensen smokkel.Een ieder mag komen en gaan.Criminelen en de hele reute me teut.


  Maak melding

 3. Monie-de-foe-mekie !! Opnieuw “slavenhandel” als voorloper van het bezoek van de Ashanti koning wiens voorouders, de voorouders van duizenden Surinamers als slaven hebben verkocht aan Nederlanders en Engelsen !! Zodra hij via de trap het vliegtuig verlaat te Zanderij,hem onmiddelijk “Herstelbetalingen”
  laten betalen en zijn excuses aan het Surinaamse volk(nakomelingen van de slaven, bieden !!!
  Mek-a-sakka-alle-goto-na-edelstenen !!Geen enkele binnenlandse vrouwelijke bewoner moet haar benen uitelkaar spreiden voor hem en zijn gevolg !!


  Maak melding

 4. Goed bezig…geld stinkt niet in deze tijd….hmmmm straks geld het ook als er op zanderij geland wordt…visum vrij….helaas ik heb niks nada gezien hoor…zal straks het antwoord zijn…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.